Official Flame topic

Zaczęty przez Sepharim, Luty 02, 2012, 12:18:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

xXxFelekxXx

I tak mimo przytoczonych tu argumentów na interlude wolałbym clan bez cp niż z cp :P .

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

Elynn

Ja też smiało wybrałbym grę klanową co do zalet i wad  to zalezy od klanu już, kojarze dwa opisywane klany tutaj, w n4a grałem przez krótki czas, niesety musiałem zakonczyć gre wczesnie ale atmosfera mi się podobała, nie wiem ile z nich to byli znajomi z reala a ilu poznalo sie w grze ale jak wchodzilo sie na venta bylo ciagle smianie co naprawde umilało exp i chyba pierwszy raz zalowałem ze nie mam mikrofonu grajac w l2. Rozdzielanie sprzetu tez bylo sprawiedliwe, nie bylo znaczenia kto ile jest w klanie lub kto zna lidera, pamietam pierwszego dc dostal bishop z rekrutacji ktory gral mase czasu ( to byl jeden z pierwszych dc setow na serwie) po czym ten bishop przestal grac co nie zniechecilo ich i nastepny sprzet dostal lucznik sheni,  tez  z rekrutacji wiec trakowanie ze wszystkie klany rozdaja sprzet wedlug kolesiostwa jest raczej nie sprawiedliwe. Co do robera niby on biegajac w s gdzie reszta party miala pl i bopy wygladal conajmniej dziwnie tak jego taktyka na rbkach sie sprawdzala na jedna deske bil rbki sprawniej niz cale party a gradowców.

Nie wiem czy uda mi się wystartować na tym serwerze ale zdecydowanie bez klanu/cp gra w ta gre nie ma sensu, to tylko bezsensowne bicie mobów

ps: Wilson, mozesz podac namiar na wasze forum ?

Rickert

Wszyscy Wy tutaj ktorzy mowicie ze pogralibyscie w clan systemi nie cp to gracze ktorzy gre w l2 widzicie tak: logujecie sie do gry, idziecie na vetna i sobie gadacie i  sie smiejecie, wiec tak, dla Was clan system jest super.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

xXxFelekxXx

Cytat: Rickert w Marzec 08, 2012, 01:31:43 PM
Wszyscy Wy tutaj ktorzy mowicie ze pogralibyscie w clan systemi nie cp to gracze ktorzy gre w l2 widzicie tak: logujecie sie do gry, idziecie na vetna i sobie gadacie i  sie smiejecie, wiec tak, dla Was clan system jest super.

Ja tak nie widzę gry w l2 i raczej  o tym wiesz a mimo wszystko uważam że jak miałbym już grać w obecnych czasach na dexlude to wolałbym grać bez systemu cp.

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

kazuPwNz

istnieją na tym forum ogarnięci ludzi ? jak tak to szukam 4 gg 9111222
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Rickert

Owszem, tylko ze Ty lubisz duzo pograc i cos znaczyc na serwerze, Oni wola clan system bo moga sie zalogowac na godiznke, posmiac sie na ts, pokumbajowac pod drzewkiem w hunters i pogrindowac troche moobkow razem. :D

kazuPwNz

niee dużo to nie od 18-23/22 wystarczy ; p a w weekendy wolne chyba ze do 17
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Rickert

Junek

Cytat: HellSign w Marzec 07, 2012, 09:29:39 PM
Taa. po tylu latach w takie utopię nie wierzę i czasu na przekonywanie się tracić też nie zamierzam.
A kto napisane że to utopia? Oczywiście ze w klanie były kłótnie dlaczego on a nie ja. Różnego rodzaju dramy o sprzęt epiki itd. No ale weź być mądry wpada do klanu zaken a chodzi na niego regularnie 20-30 ludzi komu dasz ? To jest dopiero  masakra? Po drugie nie zrzucajmy wszystkiego na barki klanu. Tak jak pisałem Rb dropy enchanty i Rb to jest sprzęt do dzielenia nic więcej.

Jeśli chodzi o pvp to oczywiście że 9 ludzi grających ze sobą cały czas, będzie lepsze. Tylko że nie można tego demonizować. Jeśli trzon klanu to powiedzmy 20-40 osób to tak czy siak będą ze sobą grali w tych samych składach i po jakimś czasie, miesiącach latach każdy będzie wiedział jak gra inna osoba. Oczywiście nie chce powiedzieć że osiągną efektu cp ale niech nikt mi nie wmówi , że jedno cp wygra z dwoma takimi party. 

Gra się zmienia i nic na to się nie poradzi pewnych rzeczy Nie da się cofnąć. Oczywiście personalnie wole klan niż cp. A teraz wystarczy popatrzeć na topik Eu core. Ja ludzie jada na siebie

X Wasz klan jest słaby
Y Tak to nooby ale moje cp lepsze od waszego

Cp ma swojej minusy dla mnie największym jest brak utożsamiania się klanem czy jego polityką a takie jest jego założenie. Teraz cp średnio po 3 miesiącach było juz we wszystkich klanach na serwie ;).

