Flame o botowaniu

Zaczęty przez arbiter_elegantiarum, Luty 19, 2007, 02:44:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fenrirus

Botowanie jest brzydkie to kazde male dziecko wie, ale jak ktos lubi chodzic na skroty to jego sprawa, ja nie botuje, mam czas na zycie osobiste, levele ladnie ida w gore, w pvp nie boje sie expa tracic bo to tylko gra :D

Ja boterow lubie, bo co z tego ze maja lvl i sprzet jak nie umieja grac :D, ja tez bede mial 78 kiedys swietnie sie przy tym bawiac, a poki co zmuszenie aw lvl 78 w full s grade sh 65 do bsoe bezcenne, zabic sie nie dalo :D

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Cytat: Bittersweet w Luty 08, 2008, 11:22:36 AM
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

Arthas

Cytat: Fenrirus w Lipiec 12, 2007, 07:01:26 PM
Botowanie jest brzydkie to kazde male dziecko wie,
Każde małe dzieko wie że Mikołaj co roku przyniesie im prezenty, ale później z tego wyrastaja. Może tobie kiedyś też sie uda.

ale jak ktos lubi chodzic na skroty to jego sprawa, ja nie botuje, mam czas na zycie osobiste, levele ladnie ida w gore, w pvp nie boje sie expa tracic bo to tylko gra :D
Ja botuje, mam wiecej czasu na zycie osobiste, levele ładniej ida w góre, a ja strace cos expa to ustawie walkera na noc i nie bede musiał grindować kolejnych kilkunastu godzin, a ty tak.

Ja boterow lubie, bo co z tego ze maja lvl i sprzet jak nie umieja grac :D,
Dlaczego nie umieją grać? Bo ty tak mowisz?
Popatrz, a ty nie masz lvl, nie masz sprzetu i nie umiesz grać. Takie samo rozumowanie.

ja tez bede mial 78 kiedys swietnie sie przy tym bawiac, a poki co zmuszenie aw lvl 78 w full s grade sh 65 do bsoe bezcenne, zabic sie nie dalo :D
Za jakieś 4-7 miechów moze wbijesz 78, albo zrobisz rerolla na kamaela jak Cie jakis archer ściagnie na 2 krity.
Co do akcji z AW, to bardzij ciota niz kozak. Wrzuciłeś mu silenca żeby nie mogł uzywać blowów, poźniej surrendera i zaczales nawalac ze spike'a? Taki troche pvp 1 na 1 mastach jestes. Pojdziesz na mass i nie bedzie juz tak miło.

Ryltar

CytatDlaczego nie umieją grać? Bo ty tak mowisz?

Sygnatura moja :P

Arthas

Cytat: Ryltar w Lipiec 15, 2007, 03:27:23 AM

L2 Walker is the Future.

+1

Pieszczoszek

A tero jo :piwko:
botowanie- czyli oszukiwanie innych graczy gier online
Gry mmorg z założenia tworzone są po to by na wiele dni zająć gracza ciekawą rozrywką. Człowiek poświęca tworzeniu kawał swojego czasu jednocześnie mając rozrywkę i zabawę. I tworząc dobra postać może być zadowolony z tego ze udało mu sie bez czitow i zbędnych pomocy to osiągnąć. Tłumaczenie tego oszustwa tym ze nie ma sie czasu na normalna grę jest tyle warte co z chipsami Holowczyc, skoro  nie ma ktoś czasu na tworzenie postaci niech idzie na fun albo nie zaczyna czegoś co czego bez oszukiwania nie potrafi skończyć. Botowanie odbiera przyjemność z gry tak botującym ( choć oni nie mają tego swiadmości) jak i przede wszystkim grającym uczciwie. Wszelkie programy ingerujące w mechanike gry mając na celu oszukanie jej to zwykłe czitowanie a dla cziterów tylko jedna nagroda bann.

W obliczu śmierci nie ma sprytnych nie ma odważnych, straszy brak uzyskania drugiej szansy...<br /><br /><br /><br /><br />

Sengaia

Cytat: Pieszczoszek w Lipiec 15, 2007, 11:17:57 AM
Gry mmorg z założenia tworzone są po to by na wiele dni zająć gracza ciekawą rozrywką. Człowiek poświęca tworzeniu kawał swojego czasu jednocześnie mając rozrywkę i zabawę. I tworząc dobra postać może być zadowolony z tego ze udało mu sie bez czitow i zbędnych pomocy to osiągnąć. Tłumaczenie tego oszustwa tym ze nie ma sie czasu na normalna grę jest tyle warte co z chipsami Holowczyc, skoro  nie ma ktoś czasu na tworzenie postaci niech idzie na fun albo nie zaczyna czegoś co czego bez oszukiwania nie potrafi skończyć. Botowanie odbiera przyjemność z gry tak botującym ( choć oni nie mają tego swiadmości) jak i przede wszystkim grającym uczciwie. Wszelkie programy ingerujące w mechanike gry mając na celu oszukanie jej to zwykłe czitowanie a dla cziterów tylko jedna nagroda bann.

/agree
Nie gram w L2.
Czuję się szczęśliwy z tego powodu :D

Ryltar

Cytat: Arthas w Lipiec 15, 2007, 03:42:53 AM
Cytat: Ryltar w Lipiec 15, 2007, 03:27:23 AM

L2 Walker is the Future.

+1

+1 jest dla mnie bo ty nie wiesz co to sarkazm...wiesz jak sie robi w party Assist chociaz?

Falconek

Trzeba to wyraźnie podkreślic.
Marc1n: Zrobione :P

Arthas

Pieszczoszek b. dobry text, ale on jest bardziej dla newbie graczy, którzy przyjemność czerpią z farmienia, no i ja sie musze zgodzić, L2walker odbiera przyjemność farmienia, zabicie kolejnego mooba. Więc jeżeli ktos czerpie przyjemność z PvE to Bota nie polecam.
Ale może kiedyś odkryjesz że L2 posiada drugą, ciemna strone,czyli PVP, z której czerpie się jeszcze wieksza przyjemność, a wtedy ochota na grind mija. Do tego na rejtach x1. Gdyby nie bylo Walkera, to poswiecil bym te 6miechów i wyexpil to 78 na meinie, pozniej subke wieczorami, ale Walker jest wiec pierdole, mam o wiele wicej lepszych zajeć, niz grind kurwa i grind.

Cytat: Ryltar w Lipiec 15, 2007, 01:32:16 PM
+1 jest dla mnie bo ty nie wiesz co to sarkazm...wiesz jak sie robi w party Assist chociaz?

Masterze pvp 1vs1 na monster derby arena wracaj do pokebola.

Marc1n

I w pewnym momencie z gracza L2 stajesz się Bot Operatorem. Takie są azjatyckie MMORPG masa farmienia, żeby chcąc czy nie chcąc zżyć się z postacią i masa niewyżytych europejczyków, którzy sami tłumacza sobie, że nie umieją do czegoś dojśc, tym, że jest to nudne itd i ustawiają bota - to porażka imho jest panowie, a nie gra.
Raty 1x - taki jest L2. Nie dajesz rady, to albo idź na priv z ratami większymi niż 1X, ew. nie graj w tą grę, jak nie dasz rady i nie psuj botem gry innym.
HATE ME MOAR!

Ryltar

CytatMasterze pvp 1vs1 na monster derby arena wracaj do pokebola.

Hahaha Flaiboy sie obrazil...ja umiem przynajmniej 1 vs 1 a ty masz problemy z mobami na 1 vs 1 :D

Ellenos

Cytat: Arthas w Lipiec 16, 2007, 12:22:58 AM

Pieszczoszek b. dobry text, ale on jest bardziej dla newbie graczy, którzy przyjemność czerpią z farmienia, no i ja sie musze zgodzić, L2walker odbiera przyjemność farmienia, zabicie kolejnego mooba. Więc jeżeli ktos czerpie przyjemność z PvE to Bota nie polecam.
Ale może kiedyś odkryjesz że L2 posiada drugą, ciemna strone,czyli PVP, z której czerpie się jeszcze wieksza przyjemność, a wtedy ochota na grind mija. Do tego na rejtach x1. Gdyby nie bylo Walkera, to poswiecil bym te 6miechów i wyexpil to 78 na meinie, pozniej subke wieczorami, ale Walker jest wiec -_-'e, mam o wiele wicej lepszych zajeć, niz grind -_-'a i grind.
Blablabla.... Kolejny bot masta sie znalazl rotfl.Idz lepiej sprawdz czy ci ktos bota nie strainowal a nie -_-'isz glupoty... Skoro nie potrafisz sobie poradzic i wyexpic normalnie postaci to zmien gre bo  wyglada ze l2 jest nie dla ciebie. Co to za -_-'enie ze l2 ma ciemna strone mocy PvP???(bez pvp jakie mamy w l2 prawie nikt by w to nie gral) Tylko nie wyskakuj mi z textem ze jak ktos expi tak jak gre wymyslono(legalnie) to nie ma nigdy PvP lub w ogóle nie wie co to jest .Pozniej czesc z tych baranow co twierdzi ze "maja inne rzeczy do roboty" lub "skoro jest l2w to niech expi za mnie a ja porobie cos innego" zostaje herosami i jedyne co potrafi to hero ud lub bsoe... Nie chce mi sie wiecej pisac bo zaraz wyskoczy kolejnych 10 bot operatorow i klotnia bedzie trwala w nieskonczonosc.
Full Interlude
Hindemith
Ellenos
Offensive
http://www.mmo24.pl/index.php - forum l2.pl wrocilo

Falconek

Ale może kiedyś odkryjesz że L2 posiada drugą, ciemna strone,czyli PVP, z której czerpie się jeszcze wieksza przyjemność, a wtedy ochota na grind mija. Do tego na rejtach x1.
Na jakiej podstawie zakładasz, jaki jest jego styl gry i czy jest on newbie czy nie? Czyżby przekraczało możliwości twojej wyobraźni to, że istnieją gracze nastawieni na pvp, grający od początku istnienia l2 a jednak nie uciekający się do botów? Swoją drogą (ale to tylko dygresja) czerpanie przyjemności z pvp nie wyklucza czerpania przyjemności z grindu, gry na rynku, craftowania, czy nawet RP. Więc nie szufladkuj.

Gdyby nie bylo Walkera, to poswiecil bym te 6miechów i wyexpil to 78 na meinie, pozniej subke wieczorami, ale Walker jest wiec -_-'e, mam o wiele wicej lepszych zajeć, niz grind -_-'a i grind.

W ogóle jest dużo lepszch zajęć niż l2. Są gry w których nie ma grindu i levelowania postaci, więc jak tego nie lubisz, to nie rozumiem czemu grasz w l2. Już to pisałem, ale powtórzę: niczym się nie różnisz od kolesi którzy jadą na aimbotach czy przeźroczystych murach w grach FPS. Albo - z zachowaniem proporcji - od sportowców na dopingu.

Moja sugestia: idź na x300, albo pokaż co potrafisz w grach, w których faktycznie chodzi o skill a nie o "pracę". Bo w tej chwili jesteś dla mnie niedojrzałą osobą, która musi się wyżyć i być może coś odreagować, nie bacząc na to, że psuje innym rozrywkę - dlatego wybrała grę w której sukces zależy przede wszystkim od ilości poświęconego czasu - i oszukuje.

Istotą i prawdziwym wyzwaniem l2 jest przekonanie innych, żeby ci pomogli. Zwycięstwa w pvp powinny być nagrodą za dobrą organizację klanu (również, a może przede wszystkim w dziedzinie craftu i bicia leveli) oraz osobiste zaangażowanie poszczególnych klanowiczów.
Ktoś, kto w L2 omija etap organizacji i rozwoju poprostu nie daje innym dobrej gry. To żadna sztuka biegać wykoksowaną postacią w full party i rozstrzeliwać wszystko na 2 hity. Sztuką i treścią l2 jest dojście do tego etapu, tak sam jak sztuką i treścią UT czy CS jest bieganie po mapie i strzelanie do siebie - może kiedyś to zrozumiesz. Jeśli nie interesuje cię żaden aspekt rywalizacji między graczami, poza bezpośrednim starciem, to naprawdę powinienneś zmienić grę a nie oszukiwać się wmawiając sobie jaki jesteś dobry.

Edit:

W czasie jak pisałem tego posta wpisał się Ellenos i ujął to samo co chciałem powiedzieć tylko krócej ;) A że 90% ludzi gra w l2 dla pvp a Arthas i tak myśli że jest jedynym pvp mastah na tym forum to inna sprawa. Tylko, że pvp w l2 ma więcej głębi niż w grach bez levelowania i dlatego bot jest zły.

karlossg

Daimos, czy mi sie zdaje czy doszliscie do behappy?

mozesz mnie pm ingame ? jestem po 18 napewno w tygodniu.

co do botowania, imo kazdy gra jak lubi, sam nie botuje i w SF botowania nie tolerujemy, ale
nienawidzic kogos irl za to ze botuje to lekki lol. To sie tez tyczy zwolennikow botowania, wysmiewanie
ludzi ktorzy nie botuje to porazka maksymalna. Prawda jest taka ze na retaliu ludzie botuja i beda
botowac i nikt/nic tego nie zmieni, kazdy gra jak chce, i jedyne co powinno przyswiecac wszystkim to
mniej trash talk a wiecej szacunku irl i GF ingame.

pozdro
karol

Daimos

Cytat: karlossg w Lipiec 16, 2007, 12:36:17 PM
Daimos, czy mi sie zdaje czy doszliscie do behappy?

mozesz mnie pm ingame ? jestem po 18 napewno w tygodniu.

co do botowania, imo kazdy gra jak lubi, sam nie botuje i w SF botowania nie tolerujemy, ale
nienawidzic kogos irl za to ze botuje to lekki lol. To sie tez tyczy zwolennikow botowania, wysmiewanie
ludzi ktorzy nie botuje to porazka maksymalna. Prawda jest taka ze na retaliu ludzie botuja i beda
botowac i nikt/nic tego nie zmieni, kazdy gra jak chce, i jedyne co powinno przyswiecac wszystkim to
mniej trash talk a wiecej szacunku irl i GF ingame.

pozdro
karol

tak kilku z nas doszlo m. in. ja
pm mne Cie jak będziesz

Zbierak

botowanie a granie to troche dwie rozne sprawy

wkurwia mnie jak ktos pisze, ze jest to prywatna sprawa jak kto gra, legit czy nie. Otoz L2 to nie jest gra Singleplayer, kazde oszustwo wzgledem systemu gry, korzystania z L2Walkera powoduje nieuczciwosc w stosunku do innych graczy. Oczywiscie jestem swiadom, ze nie da sie tego wyeliminowac, zawsze znajda sie ludzie, ktorzy chca isc na skroty, takie cwaniaczki. Tlumaczenie sie, ze ktos nie ma czasu jest dla mnie smieszne - gry mmo nie sa dla ludzi, ktorzy maja malo czasu na gre - a w szczegolnosci juz L2. Dlugi grind prowadzi do upragnionego levelu, kiedy to postac moze rozwinac skrzydla w PvP, a podczas tygodni expienia uczymy sie grac dana postacia. Smieszne jest potem, jesli koles 78/78 wchodzi na wybotowana postac, zeby sie tylko nawalac. Wcale to nie znaczy, ze nie bedzie potrafil sie bic, ale ciekaw jestem co zrobi jak padnie kilka razy z rzedu za 2 lub 4%? zrobi dzien przerwy od L2, zeby sie odbotowalo... Jesli kto do L2 podchodzi jako 100% PvP, no grind, no quests itd. to powinien wybrac tylko i wylacznie priva z high ratami - ale to niestety nie bedzie juz ten sam L2 co retail.

Zbierak

wkurwia mnie jak ktos pisze, ze jest to prywatna sprawa jak kto gra, legit czy nie. Otoz L2 to nie jest gra Singleplayer, kazde oszustwo wzgledem systemu gry, korzystania z L2Walkera powoduje nieuczciwosc w stosunku do innych graczy. Oczywiscie jestem swiadom, ze nie da sie tego wyeliminowac, zawsze znajda sie ludzie, ktorzy chca isc na skroty, takie cwaniaczki. Tlumaczenie sie, ze ktos nie ma czasu jest dla mnie smieszne - gry mmo nie sa dla ludzi, ktorzy maja malo czasu na gre - a w szczegolnosci juz L2. Dlugi grind prowadzi do upragnionego levelu, kiedy to postac moze rozwinac skrzydla w PvP, a podczas tygodni expienia uczymy sie grac dana postacia. Smieszne jest potem, jesli koles 78/78 wchodzi na wybotowana postac, zeby sie tylko nawalac. Wcale to nie znaczy, ze nie bedzie potrafil sie bic, ale ciekaw jestem co zrobi jak padnie kilka razy z rzedu za 2 lub 4%? zrobi dzien przerwy od L2, zeby sie odbotowalo... Jesli kto do L2 podchodzi jako 100% PvP, no grind, no quests itd. to powinien wybrac tylko i wylacznie priva z high ratami - ale to niestety nie bedzie juz ten sam L2 co retail.

montezuma

Ale wy jestescie naiwni, grind nie ma nic wspolnego ze zdolnosciami w pvp. A to co kazdy skill daje i jak go uzyc to mozna sie nauczyc w pare godzin.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Zbierak

ale w tej grze o to przeciez chodzi - grind jest droga do celu jakim jest high lvl i high lvl skille. Jesli ktos chce sie logowac majac high lvl i mnie lac, tylko z tego powodu, ze wybotowal sobie postac i ma wyzszy level, ze % go nie obchodza i moze sie napieprzac non stop za -4% bo i tak to sobie odbotuje i potem jeszcze pisze noob albo GF to kurwica czlowieka strzela. Gdyby chodzilo w tej grze tylko o PvP, to zrobili by serv , na ktorym kazdy by mial 80 lvl i tylko byloby non stop PvP.

Marc1n

No to nasi enemy są bardzo niepojętni, jeżeli HE 73 kładzie Duelista 78 i Wind Ridera 78 na raz. To jest durna i nieprawdziwa teoria montezuma. Jak expisz sam, to jest wiele różnych sytuacji, które ucza jak reagować. Uczą także zachowawczości. A jaką zachowawczośc może mieć boter. Pcha się nawet jak padnie 10 razy po 4% na 78lvlu, bo ma 12 lat i nie boi się udowodnić, że jest durny i pójdzie na pewną śmierć jeszcze raz.
Graj i daj grać innym...tylko botowanie psuje grę innym nie botującym.
HATE ME MOAR!

karlossg

no tak tylko jak koles np gra daggerem od bety, zmienil sobie serwer i wybotowal nowego daggera to ciezko przypuszczac ze nie ma skilla, widzialem pare razy jak pw 78 ownowal cale party OGD w IT (w tym mnie ;))

inna sprawa ze no life account sharing w IT>botowanie -> wystarczy zobaczyc jakie lvl i ilu noblesow ma RM a ilu enemy.

zreszta minie jeszcze 1/2 roku czy rok, lvl sie wyrownaja i wtedy bedzie mozna mowic o jakiejs rownowadze na na takiej Franzy.

pzdr
karol

montezuma

Cytat: Marc1n w Lipiec 16, 2007, 02:28:27 PM
No to nasi enemy są bardzo niepojętni, jeżeli HE 73 kładzie Duelista 78 i Wind Ridera 78 na raz. To jest durna i nieprawdziwa teoria montezuma. Jak expisz sam, to jest wiele różnych sytuacji, które ucza jak reagować. Uczą także zachowawczości. A jaką zachowawczośc może mieć boter. Pcha się nawet jak padnie 10 razy po 4% na 78lvlu, bo ma 12 lat i nie boi się udowodnić, że jest durny i pójdzie na pewną śmierć jeszcze raz.
Graj i daj grać innym...tylko botowanie psuje grę innym nie botującym.

to jest co innego, bijac moby nie uczysz sie pvp. PvP uczys sie w czasie pvp czyli gang/sige/mass pvp. Nie bijesz wtedy mobow. Wezmy 3 HE, jeden ma 78 i od 40lvl jest w klanie pvp i ma ciagle wojny, drogi HE ma 78 i jest w 9osobowym klanie, bral udzila moze ze 3 razy w pvp, jest nastawiony calkowice na pve, Trzeci HE ma 78, do 76 wybotowal, gra dopiero od 76lvl w pvp klanie. Wedlug twojej teorii znajomosc pvp 1 i 2 HE jest taka samo, 3 HE nie zna sie na pvp. A jest wrecz przeciwnie 1 i 3 HE znaj sie na pvp w podobnym stopniu.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Zbierak

w kazdym razie te argumenty nie tlumacza i nie usprawiedliwiaja botowania. Nie twierdze, ze ktos kto wybotuje postac bedzie slaby w PvP. Zmiana serwera tez nie usprawiedliwia botowania. Gadanie - tam mialem high lvl, uczciwie dobity, to tutaj nie bede sie juz meczyl - jest smieszne dla mnie. Niestety nie ma mozliwosci transferu postaci, moze kiedys bedzie, ale poki co zmiana serwera wiaze sie niestety z ciezka praca na wylevelowanie nowej postaci. Kazdy ma swoje zdanie w tej dyskusji i kazdy gra oczywiscie jak chce, ale ci ktorzy akceptuja botowanie niech nie oczekuja akceptacji przeciwnikow botowania. Ja jestem jednym z nich i zadne argumenty odnosnie uzywania bota mnie nie przekonaja.

karlossg

No widzisz ja nie botuje i nie popieram botowania ale sie z tym pogodzilem i traktuje to jako czesc gry, i co nie akceptujesz mnie bo jestem legit, ale nie obchodzi mnie to jak expil jakis enemy? lol

pzdr
karol

Falconek

Zacznijmy od tego, że w l2 level i sprzęt >>>> skill. Botując zdobywasz level i sprzęt (czyli to co decyduje o zwycięstwie) w sposób nieuczciwy i to sprawia, że twoje zwycięstwa nie mają znaczenia. A jednoczenie utrudniasz uczciwym graczom normalną konkurencję.