Witaj
Gość

Wątek: subklasa  (Przeczytany 4428 razy)

• Pochwał: 0

subklasa
« dnia: Marzec 08, 2013, 05:27:28 pm »
witam wszystkich mam problem z subka cos spiepszylem i kazdy npc mowiza teraz nie moge posiadam tylko pipette knife i dalej ruszyc nie moge jak podchodze do npc-kow od pozycji skrzynek to tez nie chca ze mna rozmawiac prosze o porade

• Pochwał: 9

Odp: subklasa
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2013, 06:23:07 pm »
Dział retail - zapewne GoD.

Z Pipette Knife musi się zrobić Red Pipette Knife.

Dawno tego questa nie robiłem, ale jeśli dobrze pamiętam, to miałeś 2 opcje do wyboru:

1) Podrapać tym nożem Baiuma.
2) Bić moby (Platinum Tribe) w ToI, żeby dostać QI.

Teraz tylko pytanie, co wybrałeś?
Wydaje mi się, że jakbyś wybrał moby, to musiałbyś zbierać QI i nie dostałbyś nożyka.
Jeżeli jest to opcja 1, to współczuję. Musisz wykonać quest na wejście do Baiuma (http://lineage2-info.pl/forum/viewthread.php?thread_id=753), wdrapać się na ToI, wykampić go, mieć nadzieję, że jego oprawcy Cię wpuszczą i dźgnąć. Nie wiem, czy nie lepiej zacząć od nowa questa.

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

• Pochwał: 671

• Try Me
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2013, 06:39:44 pm »
nie trzeba zaczynać od nowa, wystarczy pogadać jeszcze raz z tym npc w hardins i wybrać inną opcję

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2013, 09:25:25 am »
w hardis nie moge wybrac innej opcij i nie moge wziąsc jeszcze raz questa porazka i jak mam zmienic kipette knife Red Pipette Knife
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2013, 09:29:26 am wysłana przez sticz7406 »

• Darmowe gry MMO dla każdego!
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2013, 11:04:04 am »
Jeżeli dobrze pamiętam red pipete knife dostaniesz jak uderzysz baiuma przed tym jak się obudzi ( z red pipete knife możesz ukończyć qesta na subklase)
Aby wejść do baiuma musisz zrobić qest blood of fabric którego zaczniesz u magister Hanellin w Aden (dark elf guild)

• Pochwał: 671

• Try Me
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 12, 2013, 11:52:04 am »
Obejrzyj i zobacz gdzie utknąłeś

Part 1
http://youtu.be/nkaDepsGXic

Part 2
http://youtu.be/TLhaSp2Rc90

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 12, 2013, 12:15:58 pm »
magister Hanellin w Aden (dark elf guild) zrobilem tego questa i dostalem trzy kwiaty i nie wiem co z nimi zrobic a szukam w necie i jakos nie moge znalezdz odpowiedzi
(http://lineage2-info.pl/forum/viewthread.php?thread_id=753 i zrobilem tego questa ale dostalem 3 kwiaty a npc który mialy wskazac skrzynie nie chce rozmawiac
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2013, 12:48:31 pm wysłana przez sticz7406 »

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 15, 2013, 05:15:48 pm »
dzieki juz sie dowiedzialem ze questy na subke zostaly zmieniony a moze ktos wie co zrobic z tymi kwiatami

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 15, 2013, 05:46:30 pm »
Nie miałem pojęcia, że są tam jakieś kwiaty. Porozmawiałeś z Hanelin, która wysłała Cię do 3 osób, a następnie do Claudia Athebaldt, która stoi zaraz za północną bramą Aden i ona nie chce rozmawiać?

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 15, 2013, 08:11:12 pm »
jak najbardziej w adenach mowi ze misia kompletna a reszta osob nie chce rozmawiac a kwiaty mam gdzies dostarczyc tylko nie mam pojecia gdzie je i komu zaniesc

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 15, 2013, 08:58:56 pm »
Lejdi Shanique wrzuciła Ci 2 piękne filmiki jak zrobić tego questa na Retailowych serwach, gdzie jest już Days of Glory.
Ty zapewne nie grasz na retailu, tylko napisałeś w tym dziale, bo jest wyżej niż serwery prywatne :d
Stawiam na priva interlude.
Popraw mnie jeśli się mylę.

Hanellin olewasz na chwilę obecną.

Krok po kroczku...

1.

Najpierw idziesz do pewnej pani, na północ od Aden:

Rozmawiasz z nią i ona Cię wysyła w kolejne miejsce:

Tutaj musisz porozmawiać ze skrzynką i zabić anioła, który z niej wyleci, potem znowu pogadać ze skrzynką. Nie zapomnij po zabiciu anioła pogadać ze skrzynką!
I wracasz do tej miłej pani, która kazała Ci tam iść (pani Claudia, jeżeli jeszcze masz wątpliwości).

2.

Teraz idziesz do kolejnej persony, konkretnie znajduje się ona w Giran i zwie się Martien:

Plotkujesz sobie z nim i wychodzi na jaw, ze chce on Cię wykorzystać do niecnych celów. Musisz się wybrać do kolejnej skrzynki:

Jak już wleziesz na tę górę i dojdziesz do skrzyneczki, to z nią gadasz. Wyskoczy z niej zboczony archer, którego musisz zabić i PONOWNIE POGADAĆ ZE SKRZYNKĄ.
Wracasz do Martiena i oddajesz mu różowe dildo ze skrzynki.

3.

Przychodzi kolej na cycatą Harne, żeby się z nią spotkać - musisz się udać do Dark Elven Village.

Nie ma niespodzianek - ona Cię wyśle do kolejnej skrzynki. Oto jej lokacja:

Ale jest skromne urozmaicenie! Najpierw musisz porozmawiać ze zwłokami anioła na górze. Po rozmowie pojawi się mobek x8hp, którego wypadałoby zabić. W sumie to wystarczy go bić, aż zniknie, a i tak będzie zaliczone. Po zabiciu zwłok idziesz do... skrzynki (też widocznej na obrazku, skitrana jest).
Po tych przeżyciach udajesz się do magister Harne.

Mam nadzieję, że to o to chodziło, bo jak nie, to ja już po prostu nie wiem.

« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2013, 09:07:56 pm wysłana przez haran »

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 16, 2013, 05:10:29 pm »
tak o to ie dawno sie dowiedzialem ale dzieki teraz subka od 85l wiec nie ma problemu chodzi mi terazz o te kwiaty co mam z nimi zrobic

• Pochwał: -666

• Antropomorficzna personifikacja
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 16, 2013, 06:13:58 pm »
Zrób screen o jakie kwiaty chodzi.