Jaki Summoner?

Zaczęty przez Surprise, Styczeń 21, 2007, 08:39:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Surprise

Jak w temacie jakiego summonera wybrać.
Wybieram między Warlockiem a Phantom Summonerem.
Który jest lepszy do pvp?, którym się lepiej gra?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Lasgo87

do klanu,party lepszy jest WL
a PS sie najlepeij expi

Użytkownik zbanowany

Surprise

A jeśli chodzi o pvp to który lepszy?

izo

Cytat: Surprise w Styczeń 21, 2007, 09:16:44 PM
A jeśli chodzi o pvp to który lepszy?
gdybys stoczyl kilka pvp to bys wiedzial, ale wnioskuje, ze dopiero zaczynasz grac w l2 :P
WLock jest dobrym do PT (szczegolnie lucznikow i sztyletow) ze wzgledu na swoje "muchy"
PS to samotnik raczej i ma kilka zabawek ale jako tako sumonerem staje sie po 40stym lvlu

a z reszta zaloguj sie na jakis highrate i jednego dnia oblecisz wszystkich sumonerow

montezuma

Cytat: Surprise w Styczeń 21, 2007, 08:39:25 PM
Wybieram między Warlockiem a Phantom Summonerem.
Pozdrawiam

Tylko Warlock, poszukiwany do party, dobry solo i niezly w pvp. Ja moze na serwerze u siebe widzalem z 2PS, klasa do niczego i nie maja nic uzytecznego w pve/pvp.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

damc

klasa do niczego i nie maja nic uzytecznego w pve/pvp.
[/quote]
Jak PS jest zbugowany to wiadomo, że jest ch****y. U mnie na Exi spoko sie expi, pvp tez nieźle PSem i na 43 lvlu mam 4/3 PVP/PK, jedno pvp nabilem na luczniku w c gr reszta to jakies magi, kraś, i DA(bez pantery był).

MonT

Wspolczynnikiem 4/3 na 43 lvlu nie ma sie co chwalic;]

Shiver

Cytat: damc w Styczeń 21, 2007, 10:56:22 PM
Cytat
Jak PS jest zbugowany to wiadomo, że jest ch****y. U mnie na Exi spoko sie expi, pvp tez nieźle PSem i na 43 lvlu mam 4/3 PVP/PK, jedno pvp nabilem na luczniku w c gr reszta to jakies magi, kraś, i DA(bez pantery był).
akurat monte jako jedna z nielicznych tutaj osob gra na najmniej zbugowanym serwerze (czyt. oficjalny). Co do summonerow- nie znam sie za bardzo na nich, ale akurat PS wydaje mi sie gorszym wyborem niz Warlock. 

montezuma

Cytat: damc w Styczeń 21, 2007, 10:56:22 PM

[/quote]

Z przyjemnosca poczytam twojego kolejnego posta udowadniajacego ze PS jest przydatny party/klanowi w pve, pvp na mala skale, sige.

Ja nie widze zadnych zalet PS ktore przydaja sie w pve i pvp. Na jego miejsce warot dac o wiele bardzie uzytecznie i potrzebniejsze profesje.

PS: Gracze z teona takze jakos nie widza zeby PS byl uzytecznie, jedyny znany mi PS zrobil dawno rellol, i widzalem doslownie 1PS w przeciagu ostatniego meisiaca.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Dev

u mnie to wyglada tak : top 3 summoners

1. necro (jesli go liczyc jako summonera, ale to hybryda)
2.ES
3.warlock
4.PS
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Inidriel

Mnie również nie przypadł do gustu PS niestety... Warlockiem przyznam, nie grałem, za to ES'em przyjemnie mi się pykało! Także mogę Ci jedynie jego zaproponować :P

NetSuuN

Ja grałem PS, ES i Warlockiem.

Najlepiej mi się grało Ps potem Es [hydro konika ^^] a na koncu Warlock  :P
Dlatego też radze Ps

Cywil

jak mozna grac summonerem lol :D

coshoo

Cytat: Cywil w Styczeń 23, 2007, 10:25:00 AM

Jak można pisać tak głupie posty lol?
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

NetSuuN

Cytat: Cywil w Styczeń 23, 2007, 10:25:00 AM

Każdy lubi co innego ; P
Pewnie nie grałeś summonerem i nie dostrzegasz jego POTĘGI *buahahaha* xD

Azunay

ok widze czas na jakiegos konkretnego posta
gralem summonerem na virtue do 60lvl wiec moge pare zdan o nim napisac
ps moze expic bez przerwy o ile gramy shadowem, cienia leczymy zadko i mamy zawsze cala mane
grajac soulesem jest inaczej, coprawda zjada on duzo exp mnie ale zrzera mane caly czas
nie ma on jak shadow vamp rage i hp spada mu duzo szybciej wiec mysimy go duzzzo leczyc i mamy prawie caly czas z 10% many
na twoim miejscu wybral byl WL
widze ze summonerem bedziesz gran na powaznie 1 raz wiec jest on w sam raz dla ciebie
Osobiscie uwazam ze najfajniejszym sumonerem jest PS a najlepszym ES

Dev

zależy co wolisz - warlock - kot tutaj jest DD - jeśli lubisz grać damage dealerami - WL jest dla ciebie
ES - konik to typowy nuker. Lubisz nukerow - ES jest dla ciebie

PS to nei wiem co to jest bo nie gralem tym czymś, ale słyszałem że ma zjechane skille ...

MonT

WL na virtue gralo mi sie calkiem dobrze, teraz gram ES'em i jestem z tej postaci bardzo zadowolony. A PS'a poprostu nie lubie, dociagnalem 60 lvl i mi sie znudzil, jedyne co u niego jest fajne to te cubici.
Dev: Troche sie z toba musze nie zgodzic, WL jest takim DD jak ES (taki sam p.atack, te same buffy na summona - haste, might lvl 1) do tego dochodzi empwer ES'a czyli tak jakby plusik w strone elfa, dopiero na 3 profce AL osiaga wiekszy dmg summonem w h2h(warrior servitor).

Dev

kot ma jakiegos buffa jak pamietam dla siebei chyba na kryty albo atk spd, nie wiem :)

Azunay

mont my chyba w klanie na virtue bylismy :)
mialem PS nik Azyer

A odnosnie summonerow PS ma jeszcze najlepsze cubicki z nich :)
i jego summony nie wygladaja jak pokemony :)

Ashurei

Jak dla mnie PS jest najbardziej klimatyczny (demony i te sprawy :P)... Niestety jest tez kompletnie spieprzony... Ma wprawdzie zajebiste cuby i swietnego Shadowa (15% passive Vamp Rage :P), ale jego 10% summon to porazka - fatalne skille i "Contract Payment" (co za idiota to wymyslil?! :shock:). Jego "party" summon tez mi sie nie podoba... Mial byc tankiem i healerem (tak se go wyobrazalem :P), ale ma fatalny p. def i do tego jego heal... Niemogli mu dac normalnego heala?! Niee musieli byc oryginalni i dac mu ten nieszczesny Shade Sacrifice >.<
WL... Hm... Ja go tam nie lubie... Fatalnie wyglada (do tego biega jakby mial kij od szczotki w miejscu kregoslupa :dry:), ma fatalne cuby (no... Binding jeszcze ujdzie), Dziecinne summony - PS ma demony, ES mityczne jednorozce a WL? Koty... Koty z innego wymiaru... Po prostu wypas... Nie ma to jak byc summonerem kotow... Zawsze marzylem by moc otwierac brame do wymiaru wielkookich kotow w ubrankach... :dry: Mimo wszystko moze efektywnie solo expic swoim 10% summonem i latwo znajdzie party dzieki swietnemu buff-kociaku, wiec (niestety) jest lepszy od PS
ES... Hm... Extra kudos za wyglad :P Klimat jakis tam ma wiec kolejny +, ale jak dla mnie jest troszke niedorobiony... Jest to summoner nastawiony pod magie (Bright i Wizard Serwitor) szkoda tylko, ze brak mu czysto magicznego summona (nie mowie o jego AoE koniu), takiego co by tylko nukami walil z dystansu (jego "bazowe" konie niczym sie nie roznia od summonow PS i WL)... Nie mozna miec wszystkiego :P W sprawach party problemu nie ma - zalapie sie do mage i AoE party, wiec rowniez jest lepszy od PS

W sumie:
Klimat: PS>ES>WL
Praktycznosc: WL>ES>PS

Cywil

tak sie sklada ze gralem Warkiem do 59 lvlu po pozniej nie dasz rady ta qpa expic. nie lepije grac necro?? wole sam bic skillami niz zeby jakis kot za man biegal a jak kot padnie to ja tez leze i jakies 3 kolorowe poj.eby za mna lataja O_o wg. mnie summonerzu w c4 to dupa jak sie nie patrzec i jedzie sie to bez problemu. stannowczo odradzam to poczatkujacym gracza i wszystkim w ogóle bo to jedno wielkie sh1t :/

Ashurei

Prawda... Summoner wymaga doswiadczenia (nie to co nukerzy: Nuke -> Nuke -> Nuke -> Next Target...), ale gra sie nim przyjemnie. Masz zawsze party, ktore nigdy nie powie "no", nigdy cie nie zostawi posrodku sali pelnej social aggro mobow, party ktore zre tylko 30/10/5% expa, nie bierze kasy ani dropow... Zyc nie umierac :D Co do problemu z umieraniem kota... Zawsze mozna nawiac... no dobra... W cata nie mozna, bo zwykle nie ma gdzie - wszedzie sa aggro :P Choc dzis mi sie udalo, kiedy moj shadow zaggrowal cala komnate (a ja nie nadazalem z leczeniem) to po prostu: dupa w troki i wiejemy :P Moj czarny rycerz zostaje (o ironio - po srodku sali pelnej social aggro mobow :P) by, bohatersko poswiecajac swoje zycie, uratowac moje :D

Problem w PvP? Summoner to nie jest postac do PvP, choc (jesli umie sie nia grac) jest w stanie wygrywac (a przynajmniej nie pada za darmo :P)

EDIT: Cywil - Masz 3 cuby? :o Na jakim ty servie grasz?! :shock:

Cywil

ch.uj wie ile tych dalnow za mna biegalo :D jeden wind strikie walil, drugi smiesznego anchora ktory nigdy nie wlazil i cos tam jeszcze bylo. gralem tym sh1tem pol roku temu :D

Dev

ooo tak, kuby PS rządzą. Stun cube haha :)