Witaj
Gość

Wątek: Aion - free to play  (Przeczytany 97058 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Aion - free to play
« Odpowiedź #350 dnia: Kwiecień 12, 2012, 09:26:57 pm »
O mój boże, seken ty go pvp nie ucz..... Bo.....  Aż mi żal kończyć :D
Wiesz o moim pvp tyle samo co o balecie.
Jedyne co wiesz to jak mialem pasek skilli, a raczej tylko to ze mialem feara pod f2  hahaha.
No niestety ale polopiryn ma racje tutaj akurat, w tej grze nie ma leprzej czy gorszej klasy. Znałem SMa który na 35 lvl wyfarmił ponad 400k ap i to biegając samemu po rifcie i takich sorcow jechał jak chciał w tej grze wystarczy ogarniać i wszystko zrobić można. SM wcale nie jest lepszy czy gorszy od sorca czy innych klas. Z własnego doswiadczenia wiem że jak grałem SMem na 55 lvl najwięcej kłopotów sprawiał mi właśnie sorc i drugi SMem, w walce 1vs1 na rifcie.
Przeciez sam pisalem, ze SM tyra wszystko na 3x lvlach, aha i pisze sie "lepszej", a nie "leprzej".
Mój post się odnosił do twojego poprzedniego, wymieniłeś mass feara którego napewno nie ma na 35 na którym lvl ta stygma nie  pamiętam ponieważ juz prawie rok w tą gre nie gram ale napewno nie na 35, nie pamiętam na którym lvl sorc ma sleep i inferno, ale o ile dobrze kojarze to sleep właśnie był instant co sorcowi dawało ogromną przewage nad innymi klasami, i to wszystko zależy od ogarnięcia klasy jedzonka,srcolli,potek, jak dobry sorc to może jechać tak samo wszystkich jak i sm, sin, czy nawet cler.
Jeżeli ktoś ma problem z pvp polecam pooglądać filmiki na yt, poczytać poradniki na forum oficjalnej polskiej stronie o aionie, macie tam dokładnie wyjaśnione co i w jakiej kolejności castować z każdą klasa, oraz poradniki jakie stigmy, oraz kamyki wkładać do sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2012, 09:33:29 pm wysłana przez Grande »

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #351 dnia: Kwiecień 12, 2012, 09:37:18 pm »
O mój boże, seken ty go pvp nie ucz..... Bo.....  Aż mi żal kończyć :D
Wiesz o moim pvp tyle samo co o balecie.
Jedyne co wiesz to jak mialem pasek skilli, a raczej tylko to ze mialem feara pod f2  hahaha.
No niestety ale polopiryn ma racje tutaj akurat, w tej grze nie ma leprzej czy gorszej klasy. Znałem SMa który na 35 lvl wyfarmił ponad 400k ap i to biegając samemu po rifcie i takich sorcow jechał jak chciał w tej grze wystarczy ogarniać i wszystko zrobić można. SM wcale nie jest lepszy czy gorszy od sorca czy innych klas. Z własnego doswiadczenia wiem że jak grałem SMem na 55 lvl najwięcej kłopotów sprawiał mi właśnie sorc i drugi SMem, w walce 1vs1 na rifcie.
Przeciez sam pisalem, ze SM tyra wszystko na 3x lvlach, aha i pisze sie "lepszej", a nie "leprzej".
Mój post się odnosił do twojego poprzedniego, wymieniłeś mass feara którego napewno nie ma na 35 na którym lvl ta stygma nie  pamiętam ponieważ juz prawie rok w tą gre nie gram ale napewno nie na 35, nie pamiętam na którym lvl sorc ma sleep i inferno, ale o ile dobrze kojarze to sleep właśnie był instant co sorcowi dawało ogromną przewage nad innymi klasami, i to wszystko zależy od ogarnięcia klasy jedzonka,srcolli,potek, jak dobry sorc to może jechać tak samo wszystkich jak i sm, sin, czy nawet cler.
Jeżeli ktoś ma problem z pvp polecam pooglądać filmiki na yt, poczytać poradniki na forum oficjalnej polskiej stronie o aionie, macie tam dokładnie wyjaśnione co i w jakiej kolejności castować z każdą klasa, oraz poradniki jakie stigmy, oraz kamyki wkładać do sprzętu.
1. Po co cytowales mnie skoro post odnosil sie do mojego poprzednika?
2.Mass fear jest na 37 i nigdzie nie mowilem, ze jest na 35, mowilem o 3x
3.Ogarniecie =/= wygrywanie pvp na LOW lvlach.
4.Ogarniety sorc < ogarniety sm, nawet gdyby cryt z inferno ci wszedl to bys nie zabil sma..czekaj nie zdazysz rzucic inferna, bo co chwile bedziesz mial przerywany cast.
Aha i ogladanie filmikow pvp na yt, zeby sie nauczyc to najwiekszy fail jaki widzialem w histori. Nauczysz sie tylko i wylacznie jak bedziesz sie bil i sam opracujesz strategie.

