'Nasz' serwer

Zaczęty przez Zaharias, Październik 27, 2008, 05:54:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zarean

Cytat: Mlor w Listopad 04, 2008, 09:35:02 PM
Po wspolnej w grze w WoWa smiale stwierdzam, ze jest duzo lepszy od L2. Dlaczego? Kazda postac jest unikalna zarowno pod wzgledem buildu jak i wygladu, nieograniczona wrecz liczba petow, system poczty, aukcje, mounty, flighty, lodzie, zappeliny, liczebnosc broni i armorow, profesje, stajnie dla petow, rozny stopien unikatowosci itemow, itp. itd. wiecej nie che mi sie wymieniac, ludzie grajcie w WoW-a !!!
:_delf_1: :_delf_1_2: :_delf_3_1: :_delf_4_1: :dw_2_1: :elf_1_1: :elf_3_1: :elf_4_1: :hu_2_1: :hu_3_1: :hu_4_1: :ork_1_1: :ork_2_1: :ork_3_1: :ork_4_1:

Podkreślone albo już są w l2, albo będą.

No postacie mają równe szanse między sobą, może ostatnio zaczęły się problemy z cloth userami vs plate, ale jak ktoś mądry to też sobie poradzi.

Mnie osobiście urzekł system sterowania, bo czuje się, że gra nie wymaga samego naciskania klawiszy naciskania klawiszy. W dodatku ta gra ma klimat nawet jeżeli ogranicza się głównie do questów.

DIO

Cytat: Mlor w Listopad 04, 2008, 09:36:09 PM
Cytat: DIO w Listopad 04, 2008, 09:32:20 PM
ale ret mi jakos nie pasuje ..... w zadnej grze nie lubie grac pr0mega wymiataczem, im bardziej nastawiona na zabijanie tym nudniejsza postac

btw mozesz czyms przekonac do holya raczej bardziej opisac na czym polega styl gry? niby duzo opisow w sieci ale jakos ciagl eczuje sie glupi  :? ? w sumie wydaje sie ciekawe ale ciagle w glowie slysze glupia mysl "pr0pvpkillemallmastah masz zrobic" ....... chociaz wiem ze takie postacie nudza mi sie po paru godzinach grania
Wez co chcesz w wowie kazda postac jest dobra, wszystkie sa zbalansowane.

najchetniej bym wzial tanka/healera ale niestesty albo trzeba sie specjalizowac albo bedzie kaszana nie postac :(

dobra mniejsza o to, klasa to pol biedy, najgorsze dopiero mnie czeka, czyli wybor imienia dla postaci

ale fakt im bardziej czytam o wow tym bardziej wydaje sie interesujacy, pierwsza sprawa to fakt ze nie ma tak jak w l2 jednego i tego samego buildu (czytaj ten sam sprzet, te same dye itd) tylko w zasadzie kazda klase mozna na rozne sposoby zmontowac do tego mnostwo sprzetu mozliwosci

Ryltar

CytatNo postacie mają równe szanse między sobą, może ostatnio zaczęły się problemy z cloth userami vs plate,

Frost Mage >kazdy melee.

Cytatale ret mi jakos nie pasuje ..... w zadnej grze nie lubie grac pr0mega wymiataczem

U ret pala masz schody jak ludzie zaczynaja nosic sprzet pvp :P Wiem bo sam gram ^^

Cytatbtw mozesz czyms przekonac do holya raczej bardziej opisac na czym polega styl gry?

Powiem tak.Jak gralem holy i byly insty bez skryptow(bossowie nie mieli skilli tylko bili mocno) to naprawde zasypialem bo ile mozna wciska 2 klawisze(2 heale mocniejszeszy ale dluzej sie castuje i szybszy o ponad 1 sec ale slabiej leczy) ale jak byly juz oskryptowani bossowie to gralo sie fajnie.Kiedy chodzilismy dajmy na takiego Moroesa to potrafilem leczyc i jego jednego przydupasa miec na sobie.Na poczatku szybko wywalasz sie z many(bo pal jak inni healerzy nie bazuje na regen many az tak tylko krytyki z heal daja mu mane a dokladniej 60% many zwraca sie z heala) ale im lepszy sprzet tym mniej spalasz(na poczatku na takiego moroesa sie wywalalem prawie z calej many potem to ledow 20% many mi schodzilo).Healujesz latwo bo prawie ciagle spamujesz Flash of Light dopiero od Hyjal/Black Temple zaczyna dominowac holy light i +haste(do pvp tez sie przydaje).W pvp ma sie troche inny build ale ja go bez problemu w pve uzywalem ^^ Potrafilem utrzymac na sobie 3 feral druidow i leczyc innych.W moim pve sprzecie wyciagam 20k arma,mam tarcze i moge blokowac ataki,mam heale do 8k(na 9,5k hp) i talenty co zwiekszaja moj armor i polepszaja buffa ze zmniejsza dmg o 6% no i masz banke.Dmg to w pvp nie zadasz praktycznie wcale ale zaleta holy pala jest to ze nie trzeba sie o niego tak matrwic jak o priesta np.(ktory ma cloth :P).Ogolnie to holy pal jest najlepszym single target healerem i najbardziej efektywnym jezeli chodzi o mp.

