Witaj
Gość

Wątek: Bladedancer [BD]  (Przeczytany 258189 razy)

• Pochwał: 3

• Prawie jak Jezus
Odp: Bladedancer [BD]
« Odpowiedź #975 dnia: Listopad 17, 2010, 01:53:47 pm »
O co Wam chodzi, że bd od GE nie ma czasu na nic innego na massowce tylko puszczanie tancow? o.O
Pełen d/s z ogarniętym sws'em trwa koło 15-20sek max (zalezy jakie disco) i co przez reszte czasu ma robic?
Puszczac kolejne tance rotfl.
Ma przynajmniej poltorej minuty na hexowanie, power breakowanie, rootowanie i dreczenie healerów i innych robe userow lukiem?

następny wojownik ....

I co w tym złego że tak robi ? Ja bije w espade/1 po 2k z bowa na moim lol lvlu także nie mów że bd nie może tego robić :P

Co do pytań to atri ... to bow w divine a duale w earth ...

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
« Odpowiedź #976 dnia: Listopad 18, 2010, 12:26:51 am »
Ten earth w dualach to jakies 3%, jesli grasz na starszej kronice niz Freya to pakuj fire/wind
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

• Pochwał: 0

• whatever.
« Odpowiedź #977 dnia: Listopad 18, 2010, 01:26:03 am »
O co Wam chodzi, że bd od GE nie ma czasu na nic innego na massowce tylko puszczanie tancow? o.O
Pełen d/s z ogarniętym sws'em trwa koło 15-20sek max (zalezy jakie disco) i co przez reszte czasu ma robic?
Ma przynajmniej poltorej minuty na hexowanie, power breakowanie, rootowanie i dreczenie healerów i innych robe userow lukiem?

Chyba na agrowanie...
new future.

« Odpowiedź #978 dnia: Listopad 18, 2010, 01:28:54 am »
jedno nie wyklucza drugiego
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

• Pochwał: 9

• Lancer PW 85|Core GH 99/GS 99|
« Odpowiedź #979 dnia: Listopad 18, 2010, 07:50:09 am »

następny wojownik ....

I co w tym złego że tak robi ? Ja bije w espade/1 po 2k z bowa na moim lol lvlu także nie mów że bd nie może tego robić :P

bijesz bo masz wlasnie lol lev od 80 sprawa wyglada inaczej pvp sie wydłuża. jesli chodzi o attri brałbym i jedno i drugie w divine, earth jest ci potrzebny jak świni dzwonek.  Łuk na BD to fail jakich mało to nie interlude .... dance/medusa/hex/agro/arrest/res  na nic wiecej BD nie ma czasu podczas 9v9 no chyba ze klepiesz jakies ultra sieroty. Zresztą bylo gadanie o tym juz wcześniej nie będę się powtarzał.

« Odpowiedź #980 dnia: Listopad 18, 2010, 09:31:08 am »
Tylko ja nie mówie o rasowym używaniu bd jako pr0 postac do fragowania.
Nie mówie, że puszczasz tańce i przez te półtorej minuty tylko korzystasz z łuku.
No bo skoro np jest reusue meduzy, wszyscy w party stoja nie ma kogo resować to co w tym złego jak wyciagniesz łuk i pobijesz troche?

M
Ja mam lv 80+ i wcale tych tańców nie ma aż tak dużo żebym nie wyrobił.

• Prawie jak Jezus
« Odpowiedź #981 dnia: Listopad 18, 2010, 09:38:26 am »

następny wojownik ....

bijesz bo masz wlasnie lol lev od 80 sprawa wyglada inaczej pvp sie wydłuża. jesli chodzi o attri brałbym i jedno i drugie w divine, earth jest ci potrzebny jak świni dzwonek.  Łuk na BD to fail jakich mało to nie interlude .... dance/medusa/hex/agro/arrest/res  na nic wiecej BD nie ma czasu podczas 9v9 no chyba ze klepiesz jakies ultra sieroty. Zresztą bylo gadanie o tym juz wcześniej nie będę się powtarzał.