« Odpowiedź #352 dnia: Kwiecień 13, 2012, 03:57:00 pm »
Ja nie mogę się zdecydować między Gladem a Templarem.Bawiłem się obiema klasami to jakoś ten kox i pvp Gladem idzie mi lepiej i po prostu prędzej granie Templarem przy tym było jak walnie konia drugą ręką...

Templar jest jedna z najbardziej poszukiwanych klas zaraz po Clericu
Dziwne, kiedyś templar był usseles w porównaniu do glada, no ale ok może coś się zmieniło przez te 2 lata. Mówi to os. która grała templarem  :)
Nerisu - Brawo za wytrwałość w zbieraniu coinów :P.
200 coin'ów i już mam dość ;p Oprócz tego q z silver coinami na kromede i ten jedno dniowy od tego npc'a drzewka ubic 9 kalgolem i 25 tych kuleczek ognistych, są jeszcze gdzieś indziej q na nie?
Od C1 grałem w L2 tankami w WoW też nimi grałem więc to nie jest żaden problem.Templarem fajny jest patent z tym że praktycznie każdego można przeżyć.Z tym że mam wrażenie że niektóre klasy mają przegięcie z CC.Ostatnio lałem się z Archerem to problem nie polegał na tym że miałem z nim jakieś problemy ale z tym że typ ładował mi CC używał potów itp. więc walka dłużej trwała.Na razie pogram sobie i zobaczę bo zbyt dużo pvp jakoś nie miałem nie licząc faktu że typy nie raz mieli wyższy lvl.
Na end game też nie ma co liczyc na wspaniałe pvp templarem. To jest typowa chodząca puszka z bardzo małym dps'em W nowym patch'u niby sporo ma dojśc tych skill'i zadające obrażenia i nie jakieś dupowate, druga wędka zadająca pokaźny dmg i powalająca np.

« Odpowiedź #353 dnia: Kwiecień 13, 2012, 04:40:29 pm »
Beluslan - jeden quest masz w Beluslan Fortress, drugi u Stua w okolicach Malek Mine. Morcheim - trzeci w Halabana Outpost a czwarty na The Crash Site no i jeszcze ten z Kromede Trial w sumie można zaliczyć jako daily. Jeszcze w Reshancie są jakieś questy na coiny.

http://aion.zam.com/wiki/Silver_Coin_(Aion_Item) tutaj jest taka rozpiska questów z coinami, nie wiem czy jest aktualna obecnie, czy jakieś questy nie doszły.

Ja to mam pecha, ciągle Mi losuje małe ilości z tych skrzynek, ostatnio z 2 skrzynek miałem 4 coiny :? Jeszcze Mi zostały Leggingsy do kupienia za coiny, chociaż nie wiem czy jakichś lepszych na brokerze po prostu nie kupić a Coiny już tylko na sprzedaż wystawiać.

Dużo daje enchantowanie itemów? Głównie to zastanawia Mnie ten stat 'strike resist'. Broń enchantować przed czy już po połączeniu z inną bronią? Blue Item = Item's Level +15-30 Levels Orange Item = Item's Level +25-40 Levels - nadal tak jest? Opłaca się używać tych Supplements przy enchantowaniu/socketowaniu?

Czas doskillować Alchemie i Essencetapping do 299 do tego trzeba zacząć Aethertapping. Skillowanie profesji w Aionie to taki Korean Dream  :D.

Piątek 13 to i pech się trzyma. 4 razy byłem na Kromede Trial i Kaliga dalej nieugięty  :( może jutro dropnie...

@Down

Ja mam 39 i ani razu nie byłem w FT  :D. Do tej pory bez legionu chodzę.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2012, 05:34:28 pm wysłana przez Nerisu »

« Odpowiedź #354 dnia: Kwiecień 13, 2012, 05:00:33 pm »
Beluslan - jeden quest masz w Beluslan Fortress, drugi u Stua w okolicach Malek Mine. Morcheim - trzeci w Halabana Outpost a czwarty na The Crash Site no i jeszcze ten z Kromede Trial w sumie można zaliczyć jako daily. Jeszcze w Reshancie są jakieś questy na coiny.

http://aion.zam.com/wiki/Silver_Coin_(Aion_Item) tutaj jest taka rozpiska questów z coinami, nie wiem czy jest aktualna obecnie, czy jakieś questy nie doszły.

Ja to mam pecha, ciągle Mi losuje małe ilości z tych skrzynek, ostatnio z 2 skrzynek miałem 4 coiny :? Jeszcze Mi zostały Leggingsy do kupienia za coiny, chociaż nie wiem czy jakichś lepszych na brokerze po prostu nie kupić a Coiny już tylko na sprzedaż wystawiać.

Dużo daje enchantowanie itemów? Broń enchantować przed czy już po połączeniu z inną bronią? (4 razy byłem na Kromede Trial i Kaliga dalej nieugięty  :( może jutro dropnie...)
Dzięki bardzo, jeszcze w belusian ani razu nie byłem od momentu grania tą postacią. Cały czas okolice FT na 40lvl'u  :oops: Jeszcze dziś spróbuję zdobyć ten je$any kromede polearm, jak nie da rady to za silver coiny się weźmie + jakiś się wykrafci by połączyć. Co do zbroi na pewno cały jakiś set będę kuł, bezsens jest branie obojętnie który za silver coiny.

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #355 dnia: Kwiecień 13, 2012, 08:23:33 pm »
Strike Resist to jest critical strike w drugą stronę. Jak typ ma 400 cryta, a ty masz 100 strike resist - To realnie on ma 300 jak Cie biję. Prościej mówiąc obniża szansę na wejście cryta.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #356 dnia: Kwiecień 14, 2012, 11:56:42 am »
Mhm, czyli coś podobnego jak resilience w WoWie. Na razie mam 961 Macc, Kaliga dalej skąpi Mi klucza. Piąty raz u niego byłem i dalej nic. Omijam wszystkich a i tak klucz nie wylatuje, zabijam tylko tych, którzy mają klucze do przejścia dalej. Mam pecha czy jest po prostu bardzo mała szansa na drop tego klucza? Mam nadzieję, że do 44 wyrzuci wreszcie kluczyk.

Do czegoś są przydatne Salix Logi? Już kilka dni z tym siedzę na brokerze i nie mogę tego sprzedać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2012, 06:45:23 pm wysłana przez Nerisu »

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #357 dnia: Kwiecień 14, 2012, 03:37:49 pm »
Mała szansa to jest 10-20% z tego co się orientuje. Kwestia szczęścia, mi np. na chanterze wypadło 2x, a robiłem..... z 5 razy? Musisz wytrzymać :P

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #358 dnia: Kwiecień 14, 2012, 10:42:36 pm »
O kurwa ale mialem zajebistego rifta, biegalem u elyosow w heiron po deathsong forescie, zebralem 23 fragi 2560 AP. Ogolnie niektorzy ludzi to takie taborety (duo templar i chanter, cleric i glad), ze sam bylem w stanie takie dua poskladac nie uzywajac skilli za dp, ani feara.

« Odpowiedź #359 dnia: Kwiecień 15, 2012, 01:42:32 am »
Nie wiem Seken na jakie Ty rifty trafiasz. Jak ja wchodzę to zawsze trafi się jakiś różowy tard, który broni innych i czeka aż ktoś niższy lvlem Mnie dobije, ewentualnie trafiam na grupy 3-5 osobowe  :D i zazwyczaj na tym tracę ewentualnie utrzymuje tyle ile mam AP(a mam całe 5900 bo mało riftuje).

Dzisiaj trafił Mi się tard enchanter, oczywiście różowy który Mnie gonił z 10 minut i nie chciał Mnie zabić bo czekał aż ktoś przyjdzie z low lvlem i Mnie ubije, to go tak zrobiłem, że w końcu postawiłem sobie Illusion Gate'a  :D.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2012, 02:00:34 am wysłana przez Nerisu »

« Odpowiedź #360 dnia: Kwiecień 15, 2012, 11:07:25 am »
Zazwyczaj chodze do riftow przy ft i wtedy mnie respi przy kyola temple, ale tam jest dupa straszna, bo masa osob biega i nie ma jak uciec, ostatnio wlasnie poszedlem do riftu w beluslan i przez dobra godzine tam siedzialem na 1 kisku.

« Odpowiedź #361 dnia: Kwiecień 15, 2012, 10:18:32 pm »
Wie ktoś gdzie się bierze quest daily na gold coiny a dokładniej Klaw of the Nebula of Blood i Nagrants of Bakarma? Bo widzę na ZAM AION, że taki quest jest tylko jak wpisuje w google to mam jeden link z którego dowiaduje się, że na Reshancie tylko gdzie?

Chciałem sobie wyfarmić na te buty 22% speed bo jak patrzyłem na brokerze to jednak trochę one kosztują.

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #362 dnia: Kwiecień 15, 2012, 10:20:03 pm »
Próbuj dropić, szansa zawsze jakaś jest. Jeżeli już robisz goldy to myślę, że masz 40+ więc nawet szybko Ci ten expo idzie :P. Farm SR tam też lecą buty z spd

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #363 dnia: Kwiecień 15, 2012, 10:36:33 pm »
Mam 40,5 lvl obecnie. W sumie to jakbym zrobił wszystkie zaległe questy to myślę, że może bym miał z 42 lvl :D. Expienie to nie problem, gorzej ze sprzętem. Kilka dni w ogóle nie expiłem tylko trochę podskillowałem alchemię i skupowałem Silver Coiny żeby opchnąć po wyższej cenie i teraz z tym siedzę próbując zrobić jakiś biznes. Aktualnie dobijam Alchemie(270).

Dzisiaj byłem 6 raz na Kalidze i nic, znowu jakiś lipny pasek. Mam nie zabijać tego strażnika co jest przy martwym Rostkinie(?) ? Nawet mijam tą typiarę co chodzi w kółko w tej dużej sali, tego typa z kapturem też, do ogrodu nawet nie zaglądam, idę od razu po schodach przez to pomieszczenie gdzie są kucharze aż do bibilioteki i zabijam tylko tych co Mi przeszkadzają w przejściu, już nawet guestów nie zabijam a i tak Mi ta menda nie chce wydropić  :dry: .

Muszę popatrzeć najpierw jak wyglądają te całe instancje i jaką rotację dobrać Sorcerem o ile tu jest w ogóle coś takiego jak rotacja  :D.

Zarabianie się dopiero zaczyna jak się wbije Alchemie na master czy jakoś wcześniej coś robić?

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #364 dnia: Kwiecień 15, 2012, 11:04:30 pm »
Zabijaj wszystko co dropi klucze, potworek który jest elitką jest sub bossem - Jak takich nie zabijasz to looz. Sekenowi na przykład już dropły 2 kaligi, kwestia farta....

Na alchemi już od experta i nawet ciupkę przed na scrollach granice 370~ jak dobrze pamiętam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2012, 11:08:25 pm wysłana przez Polopiryn »

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #365 dnia: Kwiecień 16, 2012, 03:13:18 pm »
1 mi dropla  :).

edit:
Ja pierdole, jakie barany pracuja w supporcie gameforge to poezja, juz latwiej z idiotami z innovy bylo sie dogadac.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2012, 07:54:40 pm wysłana przez seken »

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #366 dnia: Kwiecień 19, 2012, 09:11:15 am »
Troszke malo ogarniam w temacie aiona i mam pytanko: (server nexus)
1. Czy oplaca sie kupywac GP z allegro? Cene na allegro znam.
2. Jaka jest cena minimalna GP za kinah? 6kk? Jest cos mniej?
3. Jakie stigmy dla sorcera? Aktualnie mam 29lvl (prawie 30) i wbite stigmy na redukcje mp i drzewko ale nie wiem czego dalej szukac. Interesuje mnie dps i troszke klatwy pod CC.
Siedze w legionie Gate to Hell(nexus) i zastanawiam sie nad gra u nich bo oprocz kilku osob, ktore sa spoko nie ma tam nic ciekawego i prosic sie trzeba ich o mentora dla coinow. Sa jakies spoko legiony na nexusie, bo nie wydaje mi sie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 09:13:27 am wysłana przez Thombstone »

« Odpowiedź #367 dnia: Kwiecień 19, 2012, 10:17:14 am »
przynajmneij jeszcze gdy ja grałem, topka Aiona też grała w systemie CP. Nie tak bardzo jak w L2, ale nie ma się co oszukiwać, zgrana ekipa znajomych >>>>>> all na PvE i PvP
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #368 dnia: Kwiecień 19, 2012, 04:03:41 pm »
Troszke malo ogarniam w temacie aiona i mam pytanko: (server nexus)
1. Czy oplaca sie kupywac GP z allegro? Cene na allegro znam.
2. Jaka jest cena minimalna GP za kinah? 6kk? Jest cos mniej?
3. Jakie stigmy dla sorcera? Aktualnie mam 29lvl (prawie 30) i wbite stigmy na redukcje mp i drzewko ale nie wiem czego dalej szukac. Interesuje mnie dps i troszke klatwy pod CC.
Siedze w legionie Gate to Hell(nexus) i zastanawiam sie nad gra u nich bo oprocz kilku osob, ktore sa spoko nie ma tam nic ciekawego i prosic sie trzeba ich o mentora dla coinow. Sa jakies spoko legiony na nexusie, bo nie wydaje mi sie.
1.Kwestia jest taka czy w ogole oplaca sie kupowac gp za pieniadze, a czy to z allegro, czy ze strony to bez roznicy, sam sobie oblicz.
2.6kk, czasami sprzedaja hurtowo (3gp+ po 5kk sztuka)
3.Poszukaj na forach od aiona. Nie ma 1 slusznego stigma bulidu, kazdy robi takie jak mu sie podobaja, oczywiscie jest pare standardow tak jak curse of roots.
4. Fajnie jakbys powiedzial czy grasz asmo, czy elyo bo to ma znaczaca roznice w wyborze legionu (nie znam legionu jak gate to hell).

przynajmneij jeszcze gdy ja grałem, topka Aiona też grała w systemie CP. Nie tak bardzo jak w L2, ale nie ma się co oszukiwać, zgrana ekipa znajomych >>>>>> all na PvE i PvP
Online na Nexusie i sama mechanika aiona jest tak zlozona, ze bez CP jestes w stanie spokojnie nabic max lv i full gear, pozostaje kwestia czasu. Znalezienie party na insty/campaign questy z randomami to kwestia max 5 minut. Co nie zmienia faktu, ze rzeczywiscie lepiej miec ta zgrana paczke.

« Odpowiedź #369 dnia: Kwiecień 19, 2012, 04:59:37 pm »
Gram u asmodian na nexusie, legion gate to hell istnieje taki bo w nim jestem. Ale malo widoczny i zastanawiam sie czy jest jakis lepszy.

« Odpowiedź #370 dnia: Kwiecień 19, 2012, 05:11:45 pm »
Dałbym sobie spokój z legionem i jechać solo. tym bardziej że u was tam na nexusie jest sporo więcej graczy, także o pt bym się nie martwił. Parę znajomości w friend list starczy. Ja już trochę ich mam cler'ów/chanterów bo to zawsze mi jest potrzebne  :) Wyjątek jeden archer co pięknie ogarnia swoją postać że aż chce się iść z nim na pvp, tracąc trochę przy nim AP  :P

« Odpowiedź #371 dnia: Kwiecień 19, 2012, 05:25:44 pm »
Nie lubie grywac samemu, chociaz w duzych grupach tez nie. W sumie dobrze byloby znalezc jakis legionik, ktory pomaga i gra sie spoko, bo kazdy kazdego zna. Jak na razie takowego ktory by mi odpowiadal nie znalazlem.

Seken co do stygm to ciezko cos po forach znalezc aktualnego bo niektore stygmy zmienily nazwe np drzewko ma inna nazwe.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 05:27:24 pm wysłana przez Thombstone »

« Odpowiedź #372 dnia: Kwiecień 19, 2012, 05:28:29 pm »
Nie lubie grywac samemu, chociaz w duzych grupach tez nie. W sumie dobrze byloby znalezc jakis legionik, ktory pomaga i gra sie spoko, bo kazdy kazdego zna. Jak na razie takowego ktory by mi odpowiadal nie znalazlem.
Bo ciężko teraz o taki który każdy każdemu by pomagał. Jak nie było f2p to było przyjemnie na początku, nawet jeden skrafcił mi secik na ok 45lvl cały złoty nobless mu wyszedł. A teraz to taki typ to by podpierdolił by tylko matsy i bajubaju  :)

« Odpowiedź #373 dnia: Kwiecień 19, 2012, 06:17:50 pm »
Patologia kurwa mac, zeby zwykly, ZWYKLY spellbook summon wind spirit III kosztowal 2kk, stigma LV 20 kosztowala 800k, a ja pierdolony idiota stwierdzilem, ze sobie zaszaleje i kupie zlota bron za 3xx silver coinow...

« Odpowiedź #374 dnia: Kwiecień 19, 2012, 06:53:09 pm »
Ceny u npc sa o wiele za duze... Ja tez czasem mam z tym do glowy