Witaj
Gość

Wątek: Subklasy  (Przeczytany 57880 razy)

• Pochwał: 1

Subklasy
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 17, 2006, 03:30:31 pm »
znajmomy z klanu ma wlasnie BD/SE i powiem tak... co do PVP to jakos radzi sobie z wojakami ale z magami i lucznikami to najmniejszych szans nie ma. Przykladowo (mamy podobny ekwipunek i M.def oraz te same lvl) Ja sorcem wale go po 1200-1400 dmg a on mnie po 500-700. Ja  do tego mam wiekszy casting i wiecej czarow do walki. Wiec jako MAG BD/SE jest raczej slaby. Jednak jesli gra sie nie tylko dla pvp ale dla calej zabawy to jest to super postac jako suport. I to nie suport ktory stoi i sie patrzy po daniu bufka ale taki co potrafi sam o siebie zadbac i tez dokopac :) Ogolnie bardzo miła postac do gry.

Subklasy
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 17, 2006, 05:19:57 pm »
Ok m def podobny a co z m atk? On powinien mieć dużo lepszy niż Ty a tym samym mocniej Cie bić, i sobie odnawiać tym hpeki, ale ma mniejszy zasięg tak więc przy łucznikach wymięka, z magami też ciężko, ale nie głoś herezji że tak słabo leje :).

• Pochwał: 2

Subklasy
« Odpowiedź #102 dnia: Październik 17, 2006, 09:31:27 pm »
Cytat: FlameLady
MAG BD/SE jest raczej slaby

Dobre, niezle sie usmialem:) BD/SE slaby jako mag - dobre:PSorcer nie ma najmniejszych sznas ze BD/SE chyba ze ciemnym elfem steruje idota.

Subklasy
« Odpowiedź #103 dnia: Październik 18, 2006, 10:28:23 am »
To smiej sie dalej.

Co do M.Atk  On ma ok 1800 ja ok 1000 (+200 z arcane power) na self bufie. I tak zadaje mi mniejszy dmg bo JA MAM SURENDERA a on nie ma zadnego debufa by zadawac wiecej DMG! Do tego ja mam lepszego castinga o ok 200, mam wiekszy zasieg, mam vortexa, mam wysoka koncentracje to i mi nie przerywa czarow. Robilem z BD/SE ok 10 testowych pvp po kazdym pozostawalo mi przynajmniej 3300 HP. Dotego to byla walka bez cancle i sleepa. 1 Cancle na starcie i koniec walki by byl automatyczny.

Po kilku testowych pvp na self bufie, dalem mu wszystkie swoje bufki PP, tak wiec maial Bufy od PP, BD, SE - efekt walki to on gryzie ziemie ja mam 2000HP

Testy były robione na arenie, zawsze przy pełnym CP (ork nam odnawial), zawsze bylo odliczanie 3.2.1.0.GO przez osobe 3. Mamy dokładnie tą samą broń Valhalla Acumen +5 i podobne sety. I CIEMNYM ELFEM STEROWAL DOSWIADCZONY GRACZ nie IDIOTA

:oops: BD/SE jest fajny jako walczacy suport ale z SORC/PP nie ma najmniejszych szans

• Pochwał: 0

Subklasy
« Odpowiedź #104 dnia: Październik 21, 2006, 12:35:23 pm »
1.czy po dodaniu subka mozna zrobic klase mistrzowska??
2.jaka bedzie najlepsza subka dla tyranta??
3.lepiej zrobic subke tyrantowi czy isc na grand khawatari??

Subklasy
« Odpowiedź #105 dnia: Październik 22, 2006, 11:54:09 am »
1.Klase mistrzowska czyli 4 klase (3 zmiana)? Jeśli chodzi Ci o to to tak możesz być np. grand khawatari/doomcryer
2. Cóz przy orkach nie ma zbyt wielu możliwości chcesz mieć fajne buffy bierz WC, chcesz pomagać ally to OL ale wtedy raczej debuffów nie zapodasz, dlatego wolę WC, nie wiem jak sprawdza się Tyrant/Destro ale raczej bym nie próbował. Ja bym wybrał WC.
3. Możesz zostać grand khawatari i potem zrobić subkę. (pkt 1.)
Pozdro

Subklasy
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 23, 2006, 10:12:09 pm »
A ja dla odmiany gram Paladynem , O. W sumie wybralem ta klase bo od solo-manii szczerze wole dobry team work. Teraz gdy sub zblirza sie zaczalem sie zastanawiac co wybrac. Problem jest w tym, ze wiele osob zaczyna mi doradzac po swojemu. I tak: pod lupa mam Warlorda i Necrosa.

Necros to moj pomysl i tylko i wylacznie osobiste widzi-mi-sie. Lubie postacie skomplikowane, ale jak to pare osob juz ujelo: ze ta postacia nic nie zrobie. (interesuje mnie sleep/aegis(chyba tak sie to pisze)/klatwy/pain share/i pare jeszcze innych)

Warlord To raczej zabawna kombinacja.. tylko biegac bedzie ciezko za szybkimi postaciami. Zabawa zaczynalaby sie na siege'ach :).

Jakis pomysly/rady?

• Pochwał: 16

Subklasy
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 23, 2006, 11:35:45 pm »
Obie te postacie malo korzystaja z tarczy :C Na twoim miejscu wzialbym jakas postac ktora moglaby uzywac shield stuna, niestety taka postacia jest TH:P Stun, bs>db>mb>stun>ew. podleczyc sie skilem..

Subklasy
« Odpowiedź #108 dnia: Październik 23, 2006, 11:59:53 pm »
---------- 23:54 23.10.2006 ----------

osobiscie myslalem nad rola uber-upierdliwca:

tarcza+(jednorek+acu)

wbiec w tlum poczym:
Vengeance Physical Mirror (mass shacke c5? :P )
i ile rzad da wszlekiego rodzaju curse'ow / a chyba necro ma pare massowek(a noz widelec w kogos wejdzie? :] )
sacrifice na druzyne
jak zycia bedzie juz malo to na odchodne cdl (nie wiem jak dobrze sie sprawuje)
W miedzy czasie blagalnym wzrokiem skorym na leczonka + samo leczonka i w nogi xD.

---------- 23:59 ----------

uzywac shield stuna XD?

shield stun>klatwa>shield stun>klatwa>shield stun>klatwa poki nie wejdzie xD

wie ktos czy Tribunal(c5) i efekt Curse Chaos sie nakladaja?

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
Subklasy
« Odpowiedź #109 dnia: Październik 24, 2006, 03:35:43 pm »
Chce Cie tylko uprzedzic ze klatwy i czary necro dzialaja beznadziejnie na statach woja... a na statach maga nie potankujesz ;) (znam jednego necro/th)
Magiem bedziesz shield stuna uzywal tylko w extremalnych sytuacjach, gdy ktos jest naprawde blisko.. a wtedy to juz i tak mag ma przewalone.
Wez pal/th ^^..... ew pal/he

Subklasy
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 25, 2006, 07:46:33 am »
Dokładnie jak mówi Elvin. Miałbys koszmarny casting speed i nic by nie wchodziło. Z magami nie kombinuj. Warlord/Pal jest niezły ale tylko na siege. Pal/TH to ogólnie dobra postać, dużo defa i duży dmg, niestety tylko zwarcie ale masz shield stuna. Do każdego podchodzisz bo masz dasha. Pal/HE pancerny łucznik ale tu odchodzi tarcza i skile pala oprócz heala raczej mało przydatne. Warlock w sumie można sprobować ale to będzie taka nijaka postać co prawda ciężko Cię będzie ubić... Jak chcesz to probój. Inne mozliwości odradzam.

Subklasy
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 31, 2006, 09:16:18 am »
A jaka subke mysicie dla ciezkiego destro ;> czy jest cos ciekawego dla nniego i jak by sie zachowywal jako ol
odpowiedzcie na oba pytania XD
shadow x10                          Rekrutacja
destro 70+                        Jeżeli lubisz się
                                    bawić a L2 to zabawa
                                 to zapraszam do nas  :)
                                       pm HellsAngel

• nie robie Yo by być fajnym
    • http://www.scorpix.prv.pl
Subklasy
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 05, 2006, 01:11:18 am »
A jaką subclasse proponujecie dla rzadko spotykanego Temple Knighta?

Chciałbym zrobić z niego troche bardziej samodzielnego typa :D

Pozdrawiam

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
Subklasy
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 05, 2006, 10:20:22 am »
hmm .. hmm ... Weź maga i chodz w Robe, jak bedziesz mieć problemy to załączysz UD i już ...
Albo daggera weź. Masz UE i UD ... Załączasz oba i jesteś nie do rozwalenia ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 52 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Subklasy
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 05, 2006, 03:52:49 pm »
Maga nie bierz :P. Weź PW albo SR.

Subklasy
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 06, 2006, 09:26:58 pm »
Cytat: HellsAngel
A jaka subke mysicie dla ciezkiego destro ;> czy jest cos ciekawego dla nniego i jak by sie zachowywal jako ol
odpowiedzcie na oba pytania XD

osobiście rozważałbym pomiędzy WC/OL a Tyrantem

tyrant - duuuzo wiekszy atack speed ... z łuczkiem na frenzy z boostem do a.speeda możesz ładnie pocisnąc;p... a tak abrdzije szczegółowo to sie nie znam;p

co do WC/OL - buffki, drainy, generlanie fajne hybrydy:)

P.S. pozdro do elvina od Keeshe ( ciekawe czy mnie jeszcze pamiętasz;p )
"You fools who dare to get in my way. Do you really believe that you can survive my attackwith your weak phatetic body, and shabby metal scraps."

Subklasy
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 06, 2006, 09:46:11 pm »
Z łuczkiem destro nie pociśniesz.

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
Subklasy
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 08, 2006, 07:22:21 am »
Co do tego TK... wez pw wez pw pw ^^

P.S. pozdro do elvina od Keeshe ( ciekawe czy mnie jeszcze pamiętasz;p )

Lol czemu mialbym nie pamietać? xD
Btw czemu nie grasz juz ?>_> (mozesz odpisac na pm bo to juz spam bedzie ^^)

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
Odp: Subklasy
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 17, 2006, 02:37:57 pm »
a co sadzicie o bishop/pp?
mialoby to racje bytu??
buff all, potem rest (mana potki wlasnej roboty) i heal podczas party, co sadzicie?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 21, 2006, 12:12:42 pm »
Elvin

chciałam Ci Bardzo podziękować za sugestię co do suba EE/SPS
wzięłam SPS- w zasadzie Twoje zdanie przesądziło.

Ehhh...jest pieknie...co ja mówię- jest  r e w e l a c y j n i e :-)

dziekuję!

« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 26, 2006, 11:45:07 am »
To smiej sie dalej.

Co do M.Atk  On ma ok 1800 ja ok 1000 (+200 z arcane power) na self bufie. I tak zadaje mi mniejszy dmg bo JA MAM SURENDERA a on nie ma zadnego debufa by zadawac wiecej DMG! Do tego ja mam lepszego castinga o ok 200, mam wiekszy zasieg, mam vortexa, mam wysoka koncentracje to i mi nie przerywa czarow. Robilem z BD/SE ok 10 testowych pvp po kazdym pozostawalo mi przynajmniej 3300 HP. Dotego to byla walka bez cancle i sleepa. 1 Cancle na starcie i koniec walki by byl automatyczny.

Po kilku testowych pvp na self bufie, dalem mu wszystkie swoje bufki PP, tak wiec maial Bufy od PP, BD, SE - efekt walki to on gryzie ziemie ja mam 2000HP

Testy były robione na arenie, zawsze przy pełnym CP (ork nam odnawial), zawsze bylo odliczanie 3.2.1.0.GO przez osobe 3. Mamy dokładnie tą samą broń Valhalla Acumen +5 i podobne sety. I CIEMNYM ELFEM STEROWAL DOSWIADCZONY GRACZ nie IDIOTA

:oops: BD/SE jest fajny jako walczacy suport ale z SORC/PP nie ma najmniejszych szans

Flame Jezeli mowisz o Switchusie to ok on jest BD/SE... ale nie wiem czy jakims pro... wez sobie PVP z Sepim... Jezeli z nim wygrasz to ok... ale watpie...
DantuS Necro/PP
Danti Destro/WC :D

NIGHTAMRE RoX...

« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 30, 2006, 07:03:24 pm »
To smiej sie dalej.

Co do M.Atk  On ma ok 1800 ja ok 1000 (+200 z arcane power) na self bufie. I tak zadaje mi mniejszy dmg bo JA MAM SURENDERA a on nie ma zadnego debufa by zadawac wiecej DMG! Do tego ja mam lepszego castinga o ok 200, mam wiekszy zasieg, mam vortexa, mam wysoka koncentracje to i mi nie przerywa czarow. Robilem z BD/SE ok 10 testowych pvp po kazdym pozostawalo mi przynajmniej 3300 HP. Dotego to byla walka bez cancle i sleepa. 1 Cancle na starcie i koniec walki by byl automatyczny.

a to ciekawe flame... ja mam bishop/sorc i z dancami empowerem/wm i buffami nie mialem szans z SE/bd na 3walki wygralem 1 a on 2  :shock: switchus ma valhalle+acu+5 a ja walczylem z SE/bd ktory mial som+acu+5 wiec zawsze wiekszy dmg mi dawal gdybym byl sh lub necro moze byl wygral poniewaz wada sorca czy sps'a jest ze nie ma drainow :( a on mi non stop z draina jechal

« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2006, 07:05:53 pm wysłana przez Coulio »
Lolitabuff - bishop/sorcerer
kos4u - sh/ps
nm x30
clan - Avatars

« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 31, 2006, 04:59:27 pm »
nie mogl non stop... max co drugi czar... drain nie odnawia sie na tyle szybko aby odrazy walnac znowu :)
DantuS Necro/PP

NIGHTAMRE RoX...

« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 31, 2006, 05:14:00 pm »
z tym ze switchus umie grac bym sie klucil XD a sepi wcale nie jest taki dobry dante :)

« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 31, 2006, 11:16:16 pm »
Nie mowie ze jest jak to ujales "taki" dobry :) mowie poprostu, iz IMO... lepiej gra ta postacia od Switchusa...
DantuS Necro/PP

NIGHTAMRE RoX...