Witaj
Gość

Wątek: Bladedancer [BD]  (Przeczytany 258242 razy)

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
Odp: Bladedancer [BD]
« Odpowiedź #825 dnia: Sierpień 20, 2009, 04:13:28 pm »
doslownie na kazdym na ktorym gralem tak bylo :) a troche ich bylo

retail /care  :D
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #826 dnia: Sierpień 20, 2009, 04:40:28 pm »
na open:
to masz szanse tylko z sh/sps/kazdy lucznik/czasem elder
z w/w klasami bijesz sie tylko lukiem

Kazdy nuker ma BDka na max 2 strzaly, moze zacznijmy od tego ze BD nie startuje na open oly, moze poza przypadkami kiedy jest low pointerem aby zaczac chain lub sprawdzic kiedy chain enemy poszedl. Tak czy siak, wchodzisz na oly w innym celu niz zdobywanie punktow na swojej postaci.

na CB
nie wiem na jak mocno rozwinietym servie grasz, ale przydalby Ci sie lepsze sprzet
AQ/Tezza/Zaken to podstawa, duale +7 conajmniej
na SD CB duzo zalezy od szczescia, jezeli Twoi przeciwnicy maja full epic/ic set+6/skille81, to zeby cos powalczyc musisz miec conajmniej rowny lub lepszy EQ.

Na CB zazwyczaj najwieksze znaczenie ma wykoksanie postaci, jesli idzie sie na hero to podstawa jest 5/5, s80, posiadanie jakiegokolwiek resistu na drugiego BD (topowi BD najczesciej maja fire i wind sporo ponad 150), bron z augumentem reflect dmg, odpowiedni lvl i enchant hexa. Ofc dynasty/icarus/vesper duale.

a taktyka:

pierwszy leci power brake, potem hex i gdy przeciwnik dobiegnie to sting, gdy ubędzie Ci ~2k hp probujesz wrzucic meduze (z zakenem/antkiem/dance of vampire) mozna te 2k hp wydrainowac bez problemu, jesli masz tezze to po ok 30 sec znow bedzie odnowiona.
ponizej polowy hp wyciagasz luk i strzelasz do momentu az przeciwnik wrzuci dance of blade storm, co jakis czas probuj wrzucic arresta, jesli wejdzie to odpalasz UD i bijesz az padnie ^^

Nie radze bic kogos na meduzie bo vr nie dziala, za to caly czas obrywamy z reflect dmg. Conajwyzej mozna probowac bic kogos z daggerm z pvp, jednak mysle ze nie jest zbyt skuteczne, do tej pory nie widzialem zeby ktokolwiek tak walczyl.

« Odpowiedź #827 dnia: Sierpień 20, 2009, 04:59:35 pm »
1. z aug dobry jest tez duel might albo VR
2. imo OE tall*dle > icarus duale (z tego co pamietam to maja lol 10% hp i + do cryta)
3. k teraz juz wiem, ze na offie nie dziala vr na meduzie, ale na kazdym privie tak

/generalnie to pisalem to myslac o Dexie (nie dzialaja ele) wiec bd nie spada na 2 hity od nuka, dziala vr na meduzie etc
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #828 dnia: Sierpień 20, 2009, 05:18:34 pm »
wow, a czy on się pytał o to, jak walczyć bd'kiem na oli na dexie? nie odzywaj się, kiedy nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia, bo ludzi w błąd wprowadzasz...
I'm offline.

« Odpowiedź #829 dnia: Sierpień 20, 2009, 05:54:42 pm »
+109 crit rate, faktycznie lol.

« Odpowiedź #830 dnia: Sierpień 20, 2009, 06:29:47 pm »
/care lol retail

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #831 dnia: Sierpień 20, 2009, 07:39:11 pm »
3. k teraz juz wiem, ze na offie nie dziala vr na meduzie, ale na kazdym privie tak
Na tych co ja gram nie dziala- loldexlol w/o element i z resistami dzialajacymi jak w interlude.
...

« Odpowiedź #832 dnia: Sierpień 20, 2009, 09:19:20 pm »
+109 crit rate, faktycznie lol.

nie zawsze to co nowsze i na pierwszy rzut oka wydaje sie lepsze, faktycznie takie jest

dunno ale raczej ciezko jest wyenchantowac takie duale +12++ chyba ze kazdy ma bews pod dostatkiem

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #833 dnia: Sierpień 20, 2009, 11:31:40 pm »
Mam kolejne głupie pytanie o bd. Ostatnio jakiś typ w pt żalił mi się żebym nie dawał w pt tańców dla warriorów (fire/fury/warrior) bo mu spada regen mp... Dla mnie to jest mongolska teoria bo nigdzie żadnego potwierdzenia tego nie znalazłem ale może są jakieś ukryte smaczki Oo To jak z tym jest?
Khazad ai menu thorki norogh!

« Odpowiedź #834 dnia: Sierpień 20, 2009, 11:45:19 pm »
Mam kolejne głupie pytanie o bd. Ostatnio jakiś typ w pt żalił mi się żebym nie dawał w pt tańców dla warriorów (fire/fury/warrior) bo mu spada regen mp... Dla mnie to jest mongolska teoria bo nigdzie żadnego potwierdzenia tego nie znalazłem ale może są jakieś ukryte smaczki Oo To jak z tym jest?
powiedz mu ze jest glupi

« Odpowiedź #835 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:06:17 am »
Ok dzięki, powiedziałem już wtedy ale wolałem się upewnić :P
Khazad ai menu thorki norogh!

« Odpowiedź #836 dnia: Sierpień 24, 2009, 06:12:57 am »
Nie radze bic kogos na meduzie bo vr nie dziala, za to caly czas obrywamy z reflect dmg. Conajwyzej mozna probowac bic kogos z daggerm z pvp, jednak mysle ze nie jest zbyt skuteczne, do tej pory nie widzialem zeby ktokolwiek tak walczyl.

No wlasnie, jak to jest z ta meduza, bo widzialem, ze bd bije na oly wlasnie albo z dagera z bonusem pvp albo z fistow z pvp i po takiej meduzie przeciwnik nie ma juz buffow ( i jest doslownie wtedy na pare hitow ) - wie ktos jaka jest szansa na "zdjecie" przeciwnikowi buffow z takich fistow czy dagera?

Jakie skile oplaca sie enchantowac i na co ( podejrzewam, ze arrest/hex i sting na chance jaki musi byc "+" tych enchantow, zeby w miare sprawnie ladowaly na przeciwniku ) - co z skilami pasywnymi, ktore i na co ?
Czy drain tez warto OE jesli tak to na co ?

I nastepne pytanko, zeby wlozyc pvp do dagera czy do fistow wystacza "gole" czy musza miec w sobie SA ?

I jak wyglada sprawa soes/dooma/s-duali na oly, czy jest sens sie bawic w to czy sie za bardzo to nie ogarnia na bd ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 06:21:42 am wysłana przez lexcalliber »

• Moja strona
« Odpowiedź #837 dnia: Sierpień 24, 2009, 12:21:18 pm »
mniej więcej, tylko bodajże inne wartości. To samo jak w pt jesteś z sws , masz songa to dance kosztuje więcej.

A w GF to się nie zmieniło, bo doszły mnie takie słuchy, że podobno teraz dance i songi są oddzielnie liczone.

Jak masz PP w party to pp może przed redance rzucić mystic immunity na sws i sws wtedy nie dostanie tańców -> oszczędność MP

Druga opcja: ustawiasz BD i SWS na tyle daleko od siebie, żeby nie dostawali songów/tańców a DD stawiasz pomiędzy nimi.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 12:23:05 pm wysłana przez Falconek »

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #838 dnia: Sierpień 24, 2009, 01:13:40 pm »
wie ktos jaka jest szansa na "zdjecie" przeciwnikowi buffow z takich fistow czy dagera?
Przy każdym hicie 15% szansy, że zdejmie 1-2 buffy.

Jakie skile oplaca sie enchantowac i na co ( podejrzewam, ze arrest/hex i sting na chance jaki musi byc "+" tych enchantow, zeby w miare sprawnie ladowaly na przeciwniku ) - co z skilami pasywnymi, ktore i na co ?
Enchantuj wszelkie użyteczne debuffy (jak właśnie Hex, Power Break -> pod Oly, Sting, etc.) na Chance. Do tego Meduza. Z pasywów to najbardziej Inner Rhytm i to na MP regen - na Cost. Dance'y też na Cost. Nie wiem co jeszcze :p

Z kolei "wysokość" enchantu w przypadku debuffów zależy głównie od lvl'u przeciwników, "pod których" robisz skille. Np. pod ludzi z 80 lvl najlepiej mieć skille +13-15 lub wyżej.

I nastepne pytanko, zeby wlozyc pvp do dagera czy do fistow wystacza "gole" czy musza miec w sobie SA ?
Mogą być gołe.

« Odpowiedź #839 dnia: Sierpień 24, 2009, 01:16:12 pm »

No wlasnie, jak to jest z ta meduza, bo widzialem, ze bd bije na oly wlasnie albo z dagera z bonusem pvp albo z fistow z pvp i po takiej meduzie przeciwnik nie ma juz buffow ( i jest doslownie wtedy na pare hitow ) - wie ktos jaka jest szansa na "zdjecie" przeciwnikowi buffow z takich fistow czy dagera?

Czy drain tez warto OE jesli tak to na co ?

wszystkie debuffy +++ chance, na offie to musi byc pewnie +30++ zeby wchodzily
jak masz bardzo duzo bookow, to mozesz sie pobawic w enchant passywow takich jak dual master.

z tych bardziej oplacalnych to napewno magic resistance, wisdom i health i hp drain ++sap (wiecej % zwroconego hp)

I jak wyglada sprawa soes/dooma/s-duali na oly, czy jest sens sie bawic w to czy sie za bardzo to nie ogarnia na bd ?

nie bawilem sie sie w dooma na BD, ale dla sws jest oplacalne songowanie Vitality z bronia z health
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 01:22:06 pm wysłana przez RazielIII »

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #840 dnia: Sierpień 24, 2009, 01:31:17 pm »
Właśnie, jeszcze Wisdom w Power na mental resistance.

• Shady Aftermath
« Odpowiedź #841 dnia: Sierpień 24, 2009, 01:32:37 pm »
Z tym enchantowaniem drainu Hp to prawda? dlamnie to bezsens, długo się castuje, mało zwraca, nie szkoda GC?
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

« Odpowiedź #842 dnia: Sierpień 24, 2009, 01:38:04 pm »
napewno lepiej enchantowac hp drain niz dual mastery ;p
ja na Cb zawsze biore empa od npc + dance mystic+con, "czasami"  :D taki drain dupe ratuje

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #843 dnia: Sierpień 25, 2009, 05:30:11 am »

Mogą być gołe.

No niestety, ale nie da sie wlozyc PVP bonusa do "golych" broni - MUSZA posiadac SA :(
Nie wiem na jakim privie grasz, ale troszke mnie wprowadziles w blad i tak na przyszlosc - NIE wiesz na 100% nie pisz !!!

• Pochwał: 7

• Cynizm, nihilizm, sarkazm i orgazm.
« Odpowiedź #844 dnia: Sierpień 25, 2009, 09:43:45 am »
A Ty , grasz na prv czy na retku?
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

« Odpowiedź #845 dnia: Sierpień 25, 2009, 10:34:59 am »
A przypadkiem Frohike nie gra/ł na offku?

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #846 dnia: Sierpień 25, 2009, 10:39:45 am »
A przypadkiem Frohike nie gra/ł na offku?
grał.
I'm offline.

« Odpowiedź #847 dnia: Sierpień 26, 2009, 01:47:09 am »
A Ty , grasz na prv czy na retku?

Gram na offie, a tam niestety nie da sie wlozyc pvp bonusa jak sie nie ma uprzedniuo wlozonego SA do broni :/

« Odpowiedź #848 dnia: Sierpień 29, 2009, 07:31:25 pm »
No niestety, ale nie da sie wlozyc PVP bonusa do "golych" broni - MUSZA posiadac SA :(
Nie wiem na jakim privie grasz, ale troszke mnie wprowadziles w blad i tak na przyszlosc - NIE wiesz na 100% nie pisz !!!
Jeśli źle napisałem, to sorry. Próbowałeś to wkładać do itemu minimum top A grade?

• Pochwał: 1

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #849 dnia: Sierpień 30, 2009, 12:26:23 am »
Jeśli źle napisałem, to sorry. Próbowałeś to wkładać do itemu minimum top A grade?
A kto się bawi w składniae broni top a XD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926