Witaj
Gość

Wątek: Bladedancer [BD]  (Przeczytany 258135 razy)

• Pochwał: 0

• Moja strona
Odp: Bladedancer [BD]
« Odpowiedź #450 dnia: Lipiec 13, 2007, 10:17:10 am »
Tak, bo jak party będzie miało do wyboru BD w BW i BD w doomie to weźmie tego w doomie bo wszyscy chcą wolniej ekspic. Czy my gramy w tą samą grę?
tak bo w party z magiem/magami BD bedzie dobiegal do mobow ... nie napisalem ze jest to jedyne wyjscie tylko ze jest to jedna z opcji ... dla DE pasuje wiekszosc armorow B i A, tylko zalezy od stylu gry/mozliwosci posiadania party

Nie wiem jak wy wybieracie moby w takim razie. Normalny mag wybiera moby które ma na góra 2 hity i ewentualnie końcówka którą BD (czy ktoś inny kto jest w party) może zbić jednym hitem.
Jeśli chodzi o większe party, to BW i Doom mają tyle samo pdef a w BW więcej ci się zwróci z VR. Więc nawet jak w party magów coś spieprzyliście i poszliście do nieodpowiedniej dla siebie lokacji to healer zużyje na ciebie mniej MP jeśli będziesz w BW.
Natomiast do lokacji w których potrzeba tanka (są takie?), trzeba wziąć tanka. BD w doomie go nie zastąpi.

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #451 dnia: Lipiec 13, 2007, 01:15:40 pm »
Natomiast do lokacji w których potrzeba tanka (są takie?), trzeba wziąć tanka

To zrob traina BD na ToI 9 :D

Niezły offtop, dyskusja o zbrojach zmienia się w dyskusję o ekonomii

Moge ci opowiedziec jak SK rozwala PT XXX :D chcesz ^^?

Nie wiem jak wy wybieracie moby w takim razie. Normalny mag wybiera moby które ma na góra 2 hity i ewentualnie końcówka którą BD (czy ktoś inny kto jest w party) może zbić jednym hitem.

No to akurat racja.Bylem z 2 magami na koxie(wlasciwie to oni mnie koxali :P) i jedynie co robilem to:
-Zbieralem Adene(jeeeee)
-Dobijalem
-i w razie czego rzucale hate ale glownie to robilem trainy.

Jeśli chodzi o większe party, to BW i Doom mają tyle samo pdef a w BW więcej ci się zwróci z VR. Więc nawet jak w party magów coś spieprzyliście i poszliście do nieodpowiedniej dla siebie lokacji to healer zużyje na ciebie mniej MP jeśli będziesz w BW.

No ale tez nie mozna patrzec ze non stop z magami bedziesz chodzil.Czasem bedziesz chodzil z Daggerami,lucznikami czy mieszane party wojow(ja czesto robie sobie trio SK-SE-BD).

Jak ma kasę i ma 52 level to niech tanio kupi/skrafci BW a potem sprzeda z zyskiem. Jak ma np level 58 czy 59 i tyle czasu przepękał w tańszym secie to te dwa levele jeszcze wytrzma.

No tu akurat racja tez mi sie nie oplaca skladac dooma jak mam zaraz 61 chyba ze kupie OE doom to co innego ^^

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #452 dnia: Lipiec 13, 2007, 02:17:26 pm »
DOOM TO NAJWIEKSZE GOWNO NA BD I NAJGORSZA ZBROJA DLA NIEGO. Bierzcie mu bw i tyle ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #453 dnia: Lipiec 13, 2007, 03:41:13 pm »
B grade only BW + sls*tsu
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #454 dnia: Lipiec 13, 2007, 04:11:26 pm »
ja mam BW heavy, duale tsu*tsu (fakt, mają troszkę mniej p.atk od sls*tsu, ale są za to dużo tańsze - 45 sopów do sklejenia zamiast 490) i bez żadnych dyesów, póki co mam 60 i z takim eq w cata 'tankuje' bez problemu (1 kumpel gra swsem, drugi PP, trzeci SE [<3 vamp rage])

« Odpowiedź #455 dnia: Lipiec 15, 2007, 01:54:31 pm »
zanim zacząłem grać BD czytałem tu troszkę opini i musze przyznać że BD to nie tylko pt. Ja swoim charem od 1 do 70 lv ( obecnie 71 i troszke w pt biegam po cata ) expiłem prawie cały czas SAM. Eq nosiłem baardzo cienkie ponieważ była to moja pierwsza postać. do 52 chodziłem w brigandine "set" ;p czyli to co ze sklepu i dualach revo*revo. Ogólnie do 52 d grade. Przeszkoczyłem tak jakby c ;]. Cały czas chodziłem po dv itp... i jakoś wbijałem te lv xD. Na 52 wymieniłem eq na BW ( myśle że dla bd nic innego tylko BW ) i sls*sls ( niestety +0 ). W BW chodze do teraz. Duale niedawno zostały wymienione na dama*kesh +2 ( tańsze  od czystych dama*dama i mają od nich lepszy dmg. ). Na takim eq i tak sam spokojnie expie i szukam moonstonow na BS. Czasami się zapuszczam głębiej ale po co kombinowac?? dostajesz quest itemy... exp wpada ;] ogólnie GIT. Ostatnio tylko zacząłem chodzić do cata w klanowym pt..

Podsumowując nie zgadzam się z opiniami że BD tylko do PT. Bujda! Można spokojnie całą grę ( 1-78 lv ) samemu wyexpic i nie bedzie to takie trudne i męczace jak niektórzy uważają.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #456 dnia: Lipiec 15, 2007, 02:14:37 pm »
Na jakich grasz ratach ? bo napewno to 30+, wiec na takich ratach mozesz solować.... na ratach mniejszych od 5 już byś napewno nie solował

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

« Odpowiedź #457 dnia: Lipiec 15, 2007, 04:08:36 pm »
Można spokojnie całą grę ( 1-78 lv ) samemu wyexpic i nie bedzie to takie trudne i męczace jak niektórzy uważają.

Hahahaha jasne od 75+ co level jest level gate ale komu to wadzi prawda?

• Czas Zapłaty
« Odpowiedź #458 dnia: Lipiec 15, 2007, 09:58:18 pm »
zanim zacząłem grać BD czytałem tu troszkę opini i musze przyznać że BD to nie tylko pt. Ja swoim charem od 1 do 70 lv ( obecnie 71 i troszke w pt biegam po cata ) expiłem prawie cały czas SAM. Eq nosiłem baardzo cienkie ponieważ była to moja pierwsza postać. do 52 chodziłem w brigandine "set" ;p czyli to co ze sklepu i dualach revo*revo. Ogólnie do 52 d grade. Przeszkoczyłem tak jakby c ;]. Cały czas chodziłem po dv itp... i jakoś wbijałem te lv xD. Na 52 wymieniłem eq na BW ( myśle że dla bd nic innego tylko BW ) i sls*sls ( niestety +0 ). W BW chodze do teraz. Duale niedawno zostały wymienione na dama*kesh +2 ( tańsze  od czystych dama*dama i mają od nich lepszy dmg. ). Na takim eq i tak sam spokojnie expie i szukam moonstonow na BS. Czasami się zapuszczam głębiej ale po co kombinowac?? dostajesz quest itemy... exp wpada ;] ogólnie GIT. Ostatnio tylko zacząłem chodzić do cata w klanowym pt..

Podsumowując nie zgadzam się z opiniami że BD tylko do PT. Bujda! Można spokojnie całą grę ( 1-78 lv ) samemu wyexpic i nie bedzie to takie trudne i męczace jak niektórzy uważają.
Zgadzam sie ze jakas to mozna zrobic ale poco sie meczyc,
Ludzi sie do ciebie pchaja tlumami z napisami plzz party itp.

« Odpowiedź #459 dnia: Lipiec 16, 2007, 09:26:25 am »
Gram na ratach x5 (DNet Infinity x5)a bd gram solo bo ludzie bywają wnerwiający ;] ogólnie mozna grać solo ale "po co?" jak ktoś napisał ;] jak się bierze bd to raczej pt. Chodziło mi o to że BD sam ( na self bufach xD cały czas chodziłem ) może spokojnie sobie poradzić. BD to była moja pierwsza postać i nawet szczerze mówiąc nie wiedziałem co biorę ;p. Jak ktoś się zna itp to wie że BD to do PT raczej i jak go weżmie to będzie tak raczej bił moby.

« Odpowiedź #460 dnia: Lipiec 18, 2007, 08:30:07 am »
Jaki armor a/s dla bd?? (hajt raty)

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #461 dnia: Lipiec 18, 2007, 11:44:32 am »

Poczytaj od poczatku watek to bedziesz wiedział. Było już 100 razy.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #462 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:14:42 pm »
ja bym takie cos warnem czestrowal
jaki armmor na S grade? hmmmmmmmmmmmmmmmm duuuuuuuuuuuuzy wybor.............

« Odpowiedź #463 dnia: Lipiec 18, 2007, 12:15:48 pm »
jest wybor ... mozna nosic drac albo IC ...

« Odpowiedź #464 dnia: Lipiec 18, 2007, 01:09:04 pm »

Poczytaj od poczatku watek to bedziesz wiedział. Było już 100 razy.

A nie lepiej powiedzieć? Zresztą ten wątek ma 2x stron - nie chce mi się czytać ;p

« Odpowiedź #465 dnia: Lipiec 18, 2007, 01:56:20 pm »
drac..... ciekawe ciekawe

« Odpowiedź #466 dnia: Lipiec 18, 2007, 02:29:40 pm »
drac..... ciekawe ciekawe

hm? a co niby BD ma mastery na heavy armor powyzej tego z knighta?

« Odpowiedź #467 dnia: Lipiec 18, 2007, 04:42:05 pm »
na light w ogole nie ma

« Odpowiedź #468 dnia: Lipiec 18, 2007, 05:02:02 pm »
a jak ktos sklada S grade to pewnie juz jest przy subce nie? i jezeli ma zamiar robic light armor usera to lepiej chyba jest zlozyc tego draca i nawet BD sie w nim troche "pomeczyc" zamiast skladac IC i potem nastepny S set skladac ...
... co do innych wypadkow to oczywiscie ze IC bedzie dobry, ale tak jak napisalem wybor jest ...

« Odpowiedź #469 dnia: Lipiec 18, 2007, 05:09:25 pm »

Z A to raczej Nighmare Robe a z S to tylko Major Arcana.Bedziesz mial wiecej mp na agrresion i na Arrest.

« Odpowiedź #470 dnia: Lipiec 18, 2007, 05:55:17 pm »
a jak ktos sklada S grade to pewnie juz jest przy subce nie? i jezeli ma zamiar robic light armor usera to lepiej chyba jest zlozyc tego draca i nawet BD sie w nim troche "pomeczyc" zamiast skladac IC i potem nastepny S set skladac ...
... co do innych wypadkow to oczywiscie ze IC bedzie dobry, ale tak jak napisalem wybor jest ...
byc moze robi subke po to zeby byc noblesse- hero? i gra tylko dla maina ? no wybor niby jest ale imo wiadomo ze IC only

« Odpowiedź #471 dnia: Sierpień 03, 2007, 05:46:04 pm »
Tak sie zastanawiam BD to bardzo dobry nuker przeciez jest wiec czemu by nie ubrać go w Dooma + dye +4 Con - 4 str to połączenie da nam niezły bonusik do HP no i ewentualnie duale +25% HP to już całkiem pokaźna ilość HP. Co myślicie o takim secie do pvp??

« Odpowiedź #472 dnia: Sierpień 03, 2007, 06:37:32 pm »
I tak te hp zejdzie szybko masz lipny def.

« Odpowiedź #473 dnia: Sierpień 03, 2007, 07:45:05 pm »
Na selfbufie bede miał taki def jak Gladek  :P. Mam pytanko czy BD na 75 lvl będzie miał wiecej p.defa od jakiegokolwiek daggera? W tym samym gradzie Armoru tylko, że BD w Heavy a dgger Light np A grade.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2007, 07:50:15 pm wysłana przez Noxu »

« Odpowiedź #474 dnia: Sierpień 03, 2007, 08:18:59 pm »
szkoda ze glad ma 2x wiecej hp ;<
Lin2Hobby: TH/Sorc/WL 75+ > R.I.P
L2P-Virtue: 78 WC/75 SPS  > R.I.P
SupremeL2: noblesse adventurer/mystic muse/saggi >R.I.P
La2Crazy Shappire 4x:  Saggi 77+

Sal pało serwer stawiaj, ja chce GRAĆ!!!
polskie servy smierdzą.