Mi takie cos się nie podoba i podobać nie będzie mimo swojej efektywności.
http://insomnia.org.pl było mineło ;)

Raveline

granie w cp systemie to najlepsze co ludzie wymyślili w tej grze żeby grało się lepiej, a ludzie płaczący że lepszy jest clan system chyba nigdy nie doświadczyli grania w dobrym klanie ze zgranym cp itd itd

Junek

Cytat: Raveline w Marzec 08, 2012, 03:07:41 PM
granie w cp systemie to najlepsze co ludzie wymyślili w tej grze żeby grało się lepiej, a ludzie płaczący że lepszy jest clan system chyba nigdy nie doświadczyli grania w dobrym klanie ze zgranym cp itd itd

Nie twierdze ze to samo zło ;)

Każdy ma trochę inne podejście do gry. Samo założenie jest super tylko że mało kiedy wychodzi.
Jeśli wyjdzie to oczywiście ,,nie ma chuja we wsi" jak mawiał dziadek :D

kazuPwNz

tylko, że system cp w klanie ma większa szanse na powodzenie niż clan craft..
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Junek

Cytat: kazuPwNz w Marzec 08, 2012, 03:32:50 PM
tylko, że system cp w klanie ma większa szanse na powodzenie niż clan craft..

Klan craft co wielka porażka i szczęście klubu królika.

kazuPwNz

istnieją na tym forum ogarnięci ludzi ? jak tak to szukam 4 gg 9111222
od 18-23/22 wystarczy ; p a w weekendy wolne chyba ze do 17
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

pant

ja z chęcia bym już pograł :) jak myślicie ile ppl zawita na starT?

GladiuszC

Ja mam nadzieję na jakieś 2-3k aktywnych, ale zobaczymy co będzie  :D
Btw ta przerwa teraz to rozumiem jakaś planowana ? Nie mogę ani na stronkę ani do gry wbić :(
Drogi użytkowniku:
Używaj pięknej polskiej interpunkcji, bo w przypadku forum jest ona ważniejsza od ortografii, czy używania polskich znaków.
Zanim coś napiszesz, przeczytaj to kilka razy i dopiero potem wyślij.
Najpierw zastanów się, co druga osoba miała na myśli, o co jej chodziło i w jakim stopniu ma rację, a dopiero później pisz textwalle flejmu nabijając sobie posty i udając, że nie robisz tego specjalnie.
I CZYTAJ KURWA ZE ZROZUMIENIEM!

Zakir

Osobiście też wolę grać jako random, bo większy luz jest, co nie zmienia faktu, że system cp jest lepszy. Jeżeli już grać w klanie bez cp to tylko z systemem self craft, i z jasnymi regułami dotyczącymi dropu z RB i epiców.

Junek

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,48437.0.html

Czy ja się kiedyś doczekam postu w stylu.

Hey

Jest nas 6 chcemy zrobić dd part szukamy 3 dd ;)

Przepraszam za offtop  :o

kazuPwNz

a kto mądry ci weźmie dd randoma do pt oO?
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Zakir

Składanie cp od dd to składanie cp od dupy strony racja. Tak na moje oko większość ludzi chce grać dd niż supportem, a prawda taka, że dd bez supportu to -_-', nie dd. Party składane od supportu ma tą przewagę, że może od początku sobie wybrać jakim typem party chce być, czy mage, czy archer, czy inne, a jak taki dobrany dd nie gra zbyt dobrze to -_-' i bierzemy innego na sprawdzenie, same korzyści  :) Gorzej jest ze znalezieniem innego healera, supportu.

@kazuPwNz
Już prędzej weźmiesz do pt dd randoma niż supporta.

kazuPwNz

no to jest oczywiste przecież...
Aerith - saggi 78
Nanaki - gh 78
Celes - swm 79
rpg club x5 - gh 85
rpg club x15 - mm 85

the end

Zakir

Wiesz jak nikt z twoich kolegów, znajomych nie gra w L2 to gdzieś trzeba tych ludzi poznać, a nie ma innego lepszego miejsca jak in game, czy jakieś forum o L2. Nie każdy random gracz to lama, poza tym wszystko jest kwestią ogarnięcia i każdy może być tak samo dobry jak inny.

Junek

Cytat: kazuPwNz w Marzec 08, 2012, 06:44:51 PM
a kto mądry ci weźmie dd randoma do pt oO?

Chyba wole dd random które zastąpię w mgnieniu oka niż BP czy EE

DramaBOY

Co by nie mowic nie zobaczysz "CP of supports LF dds", bo gra supportem jest nuzaca i nudna, a zwlaszcza w interlude i gracji. poza tym pragnienie "ofnienia" przez "pro" musi byc spelniona wiec "CP uber pro DD lf any support with online, u can be noob coz u can do nothing", a teraz wtraca sie raziel i pisze, ze on BD to cale party wyrzynal.