Witaj
Gość

Wątek: Co to jest subclassa?  (Przeczytany 2867 razy)

• Pochwał: 0

Co to jest subclassa?
« dnia: Marzec 10, 2013, 09:34:07 pm »
Witam serdecznie.
Czy bylby ktos tak łaskawy i napisałby mi o co kaman z subclassami? teraz wiem tylko tyle ze przełącza sie u npc z maina na sube... main traci skille? dostaje skille suby? eq tez sie przelącza ? ogolnie taki poradnik co jak i po co. chyba ze macie cos takiego to prosze o link... ja konkretu nie znalazlem. dodam ze nigdy nie mialem stycznosci z l2 a zaczne z przygode wraz z pl serwerem.
Z góry dziękuję.

Poprawiony temat posta, temat przeniesiony do "Helpa"
/Shanique
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2013, 07:35:49 am wysłana przez Shanique »

• Pochwał: -666

• Antropomorficzna personifikacja
Odp: Przebudzenie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2013, 02:07:32 am »
Na serwerach oficjalnych nie musisz rozmawiać z NPC - masz w zakładce postaci możliwość przełączenia między subklasami (o ile jakąś posiadasz ;) ).
Subklasa to właściwie prowadzenie dwóch różnych klas na jednej postaci. Oczywiście nie ma możliwości aby połączyć umiejętności maina i suby razem (byłoby to przegięte), zatem przy przełączaniu odpowiednio są one zmieniane (nie są usuwane na stałe). Zmieniają się również statystyki bazowe (np. gdy dodajesz wojownikowi profesję maga) i poziom, gdyż subklasa rozwija się niezależnie od maina, (tj. wbijasz poziom albo mainowi albo subklasie, nigdy jednemu i drugiemu równocześnie). EQ dotyczy samej postaci i inwentarzu, więc nie jest przełączane (musisz sam przełożyć przedmioty). Wygląd zewnętrzny samej postaci się nie zmienia :)

Są również zasady przy doborze subklasy, m.in. nie można łączyć zwykłych elfów z mrocznymi, kamaele są ograniczone do własnej rasy, nie można brać maestro i overlorda (unikalne klasy) i subklasa nie może być taka sama jak twoja klasa główna (tank nie weźmie tanka, summoner nie weźmie summonera). Prawdopodobnie to się zmieni, więc zobaczymy

Poradniki są tylko po ingliszu http://wiki.terragamers.net/index.php?title=Sub_Class

Aha, przebudzenie to nie to samo co subklasa, więc zmień nazwę tematu :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2013, 02:26:20 am wysłana przez Kamal »

• Pochwał: 0

Odp: Co to jest subclassa?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2013, 01:17:15 pm »
Bardzo dziękuję :)