Hhmhm co ma lvl do tego jak bije moje const ma 83 lvle więc nie bije się z low lvlami ? Earth daje do landrate medusy.  I raczej ty się bijesz z sierotami bo każdy ogarnięty ee wrzuci ci na bd block ww etc i wtedy agruj sobie i biegaj za dd/healerami nawet ich nie dogonisz .  A bishop nie będzie ci co 15 sek przerzucał cleanse .
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2010, 09:43:29 am wysłana przez xXxFelekxXx »

• Pochwał: 9

• Lancer PW 85|Core GH 99/GS 99|
« Odpowiedź #982 dnia: Listopad 18, 2010, 09:52:57 am »

następny wojownik ....

Hhmhm co ma lvl do tego jak bije moje const ma 83 lvle więc nie bije się z low lvlami ? Earth daje do landrate medusy.  I raczej ty się bijesz z sierotami bo każdy ogarnięty ee wrzuci ci na bd block ww etc i wtedy agruj sobie i biegaj za dd/healerami nawet ich nie dogonisz .  A bishop nie będzie ci co 15 sek przerzucał cleanse .

Dzizus ale ty jestes głupi chłopie..... nie dosc ze zakładasz dual daggery na BD to jeszcze wypisujesz jakies brednie. EARTH NIE DAJE DO LAND RATE MEDUSY BATONIE do dzis sa spory na ten temat i dopiero w h5 i to tez nie jest oficjalne info ze earth ma wspomagac meduse. BP jest wlasnie od heala i sciagania debuff.

• Pochwał: -666

• Antropomorficzna personifikacja
« Odpowiedź #983 dnia: Listopad 18, 2010, 10:20:23 am »
A gdzie napisał, że zakłada dual daggery?

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #984 dnia: Listopad 18, 2010, 10:31:41 am »

następny wojownik ....

felek ale w oc nie ma party 83+ ba nawet w polskim comunity nie ma takiego full party.

wracajac do tematu:

ty na bd bijesz po 2k (pytanie w co? )

w tym czasie twoim healerzy gryza ziemie
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

« Odpowiedź #985 dnia: Listopad 18, 2010, 12:29:41 pm »
Earth i meduza:

W h5 będzie dodatkowa ścieżka enchantu właśnie na earth. Daje ona podobno porównywalne efekty z chance (a nawet troche gorsze wg testów), zatem będzie to chyba crap. Kto ci takie info Felek przekazał, że działa już teraz i to bez enchantu? Z chęcią się dowiem, kto tak specjalistyczną wiedzą, a la Raziel zza czasów Dexa dysponuje ^^

BD i łuk: W archer party zrozumiem. Jest real target, brak stigmy, ok. W mage party czasami od biedy też można zrozumieć, ale imho lepiej się skupić na czymś innym. W melee party (a o ile wiem w takowym jesteś) to jest totalne nieporozumienie. Jeżeli już nawet jesteś tak zajebistym BD, który oprócz agro (które ma re use około kilku sekund), hexa, meduzy, root'a, stawiani dobrze wymierzonej bańki, przerzucania disco non stop gdy tylko komuś spadnie (szczególnei gdy concetration zleci z healerów), resowaniem masz jeszcze czas bić z regularów, to duale w łapę i lejesz po assysćie z największą ilością debuffów!!
Stigma (tylko melee ataki i to aż 40%) + hex + death mark (masz chyba tytusa w party..?) + ew. czasem tribunal/judgment od tanka, to daje już przyzwoity damage z regularów szczególnie w robe/light user'a.

Ale szczerze, to nie widziałem jeszcze BD, który w umie wykonywać wszystkie te czynności, które napisałem (7 czynności, a 90% osób nadal uważa, że BD to tylko disco co 2 minuty... ; / ) + ma czas na ciskanie z sucharów. Nie wiem co ty enemy lejesz z bow'a za 1-2k, ale na pewno nei takich co mają normalny buff + disco i są na waszym lvlu (jak nie wierzysz, to przyprowadzę ci dla testów swoją postać full nabuffowaną tak jak zawsze na PvP i pokaż mi te hity : >

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #986 dnia: Listopad 18, 2010, 12:40:03 pm »
Mówcie co chcecie w kązdym bądź razie luk sie przydaje chociazby jak roota dostaniesz ;]
A po za tym z aq lub/i baiumem kryty dosc bola robe userow.

« Odpowiedź #987 dnia: Listopad 18, 2010, 12:44:24 pm »
zaraz sie zleca milosnicy tej frazy ale powiem tylko tyle:

pograj w l2 to pogadamy...

« Odpowiedź #988 dnia: Listopad 18, 2010, 12:46:53 pm »
to pomyśl skoro masz już tego AQ i baiuma co możesz "posmyrać" z duali icarusów +4 (daje do crit. rate) na takim debuffie jak opisałem. Gwarantuje ci, że DPS będzie większy. A root na BD zdarza się niezwykle rzadko.

Cat Drama Maker

• Prawie jak Jezus
« Odpowiedź #989 dnia: Listopad 18, 2010, 12:50:32 pm »
Earth i meduza:

W h5 będzie dodatkowa ścieżka enchantu właśnie na earth. Daje ona podobno porównywalne efekty z chance (a nawet troche gorsze wg testów), zatem będzie to chyba crap. Kto ci takie info Felek przekazał, że działa już teraz i to bez enchantu? Z chęcią się dowiem, kto tak specjalistyczną wiedzą, a la Raziel zza czasów Dexa dysponuje ^^

BD i łuk: W archer party zrozumiem. Jest real target, brak stigmy, ok. W mage party czasami od biedy też można zrozumieć, ale imho lepiej się skupić na czymś innym. W melee party (a o ile wiem w takowym jesteś) to jest totalne nieporozumienie. Jeżeli już nawet jesteś tak -_-' BD, który oprócz agro (które ma re use około kilku sekund), hexa, meduzy, root'a, stawiani dobrze wymierzonej bańki, przerzucania disco non stop gdy tylko komuś spadnie (szczególnei gdy concetration zleci z healerów), resowaniem masz jeszcze czas bić z regularów, to duale w łapę i lejesz po assysćie z największą ilością debuffów!!
Stigma (tylko melee ataki i to aż 40%) + hex + death mark (masz chyba tytusa w party..?) + ew. czasem tribunal/judgment od tanka, to daje już przyzwoity damage z regularów szczególnie w robe/light user'a.

Ale szczerze, to nie widziałem jeszcze BD, który w umie wykonywać wszystkie te czynności, które napisałem (7 czynności, a 90% osób nadal uważa, że BD to tylko disco co 2 minuty... ; / ) + ma czas na ciskanie z sucharów. Nie wiem co ty enemy lejesz z bow'a za 1-2k, ale na pewno nei takich co mają normalny buff + disco i są na waszym lvlu (jak nie wierzysz, to przyprowadzę ci dla testów swoją postać full nabuffowaną tak jak zawsze na PvP i pokaż mi te hity : >

ok przy next pvp zrobie screena wczoraj w hero wla biłem za 1.6k dla przykładu ... co do medusy to h5 będzie nie długo na ru offie zapewne to nie będe potem zmieniał z 300 holy na 300 earth to chyba logiczne ... azex najważniejsze postacie z mojego const są na 83 lvl więc chyba niewiesz kto gra w oc ...

Jeszcze mi napisz ither gdzie napisałem że ubieram dual daggery na bd
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2010, 12:53:00 pm wysłana przez xXxFelekxXx »

« Odpowiedź #990 dnia: Listopad 18, 2010, 12:52:19 pm »
macie bisha sws i dd na 83 lev? damn nie wiedzialem ze oc tak sie wyfarmily...

• Prawie jak Jezus
« Odpowiedź #991 dnia: Listopad 18, 2010, 12:57:07 pm »
macie bisha sws i dd na 83 lev? damn nie wiedzialem ze oc tak sie wyfarmily...

nawet wcka z great furry mamy ^^

« Odpowiedź #992 dnia: Listopad 18, 2010, 12:59:39 pm »
chyba tylko wc :D

• Pochwał: 12

• Plan? I don't need a plan.
« Odpowiedź #993 dnia: Listopad 18, 2010, 01:28:23 pm »
ok przy next pvp zrobie screena wczoraj w hero wla biłem za 1.6k dla przykładu ... co do medusy to h5 będzie nie długo na ru offie zapewne to nie będe potem zmieniał z 300 holy na 300 earth to chyba logiczne ... azex najważniejsze postacie z mojego const są na 83 lvl więc chyba niewiesz kto gra w oc ...

