Witaj
Gość

Wątek: Bladedancer [BD]  (Przeczytany 258660 razy)

• Pochwał: 14

Odp: Bladedancer [BD]
« Odpowiedź #650 dnia: Październik 15, 2008, 09:29:08 pm »
Sam tyle wazysz z podstawowym ekwipunkiem, ze praktycznie pol zartem - pol serio, jak wezmeisz cos wiecej jestes przeciazony.
-9CON z Dyesow i -2CON z Draco w moim wypadku, 21CON. Luk, 500strzal, 1k sss, 30duzych cp potek, 30 malych i jakies takie codzienne rzeczy - 57% weight limit ;)
Czyli w praktyce, jak expisz dualami, czylki ladujesz tam sobie troooche SSS itd, to jedyne co sie ogarnia to -DEX.
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 5

« Odpowiedź #651 dnia: Październik 16, 2008, 09:38:28 pm »
Tak się zastanawiałem nad grą BD na jakimś niskoratowym servie i doszedłem do wniosku (w oparciu o różne wypowiedzi ludziaków) Interlude (oczywiście przy odpowiedniej ilości środków):

1-40 gdziebądź z czymbądź (nieważne)
40-52 Stosunkowo też niewiele do wybierania ze sprzętem, ale zapewne FP i pewnie delusion*storm tak czy tak nie będzie mi się chciało enchantowac tego na +4
52-61 BW i SLS*SLS (koszt to wykupienie 2x delusion i zamiana u mammona za 4.2kk aa ) :D jak się uda to enchant tego badziewia na +4. Oczywiście można sobie trochę się pozastanawiać, jednak w przypadku planowanego party można się pokusić o BW lisgta... +3 men z seta byłby pomocny
61-76 BUUU Tallum heavy i dual kashanberki lub dual Tallum*Kashanberk :D i próba enchantu na +4 :d
76+ do wyboru do koloru - enchantowanie tego co mamy (erpon) na więcej :D

ok dopiszę póśniej :D

« Odpowiedź #652 dnia: Październik 16, 2008, 09:41:01 pm »
Talum x Kesh nie istnieję, conajwyżej dama*tallum ;)
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 5

« Odpowiedź #653 dnia: Październik 17, 2008, 02:45:20 pm »
No tak chodziło mi o tallum*dama

Sądzę, że ewentualnie z braku laku można by zamiennie na lvlach 61-76 zamiast talluma heavy wziąć Dc lighta... Bonus +4% do atak speeda i p. ataku + str. Przy party powinno jako tako się spisywać (tak mi się wydaje)

Kokszenie w partynie wymaga od nas posiadanie uber p.defa chyba, że chcemy się pobawic w mikrotanka, jednak to jest za słaba postać na tankowanie imo :)

Z S gratów to Draco light, draco bow, dual dama*tallum+4+, lub Tellum*DLE, ale raczej niekonieczne do szczęścia, jeżeli posiadamy dobrzee wyenchantowane duala tallum*dama

Hał du ju fink? ;-)

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #654 dnia: Październik 17, 2008, 07:18:24 pm »

BD była to moja pierwsza postać w L2  :P i chyba dlatego mam do niej taki sentyment i zaczynam grę nią na kolejnym serwerze, ale do rzeczy. IMO z a-grade tallum heavy i kesh*kesh ( bo jak to kumpel powiedział "lubie napierdal** jak pojeba**" :P). Z b-grade zawsze brałem BW i do tego sls*sls poprostu mi ten set pasuje (i wygląda kozacko :P). Jeżeli chodzi o tankowanie to jeżeli mamy w pt jakiegoś bisha a nawet pp to możemy spełniać te funkcję bez większych problemów ( byłem tankiem przez jakieś  3-4 h w LOA i nie było zle ). BD radzi sobie solo a zdecydowanie lepiej w pt i tak radziłbym expic, również dlatego że BD jest zawsze chętnie brany do pt  :)

PS. Witam na forum, to mój pierwszy post :P

« Odpowiedź #655 dnia: Październik 17, 2008, 07:34:40 pm »
No tak chodziło mi o tallum*dama

Sądzę, że ewentualnie z braku laku można by zamiennie na lvlach 61-76 zamiast talluma heavy wziąć Dc lighta... Bonus +4% do atak speeda i p. ataku + str. Przy party powinno jako tako się spisywać (tak mi się wydaje)

Kokszenie w partynie wymaga od nas posiadanie uber p.defa chyba, że chcemy się pobawic w mikrotanka, jednak to jest za słaba postać na tankowanie imo :)

Z S gratów to Draco light, draco bow, dual dama*tallum+4+, lub Tellum*DLE, ale raczej niekonieczne do szczęścia, jeżeli posiadamy dobrzee wyenchantowane duala tallum*dama

Hał du ju fink? ;-)
Light się nie ogarnia, chyba, że używasz go na innych subach, w moim wypadku go mam, bo mam maina i 2ga sube co uzywa Draco Lighta, to i na BD w nim latam, ale to jest nie najlepsza opcja. Nosząc Heavy jest bonus który zmniejsza obrażenia z krytów, co jest ultra ważne. No i P.def>Evasion w wypadku BD, on ma przeżyc, a nie zabijac. Pomijajac to, że w IC możesz jedynie póki co uzyskać maxymalne bonusy z buildu jedynego dobrego do PvP: -9DEX/+5STR/+4CON. Do A grade duali nie możesz wrzucić elementa = kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicha!
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 12:34:25 am wysłana przez Frohike »
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #656 dnia: Październik 17, 2008, 07:54:37 pm »
 ^^ Potwierdzam , na serwie x30 bawiłem się i testowałem  heavy i light sety , IMO heavy best, szczególnie jeżeli myslisz np. o solo expie lub odgrywaniu roli np. pomocniczego tanka ;P

• SK, BD Fan
« Odpowiedź #657 dnia: Październik 20, 2008, 08:52:53 pm »
Poszukiwania spełzly na niczym, czy pomoze mi ktos w takim razie i odesle do jakiegos swiezego poradnika dla BD? Naczytalem sie troche,  i wychodzi na to ze wszyscy chodza tylko w A grade, gram na serwerze Gdzie jest s80, opłaca sie w ogóle cos takeigo nosic?? I jaki jest styl walki BD na PVp, rozumiem ze głownie chodzi o dawanie Dance, ale ogolnie to co ja w ogóle nie mam co atakowaC?? Czy drainami walic? czy co?? Doradzicie..... Jesli jest podobny temat to skierujcie mnie

/edit by Frohike
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 09:34:12 pm wysłana przez Dymeek »

• Pochwał: 15

• Urażona dzidzia, urażona dzidzia!
« Odpowiedź #658 dnia: Październik 20, 2008, 09:09:26 pm »
BD głównie stoi i daje dance (z tym stoi żartowałem). Bijesz przeważnie robe, light userów. Do sprzętu Ci nie doradze - z tym do Marc1n'a.

• SK, BD Fan
« Odpowiedź #659 dnia: Październik 20, 2008, 09:34:51 pm »
Ale potrafi kogos ubic?? A jak tak to jak normalnie walic czy drainami

« Odpowiedź #660 dnia: Październik 20, 2008, 09:35:13 pm »
luk :)

• SK, BD Fan
« Odpowiedź #661 dnia: Październik 20, 2008, 09:38:33 pm »
łuk??
Wytlumacz dokladnieXD

• Banned

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #662 dnia: Październik 20, 2008, 09:41:31 pm »
jak na mój rozum to arrest>hex>odbieg>regularami z bow'a
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #663 dnia: Październik 20, 2008, 09:49:34 pm »
Pooglądaj sobie :)

http://hosted.filefront.com/pellegri

« Odpowiedź #664 dnia: Październik 20, 2008, 10:37:11 pm »
Pooglądaj sobie :)

http://hosted.filefront.com/pellegri
eee Fro ... on chcial BD a nie warlorda :< a Pellegri non-warlord ze 2 czy 3 filmiki tylko ma :D

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #665 dnia: Październik 20, 2008, 11:52:06 pm »
Trzy ostatnie są bez hero pole :)

• SK, BD Fan
« Odpowiedź #666 dnia: Październik 21, 2008, 03:19:39 pm »
Dobra ale doszlo do tego ze Bd na mass pvp po rzuceniu Dancow, zakładamy łuk i prujemy z niego tak? A jakie Dye sie najabdziej oplaca zarzucic ? I odpowie mi ktos na te pytanie  z armorem?

« Odpowiedź #667 dnia: Październik 21, 2008, 03:28:24 pm »
Heavy
B grade - BW/Zubei
A grade - Maj/Tallum
S Grade - guess?
-9DEX/+5STR/+4CON
Duale+Luk, zalezy od sytuacji.
HATE ME MOAR!

• SK, BD Fan
« Odpowiedź #668 dnia: Październik 21, 2008, 03:33:00 pm »
CZyli w A grade latac?? Tzn bo mam do dyspozycji kupno S80.

« Odpowiedź #669 dnia: Październik 21, 2008, 04:05:05 pm »
CZyli w A grade latac?? Tzn bo mam do dyspozycji kupno S80.
IC>s80 na privach

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #670 dnia: Październik 21, 2008, 04:15:23 pm »
Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy. Drainy mogą być, o ile delikwent ma mały m.def to jest miodzio, kolega z klanu na tvt zapomniał jewelsów, nuk mojego sk wynosił standardowo 6k, a crit 20k :P Ogólnie BD nie jest stworzony do PvP, ale na pewno radzi sobie lepiej niż reszta supportu czy bufferów (z wyjątkiem OL/WC, bish i prophet to raczej debuffują, sleepują itd. niż zadają dmg, no, chyba, że spalają manę). Ogólnie wymiatacz to z Ciebie żaden, ale możesz zadać dotkliwy dmg, a nieraz i będzie te +1 pvp, bo +1 pk to raczej jak ktoś jest afk :D

Szukam serwera...

« Odpowiedź #671 dnia: Październik 21, 2008, 06:18:23 pm »
filmy SilvieDeBie(dobrze napisalem? ;x) z Hinde polecam :D

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #672 dnia: Październik 21, 2008, 10:34:30 pm »
Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy. Drainy mogą być, o ile delikwent ma mały m.def to jest miodzio, kolega z klanu na tvt zapomniał jewelsów, nuk mojego sk wynosił standardowo 6k, a crit 20k :P Ogólnie BD nie jest stworzony do PvP, ale na pewno radzi sobie lepiej niż reszta supportu czy bufferów (z wyjątkiem OL/WC, bish i prophet to raczej debuffują, sleepują itd. niż zadają dmg, no, chyba, że spalają manę). Ogólnie wymiatacz to z Ciebie żaden, ale możesz zadać dotkliwy dmg, a nieraz i będzie te +1 pvp, bo +1 pk to raczej jak ktoś jest afk :D

Jak przeciwnik jest na medusie to go nie po nawalasz...

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #673 dnia: Październik 21, 2008, 11:05:35 pm »
Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy....

Pewnie na privach medusa działa jak anchor...
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

« Odpowiedź #674 dnia: Październik 21, 2008, 11:07:53 pm »
Na ogół w sytuacjach krytycznych Dance of Medusa, modlimy się aby wszedł i nawalamy....

Pewnie na privach medusa działa jak anchor...

Aż tak źle nie jest :D.