Wasze początki z L2

Zaczęty przez Mati_888, Listopad 30, 2007, 10:36:42 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mati_888

Cytat: Slideroh w Styczeń 05, 2008, 08:28:08 AM
Ja zaczynałem tak :
Gdy miałem już zainstalowaną grę ( C4 ), pisze do kumpla , który grał ówczas na tym serverze i pytam. Co teraz zrobić aby do gry wejść :P Jak mi się już udaje to gram. No i co lepsze nie wiedziałem ,wtedy jeszcze o co chodzi w l2 a tu taki bajer , ze na początku wybierało się klase 2 :P Dopiero po wybraniuu 2 klasy przenosiło Cię do 1 wioski i expiłeś.
Ja tam oczywiście nie wiem o co chodzi. To kupuje BOW grając wizardem bo widze ze ma dużo p.atacku :P

Około 30 lvl dowiedziałem się ,że jest cos takiego jak ss`y :]
Znacznie później, chyba po roku :P Miałem już B Grade kupiony od krasnali :P
Ide do Cruma Tower ze niby taki pro. I zabijam wszystkich graczy. Po czym przychodzi Hero ( 0_o ) i mnie zabija i ja dropie ten set na ktory rok zbieralem :P

I tyle ;]

Raty x1 czy x2  ? ^^
Abyss x3 :

Matiks - BH

hundek

Cytat: Mati_888 w Styczeń 05, 2008, 01:45:40 PM
Cytat: Slideroh w Styczeń 05, 2008, 08:28:08 AM
Ja zaczynałem tak :
Gdy miałem już zainstalowaną grę ( C4 ), pisze do kumpla , który grał ówczas na tym serverze i pytam. Co teraz zrobić aby do gry wejść :P Jak mi się już udaje to gram. No i co lepsze nie wiedziałem ,wtedy jeszcze o co chodzi w l2 a tu taki bajer , ze na początku wybierało się klase 2 :P Dopiero po wybraniuu 2 klasy przenosiło Cię do 1 wioski i expiłeś.
Ja tam oczywiście nie wiem o co chodzi. To kupuje BOW grając wizardem bo widze ze ma dużo p.atacku :P

Około 30 lvl dowiedziałem się ,że jest cos takiego jak ss`y :]
Znacznie później, chyba po roku :P Miałem już B Grade kupiony od krasnali :P
Ide do Cruma Tower ze niby taki pro. I zabijam wszystkich graczy. Po czym przychodzi Hero ( 0_o ) i mnie zabija i ja dropie ten set na ktory rok zbieralem :P

I tyle ;]

Raty x1 czy x2  ? ^^

Slideroh, zadaje ci te same pytanie.

Slideroh

Aż takie małe to nie :P
5x
Nazwy servera juz nei pamiętam

hundek

Cytat: Slideroh w Styczeń 05, 2008, 08:27:33 PM
Aż takie małe to nie :P
5x
Nazwy servera juz nei pamiętam

aha :P :P :P :P
Dobre, te początki miałeś xD  :P :P :P :D :D :D

Mati_888

przez rok na serwerze raty x5 dorobiłeś się b grade ? gratz :D
Abyss x3 :

Matiks - BH

hundek

Na jakim serwie zaczynaliście grać w L2 ?

Ulv

dragon network -> abyss -> dragon -> supreme -> dragon -> abyss

:D

Sengaia

Bits & Bytes C1(2 tygodnie xd) -> iDragon3d/DragonNetwork Zenith/Infinity 5x C3(C1off)/C4 (Ponad rok)-> Official C5/IL (6 miesięcy, ale za niedługo wracam ;])

Ogólnie to grać zacząłem 1 Sierpnia 2005, soulshoty/spiritshoty odkryłem jak dobiłem 10 level xD. Początki złe nie były, ot robiłem questy i uczyłem się gry z praktyki jak i z teorii ze stron internetowych. ;]
Nie gram w L2.
Czuję się szczęśliwy z tego powodu :D

Ryltar

A mi sie przypomniało jak dałem dupy na początku.

Nie wykupywałem Hate bo nie dość że skill gówno robił(jakaś tam chmurka) to jeszcze niepotrzebnie żarł SP.Dopiero potem doczytałem że to jest jeden z ważniejszych skilli Tanka  :_delf_3_3:

Ulv

Cytat: Ryltar w Styczeń 06, 2008, 06:02:50 PM

Nie wykupywałem Hate bo nie dość że skill -_-'o robił(jakaś tam chmurka) to jeszcze niepotrzebnie żarł SP.Dopiero potem doczytałem że to jest jeden z ważniejszych skilli Tanka  :_delf_3_3:

ja podobnie przy pierwszym tanku. byłem zdania, że aggression będzie wystarczające :P

Shaman

Cytat: Ryltar w Styczeń 06, 2008, 06:02:50 PM

szczerosc tego wyznania po prostu powala :P

Cubu$

Mati_888

Dwu-znaczne zdanie są super ^^

PS : Shaman zapytaj się współlokatorki jak się pisze dwuznaczne - razem czy oddzielnie ?  :P   :P
Abyss x3 :

Matiks - BH

serdel

Dwuznaczne pisze się razem... Mati wiem, ze chciałes nawiązać więź, dialog z lokatorką Shamana, wiec pozwoliłem sobie ją wyręczyc :P

coshoo

Huhu, troche dawno to było jak zaczynałem z L2. Mniej wiecej w tym samym czasie co rejestracja na tym forum :) Pierwszy serwer: Infinity czy jakoś tak, bułgarski x3 czy x4, kiedyś czołówka priv serwów. Czasy C2 na retailu tu oczywiście C1 z dodatkami. Niezapomniane sslagi, pierwszy i jak na razie ostatni scam (pokazałem jakąś low D gradową koszulkę rodakowi :/). Całkiem sporo ludzi z którymi gram teraz na retailu tam zaczynało m.in. bułgarzy ze SPECNAZ i polacy z FREELANCES (chyba tak sie nazywali). Aristocracy chyba też tam grali (teraz grają na Teonie). Heh zebrało mi sie na wspomnienia :D
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Ryltar

jaro146

Ryltar skroc ten podpis czlowieku! XD

@Topic
Ja pamietam jak biegalem z otwrtym plecakiem i co chwile nacikslaem na ikonke soulshotow bo nie wiedzialem jak je "zautomatyzowac" :p

Sengaia

Cytat: jaro146 w Styczeń 08, 2008, 09:08:16 PM
Ryltar skroc ten podpis czlowieku! XD

@Topic
Ja pamietam jak biegalem z otwrtym plecakiem i co chwile nacikslaem na ikonke soulshotow bo nie wiedzialem jak je "zautomatyzowac" :p
heh, pamiętam jak to trzeba było ss/bss używać ręcznie.
to były czasy ^^
Nie gram w L2.
Czuję się szczęśliwy z tego powodu :D

hundek

Może moderator podklei temat?  :D :D :D :)

Slideroh

Zmień avatar bo mnie denerwujesz nim.
Wielce Administrator...

hundek

humun

W porównaniu do Was, to gnojek ze mnie. Zaczynałem grę w L2 jakieś 3 miesiące przed upadkiem L2extreme. Kumpel doradził, żeby na początek iść na większe raty... Patologia. :) Pierwszą postacią był SwS. Musze wyznać, że wiedziałem od początku jak używać SS, bo zostałem poinstruwany... Lecz z biciem mobów, myleniem ich z Treantami i Pixy już było gorzej. To samo tyczy się gadania do NPC łażących po Elven Village. Skille dla daggera i łuka miałem poustawiane gdzieś do 40lvla na pasku i ciągle głowiłem się, czemu nie mogę ich użyć, gdyż bardzo chciałem dowiedzieć się do czego one k###a są. Gdy zdobywałem pierwsze songi i zaczynałem je sprzedawać ludziom, zamiast tych o które byłem poproszony buffowałem całym zestawem. Cud, że do GM'a nikt z tym nie poszedł. :) Jako solidny noobek zapisywałem sobie nick każdego gracza, który mnie spekował, z poważnym postanowieniem zadościuczynienia, gdy to już z noobowkich pieluszek wyrosnę(czyt. gdy będę miał wysoki lvl, bo w moim ówczesnym mniemaniu, tylko to wystarczyło). Jakimś cudem udało mi się doexpić do 78 lvl tymże SwS, lecz ciągle byłem niezadowolony z faktu, że jakiś koleś strzelał jakimś ogniem albo wodą i zabijał Kariki w ToI cztery razy szybciej niż ja...

Express

Moje początki?
Najlepsze było to, że do 20 lvla tłukłem bez ssów. (ach, to były te czasy kiedy bss i ss miały tą samą animację)
Pamiętam jak płynąłem statkiem ludzi (grałem ludzkim mistykiem) i jakiś gość tam do mnie sapał, więc oczywiście nie pozostałem dłużny. W odpowiedzi przeczytałem, że już czeka na mnie w porcie gość z mieczem za 300k (Falchionem). Wtedy myślałem, że to wyrok śmierci i w ogóle chciałem wyskoczyć za burtę, ale przypłynąłem gość mnie lutnął, zaczęło się pvp, zmieliłem dziada i tak zrozumiałem, że to gra dla mnie. :D
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

Antilus

Moje poczatki z L2? ŁOOOOO boosz kiedy to bylo.... Mlodym byl... i piwa smaku nie znalem.... za czasow 1 Kroniki Lajnejdża na serverku greckim Nubwars... (noobwars:D) powstal sobie maly Dark Elf... ktory normalnie byl wypasny itp... byl sobie magikiem... ktory quest klasowy zrobil na 20 lvl i niby bylo all ok... klepalem mobki jakos zylem... az na 28 lvlu jakis cholerny krasnal mi wszystko poustawial do gory nogami... zaczal z jakimis soulshotami i spiritshotami... mialem laske TOP NO GRADE za 400k... (kupa forsy na malych ratach w tamtych czasach :D) a ten ciec mi wcisnal 6k SPIRITSHOTOW D grade.... obskubujac i w dodatku informujac mnie ze niestety ale pomylilem sie .... i nie bede mogl ich uzywac :( no ale niezrazony dobilem do 35 lvl i wtedy zaczely sie schody bo weszlo C2 i nie moglem sie lognac ;(((.... wiec nadszedl czas na zmiane serva na inny C1 bo ten sie "zepsul :D" i tak trafilem na Lineage 2 world ale to juz inna historia...

W skrocie:
- nie wiedzialem co to ss lub bss i nie uzywalem ich do jakiegos 30 lvla :D
- myslalem ze jak zabije kogos kto sobie stoi i mam czerwony nick to jestem Mrocznym Bohaterem, na ktorego wszyscy beda uwazac i wielbic... no i tak sie stalo... ale w zlym tego slowa znaczeniu poniewaz stracilem pare itemkow xD
-nie wiedzialem co to PvP i z czym to sie je do jakiegos 52 lvl na L2w juz... gdzie jako BD razem z kumplem skopalismy cale party xD
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

humun

Cytat: Antilus w Styczeń 10, 2008, 10:23:32 PM
az na 28 lvlu jakis cholerny krasnal mi wszystko poustawial do gory nogami... zaczal z jakimis soulshotami i spiritshotami... mialem laske TOP NO GRADE za 400k... (kupa forsy na malych ratach w tamtych czasach :D) a ten ciec mi wcisnal 6k SPIRITSHOTOW D grade....

Zawsze nie lubiałem tego małego ustrojstwa, lata tego pełno dookoła... A wczoraj mi jedna stuna posadziła... wrrrr. :dry: