Sephia - Medium - GRACIA II

Zaczęty przez Sephia, Sierpień 26, 2008, 11:07:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Paulie

Cytat: Laner w Listopad 11, 2008, 10:39:11 PM
Po pierwsze nie wiesz jak działa agu...
przykład : skill x ma maks lvl 100 dostajesz skill x na 10 lvlu w agu wiec tak jakby dostajesz 60% pelnej mocy skilla.
Druga sprawa to to że ten skill działa i wchodzi w moby oraz w graczy bo to pisał ten który buga zgłaszał ale nie czyni u niego żadnej różnicy czyli dostajesz tego debuffa ale on nie działa. GM uznał że to normalne gz ale jak na moje oko coś tu jest nie tak.
I napisałem w pełni kultularnie :
"GM nie zna się na rzeczy nie ma pojęcia o czym pisze"
To takie streszczenie i nie było w tym nic nie kulturalnego podkreśliłem jedynie że GM się myli ale widocznie to uderzyło w dumę GM^^

W takim razie pobij z skilla który pochodzi z High Grade Life Stone 49 w mobki na 60+ a potem się zastanów co jest nie tak..

Co do twojej kultury, czy Ty aby na pewno wiesz co to jest? Bo póki co wątpię abyś widział coś znajdującego się dalej niż czubek własnego nosa...

Panie Polgara, co do zmian to pozwolę sobie przekopiować:
Cytat
PL:

Co będzie zawierał update:

1. Możliwość zarządzania fortecą Dragonspine
2. Działający WH u managera w CH
3. Bronie i armory low B grade w Luxory Shop <- wycofane na prośbę Admina
4. Poprawki:
- staty niektórych RB
- poprawione bonusy z setów armorów
- SA w broniach
- AI polearmu
- crystalize u spoila
5. Poprawki w skillach:
- Sand Bomb
- Psycho Symphony
- Curse of Abbys
- Deflect Arrow
- Reflect Damage
- Body to Mind (prędzej nie zabierało HP)
- zredukowano siłę CDLa przy pełnym HP
- land rate Arresta
6. Dodano skille:
- Venguard
- Inquisitor

... i dużo więcej bardziej lub mniej drobnych poprawek

Iskierka

Tak się wtrącę a propo tych poprawek, 90% z nich widnieje w repozytoriach l2j pare, a poza tym większość z tego co napisałeś to pierdoły w data packu. Czy napisaliście coś własnego? Jakiś silnik skili,ai albo coś podobnego? Polgarze chyba bardziej chodziło o to co działa poprawnie(tu już tak jak na serverze officjalnym), to pytanie zadał zapewne dlatego, że każdy kto grał na serverze l2j i officjalnym wie, że śa to dwie różne gry

Pozdrawiam

Polgara

Chodzi mnie o to, które rzeczy sami naprawiliście a które nie działały poprawnie w L2j a jest ich około 60%.
Bo ściągnąć dodatki do l2j i je zainstalować to nawet dziecko potrafi.

ps. Nie odbierajcie tego co piszę jako złośliwości pod adresem Administratorów bądź GM serwera. Bo tak naprawdę to jest mnie to obojętne co działa na tym serwerze czy też innych serwerach bo na nich nie gram.
Oczekuje tylko rzetelnej informacji przynajmniej tu na forum jeśli nie pozwalacie się wypowiadać na forum własnego serwera czy też go tam krytykować. Jest to Waszą winą
że gracze zrobili taką nagonkę na Wasz serwer tu na forum.

Życzę Adminom serwera wszystkiego najlepszego oraz aby serwer rozwijał się jak najlepiej dla dobra graczy.

bartekro

Od terraz aby grać na serwerze należy zrobić update do najnowszej kroniki ct2!!! :D

Laner

Cytat: Paulie w Listopad 11, 2008, 11:40:42 PM
Cytat: Laner w Listopad 11, 2008, 10:39:11 PM
Po pierwsze nie wiesz jak działa agu...
przykład : skill x ma maks lvl 100 dostajesz skill x na 10 lvlu w agu wiec tak jakby dostajesz 60% pelnej mocy skilla.
Druga sprawa to to że ten skill działa i wchodzi w moby oraz w graczy bo to pisał ten który buga zgłaszał ale nie czyni u niego żadnej różnicy czyli dostajesz tego debuffa ale on nie działa. GM uznał że to normalne gz ale jak na moje oko coś tu jest nie tak.
I napisałem w pełni kultularnie :
"GM nie zna się na rzeczy nie ma pojęcia o czym pisze"
To takie streszczenie i nie było w tym nic nie kulturalnego podkreśliłem jedynie że GM się myli ale widocznie to uderzyło w dumę GM^^

W takim razie pobij z skilla który pochodzi z High Grade Life Stone 49 w mobki na 60+ a potem się zastanów co jest nie tak..

Co do twojej kultury, czy Ty aby na pewno wiesz co to jest? Bo póki co wątpię abyś widział coś znajdującego się dalej niż czubek własnego nosa...

Omg ja nie wiem co to znaczy kultura? GM nie ma pojęcia o czym pisze ja to oznajmiam na forum i piszę że GM się myli to jestem nie kulturalny? WoW to chyba jakaś Wasza kultura bo nie wiem co w tym było obraźliwego? Może wg. Ciebie nie zgadzanie się z Adminem jest nie kulturalne.
Ale w sumie to się nie dziwię bo kilkadziesiąt osób na servie straciło całe sety setki tysięcy matsow po prostu wyparowały a GM uznał że nie ma buga.
Heh żałosne kilkudziesięciu osobom poznikały setki tysięcy matsow maasa setow i broni i nadal znikają a GM uważa że sprawa nie istnieje, że buga nie ma , że wszystko jest w porządku tematu na forum są rzetelnie oczyszczane z negatywnych opini wobec servera/GMa. To wygląda jak jakiś ko********zny server^^

Odnośnie skilla. Ty w ogóle przeczytałeś to co napisałem? Bo odnoszę wrażenie że nie.
Temu kolesiowi skill wchodzi w moby na 70+!!! WCHODZI. Ale nic nie zmienia u neigo w statystkach a skoro wchodzi to chyba powinien zmieniać.
Widzę że nawet nie masz pojęcia co dzieje się na forum , natomiast Twoja wiedza o L2 jest bardzo ograniczona , chociaż to ostatnie akurat można Ci wybaczyć , nie bez przyczyny jesteś tylko Moderatorem forum;p
A skille z agu działają nieco inaczej niż zwykłe toteż to co gadasz to po prostu bzdury.
Popierasz słowa Admina : "skill ma 7 lvl to powinien siadać na moby 1-10 lvl" tak już naapewno ktoś będzie z weaponem z agu expil na takich mobach"

Paulie

Cytat: Laner w Listopad 12, 2008, 04:36:22 PM
Odnośnie skilla. Ty w ogóle przeczytałeś to co napisałem? Bo odnoszę wrażenie że nie.
Temu kolesiowi skill wchodzi w moby na 70+!!! WCHODZI. Ale nic nie zmienia u neigo w statystkach a skoro wchodzi to chyba powinien zmieniać.
Widzę że nawet nie masz pojęcia co dzieje się na forum , natomiast Twoja wiedza o L2 jest bardzo ograniczona , chociaż to ostatnie akurat można Ci wybaczyć , nie bez przyczyny jesteś tylko Moderatorem forum;p
A skille z agu działają nieco inaczej niż zwykłe toteż to co gadasz to po prostu bzdury.
Popierasz słowa Admina : "skill ma 7 lvl to powinien siadać na moby 1-10 lvl" tak już naapewno ktoś będzie z weaponem z agu expil na takich mobach"

A czy Ty czytałeś z jakiego LS'a dostał tego skilla? Bo aktualnie powątpiewam...

I powtórzę to co pisałem skill z LS'a 49lvl nie ma prawa wejść w moba na 70lvlu.
Najlepszym przykładem było by gdybyś pofarmił trochę na swoim serwerze High Grade Life stone 49 i złapał z niego jakiegoś skilla nuka (np: Prominence) a następnie poleciał nukować jakiegoś moba na tym swoim 70+. Jak Ci się raz uda uzyskać pełne DMG. to Ci szczerze pogratuluje Panie pr0.
Bo widać że Ty też nie rozumiesz zasad skilli z argumentacji.

To że sam jego debuff wchodzi w tak wysoki lvl moba, to po prostu bug. Gdyż normalnie gdyby było to sprawne to by w życiu tego nie wbił w moba 70+...

Jak pisał ktoś powyżej (I chyba tego nie przeczytałeś, bo tyrasz się bójką ze mną na tym forum) Od C4 zostało wprowadzone 'zabezpieczenie' aby na 40lvlu skille nie działały w pełni na moby z lvlem o 10 i więcej większym. (Wtedy otrzymują komunikat o resiscie i ich DMG wynosi ~1)

Cytat: Laner w Listopad 12, 2008, 04:36:22 PM
Ale w sumie to się nie dziwię bo kilkadziesiąt osób na servie straciło całe sety setki tysięcy matsow po prostu wyparowały a GM uznał że nie ma buga.
Heh żałosne kilkudziesięciu osobom poznikały setki tysięcy matsow maasa setow i broni i nadal znikają a GM uważa że sprawa nie istnieje, że buga nie ma , że wszystko jest w porządku tematu na forum są rzetelnie oczyszczane z negatywnych opini wobec servera/GMa. To wygląda jak jakiś komunistyczny server^^

Do zdania pogrubionego z cytowanego powyżej fragmentu:
[quote="sky"]O prostą odpowiedź prosze: Czy update naprawi buga cwh czy nie? [/quote]

[quote="Jamal"]Piszę tylko żeby sprawdzić ten fakt jeszcze po update, bo grzebałem przy tym troszku. Jeżeli nadal nie będzie ok to zajmę się tym dalej.[/quote]

Więc po raz ostatni... Staram się zrobić co mogę, żeby usprawnić serwer i poprawić błędy. Problemem CWH również... :evil:

I sam to widziałeś na forum, więc zaprzeczasz sobie. GM który jest robi z tym problemem co może.

Cytat: Laner w Listopad 12, 2008, 04:36:22 PMOmg ja nie wiem co to znaczy kultura? GM nie ma pojęcia o czym pisze ja to oznajmiam na forum i piszę że GM się myli to jestem nie kulturalny? WoW to chyba jakaś Wasza kultura bo nie wiem co w tym było obraźliwego? Może wg. Ciebie nie zgadzanie się z Adminem jest nie kulturalne.

To streszczę krótko: Chcąc być szanowanym - szanuj innych   // I tu mi nikt nie zaprzeczy.
Przypomnij sobie iż szanowałem Ciebie a nawet popierałem i chciałem pomóc do czasu, aż nie stałeś się aroganckim i chamskim wobec Admina oczerniając jego decyzję i posądzając go o stronniczość.
Cytat: Laner w Listopad 12, 2008, 04:36:22 PMPopierasz słowa Admina : "skill ma 7 lvl to powinien siadać na moby 1-10 lvl" tak już naapewno ktoś będzie z weaponem z agu expil na takich mobach"
Zasadniczy problem iż nie czytasz dokładnie, tak napisał użytkownik forum serwera o nicku Scarface. Wejdź do tego tematu i sprawdź sam, bo póki co znów bezpodstawnie oczerniasz Admina...
Cytat: PolgaraOczekuje tylko rzetelnej informacji przynajmniej tu na forum jeśli nie pozwalacie się wypowiadać na forum własnego serwera czy też go tam krytykować. Jest to Waszą winą że gracze zrobili taką nagonkę na Wasz serwer tu na forum.
Na forum są wypowiedzi krytyczne które o dziwo są dalej, a nie znikły tylko dlatego iż są napisane bez chamstwa i wulgaryzmów. To że sytuacja w Polce jest jaka jest - każdy widzi że chamstwo niestety się szerzy... Co do nagonki graczy, widzę tu tylko jednego który otrzymała bana za buggowanie na oli.(Wskoczył na bramę i razem z nią wyjechał na górę) Przyznać, przyznał się tylko prywatnie ale już publicznie widać co robi...
Cytat: PolgaraChodzi mnie o to, które rzeczy sami naprawiliście a które nie działały poprawnie w L2j a jest ich około 60%.
Bo ściągnąć dodatki do l2j i je zainstalować to nawet dziecko potrafi.
Na ten temat się nie wypowiadam, lecz poproszę osobę zajmującą się tym aby sama się tutaj wypowiedziała i przedstawiła sytuację.
Cytat: PolgaraŻyczę Adminom serwera wszystkiego najlepszego oraz aby serwer rozwijał się jak najlepiej dla dobra graczy.
Za to można szczerze podziękować. :)

Laner

Tak czytałem i wiem że z 7 lvlem skilla powinien spokojnie wbijać go w moby na 50-60 lvlu a to się nie udawało
Poza tym powiem jeszcze raz : skille z agu działają na innej zasadzie niż reszta skilla.
Gdzie byłem arogancki? arogancją jest poprawianie mylącego się Admina? no skoro tak sądzisz...
Heh tak gdy zacząłem wklejać kilkakrotnie te same posty natychmiast po ich skasowaniu przestałeś je usuwać...
Aha... ja oczerniam server? Sądzisz że wszystko jest OK i GM nie ma kolegów?
O.o to może przytoczę taki mały przykładzik :
Na początku oly było 2 SH. Jeden z nich nafarmil 40++++ bijąc przy tym miedzy innymi wielokrotnie destro oraz PSa. Drugi natomiast uważał że bugiem jest że nie może używać bssów i już miał lecieć na forum gdy wytłumaczyłem mu że na oly nie można bssów a ssów jedynie używać.
Ów SH nawet ssami dostawał od DA destrucha i większości klas. Tuż przed zakończeniem oly zamienił się w jakiegoś uber ownera nafarmiając praktycznie na jeden oly gruba ponad 60 pkt. Dziwne że nikomu kto tych pkt miał więcej nie ubyło. SH nagle się nauczył grać i zaczął ownic destro, psa i innych? o.O a to ciekawe a na początku kolejnego oly nagle mu ta umiejętność znikła? (chodzi pkt które pojawiły się u ów SH nie wiadomo skąd)
Bo sry ale ja nie wierze że SH który nie umie absolutnie grać rozwali takiego destro czy PSa. Prawda że i destro pr0 ownerem nie jest ale jako tako sobie radzi na pewno lepiej do tego SH. Powiedz mi skąd SH miał pkt skoro inni ich "farmiciele" ich nie stracili?

Paulie

Cytat: Laner w Listopad 12, 2008, 09:17:34 PM
Tak czytałem i wiem że z 7 lvlem skilla powinien spokojnie wbijać go w moby na 50-60 lvlu a to się nie udawało
Poza tym powiem jeszcze raz : skille z agu działają na innej zasadzie niż reszta skilla.
Zrób jak pisałem wyżej a potem podziel się opinią.
Gdzie byłem arogancki? arogancją jest poprawianie mylącego się Admina? no skoro tak sądzisz...
Arogancją jest krycie się za lukami regulaminu i uważanie się dalej za 'niewiniątko' które zostało niesłusznie pokarane.
Heh tak gdy zacząłem wklejać kilkakrotnie te same posty natychmiast po ich skasowaniu przestałeś je usuwać...
Już się plączesz.... przeczytaj jeszcze raz co napisałeś.
Aha... ja oczerniam server? Sądzisz że wszystko jest OK i GM nie ma kolegów?
Nie oczerniasz hm.... po części robisz reklamę i pomagasz utrzymać serwer na górze forum...
O.o to może przytoczę taki mały przykładzik :
Na początku oly było 2 SH. Jeden z nich nafarmil 40++++ bijąc przy tym miedzy innymi wielokrotnie destro oraz PSa. Drugi natomiast uważał że bugiem jest że nie może używać bssów i już miał lecieć na forum gdy wytłumaczyłem mu że na oly nie można bssów a ssów jedynie używać.
Ów SH nawet ssami dostawał od DA destrucha i większości klas. Tuż przed zakończeniem oly zamienił się w jakiegoś uber ownera nafarmiając praktycznie na jeden oly gruba ponad 60 pkt. Dziwne że nikomu kto tych pkt miał więcej nie ubyło. SH nagle się nauczył grać i zaczął ownic destro, psa i innych? o.O a to ciekawe a na początku kolejnego oly nagle mu ta umiejętność znikła? (chodzi pkt które pojawiły się u ów SH nie wiadomo skąd)
Bo sry ale ja nie wierze że SH który nie umie absolutnie grać rozwali takiego destro czy PSa. Prawda że i destro pr0 ownerem nie jest ale jako tako sobie radzi na pewno lepiej do tego SH. Powiedz mi skąd SH miał pkt skoro inni ich "farmiciele" ich nie stracili?
Klan No life - to ich się spytaj na ilu osobach mają nobla jeżeli ciągle tego nie wiesz.
Prawda jest taka że podkładki na oli są zawsze, być może Ty o tym jeszcze nie wiesz. Nie musi się znać na grze, starczy że potrafi głupio klepać te F1 i F2 jak to z nukiem jest i przy aktualnym Magic Critical Hit Rate szanse ma spore aby ubić postać przeciwną która ma noblesse tylko po to aby z niej punkty wyciągnąć...

Na dziś idę spać, bo już jestem zbytnio zmęczony. Masz dużo czasu na przemyślenia.

Koszałek Opałek

1. Prosba - uspokujcie troche emocje ;)

2. AUGMENTACJA - to jest wlasciwe slowo ;) (jezeli juz "spolszczamy") - pochodzi od lac. slowa "augmentum"

bartekro

Witam & Zapraszam
-Serwer jest zazwyczaj w pierwszej 10 na toplistach serwerów,
-gracze cały czas przybywają

żółta czcionka na białym tle świetnie wygląda- Iskra;p

Takiego raste chciałem zrobić ;P

Sephia

W dniu dzisiejszym poprawilismy niedzialajace i dzialajace niewlasciwie skile, oraz wprowadzilismy te, których nie było, szczegóły na naszym forum.

Po raz ostatni ostrzegam. To jest forum DYSKUSYJNE, a nie INFORMACYJNE-Iskier

Niech Ci bedzie^^

W zwiazku z powyzszym zapraszam do dyskusji na temat wprowadzonych poprawek

bartekro

Ostatnio zauważyłem online 550... ładnie i widzę że to nawet czasami sie powtarza... nic dodać nic ująć... cud miód\... 8)

pigulec

Nadal każdy lata na quadraple boxie?

bartekro

Nie no bez przesady ja jedynie widzialem kolesia co na 3 konta gra bo sam tak gram ale szczerze to niema az tak duzo boxow no wiadomo troche jest jak wszedzie :P

bartekro

odświeżamy wątek panowie ;P
Nie no tak ogólnie już był online 600!!! Już nie mogę się doczekać co będzie po przejściu na dedyka  :o
Teraz i tak ludzie nie chcą tu grać bo jest lipne geo i laggi (na tej maszynie) przy takim online ale co będzie na nowiutkim świeżutkim dedyku  :o :)

używaj opcji edytuj, nie pisz postów jednym pod drugim!!

TruTherion

Zaczną się brać za bugi servera...

Asta Entreri

co im to da kiedy wychodzi ephion z lepszymi plikami i denied dualem :P
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

bartekro

Cytat: Asta Entreri w Grudzień 01, 2008, 05:05:14 PM
co im to da kiedy wychodzi ephion z lepszymi plikami i denied dualem :P
Jak ten cały ephion nie wyjdzie przed zmiana obecnej maszyny na sephii to licho go widze  :P

Asta Entreri

oficjalny start za 10 minut więc GF Sephia :P
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

bartekro

aha chyba że tak ale ciekawe czy w pare miechów zdobedzie taki online  :D

Marvix

Cytat: bartekro w Grudzień 01, 2008, 06:05:48 PM

Hehe pewnie spokojnie będzie w pare miechów 150+ Ludzi online :)

Laner

Cytat: bartekro w Grudzień 01, 2008, 06:05:48 PM

Ja nie mogę tej podniety z online
Jak można się podniecać 500x dual box? Tak się zastanawiam czy teraz jest tam ktoś latający bez full buffa jakiś czas temu spotkanie kogoś na 20+ bez CoVa dance/songow i czego się tylko da graniczyło z cudem.  I nie ma co się kłócić z faktami Ephion>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Sephia.
Po prostu są to dwa różne servery Ephion to porządny server solidnie zarządzany któremu można wróżyć przyszłość a Sephia to server którem można wróżyć duży wzrost.... liczby dual boxow

Sephia

Haha Laner reklamujesz juz kolejny "DOBRY" serwer po tym jak u nas zostałeś zbanowany, widać te Twoje dobre serwery nie są aż takie dobre, skoro miejsca nie możesz na nich zagrzać razem z naszym serwerem w ciagu 2-ch miesięcy reklamujesz już trzeci serwer ^^. Powiem tak jeżeli administruje Ephiona Maślan, to wróżę temu serwerowi swietlana przyszłość a ty bedziesz 1-szym zbanowanym na tym serwerze, tak jak na kilku wczesniejszych. Hehe.

Aggress1ve

Eeeee Maslan ? Maslan jest spoko, znam go troche czasu jeszcze za czasow starego Ephiona, poza tym on nie jest GM'em low rate'a, wiec nie opowiadaj bajek plox....
Sephia jak na razie pokazujesz ze prawda naprawde cie boli  :oops:

Laner

Już dawno była mowa o tym abyśmy skończyli tutaj spamować o sprawie bana ale widze że to dla Ciebie zbyt trudne..
Nie będę grał na Ephionie nie dlatego że to słaby server ale po prostu nie odpowiada moim gustom. Widzę że Ty po prostu nie potrafisz zrozumieć że nie stworzyłeś jakiegoś pr0 servera.
Dlatego proszę Cię skończ już tą dziecinadę. Prowadzisz server jakich wiele "wstał postał padł". Nie ma Was co porównywać do innych serverów typu Ephion a Ty nie oszukuj się że Twój server jest tylko troche gorszy od wyżej wymienionego Ephiona bo to jest dno.
Tak btw. nie rozumiem jednego : czemu nie ustawisz npc buffera? i tak każdy lata na full buffie z 5 boxami + a dorobienie się Setu A i wepu S to kwestia maks tygodnia, więc skoro Twoim celem było stworzenie raczej servera medium PvP (taka hybryda dziwna) to zrób to do końca;p