Cytatale fakt im bardziej czytam o wow tym bardziej wydaje sie interesujacy, pierwsza sprawa to fakt ze nie ma tak jak w l2 jednego i tego samego buildu (czytaj ten sam sprzet, te same dye itd) tylko w zasadzie kazda klase mozna na rozne sposoby zmontowac do tego mnostwo sprzetu mozliwosci

PvP jest szybsze i dynamiczniejsze.Po graniu w wow i odpaleniu L2(i 1h uczeniu sie jak sterowac w L2 -_-) pvp mialem jakby w zwolnionym tempie.

Krzychu

Zawsze możesz być shocadinem :) Pół holy pół protection stun co 35 sek cd w tym 6 sek. stuna. Ale to build na pvp 

Ryltar

Cytat: Krzychu w Listopad 05, 2008, 03:06:17 AM
Zawsze możesz być shocadinem :) Pół holy pół protection stun co 35 sek cd w tym 6 sek. stuna. Ale to build na pvp 

To jeszcze wieksza wiocha niz grac 41 ret i 20 holy.A shock idzie w ret zeby miec Sancity Aure.

Mlor

Ryltar stop writing and start to play :D
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

DIO

to ja zadam kolejne n00b question

dlaczego Alliance jest znienawidzony jak dresiaze albo nawet Emo? nawet na youtube jak wejdzie czlowiek to filmy ally maja przynajmniej z 30% comentow w stylu "gtfo you ally n00bs"

o so chosi?

Cubu$

Cytat: DIO w Listopad 05, 2008, 04:46:15 PM
to ja zadam kolejne n00b question

dlaczego Alliance jest znienawidzony jak dresiaze albo nawet Emo? nawet na youtube jak wejdzie czlowiek to filmy ally maja przynajmniej z 30% comentow w stylu "gtfo you ally n00bs"

o so chosi?

Bo Horda owni ? :P

Nie znam za dużo osób co grają ally

Pequet

Zawsze jest tak ze horda walczy z ally nie zmienisz nic!

Ryltar

Cytatdlaczego Alliance jest znienawidzony jak dresiaze albo nawet Emo? nawet na youtube jak wejdzie czlowiek to filmy ally maja przynajmniej z 30% comentow w stylu "gtfo you ally n00bs"

o so chosi?

Bo n00b wyzywa od n00bow.

CytatBo Horda owni ?

Noo nie ma to jak nabic 2,2k rating i 1,1k HK tak owni :P

doman18

dobra może się czepiam ale te pytanie powinny być do jestem i co dalej a nie "nasz serwer"

//Soulern: Czepiasz się. :P Dyskusja nadal jest o naszym serwerze, o endgame postaciach, jakie zrobimy.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Zarean

+1(dla Soulerna)

I klan z dniem dzisiejszym zaczął istnieć, to teraz został tylko świat do opanowania, buahahahhahahahahhahaha.

Ryltar

Nie chce mi sie grac w tej hordzie :P Poczekam na wymiane sprzetu i ide na offa chyba ze kumpel znajdzie jakis dobry serw :P

DIO

Klan plx

Asahina - paladyn (horda oczywiscie) lvl - rosnie

doman18

Kurde od pół godziny próbuje się wbić i nie mogę. Na serwie jest 1,7 k ludzi a mnie tam nie ma  :ork_1_2:

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

Inidriel

Coś wolno expicie :P

Ryl, dobry wybór :)

