Witaj
Gość

Wątek: Overlord [OL]  (Przeczytany 266154 razy)

• Pochwał: 4

Odp: Overlord
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 16, 2006, 10:19:15 pm »
Dla tego napisałem żeby trochę zenchantować club of nature (na +5 ma taki sam m.atk jak sov, a ze zrobieniem takiego enchantu nie ma większego problemu, zresztą zawsze możesz zrobić sov'a). Te 2 pasywne skille podwajają cast i atk speed, imo dla czegoś takiego warto, kiedyś porównywałem oba sety (bw robe i light), nie pamiętam dokładnej róznicy w cast. speed, ale w BW robe było sporo więcej. Od lighta lepszy będzie heavy, przynajmniej p.def porządny. Co do duali, to średni pomysł, ale jak już musisz je robić to najlepiej sls*tsurugi, albo sls*nightmare.
<3 OoM

http://hosted.filefront.com/OrderOfMoon - OrderOfMoon clan movies.

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 17, 2006, 07:51:36 am »
Nie musze ich robić, ja tak tylko głośno myślę :P Ale tam gdzie gram zanim bym jakoś zdobył cudem AoBA to muszę z rok czekać, bo jeszcze ich niewiele na serwie... :/
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

• Pochwał: 0

• Gram bo lubie :P
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 17, 2006, 03:28:23 pm »
zastanawiam sie na zrobieniem OLa albo WC
W OLu podoba mi sie soul gard i debuf
co do tego 1 watpiwosci nie mam ale z drugim juz problem
ciekaw jestem jak wchodza w pvp czy masz pvp seale w ludzi na podobnych lvl czy sprzecie
taki sleep wchodzi w sumie zawsze ale jak jest z debufami ?

« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 18, 2006, 12:11:35 pm »
Z tymi debufami to zalezy czy nosisz jakiegos zwyklego blunta czy magicznego, z magicznym będą wchodzić częściej. Z moich obserwacji wynika że debuffy wchodzą średnio na jeża (czyt. hmm jakieś 50%-60% jest skuteczności chyba na to, że wejdzie w przeciwnika na tym samy sprzecie, lvl itd., ale to i tak zale przeciwko komu grasz, widomo fighterzy maja mniej m.defa niz tanki i magowie, z kolei elfowie i orki maja wiecej niz ludzie np.) IMO  debufy to taki dodatek, jak wejda to juz wygrałeś, a jak nie to i tak jest spora sznasa że drainem kolesia pojedziesz. Acha i taka uwaga, w pvp z postaciami majacymi kosmiczne ilosci cp/hp (czyt. destro, warlord, glad i wszytkie chary z buildem na maxymalizaje hp) lepiej dobijac bluntem niz drainem, nawet za cena 2-3 krotnego powtarzania debufuw (wtedy wejście debufów to obowiazek bo cie moga niezle pokiereszować) bo po jednym taki pvp niemasz many.
tired...

« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 18, 2006, 11:32:45 pm »
Ja mam Demon set ktory mi styknie jako B bo jest cacy :P Seale bosko w ludzi wchodza =p mam 58 lvl i zazwyczaj expilem w party ale ostatnio od kilku lvli expie sam, i musialem tradnac mojego club of nature+1 acu :((( i skombinowalem se daggerka (+swift pot lvl 2) i mi sie powiem swietnie expilo na cmenatarzu + kilka bufow i bylo ok co 2 moby w sumie 3ba drain zeby sie uleczyc i ogolnie mana nie spadala, ale i nie rosla xP, teraz skolowalem sobie Full Plate set bo mnie na B nie stac (xP), dark screamera ulepsze u mamona na crystal daggera i dam mu sa, zenchantuje troszke i mysle ze bedzie sie loznie expilo choc to sie okarze :P I powiem wam ze w Full Plate C speed nie jest tak slaby jak sie spodziewalem, na self bufach (WoP/RoP) mam 417 c speeda, a na demonie cos kolo 496 wiec wynik ladny a na expa raczej mi styknie, a hp z setem i tatoo +4con/-5str mam ok 3,2hp :)
Btw Znacie jakies fajne miejscowki na ten lvl? Myslalem zeby isc na Forsaken Plains ale tam moby maja stuna (grrr ;p), tylko bron boze moby 2x xP

« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 18, 2006, 11:41:10 pm »
Dodam ze tato jeszcze mam +4men -5wit

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 19, 2006, 10:24:30 am »
tak zastanawiajac sie to wc i ol ma debuffy ol-pełno seali wc-aurasink,flame,venom i wejscie tych 3 debuffow w wiekszosci prowadzi do 1 czyli zgonu.np jesli zarzucimy po tej seri sleepa do wystarczy chwile poczekac i walnac 1 draina i przeciwnik pada.

« Odpowiedź #107 dnia: Listopad 19, 2006, 03:34:02 pm »
a hp z setem i tatoo +4con/-5str

Według mnie kupowanie dye które więcej odejmują niż dodają, nie ma sensu...
Wydasz tylko kase, a kiedy się obejżysz że mam rację nie będzie ciebie już stać na +4, -4 itp. :D

« Odpowiedź #108 dnia: Listopad 19, 2006, 07:17:03 pm »
Nie mam innych xP na rynku nie widzialem nigdy +4/-4 a z 7s nie do konca wiem jak to dziala z tym merchantem, czy jak jestem w zwycieskiej stronie i mam pieczec bodajze aviarance to merchant bedzie w ... ? xP Wlasnie gdzie?^^ Bo blacksmitha tylko spotkam ale w sumie tylko w katach jest, czyli prawdopodobnie merchant w necro?:p

« Odpowiedź #109 dnia: Listopad 20, 2006, 04:09:42 pm »
Merchant chodzi w necropoliach.. :D

« Odpowiedź #110 dnia: Listopad 20, 2006, 04:55:05 pm »
tak zastanawiajac sie to wc i ol ma debuffy ol-pełno seali wc-aurasink,flame,venom i wejscie tych 3 debuffow w wiekszosci prowadzi do 1 czyli zgonu.np jesli zarzucimy po tej seri sleepa do wystarczy chwile poczekac i walnac 1 draina i przeciwnik pada.

Drogi kolego powiedz mi jak to jest pisac o czyms o czym nie ma sie zielonego pojecia ? Chcesz zablysnac wiedza to sprawdz ta postac , powtarzanie bzdor to zly pomysl ... sprawdzil bys ile zabiera flame , a i poza tym venom wejdzie ci raz na ruski rok, no chyba ze ktos " zapomnial " zalozyc bizuteri.

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 20, 2006, 05:56:16 pm »
Przeciez te skille wymiataja w pvp=] Do 40 lvlu;p

« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 20, 2006, 09:16:25 pm »
chyba sie nie zrozumielismy .... bo ja mowie nie o shamanie tylko o wc ... jak dagger/archer/mag dostanie freezing flame to po chwili hp nie ma wiec raczej nei zrozumiales o czym ja mowie ... i tutaj sie oburzasz nam .. sam mialem wc moze nie do bardzo wysokiego lvu  bo 54 ale na 5x to troche jednak sie gra.

« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 22, 2006, 08:25:38 am »
Takie flamy to nic nie zrobią. Zjadą najwyżej 1/3cp.

« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 22, 2006, 08:51:17 am »
no tak ale jezeli jeszcze zarzucisz te flame i wejdziesz w walke np z dualami to latwo jest zabic dagger/lucznika

« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 08, 2006, 08:56:59 pm »
Moje pytanko:
Jaki najlepszy set na B grade byłby dla kogoś kto chciałby walczyć solo jak najdłużej i być dobry w pvp?
Wiem, że tutaj były burzliwe rozmowy na temat B gradów ale pytania takiego jeszcze chyba nie zadano xD

• Banned

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 09, 2006, 01:26:48 am »
Ja polecam zlozenie 2 setow- Avadon Heavy i Robe. Heavy bedzie lepszy na solowanie i w niektorych starciach bardzo pomocny, Robe bedzie dobry do buffowania sie, pvp oraz grania w pt. Dzieki zlozeniu setow tego samego typu oszczedzasz na helmie i akurat avadon (zarowno robe i heavy) sa jednymi z najtanszych b gradow. Skladanie lighta jest moze jakims polsrodkiem, ale z pewnoscia nie bedzie lepszy niz mozliwosc uzywania 2 wyspecjalizowanych setow, a przy odrobinie szczescia nie zaplacimy za nie znacznie wiecej niz za np. calego BW lighta.   

« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 09, 2006, 01:26:30 pm »
Bw light to najlepszy i najbardziej uniwersalny B grade dla orkow szamanow.

• Banned

« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 09, 2006, 03:32:00 pm »
Bw light to najlepszy (...)

Bzdura...

najbardziej uniwersalny

To juz predzej, ale pamietaj ze bw light nie da takiego casting speeda i mp jak robe ani p defa i shield block rate (zwlaszcza z buffem zwiekszajacym szanse na blok) jak avadon heavy. Light jest moze uniwersalny, ale jak mowilem, nie da sie 1 setem zastapic 2.

« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 09, 2006, 03:52:02 pm »
A ja sobie jednak wezmę chyba doom plate. Dlatego, że mimo swojej ceny to po zebraniu seta oszczędzę na dye +CON -STR które ze screenów wnioskując są ważne dla OLa. xD
Poza tym doom heavy jest na tyle dobry, że nie będę musiał kupywać sobie A grade... no chyba, że kasa wpadnie :)

« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 10, 2006, 03:37:56 pm »
Bw light to najlepszy (...)

Bzdura...

Zasypales mnie argumentami, wiadomo, ze cspeed jest mniejszy niz w avadonie robe a pdef mniejszy niz w avadonie heavy (chyba...;p), ale bw light daje optymalna ilosc pdefa i cspeed.
Siena: OL'em w doomie heavy gralem troche i musze powiedziec, ze z niego niezly wymiatacz wtedy z dyesami na +con -str jest naprawde bardzo mocny, a casting speed ei jest tak tragiczny jak myslalem=]

• Banned

« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 10, 2006, 04:25:23 pm »
No to sam sobie odpowiedziales- BW light nie jest najlepszy, jest kompromisem i to wg mnie dosc srednim :]

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 11, 2006, 08:36:04 am »
a na tych screenach co ktos wczesniej podal z orkiem z 1,8k defa to to byl doom heavy?? ja mysle zeby zrobic takiego olka z aoba+heal + doom heavy set + moze homuna + acu dla np. buffowania a do walki blunta. przeciez draina szybko robi co nie?? :) co na to powiecie??

« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 11, 2006, 12:55:24 pm »
hmm armors sax ;D Robes rOx :p To tylko moje zdanie xPPP
Kto mi doradzi jaki rołb A grade?:> Prosze o opinie dsw graczy i argumenty jakies najlepiej :]

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 11, 2006, 01:08:03 pm »
Kto mi doradzi jaki rołb A grade?:> Prosze o opinie dsw graczy i argumenty jakies najlepiej :]

jedyna sluszna robe A to jest DC
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami.