Witaj
Gość

Wątek: Warcryer [WC]  (Przeczytany 198517 razy)

• Pochwał: 49

Odp: Warcryer
« Odpowiedź #150 dnia: Kwiecień 20, 2007, 08:21:59 am »
O jezy ma jak się umie nim grać, ale zrozumcie, że celen WC nie jest zabijanie HE/TH/SH/SpS itp... On pałni inną rolę... No i powiedź, żę biegasz sam sobie WC, beż pt. :]
Lineage 2 Classic EU

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #151 dnia: Kwiecień 20, 2007, 11:50:37 am »
Z WC jest tak. Jak ma się zoorganizowane i niezorgranizowane pvp, to jest różnica. Jak łucznik walnie stuna to zazwyczaj wiadomo wynik, jak dagger za plecami, to tak samo. WC fakt, że z bufferów, ma największe możliwości offensywne, jednakże, możesz na polu walki zatrzymywać ludzi bardziej, niż ich zabijać :)
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 0

• Natchniony moca wiatru
« Odpowiedź #152 dnia: Kwiecień 20, 2007, 10:38:16 pm »
a mi sie wydaje, ze wc niezle sprawuje sie heavy, many ma mniej o 600 na 74 lvl wedlug kalkulatora na guru, czyli 4 drainy wiecej, wiadomo, ze wc nie jest od zadawania obrazen, czyli heavy bylby dla niego stworzony, pamietajmy ze zbroje heavy maja pasywnie zwiekszona obrone od strzal i nozy. Ja bym na heavy postawil jak juz cos.

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

« Odpowiedź #153 dnia: Kwiecień 21, 2007, 10:04:22 am »
Nie rozumiem skad ta fascynacja light armor dla WC na piratach, na offie zaden WC ale to absolutnie zaden WC 60+ nie biega w light. Solo uzywa sie heavy, w party robe, a juz 78 WC uzywa jedynie robe poniewaz tylko w robe jest w stanie osiagnac reuse cov przed skonczeniem sie cov dzieki czemu moze ten buff miec nonstop.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2007, 03:28:08 pm wysłana przez montezuma »
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

« Odpowiedź #154 dnia: Kwiecień 21, 2007, 10:06:27 am »
No właśnie, o tym zapomniałem bo i tak mało osób dochodzi do CoV'a. No i mało kto WC soluje, ja nie polecam. Lepiej w pt grać! :)
Lineage 2 Classic EU

• Pochwał: 3

• Turbo Szatan \n/
« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 21, 2007, 03:18:11 pm »
@zuma, no chyba że apsolutnie...
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 21, 2007, 03:28:37 pm »
@zuma, no chyba że apsolutnie...

specjalnie dla ciebie poprawilem
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

• Pochwał: 27

« Odpowiedź #157 dnia: Maj 06, 2007, 05:13:44 pm »
Mam parę pytań o doomcryera odnośnie olimpiady:

1. Jak doomcryer (DC) spisuje się na olimpiadach? Ma dobre buffy i przydatne skille, więc chyba jest trudnym przeciwnikiem? A może nie starcza mu many, albo jego mały speed oraz brak concentration (i związane z tym częste przerywanie czarów) dyskwalifikuje go jako "masakratora"? :D
2. Z jakimi klasami dobrze sobie radzi, a z jakimi ma problemy?
3. Jakiego sprzętu używać na olimpiadach? Soes + btb i broń z mentalem to podstawa, a oprócz tego? Dc robe + branch of mother tree z acu czy raczej elysian z health? Łuk się przyda czy DC ma za małe accuracy? A może jednak heavy, light?
4. Czy lepsze dye to +5 wit, +4 con czy jednak +4 wit, +4 con, +4 dex?
5. Jak DC powinien walczyć z summonerami? Czy lepiej poddać się od razu? :P
6. Czy CoV używać na początku walki? Czy może lepiej wpierw próbować podbiec do przeciwnika, stun, CoV i liczyć na szybkie rozstrzygnięcie walki na naszą korzyść? ;) I czy CoV nie jest czasem zgubą DC, bo obniża znacznie i tak mały u orka speed a wtedy wystarczy wyciągnąć łuk i pruć do takiego ślimaka ? ;/

• pure virgin farmer
« Odpowiedź #158 dnia: Maj 06, 2007, 08:08:27 pm »
1. dc sprawuje sie b dobrze na olimpiadzie. starcza mu many ale przed walka dobrze wczesniej miec zalozona bron z mana up. na speed mozesz wziąć greater haste potion - jak ww2. brak concentration nadrabia poteznym wskazinikiem MEN - bazowo chyba 42. Napewno nie jest masakratorem, zreszta nie ma czegos takiego jak masakrator.
2. generalnie wychodzisz na + w starciach z typowymi magami - sh sps sorc i klasy rogue. trzeba miec jednak jakas magiczna bron z akumenem (najlepiej bomt) i przydalby sie łuk najlepiej carnage bow.
3. dc robe + bomt z akumenem oraz carnage bow w sumie moglby byc tez jakis dagger z focusem
4. +5 wit i +4con
5. masz dwa skille madness oraz fear urzyj ich na summonie a nóż wejdzie :)
6. na olimpiadzie masz 40s na przygotowanie. CoV wrzucasz na koncu, z sps i sorcem dobrze wrzucic chant of spirit. mysle ze cov jest dobry w kazdej sytuacji :)

« Odpowiedź #159 dnia: Maj 06, 2007, 10:23:23 pm »
1. WC/OL na 3rd class, to najbardziej masakrujące klasy na olimpiadzie. Przynajmniej u mnie. Selfbuffy rox ;)
2. Chyba praktycznie z każdą klasą, no może jak dostanie paraliż, ew. wejdzie (na co nie powinien pozwolić) Bluff, to przerąbane.
3. Jaki sprzęt :?: Majestic Robe+BOMT+Acumen, ew. DC Robe+Flaming Dragon Skull. Zależy kogo chcemy nawalać, na stunujących Maj, na nie, DC. A jak jeden set, to jednak Maj.
4. Kolega mówi, że +4DEX/+4CON/-8STR, +4WIT/-4MEN...
5. Sleep summonera i ssij summona.
6. Buffy w czasie przygotowywania :)
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #160 dnia: Maj 11, 2007, 02:08:10 pm »
Robie sobie WC i nie mam pojęcia jakiego seta używać bo on ma umiejętność do robe,heavy i light.
Będzie to postać tylko do nabijania exp, żadnego pvp. Jaki set i jaka broń byłaby najlepsza, chodzi mi o całkiem szybkie nabicie lvla. I proszę nie pisać aby sobie kupił kilka setów i broni bo słabszych graczy na to nie stać, bo ledwo na 1 set i broń mi starczy.

« Odpowiedź #161 dnia: Maj 11, 2007, 02:36:15 pm »
WC jak PP - exp w pt głownie... Robe...
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #162 dnia: Maj 11, 2007, 03:11:06 pm »
No, nie powiedziałbym. WC radzi sobie całkiem dobrze na solo expie! Tylko wtedy light armor i duale (są tanie i całkiem wydajne). Na b grade jest właściwie tylko jedno logiczne wyjście jeśli chcesz tłuc mobki samodzielnie - bw light. Do 60lvl dasz radę spokojnie samemu expić. Potem jak każdą postacią - najlepsze jest party!

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #163 dnia: Maj 11, 2007, 03:44:22 pm »
W bw do 60lv hmmmm chyba dopiero wtedy bys sobie uzbieral na bw...

« Odpowiedź #164 dnia: Maj 11, 2007, 04:02:31 pm »
No, nie powiedziałbym. WC radzi sobie całkiem dobrze na solo expie! Tylko wtedy light armor i duale (są tanie i całkiem wydajne). Na b grade jest właściwie tylko jedno logiczne wyjście jeśli chcesz tłuc mobki samodzielnie - bw light. Do 60lvl dasz radę spokojnie samemu expić. Potem jak każdą postacią - najlepsze jest party!

Ale ja nie powiedziałem, że nie można solo :D Ale szkoda czasu - w pt sie expi lepiej zwłaszcza po 52lvl.
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #165 dnia: Maj 11, 2007, 08:05:13 pm »
A więc nawet od 20lvla to light armor i duale są już dobre? Chodzi mi o to aby też uczestniczyć w biciu moba, ale żeby buffowanie nie zajmowało mi zbyt dużo czasu. I każdy mówi ,że duale są najlepsze, ale przecież z nimi tracę możliwość stunowania.

• Pochwał: 20

• JUŻ 18 LAT z lineage2.com.pl !!
    • Age Of Splendor
« Odpowiedź #166 dnia: Maj 12, 2007, 01:13:02 pm »
Jak dla mnie to dla WC/OL najlepsza broń to Blunt+Shield lub Dagger.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

« Odpowiedź #167 dnia: Maj 12, 2007, 03:48:46 pm »
Do 40 w Heavy, potem Robe, ale Heavy w plecaku nie zaszkodzi. Powiem tak, znam jednego bogatego WC, ma tak:
DC Robe SET+FDS+Acumen i Majestic Heavy i Destroyer Hammer bodajże z Health, hmm, jak nazwy nie przekręciłem :) Jeden secik używa w duzych party, drugich, jak jest np. z 2ma daggerami+BD w Rifcie 60+ :)
HATE ME MOAR!

• pure virgin farmer
« Odpowiedź #168 dnia: Maj 12, 2007, 11:04:53 pm »
robe w party, heavy na solo - wszystko. najlepiej jednak robe, bo exp w party dd jest bardzo szybki i wydajny.

« Odpowiedź #169 dnia: Maj 17, 2007, 11:05:06 pm »
Czy sleeping spirit został rownież oslabiony  w c5? ( chodzi mi tu o długość castu ) Bo ja jakoś po restarcie na EPI ( przejscie z c4 na częściowe c5 ) nie poczułem rożnicy.

« Odpowiedź #170 dnia: Maj 17, 2007, 11:37:58 pm »
Przejściu na niby C5, a nie jakieś częściowe...
Bazowy "sleep" ma 10 sekund castu, a bazowy orczy sleep ma 4 sekundy castu. Ile miał w C4 nawet nie wiem.
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #171 dnia: Maj 18, 2007, 08:09:48 am »
Bo u orków się to nie zmienia :>
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #172 dnia: Maj 18, 2007, 08:15:22 am »
No, czyli nie jest źle :)
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #173 dnia: Maj 18, 2007, 02:16:59 pm »
No i sleepa mamy praktycznie od początku :)
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #174 dnia: Maj 18, 2007, 03:39:14 pm »
Cieszę się z tego bo ostatnio na arenie zostalem zowniony wlasnie przez ultra szybki cast sleepa u jakiegoś maga.
Teraz szanse choć trochę się wyrównały.