Witaj
Gość

Wątek: Overlord [OL]  (Przeczytany 266527 razy)

• Banned

• Pochwał: -2

Odp: Overlord
« Odpowiedź #850 dnia: Marzec 28, 2009, 07:38:42 pm »
1. nie przeklinaj
2. zachowuj sie
3. tez Cie kocham
4. nie chcesz mi pomóc nie umiesz, nie chce Ci sie, to siedz cicho

Nie chodzi mi tylko o cyzste informacje ale również chce poznać opinie innych

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 07:41:08 pm wysłana przez KaeriN »

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #851 dnia: Marzec 28, 2009, 10:40:46 pm »
Dość długo grałem na Supreme/Azure dominaorem to powiem tak.

Mass pvp = tylko Cp heal i nie ma się co rozpisywać...
pve = no zależy jakie pt. Nukerzy wiadomo, emp/acu itd i można mass roota rzucać + jak masz to despair (-30% m defa i pięknie nuki mielą taki train). Ale w c5 raczej mało jest nuków to w warrior pt jak np jesteś z destro i supportem w cata to raczej za wiele nie zrobisz. Ja głownie ubierałem tallum hv, soul guard i ciągnąłem train (przy 1,6-1,8 k p defa 2 salki dasz rade podprowadzić do destrucha). Ewentualnie jak masz nadwyżkę many to wiadmo, HoP (ale od tego jest healer), winter - wchodzi nieźle i mneijsze zagrożenie dla DD. Acha no i w sytuacjach podbramkowych baaaardzo się przydaje OL w takim pt, zakladając że destro pada to rzucasz mass root by healer miał czas pozbierac leżących itd.
Solo pve nie polecam, bo to katorga...

Jak coś sobie przypomne to dopisze.
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• Banned

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #852 dnia: Marzec 29, 2009, 01:29:47 pm »
A jak sprawuje sie na Oly, brak VoPa mocno dokucza?

« Odpowiedź #853 dnia: Marzec 29, 2009, 01:38:56 pm »
Dopisz, że na mass PvP to przede wszystkim Clan UD i CoV a następnie spam CP/heal To są podstawowe jego funkcje. Szybki rebuff dla całego klanu, szczególnie gdy kilka postaci zaliczyło glebę bez nobla, albo ktośma cancel sticka. Od Final jego rola wzrośnie jeszcze bardziej.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #854 dnia: Marzec 29, 2009, 01:42:53 pm »
Dopisz, że na mass PvP to przede wszystkim Clan UD i CoV a następnie spam CP/heal To są podstawowe jego funkcje. Szybki rebuff dla całego klanu, szczególnie gdy kilka postaci zaliczyło glebę bez nobla, albo ktośma cancel sticka. Od Final jego rola wzrośnie jeszcze bardziej.
oni mówią o zamierzchłej przeszłości (c5) ;)

« Odpowiedź #855 dnia: Marzec 29, 2009, 01:57:37 pm »
Szczerze to ssie mnie co mówią ludzie z privów ct1 i niżej...

Ja piszę porady do offa, bo liczę, że ludzie to czytając przejdą właśnie tam i zaczną grać w prawdziwego L2, a nie jego podróbki... Sad but True

mam podobne zdanie, ale skoro ktoś chce grać na śmiesznych piratach to jego wybór, jak prosi o info do jakiejś starszej wersji l2 to po co podawać mu najnowsze info, w niczym mu tym nie pomożesz ;)
/Sknerus
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 02:27:31 pm wysłana przez SknerusKK »

Cat Drama Maker

Odp: Overlord [OL]
« Odpowiedź #856 dnia: Kwiecień 14, 2009, 11:51:07 am »
Ciekawostki odnośnie zmian w Gracia Final

Nowe Skille:
+ Burning Chop (40) - Give's damage and continuously reduce's hp
+ Combat of Paagrio (70) - Might + Shield
+ Condition of Paagrio (72) – Bless body + Bless soul
+ Critical of Paagrio (74) – Focus + Death Whisper
+ Sigeul Mastery (76) - Increase mp regen and healing power when equipping sigeul (Pasyw działający gdy mamy w ręce tarczę dla magów)
+ Enlightment heal power (81) - cast speed, magic cri rate increase mp cost decrease
+ Onslaught of Paagrio (83) - Give damage to nearby targets and continuously reduce their hp

Zmiany w istniejących skillach:
+ Victory of Pa'agrio

* +10% PATK
    * +20% PDEF
    * +20% Critical Rate
    * +20% ATKSPD
    * +20% MDEF
    * +20% MATK
    * +20% Magic Critical Damage
    * +20% Cast Speed
    * +20% MaxMP
    * +10% Debuff Resistence
    * -20% Run Speed
    * +20% MaxCP (Does not Recover CP increased)
    * +20% CP Heal for Alliance.

+ Eye of Pa'agrio: +4 Accuracy, +30% Critical protection  (nie potwierdzone do końca)
+ Soul of Pa'agrio: +75% M.Atk, +30% M.Def

Wygląda ciekawie ^^ Info pozbierane z l2guru na podstawie PTS. Co z tym będzie? Pożyjemy - zobaczymy :)
Serwer: Teon
PM: Midan (SwS)

« Odpowiedź #857 dnia: Kwiecień 16, 2009, 01:51:50 pm »
Aczkolwiek rola clan UD będzie się w tej chwili sprowadzać tylko do wbiegnięcia w grupę enemy, albo ucieczki, bo każde użycie skilla/zadanie damage = cancel celestiala. Ogólnie jednak olbrzymi boost dla OL-a w finalu będzie. IMHO OL will be >> WC

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #858 dnia: Kwiecień 16, 2009, 02:11:26 pm »
Aczkolwiek rola clan UD będzie się w tej chwili sprowadzać tylko do wbiegnięcia w grupę enemy, albo ucieczki, bo każde użycie skilla/zadanie damage = cancel celestiala.
idealne do zdobywania zamkow :D

« Odpowiedź #859 dnia: Kwiecień 17, 2009, 04:47:03 pm »
Aczkolwiek rola clan UD będzie się w tej chwili sprowadzać tylko do wbiegnięcia w grupę enemy, albo ucieczki, bo każde użycie skilla/zadanie damage = cancel celestiala.
idealne do zdobywania zamkow :D

A teraz nie służyło do zdobywania zamków...? O_o

Cat Drama Maker

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #860 dnia: Kwiecień 17, 2009, 05:30:16 pm »
tak ale do tej pory mozna bylo uzyc do obrony, ataku i wszystkiego czego tylko chciales, w tej chwili tylko do wejscia jak najdalej i na tym koniec

• Pochwał: 1

• owning the god
« Odpowiedź #861 dnia: Kwiecień 18, 2009, 01:09:00 am »
jaki powinien byc przyblizony reuse honor of paagario na full buffie? przyblizony do 2-3 sek czy zmeo 10s?

« Odpowiedź #862 dnia: Maj 04, 2009, 09:02:35 am »
Pytanie do graczy z retaila:
Jakie buffki dostaje OL od newbie guide (dla woja czy maga)? Jesli mozna poprosilbym o jakiegos screena.
Z gory dziekuje.

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #863 dnia: Maj 04, 2009, 09:56:43 am »
do 40. dostaje buffy jak kazdy fighter, po 40. jak mystic

« Odpowiedź #864 dnia: Maj 18, 2009, 11:45:19 pm »
Jaka bron najlepiej wybrac dla Ola na olimpiade, poza standardowa amka z acu? Myslalem miedzy DB a AS, która by byla lepsza? A moze jeszcze inna...?

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #865 dnia: Maj 18, 2009, 11:50:53 pm »
Jaka bron najlepiej wybrac dla Ola na olimpiade, poza standardowa amka z acu? Myslalem miedzy DB a AS, która by byla lepsza? A moze jeszcze inna...?
s84 ^^

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #866 dnia: Maj 18, 2009, 11:51:29 pm »

IC + OE drac bow.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #867 dnia: Maj 21, 2009, 07:14:42 pm »
Powiedzcie mi jeszcze jedno, czy w hb buffy ola działają na pety (własne) czy może bez zmian?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #868 dnia: Maj 21, 2009, 08:40:39 pm »
Powiedzcie mi jeszcze jedno, czy w hb buffy ola działają na pety (własne) czy może bez zmian?

Nie pamiętam czy w HB działały ale teraz działają.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

• Pochwał: -3

« Odpowiedź #869 dnia: Maj 27, 2009, 06:32:04 pm »
Witam . Nigdy jeszcze nie grałem orcami magami ale ostatnio taki jeden (ol) mnie zainteresował . Posiadając sleep , drain , root , silience , anchor (chyba , jeżeli nie ma ro mnie poprawić bo tu nie jestem pewien) , stun , dosyć dobry heal , dosyć dobre buffy (odpowiednik cov i cop , no i jako jedyny posiada buff zwiększający max cp wymiatają (chyba)) no i jako jedyny cp heal , no i inne pierdy , można wymiatać na pvp , można stwierdzić , że jego jedynym minusem jest manochłonność . Jak sobie radzi taki ol na pvp ?? Czy w graci final został ulepszony czy udupiony ?? Co mu dodano a co ujento ?????

« Odpowiedź #870 dnia: Maj 27, 2009, 07:48:22 pm »
przede wszystkim stał się bufferem z prawdziwego zdarzenia, ma teraz prawie komplet buffa na pvp i dla łuków i dla wojów(no poza haste), stał się też ciekawą alternatywą zamiast wc dla party(ewentualnie razem), brakuje mu haste(które na upartego można mieć z potki) ale za to ma blessy i buff na zwiększenie max cp, jego cov jest chyba ciut słabszy niż ten wc, dodatkowo ma to co kiedyś czyli debuffy(które niestaty na full bufie jak nie są mocno oe to nie wchodzą), regen cp
co do 1vs1 to na open nic nie zabije bo many mu nie starczy, na oly jest całkiem niezły ale też raczej nie najlepszy

podsumowując postać świetna przede wszystkim do party zarówno do pvp jak i na pve
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

• Pochwał: -3

« Odpowiedź #871 dnia: Maj 27, 2009, 08:05:03 pm »
@Myha  Thx , ale jeżeli chodzi o pvp to tylko na coli często na self buffach jedziemy ;)  To w graci final jak sobie radzi w expie soli , w pt , w pvp , mass pvp , tvt , siege , oli ???  Najlepiej na self buffach uwzględniane i w przypadku tych pvpopodobnych bez potków ;)  I prosze mnie nie krytykować , poprostu jestem ciekaw , a może sam sobie zrobie takiego ola na serwerze x3
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 08:07:48 pm wysłana przez ktos1994 »

« Odpowiedź #872 dnia: Maj 27, 2009, 08:33:35 pm »
no w pt, mass pvp, tvt, siege to sie raczej na self buffach nie walczy, choc tak jak pisałem ol teraz może pełnić role main buffera w party
na expi solo radzi sobie jak radził czyli słabiutko ale czasem to konieczność bo z pt jest ten problem ze komplet bufów ma się dopiero na 74 więc wcześniej może być ciężko o party
w pvp 1vs1 już napisałem, w mass pvp/siege/tvt robi się głównie za debuffera i cp healera od final doszła nam nowa możliwość bycia main bufferem
na oly też napisałem
dokładnie co się robi ci nie napisze bo ol nie gram, gdzieś tu na froum jest poradnik ze starszej kroniki, zmieniło się tylko to że dostajemy do dyspozycji lepsze buffy i przez to mamy większe możliwości
Auto Giełda:

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #873 dnia: Maj 27, 2009, 08:37:36 pm »
o najważniejszym myha nie wspomniałeś - od gracii final OL dostaje możliwość enchantu draina na Fire.
I'm offline.

« Odpowiedź #874 dnia: Maj 27, 2009, 10:22:55 pm »
Zapomniałem o tym, w party podczas pvp nie wiem czy to taka wielka zmiana, ol tak czy inaczej będzie miał ważniejsze rzeczy niż drainowanie wiadomo raz na jakiś czas rzuci i dmg będzie z tego ładny, ale jednak chyba podstawa to cp heal/debuffy/bariera, a teraz dodatkowo w wielu party będzie musiał uzupełniać buffy po cancel
Na oly w sumie nie wiem czy i tak nie bardziej się oplacało db z focus i ic set, choć empem ol robił by z draina ładny dmg nie znam się na oly u overlorda.

I jeszcze propo tej bariery to tu się w sumie dla OL dostało i to mocno bo skill stracił mocno na wartości, w gracii 2 rzucanie bariery na klan to była właśnie jedna z ważniejszych funkcji OL, a teraz ten skill się zrobił ciut słabszy(choć dalej jest bardzo dobry) bo nie można podczas jego trwania atakować wroga(znaczy można ale wtedy się przerywa bariera)

Auto Giełda:

Stanisław Lem