DIO

Cytat: doman18 w Listopad 06, 2008, 08:35:42 PM
Kurde od pół godziny próbuje się wbić i nie mogę. Na serwie jest 1,7 k ludzi a mnie tam nie ma  :ork_1_2:

e? dopiero przed 2 minutami padl :D

btw co chwila ktos marudzil ze lagi sa ...... e prawie 2 godziny gralem i nawet 1 laga nie zauwazylem, czy ja jakis inny jestem czy po prostu mam jakas karte Vipa tam? <pytanie retoryczne>

w sumie nie dziwie sie na stado kolesi marudzacych na jakies lagi (ktorych imo nie bylo) jak przez pierwsze 30 minut jak uczylem sie chodzic, klikalem ikonki zeby zobaczyc co to wlacza itd to pare osob gadalo na general o swoich osiagnieciach w Tibii ....

doman18

Ostatnio ktoś pytał mnie jak wyłączyć Sacrifice dla voida. Myślałem że jest to proste jednak okazało się że zaraz po przyzwaniu voida nie da sie szybko "odkliknąć" skilla bo void od razu zmienia się w tarcze. Macie jakiś pomysł bo może kiedyś znajdę się w podobnej sytuacji :P

Ryltar

CytatMacie jakiś pomysł bo może kiedyś znajdę się w podobnej sytuacji

Tak nie dawaj tego na passive xD Nie wiem czemu wy uzywacie tych auta castow jeszcze na summonach O.o

doman18

Owszem takie rzeczy jak tarcza impa (ktora nie dziala na tym serwie), seduction czy wspomniane sacrifice powinny być włączane przez gracza ale torment czy firebolt bez sensu rzucać ręcznie.

W każdym razie ticket już poszedł w tej sprawie i zabiorą się za to w najbliższy poniedziałek

Ryltar

CytatOwszem takie rzeczy jak tarcza impa (ktora nie dziala na tym serwie), seduction

Seduce nie dziala? To ten serw ma takiego faila jak cholera.Szkoda mi juz lockow na tym serwie bo skoro nie dziala tarcza i seduce to juz wiem jak fel puppy dziala...Z drugiej strony nie trzeba bac sie lockow xD

Cytatale torment czy firebolt bez sensu rzucać ręcznie.

Oj nie wiesz jak sie mylisz :P A firebolt nie uzywa sie na impie od kiedy ma sie ta aure na +stam i phase shift :P Bo robi jako dodatkowy buffer ktorego nie moza zabic =]

doman18

CytatSeduce nie dziala? To ten serw ma takiego faila jak cholera.Szkoda mi juz lockow na tym serwie bo skoro nie dziala tarcza i seduce to juz wiem jak fel puppy dziala...Z drugiej strony nie trzeba bac sie lockow xD

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Seduce działa i miałem na myśli że lepiej jest go włączać recznie niż jakiś autocast

CytatOj nie wiesz jak sie mylisz  A firebolt nie uzywa sie na impie od kiedy ma sie ta aure na +stam i phase shift  Bo robi jako dodatkowy buffer ktorego nie moza zabic =]

Hmm z tormentem to faktycznie może lepiej jest ręcznie , bo pół biedy jak aggro rzuci się na ciebie bo jakoś sobie poradzisz. Najgrzej jest gdy masz priesta na plecach bo to on przyciąga największa uwagę mobów. Wtedy lepiej mieć palec na tormencie.

Zastanawia mnie tylko ten Nightfall. Jakoś nie chce mi się wierzyć że te marne pare % szansy na szybki cast shadowbolta jest warte inwetycji talentów

Krzychu

Sprawdż mi aktualnie od czasu do czasu aktywuje sie i zawsze jakoś krytyk mi siada :) Przynajmiej ja tak mam na 3,4 moby na pewno raz się uaktywnia. Albo czasem ciągle mam . Takie szczęście  :)

Pequet

Co do nightfall (znam się troch na wrlu grałem ;]) to istnieją nawet buildy tzw. Shadow bolty z karabinu, nightfall + destro reszta. Polega on na spamowaniu life tapu żeby móc użyć instant Shadow bolta. Imo głupie.

Ryltar

CytatZastanawia mnie tylko ten Nightfall. Jakoś nie chce mi się wierzyć że te marne pare % szansy na szybki cast shadowbolta

Jest.Pamietaj ze te pare % to jest co 1 tick corruption i drain life.Mam locka na innym serwie to potrafi mi sie 3-5 razy pod rzad wlaczyc i jak jest pvp na bg to zazwyczaj to jest seria jak z kalacha.