Pytania i odpowiedzi początkujących (i nie tylko) odnośnie L2 GoD - temat zbiorczy.

Zaczęty przez Nathis, Październik 15, 2011, 04:24:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

HellSign

Będziesz wizardem i tyle :)

EE na 76 dostaje 6 pomanderó w tym może wziąć cleansa, balance'a itd.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Senti

Cytat: HellSign w Grudzień 04, 2011, 08:02:32 PM
Będziesz wizardem i tyle :)

EE na 76 dostaje 6 pomanderó w tym może wziąć cleansa, balance'a itd.

7 pomanderów

Expiąc na Soa dostałem mark of adventurer - Loyalty. Pytanie gdzie to coś się wymienia na (20 Seals of Loyalty)?

kiwi13

Mógłby ktoś opisać dominatora? jego skille po przemianie w 4 klase, bo nie za bardzo ogarniam jakie skille dostanie, ogólnie nie wyobrażam go sobie jakoś, dual weapon dominator? WTF?

cthulhu

Cytat: kiwi13 w Grudzień 04, 2011, 09:01:51 PM
Mógłby ktoś opisać dominatora? jego skille po przemianie w 4 klase, bo nie za bardzo ogarniam jakie skille dostanie, ogólnie nie wyobrażam go sobie jakoś, dual weapon dominator? WTF?
Dominator po przebudzeniu staje się Enchanterem ---> http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,43639.0.html

Senti

Cytat: cthulhu w Grudzień 04, 2011, 09:04:05 PM
Cytat: kiwi13 w Grudzień 04, 2011, 09:01:51 PM
Dominator po przebudzeniu staje się Enchanterem ---> http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,43639.0.html

Ajć uprzedziłeś mnie :D

kiwi13

yhm ol jest fighterem, nice epic... z takiego aoe debuffera zrobili jakiegos pajaca z mieczami, jesus kurwa....  :shock:

roli

o tak kozacki debuffer z 4 debuffami, które mają jakiś landtate. ohh wait enchanter ma 8 debuffów oO

ARCYK

Dlaczego nie mogę enchantować po przebudzeniu nowych skilli na żulu archerze? Tylko pasywne. Trzeba mieć wyższy lvl czy co? Chodzi o OBT eu off. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem ;<

Poza tym bije się z innym archerem. Ja go bije po 1,5k a on mnie po 4k lol. Mam full attri, +3 ale bez SA wprawdzie. No ale to chyba nie czyni aż tak ogromnej różnicy?

Alarion

skill musi być na ostatnim swoim lvlu, by dało się go enchantować. Passywki mają tylko 1 lvl, więc możesz od razu, pozostałe później, lub znacznie później.

A to, że on bije cię za więcej, wynika pewnei z tego, że lepiej ogarnia swoją postać.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

ARCYK

Ano tak, ostatni lvl skilla musi być. Thx.

Ale z tym ogarnianiem to nie wiem. Robiłem wszystko by zrobić maksymalny dps. No chyba, że tak cryty mu ze skilli siadły ale jakoś śmiem wątpić.

soldek

Masz full attri w broni/armorze i jak było u niego?:) 300atri vs 0 deff, i 0 atrri vs def, stąd może być taka różnica.

Suchutki

Cytat: ARCYK w Grudzień 05, 2011, 12:29:22 PM
Dlaczego nie mogę enchantować po przebudzeniu nowych skilli na żulu archerze? Tylko pasywne. Trzeba mieć wyższy lvl czy co? Chodzi o OBT eu off. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem ;<

Poza tym bije się z innym archerem. Ja go bije po 1,5k a on mnie po 4k lol. Mam full attri, +3 ale bez SA wprawdzie. No ale to chyba nie czyni aż tak ogromnej różnicy?

<rage>
Trochę szacunku!!!

//Acid - Spam 5%.

TapMadls! - Const pt member.

Senti

Cytat: Senti w Grudzień 04, 2011, 08:05:57 PM
Expiąc na Soa dostałem mark of adventurer - Loyalty. Pytanie gdzie to coś się wymienia na (20 Seals of Loyalty)?

Up.

Kall

Cytat: Senti w Grudzień 05, 2011, 12:55:34 PM
Cytat: Senti w Grudzień 04, 2011, 08:05:57 PM

Up.
Teredor Cavern (instanced dungeon in Schuttgart). Kiedy zabijesz Teredor'a pojawi się Adventure Guildsman u którego możesz wymieniać marki

L2 EU off @ TapMadls

rahh

Mam pytanie odnośnie paliaki:
Gdzieś kiedyś się doczytałem, że bodajrze na 49 jest paliaka za którą dostaje się broń B grade? Czy ktoś może utwierdzić mnie w tym przekonaniu? Przydałby się też jakiś opis q lub wiecej informacji odnośnie rewardu (jaka broń), tego gdzie się bieże questa i ew. pre questach...

z góry dziękuję.

ARCYK

A może różnica ras? On DE ja elf. Choć to też chyba za duża przepaść. Dałem nawet dye te +5 do STR, CON i DEX. Tak btw to tam jest, że niby +5 STR odejmuje 1 DEX a nie zabrało nic. Tak ma być?

Cytat: soldek w Grudzień 05, 2011, 12:49:25 PM
Masz full attri w broni/armorze i jak było u niego?:) 300atri vs 0 deff, i 0 atrri vs def, stąd może być taka różnica.

On 300 i ja 300. 3x 120 attri itemy +3. Łuk miał tylko na +4.

Cytat: Suchutki w Grudzień 05, 2011, 12:51:04 PM
Cytat: ARCYK w Grudzień 05, 2011, 12:29:22 PM

<rage>
Trochę szacunku!!!

Take it easy :D. Po prostu niektóre nazwy tych 4 profek mnie bawią :). A łuk mi się tutaj bardzo podoba.

Arimas

Lol?
1. Tak, jest różnica i to nawet spora w STR między DE a Elfem
2. Co to a chińskie dye? tylko i wyłącznie +STR -DEX x3
3. Sieg stance+Rapid fier+Mind eye i RT na celu obowiązkowo

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

ARCYK

Nie znam się na godzie więc takie dye to dla mnie nowość. Zresztą jak wiele innych rzeczy. To pewnie o te dye się w takim razie rozchodzi.

r3ni

Dye nie robią takiej różnicy, mi dodały 400p. ataku. Upewnij się czy miałeś włączony support fire stance ? Albo on miał support fire stance włączony a Ty rapid fire stance. To najprawdopodobniejsza przyczyna tej różnicy, do tego używaj skilla który obniża -30%p.defa oraz surrender to bow -40%.
TapMadls! - Const pt leader.
http://tapmadls.forumpolish.com

karpiu2822

jak z forgotten scroll jest teraz? zostają po przebudzeniu czy lepiej je olać?
Oo

Kamal

Cezary93

Drill Demon - gdzie ten szit jest? Albo z czego teraz dropić Demonic Bloody? 5. piętro ToI zmieniło się całe...
Cytat: skrzydlatyJak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

Grahyo

Cytat: darua22 w Grudzień 05, 2011, 03:26:01 PM
jak odpalic tu duala?
Zmień rozszerzenie pliku L2.bin na L2.exe z systemu i odpalaj z tego.

A ja mam za to inny problem. Przy logowaniu mam informacje z serii: "could not conenct to the authorization server please try again later". Walczę z tym na różne sposoby, zmiany hostów, reperowanie L2, sprawdzenia połączenia IP GoDa i nic. Jakiś sposób i rady na to?
                            "Aggressive Support" :ork_5_3: