Wasza Ulubiona Postać

Zaczęty przez ASrock, Maj 26, 2007, 08:32:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wasza Ulubiona Postać

Warlord
10 (3.5%)
Gladiator
29 (10.1%)
Paladin
20 (7%)
Dark Avenger
13 (4.5%)
Treasure Hunter
28 (9.8%)
Hawkeye
16 (5.6%)
Sorcerer
10 (3.5%)
Necromancer
11 (3.8%)
Warlock
5 (1.7%)
Bishop
19 (6.6%)
Prophet
3 (1%)
Temple Knight
10 (3.5%)
Sword Singer
5 (1.7%)
Plains Walker
21 (7.3%)
Silver Ranger
12 (4.2%)
Spellsinger
17 (5.9%)
Elemental Summoner
8 (2.8%)
Elven Elder
13 (4.5%)
Shillien Knight
36 (12.6%)
Bladedancer
14 (4.9%)
Abyss Walker
35 (12.2%)
Phantom Ranger
8 (2.8%)
Spellhowler
31 (10.8%)
Phantom Summoner
14 (4.9%)
Shillien Elder
8 (2.8%)
Destroyer
15 (5.2%)
Tyrant
38 (13.3%)
Overlord
16 (5.6%)
Warcryer
10 (3.5%)
Bounty Hunter
13 (4.5%)
Warsmith
8 (2.8%)
Berserker
12 (4.2%)
Soul Breaker (male)
10 (3.5%)
Soul Breaker (female)
5 (1.7%)
Arbalester
4 (1.4%)
Inspector
0 (0%)
Kochany mod Frohike )
24 (8.4%)

Głosów w sumie: 286

Slomek

Kiedys Overlord teraz zdecydowanie TH. Wspaniala postac, i podoba mi sie jej klimat
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Banzaiii

Th klimatyczna postacią . Jeśli naciskanie f1 f2 f3 jest klimatyczne to miłej zabawy  :o

a żeby nie było off topu to głosuje na Elven Eldera

Pozdrawam

Express

Ok potrafię zrozumieć, że nadal istnieją yntelygenci, którzy twierdzą, że skoro postać ma mało skilli ofensywnych to jest prosta jak konstrukcja cepa.
Ale, żeby ktoś pisał, że od ilości ofensywnych skilli zależy klimat postaci. No tego to jeszcze nie było. :D

Grałeś kiedyś TH, brałeś nim udział w siege? Udało Ci się rozwalić 3 gości jednocześnie? Wciągnąłeś goniące Cię pt między bandę agresywnych mobów, które pomogły Ci ich skosić?
Jeśli dla Ciebie dagger = only staby, to dla mnie Banzaiii = idiot.

TH rulezzz. :P
A tak btw. Slomek, to u mnie też kiedyś był Overlord (na którego nawet zagłosowałem w tej ankiecie), ale teraz only TH.
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

echoes

Hermit

Dla mnie też Pw/AW > TH 
A głos na EE Banzai prawdopodobnie na Avatarze masz EE ,ale DC robe i blunt cg?
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Kll

Cytat: echoes w Luty 01, 2008, 11:58:26 AM
dla magow to moze nie takie znowu the best xP ale dla tankow jak najbardziej ;]
Jak zalozymy, ze mozna skorzystac z jednego buffera, to dla maga najlepszy jest ol 78, da p def,m def,acu,ww,zerk,bless shield,cov,emp.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Zarean

Cytat: Express w Luty 01, 2008, 05:50:11 PM
Ok potrafię zrozumieć, że nadal istnieją yntelygenci, którzy twierdzą, że skoro postać ma mało skilli ofensywnych to jest prosta jak konstrukcja cepa.
Ale, żeby ktoś pisał, że od ilości ofensywnych skilli zależy klimat postaci. No tego to jeszcze nie było. :D

Grałeś kiedyś TH, brałeś nim udział w siege? Udało Ci się rozwalić 3 gości jednocześnie? Wciągnąłeś goniące Cię pt między bandę agresywnych mobów, które pomogły Ci ich skosić?
Jeśli dla Ciebie dagger = only staby, to dla mnie Banzaiii = idiot.

TH rulezzz. :P
A tak btw. Slomek, to u mnie też kiedyś był Overlord (na którego nawet zagłosowałem w tej ankiecie), ale teraz only TH.

Ja w TH nigdy nie widziałem klimatu(może to przez graczy, których spotkałem w grze, never mind), w PW i AW widzę, ale taki TH to po prostu ludzki łotrzyk(ehh... masakra), który jest ograniczony w umiejętnościach, ale parę w rękach ma.

3 jednocześnie? To TH ma jakieś massówki? Chyba, że to taki skrót myślowy.

P.S.
Dla mnie:
Paladyn(świetna postać, TO jest klimat, a nie *hehehe TH ma klimat* o_O)
PW(postać, która swoimi umiejętnościami oddaje nazwę klasy)
SR(jak z łuczników to on, typowa rpg`owa postać)

Express

Ja tam w każdym daggerze widzę klimat.
TH to nie żaden ludzki łotrzyk ... Łotr to nie to samo co poszukiwacz przygód, skarbów itp. itd. TH to żaden łotr, to jest taki lineajdżowy Indiana Jones. Jak wy się w ogóle porywacie na wypowiadanie o postaci, jak nie istnieje dla was coś takiego jak nazwa danej profki? Treasure Hunter, Adventurer, ta tak się mówi na łotra. Tutaj to powinienem użyć zdania, które zaczyna się od "Twoja stara", a kończy na "jest łotr", ale nie będę tak ostry. :P
Ograniczony w umiejętnościach? Ostatecznie używasz czterech blowów, masz dwa detargety, tricka, do tego jeszcze dochodzą takie skille jak mirage, sand bomb, dash, focus power, focus chance, VS, Focus Skill Mastery. Ty to nazywasz ograniczeniem w skillach? No wybacz, ale właśnie pojawił się między nami beton. Przykładowo, co robi nuk? Surrender, a potem nuk, nuk, nuk. Co robi taki archer? Stun, a potem shot, shot, shot. Co robi buffer po tym jak zbuffuje? Nic. :wink:
Skąd u was ta dziwna opinia, że daggerzy są ograniczeni w skillach? Ja bym proponował najpierw zagrać TH, a potem się wypowiadać. Mam dziwne wrażenie, że za dużego pojęcia o tej postaci to wy nie maaacie.

PW to też fajna postać, taki "dziki elf", co to słynie z tego, że się bezszelestnie porusza itp. :P
No a AW to bezwzględny killer z domieszką magii i taki klimat też mi się podoba.

Cytat3 jednocześnie? To TH ma jakieś massówki? Chyba, że to taki skrót myślowy.

Fakt, źle się wyraziłem. Chodziło mi o wygraną w 3 vs 1.

Siena

Sorry, ale ja też w ogóle nie łapię klimatu TH... dla mnie to on go po prostu nie ma. Tak samo jak PR nie ma wśród łuczników, a DA wśród tanków. Są rasy do których po prostu jakaś profa nie pasuje ^^. Co innego Paladyn, bo bardzo mi się kojarzy z moim ukochanym Gothickiem <3. :F 
Btw. nie rozumiem z kolei kłótni na temat: prymitywności poszczególnych postaci. No sorry, ale każda profa w L2 w konfrontacji z konkretną inną używa zawsze tych samych skilli, i w zależności od ich landingu: powtarza, albo przechodzi do innego. OL który jest rzekomo jedną z najbardziej "rozwiniętych" postaci w L2 prawdę mówiąc w pvp ciągle ogranicza się do tego samego: 2-3 debuffy, zależnie wybrane od wroga i...? Drain, drain, drain, stun, drain, drain. Każda profa tak ma, bo l2 to nie jest jakaś specjalnie wymyślna gra dla ludzi z IQ 180+.

Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Ilcia

Th u nas to  3/4 serva.
Tak zabugowany jest ze szkoda gadac.
No ale na szczęście zmniejszyła sie ilośc dzieci CDLa :D
I nie ma teraz prawie w ogóle SE na hr bo wszystkie jego buffki mozna u verony kupic  :P A EE jest w kazdym pt prawie  :) Jego Pow (u nas niektorzy nazywaja to "Prochy od Waldka") I clarity wlaczajac w to WM jest niezastapione :P
XXXXX:-Creative nie umniejszając twoich pr0 zdolności...nie musisz rzucac silence na destro...

L2 Hate:
Anula
Anula2
Anula3
Anula4

(\__/)
( -'.'-)
(")_(")
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Yoker

Kiedys czytałem artykuł o L2 i wyczytałem ciekawą rzecz - podczas tłumaczenia Lineage z koreański na angielski popełniono błąd. Bounty Hunter znaczy dosłownie 'łowca nagród'. Treasure Hunter - 'łowca skarbów'. Nie sądzicie że było by logiczniej gdyby BH był TH a TH - BH?

TH powinien byc łowcą nagród (przypomina mi się renegat ;p - btw. renegat znaczy m.in. zdrajca wiec za bardzo nad etymologią nazw się nie skupiajmy ;p)

tez uwazam, ze TH jest bez klimatu. Zupełnie go nie czuje. AW jak najbardziej, TH za cholere nie.

eXtreme

aw szkoda ze tylko w draconicu fajnie wyglada ^^
xxx

Yoker

Cytat: eXtreme w Luty 01, 2008, 11:04:34 PM
aw szkoda ze tylko w draconicu fajnie wyglada ^^

w draco właśnie wyjątkowo gejowsko. Babka wygląda we wszystkich fajnie. Bardzo lubie babke DE w maju lighcie (właśnie mój aw to babka w maju ;p)

Ilcia

Zgadzam sie ale zobacz sobie humana fightera w major arcana wyglada bardzo hmmmm ... kontrowersyjnie  :P
XXXXX:-Creative nie umniejszając twoich pr0 zdolności...nie musisz rzucac silence na destro...

L2 Hate:
Anula
Anula2
Anula3
Anula4

(\__/)
( -'.'-)
(")_(")
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Express

To, że ktoś nie czai klimatu TH to jest ok, ale jak ktoś pisze, że to ludzki łotrzyk, to sorry, ale tego czytać nie potrafię. :P
Ale można nie czaić klimatu postaci, a fajnie się bawić przy grze. Ja np. też nie czaje klimatu potężnego maga, który przy pomocy swej potężnej, magicznej energii otwiera bramę międzywymiarową i przywołuje, tam taradam!!! Kota w ubranku! :D A Warlockiem gra mi się bardzo przyjemnie.

Ilcia, no wiesz, gram jeszcze na Gravelandzie i nie powiedziałbym, że tam jest 1/40 TH. No chyba, że na x666, z tym że tam spotkałem tylko jednego gościa, który potrafi grać swoim daggerem, ale on jest AW. Większość osób, która biega human fighterem z daggerem, to na 60% AW, suba. :wink: Na x4 to już w ogóle, spotkać TH to cud.

CytatNie sądzicie że było by logiczniej gdyby BH był TH a TH - BH?

Ja sądzę, ale o czym tutaj rozmawiać, jak nazwa profesji jest ostatnią, na którą patrzą ludzie? :P
Łotrzyki i takie inne.

myha

wydaje mi się że klimat postaci zależy od tego kota gra dana postacią a nie od samej postaci, jeden znajdzie klimat w spoilowaniu lub składaniu przedmiotów inny w ludzkim zabójcy, jest to subiektywna ocena
a co do dagerów to porównując to ile osób nimi gra a ile umie grac dochodzę do wniosku że są to bardzo trudne postacie, ale to samo można powiedzieć o nukerach na privach dobrze grający nuker nie za często jest spotykany a niby takie proste postacie używajace 2 skili
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Banzaiii

Ten blunt , to club of nature  z acu .  Tak th może jest dobry na siege ale w sali tronowej i do czasu jak ma mane , która naprawdę szybko traci . Tak swoja droga wrzuć  jakiegoś twojego  frapsa ze siege . I pokaz mi klasę th .

Pozdrawiam

Reina

th ma klase, tego jestem pewien, nie kazdy ja czuje i nie kazdy musi
temat jest o ulubionych postaciach, a o gustach sie nie dyskutuje ;)

anyway i tak WS rox :P
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

eXtreme

no ale orc mystic w maja robe <3 xD
btw. fajnie sie jeszcze gra bishopem ;))
xxx

Zarean

Cytat: Express w Luty 01, 2008, 09:48:35 PM
Ja tam w każdym daggerze widzę klimat.
TH to nie żaden ludzki łotrzyk ... Łotr to nie to samo co poszukiwacz przygód, skarbów itp. itd. TH to żaden łotr, to jest taki lineajdżowy Indiana Jones. Jak wy się w ogóle porywacie na wypowiadanie o postaci, jak nie istnieje dla was coś takiego jak nazwa danej profki? Treasure Hunter, Adventurer, ta tak się mówi na łotra. Tutaj to powinienem użyć zdania, które zaczyna się od "Twoja stara", a kończy na "jest łotr", ale nie będę tak ostry. :P
Ograniczony w umiejętnościach? Ostatecznie używasz czterech blowów, masz dwa detargety, tricka, do tego jeszcze dochodzą takie skille jak mirage, sand bomb, dash, focus power, focus chance, VS, Focus Skill Mastery. Ty to nazywasz ograniczeniem w skillach? No wybacz, ale właśnie pojawił się między nami beton. Przykładowo, co robi nuk? Surrender, a potem nuk, nuk, nuk. Co robi taki archer? Stun, a potem shot, shot, shot. Co robi buffer po tym jak zbuffuje? Nic. :wink:
Skąd u was ta dziwna opinia, że daggerzy są ograniczeni w skillach? Ja bym proponował najpierw zagrać TH, a potem się wypowiadać. Mam dziwne wrażenie, że za dużego pojęcia o tej postaci to wy nie maaacie.

PW to też fajna postać, taki "dziki elf", co to słynie z tego, że się bezszelestnie porusza itp. :P
No a AW to bezwzględny killer z domieszką magii i taki klimat też mi się podoba.

Cytat3 jednocześnie? To TH ma jakieś massówki? Chyba, że to taki skrót myślowy.

Fakt, źle się wyraziłem. Chodziło mi o wygraną w 3 vs 1.

Trochę źle mnie zrozumiałeś, ja mówię, że TH jest ograniczony w stosunku do innych daggerów(i mi nie mów, że ma więcej mastery itp. itd. bo on już w planowaniu miał być "ograniczoną" hybrydą AW i PW). Poza tym co widzisz ciekawego w TH, nie wyróżnia się niczym więc nie ma klimatu.

Co do obrażania to dobrze, że się powstrzymałeś, bo uznałbym cię za ograniczoną umysłowo osobę. Ogółem, kto poniża sam jest niski.

Express

1) Dash - only TH haj lvl.
2) Mirage - only TH. (inni daggerzy mają swoje umiejętności więc nie będę tutaj tego liczył)
3) Dodatkowy detarget - only TH posiada 2 więc 1 skill więcej niż inni.
4) Unikalny blow.
5) Jako jedyny dagger boost do atk.speeda.
6) Jako jedyny ma tak pasywy na szansę jak i siłę krytyków.
7) Jako jedyny dagger ma vital forca i relaxa.
8) Jako jedyny dagger ma stealtha, co potrafi stworzyć fajne kombo w połączeniu z dashem i miragem.

Liczmy ogólnie (bez skilli, które ma każdy i skilli z ostatniej profki, gdzie każdy ma po tyle samo umiejętności; biorę tak aktywne jak i pasywne)
TH - 13
PW - 16
AW - 15

Im dalej w las tym mniej rzeczy do użytku dla PW z selfbuffów, selfheali, AW podobnie, aury idą w odstawkę. Charm/Confusion, ktoś w ogóle wie co to jest? :P

Teraz trochę faktów z "życia".
TH używamy: Dash, Deadly Blow, Backstab, Ultimate Evansion, Sand Bomb, Critical Blow, Trick, Switch.
PW używamy: Deadly Blow, Bacstab, Ultimate Evansion, Sand Bomb, Switch, Blinding Blow, Mortal Strike i Entagle.
AW używamy: Deadly Blow, Backstab, Ultimate Evansion, Sand Bomb, Trick, Blinding Blow, Mortal Strike, Hex, Freezing Strike.
8/8/9.
No to czekam na jakieś sensowne argumenty na poparcie Twojej "tezy" o ograniczeniu TH.

Nie myślcie bynajmniej, że uważam TH za jakiegoś wirtuoza i najbardziej skillową postać w tej grze. Jak już wiele razy było pisane, w L2 nie ma postaci, które stwarzałaby problemy komuś kto ma trochę przysłowiowego oleju w głowie.
Obrażać mogą i ludzie niscy, ale jeszcze bardziej nie lubię ludzi, którzy gadają o czymś, o czym za wielkiego pojęcia nie mają.

Yoker

mnie najbardziej denerwuje u TH jego movement speed. Pal diabli. Niech ma te 137, ale gdyby chociaz mogl jakos spowolnic przeciwnika. A tak? SR go zakituje, PR go zakituje, nuker po wlepieniu slowa go zakituje. PW/ AW nie dosc ze sa szybsi to jeszcze spowalniacz maja.

PS. co prawda ostatnio TH gralem na c4, niemniej jednak mialem go na 78, 100% na serwie rate x10 wiec wiem co mowie.

Dev

TH smierdzi bo nie ma focus death. Koniec, jest ograniczony i jeszcze do tego ślepy. Grałem nim na x10 abyss, jego ślepota tak mnie wkurzała że dobiłem 67 i dałem se spokój ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Hermit

No dokładnie bez tego to kaplica. I co z tego ,że ma Dasha jak biega jak ...  człowiek. BOsta na atk.speeda ma ,bo przy jego Dexie blowy by się pół godziny ładowały. A skille ma ,ale to są poprostu mieszane skille Pw i AW
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Zarean

I na dodatek: JEST CZŁOWIEKIEM(z ludzi jedynie lubię Tanków, Warlorda, Warlocka, Sorca, Bisha i PP no i może Necro[ludzcy light armor (L)userzy sux]).