Chyba zapomniałeś, że był bez buffa na afk ;]

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

« Odpowiedź #994 dnia: Listopad 18, 2010, 02:41:31 pm »

wracajac do tematu:

ty na bd bijesz po 2k (pytanie w co? )

w tym czasie twoim healerzy gryza ziemie
pytanie:

od kiedy BD nie moze uzywac aggro z lukiem, albo ma z tego powodu wiekszy reuse?

nie poruszam tu kwestii przydatnosci luku u BD, ale co za roznica czy biega z dualami czy z lukiem jak i tak wszystkich skilli moze uzywac z jednym i z drugim

a kliknac duale na pasku zeby rzucic dance nie jest az tak ciezko, nawet jak trzeba za pare sekund znowu je kliknac zeby powtorzyc ta czynnosc

« Odpowiedź #995 dnia: Listopad 18, 2010, 02:48:40 pm »
wystarczy rzucac agro z luku i z duali. zobaczysz roznice. do tego zazwyczaj jest tak ze jak zaczynasz walic z luku to zapominasz o agro.

Wiem to z oly bo i mnie sie to zdarza.

do tego przekladanie duali na luk luku na duale i leca cenne sekundy a w tym czasie kogos wyczyszcza z bufa ktos wyrwie bs czy kita od deski...

mam luk na tanku (nie swoj :D ) ale na 9 na 9 czy wiekszych imprezach go nie wyciagam. Jedyna okazja to 1 na 1 czy oly w innym wypadku to nieporozumienie
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2010, 02:50:43 pm wysłana przez Azella »

• Prawie jak Jezus
« Odpowiedź #996 dnia: Listopad 18, 2010, 03:06:02 pm »

Chyba zapomniałeś, że był bez buffa na afk ;]

jak był bez buffa to go od nas bishop zabił a ja biegałem na lagu graficznym xP mówie o innej sytuacji akurat

co do agro z bowem rzuca się je minimalnie wolniej

« Odpowiedź #997 dnia: Listopad 18, 2010, 03:46:02 pm »
to pomyśl skoro masz już tego AQ i baiuma co możesz "posmyrać" z duali icarusów +4 (daje do crit. rate) na takim debuffie jak opisałem. Gwarantuje ci, że DPS będzie większy. A root na BD zdarza się niezwykle rzadko.
+1
hex/agro/root i duale ica/vesper FTW
lukiem mozna sie pobawic na jakims 3v3 gdzie enemy nie maja sws

a co do tego earha w dualach, to jakies tam testy byly kiedys i to bylo lol 3%

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #998 dnia: Grudzień 01, 2010, 03:54:44 pm »
Gram na serwerze RaidFight. Nie wiem jak sie mają pliki RF do Offa, ale na RF moj BD + łuk + ileś tam detali składających się na build mojego chara naprawdę wymiata. Dla przykładu 9k hit w SPSa 80+ Dynasty robe set, 4k+ hit w glada w dyna hvy jak nic 84+. Ofc byli na buffie. Moje bufy tylko od DC. I jakoś wcale używanie łuku nie utrudnia mi zajmowania się innymi sprawami na mass pvp.

Bajki, bo server nie off? Być może. Nie wiem i sie nie dowiem bo nie zamierzam grać na offie. Ale ktoś lepiej zorientowany pewnie mnie zaraz wyprostuje:P

Wiem jedno, to jest niedoceniana postać. Najczęściej opisywana przez kogoś komu znudziło się dawanie danców na 80 lvlu i zrobił rerolla. Nad BD trzeba mnóstwo wysiłku i czasu żeby w pvp dorównał nieopierzonemu tankowi (nie mówię o 1 na 1 z tankiem, tylko o ogólnej efektywności. w 1 na 1 ze średnim tankiem wymaksowanym BD idzie wygrać, Z wymaksowanym tankiem ofc nie.) Taka klasa:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 03:59:18 pm wysłana przez Alm »

« Odpowiedź #999 dnia: Grudzień 01, 2010, 03:59:10 pm »
prostuje:

Takie bajki to tylko na twoim privie (i lol dexie Raziela)

Cat Drama Maker