'Nasz' serwer

Zaczęty przez Zaharias, Październik 27, 2008, 05:54:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Scroller

Dobra, po glebszym zastanowieniu wracam ponownie na adeerie juz razem z Wami po stronie Hordy ;D:D
Undead Rouge
nick:Blah (wykreowane automatycznie :P)

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Soulern

Gildia "Upadli" (po burzliwej i strasznej naradzie online wybrano większością głosów tą właśnie nazwę) powstała i wszystko jest poustawiane. Tabard również już jest. Wszyscy mają prawo do inva, więc nieinvowanych proszę o zgłoszenie się do jakiegokolwiek członka gildii.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

doman18

UWAGA!!
Nie jestem w stanie upilnować kto ma "zaktualizowane" jewele a kto nie. Więc jeżeli chcecie być na bieżąco z jewelami to sprawdzcie poziom mojego skilla

Przeglądarka postaci  (wpiszcie Drakul w przeglądarce a potem wybierzcie z pokazanych wyników)

a później wejdzcie na

Wykaz recipe dla jewelcrafta1
lub
Wykaz recipe dla jewelcrafta2

Wybierzcie i napiszcie maila w grze jeżeli jestem offline. Jeżeli będę miał matsy zrobie napewno.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Ryltar

Nie latwiej zainstalowac guild ads?

doman18

Ryl ma rację. Zainstalujcie Guild Ads LINK
będziecie widzieć uzbrojenie , poziom skillów itp wszystkich w gildii którzy zainstalowali ten addon. Zainstalujcie także dbCraft LINK żeby widzieć wszystkie recki na przedmioty ktore gildiowicze mogą zrobić. Uwaga, ten addon musi najpierw zebrać info, więc jak na początku wyskoczy jakiś komunikat po prostu wciśnijcie continiue dopóki dopóty nie wczyta wszystkie wasze profesje.

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

Ryltar

Guild Ads ma wbudowany dbCraft ^^

doman18

Link do addona
Pmiętajcie że ściągamy starszą wersję dla wersji gry 2.4.3. Stare wersje macie na dole strony nad komentarzami

UWAGA
Addon pokazuje dane tylko tych którzy mają go zainstalowanego. Ponadto nie od razu pokazuje dane członka który dopiero co zainstaował addona - dane najpierw muszą się wczytać. Prawdopodobnie się wczytują podczas otwierania okien gildii, profesji itp

Po kliknięciu na ikonkę na obwodzie minimapy zobaczymy 4 zakładki

Zakładka Reputation
Odhaczcie sobie "Show only 70 lvl player"

Zakładka Skills
Tutaj wystarczy kliknąć na jakąś profesję żeby ją zaznaczyć i obok wyświetlają się nam osoby z gildii które już posiadają ją i poziom na którym ją mają. Można zaznaczyć kilka profesji naraz. Dość przydatne przy przekazywaniu znalezionych recek, a u nas czególnie gdy mamy aż 3 osoby z tailorem +ench ^^

Zakładka Guild
Tutaj pokazuje wszystkich członków gildii którzy mają zainstalowany Guild Ads. Gdy klikniemy prawym na jakiegoś członka to pokazują się wszystkie opcje znane ze standarowego panelu gildii (whisper itp). Najważniejsze jest jednak to że jest też opcja Inspect. Czyli widzimy cały założony ekwipunek na graczu, nawet jeśli jest na drugim kontynencie i jest offline. Jeżeli kilkniemy na dole okna z pokazanym ekwipunkiem na zakładkę talents to zobaczymy także jak ma zainwestowane talenty

Zakładka Trade
Dzieli się na inne zakładki. Po prawej stronie jest podział na kkategorie który obowiązuje dla każdej zakładek
Ask
Tutaj widzimy rzeczy które członkowie zgłosili że potrzebują.
Have
Tutaj są rzeczy które członkowie wystawili żeby zgłosić że takowe mają i oddadzą jeżeli ktoś się chętny zgłosi
My Ads
Tutaj dodajemy własne rzeczy do zakładek "Ask" i "have". Gdy ta karta jest otwarta wystarczy otworzyć ekwipunek czy bank i kliknąć z Shiftem dany przemiot (lub przedmiot podany w rozmowie) żeby się pojawił w oknie . Potem klikamy Have lub Ask.
Skills
Tutaj widzimy wszystkie rzeczy które gracze mogą zrobić profkami. Jeżeli karta jest pusta klikamy w wyszukiwarke w prawym dolnym rogu zakładki, pod kategoriami i klikamy po prostu Enter. Wyświetlą się wszystkie recki. Jezeli interesują nas same jewele ( :D ) Klikmay na armor->Misc.. i mamy co osoby z jewelcraftem mogą zrobić dla nas ^^
UWAGA! Podobno żeby się wczytały nasze recki trzeba otworzyć tą kartę i po kolei otwierać wszystkie profki z receptami.

Dobra chyba tyle, to miał być krótki poradnik więc jak jeszcze czegoś nie będziecie wiedzieć to /w do mnie. Mam nadzieje że addon się przyjmie bo jest bardzo wygodny. Jeżeli jednak bedzie się sypał czy mocno obciążał sprzęt to pamietajcię o sposobie z charviewerem na stronie i reckami.

Ryltar

CytatZakładka Reputation
Tak naprawdę to nie wiem o niej nic ^^

Tam jest repu klanowiczy :P

CytatUWAGA! Podobno żeby się wczytały nasze recki trzeba otworzyć tą kartę i po kolei otwierać wszystkie profki z receptami.

No nie wiem :P Ja pamietam ze mi wszystko wczytywal sam ^^

doman18

CytatNo nie wiem  Ja pamietam ze mi wszystko wczytywal sam ^^

No ja też nie jestem pewien ale w manualu pisze że np dla zakładki głównej Skills trzeba otworzyć okno profesji. Ponadto właśnie na Dofie testowałem i też mi się dopiero po otworzeniu każdej profki z osobna wczytały recepty. Może mi się tylko tak wydaje, może trzebabyło poczekać po prostu ale np na andeerii widzę Nathela i Nestariona w panelu gildii, widze ich eq, talenty i poziom profek ale samych recept nie widzę (w tej chwili sa offline) więc sam nie wiem jak to w końcu jest.

//EDIT
dbCraft właśnie przez otwieranie profek wczytywał recki więc chyba tu też tak jest

Ryltar

To jak w instrukcji tak pisze to pewnie tak jest :P

NightBird

to gdzie wkoncu gracie dajcie jakas stronke ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

DIO

wieksza czesc z tych co tu pisza na www.andeeria.pl

niektorzy marudza ze gra tma malo ludzi (w szczycie 600-700) ale ja wole grac na serwerze z mala iloscia ludzi niz czekac az bedzie online serwer (bo znowu padl) z duza iloscia ludzi :D

NightBird

nom zapowiada sie ciekawie xD moze wpadne ;]

widze ze to polski serwer wiec 500online raczej styknie ;]
A dziala tu WOTL czy nie ?

Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Marvix

Cytat: NightBird w Listopad 22, 2008, 12:19:29 PM
nom zapowiada sie ciekawie xD moze wpadne ;]

widze ze to polski serwer wiec 500online raczej styknie ;]
A dziala tu WOTL czy nie ?

WOTLK? LoL no co ty ...

To nie będzie działać przez dobre kilka miesięcy dopiero co na offa wszedł .Jeżeli zobaczysz serwer tzn. że są to pseudo serwer WOTLK na pewno nie będzie działać nic ciekawego:

Wprowadzenie Northend+Oskrypotowanie (Kilka miesięcy)
Duperele,nowości(patrz wyżej)
Instancje radidy(Patrz punkt 1)

Imo Najlepsze polskie serwery to:

Blizzlike x1 1800Online~
http://wow.gamefreedom.pl/

x4 Polski sunnwel 3.0.2 chyba teraz 1000+/- Online :)

To tyle A mid
To HR x18 Toxic wow

1000-2xxx Online :)

DIO

"najlepsze polskie serwery"

czyli granie w stylu

>co jest?
>a nic zwnou padl
>bedize on?
>no zaraz
>o jest on
10 minut pozniej
>ku*wa znowu padl

XD

na bank dotyczy to sunwell i DoF (spoko stabilne sa o 8 rano jak 200 online :D )

btw DoF nie jest blizzlike, raty ma chyba 1.5 albo 2x, na bank szybciej exp szedl niz np na Andeeri

do tego po wejsciu na Anderie pierwsze moje slowa na cencie "o ku*wa wiecie co ? tu moby skili uzywaja", na DoF pierwszego moba ktory uzyl jakiegokolwiek skila zobaczylem okolo 25 lvl i do tego walil to raz na 20 minut

btw ogolnie rankingi serwerow wow privow sa jakies dziwne, jak mnie DoF zaczal wkurzac (down co 15 minut i rollback 10 minut) to wszedlem na hopzone, wbilem na serwer cos z 3 czy 4 miejsca tam ....a na nim 5 osob online :D, na forum pajeczyny, do tego 90% postow przez adminow napisana, serwer martwy a od paru miechow wczolowce listy przebojow .....to sie nazywa lol

Zarean

Andeeria jest obecnie znośna dla mnie, kiedyś też nie dało się tam wg. mnie grać, bo np. ja miałem takie lagi, że szok. Teraz jakoś lepiej się gra i doceniam ten serwer za to, bo jest przyzwoicie zrobiony.

A o DoFie szkoda gadać. Poza tym najpierw były raty x2, później w dniu jak się wynieśliśmy zwiększyli do x4 (moje odczucie oraz potwierdzenie na general chacie)

Marvix

Wiecie jak kto woli :) Imo chcesz dobrego serwera wowa? idz na offa:)

^^ Ale co jak co możecie spróbować na avalonie jakiś czas temu był wipe,toxic,sunwell to dobre serwery odradzam na pewno darkwizard ,scapegaming :D

NightBird

to co wkoncu lepsze i bardziej stabilne

Dreams of Freedom
czy
Andeeria ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Mlor

Tak jak obiecalem, jest zajebisty screen :D

"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

doman18

Cytatto co wkoncu lepsze i bardziej stabilne
Andeeiria, bez 2 zdań stabilniejsza

NightBird

tylko musze pare dni czekac na aktywacje konta ;/ czemu kurde w weekend nei aktywuja od razu ;/
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Zarean

Ostatnio mieli jakieś problemy z powodu niespodziewanego urlopu gościa co się tym zajmował więc może jeszcze nie wrócił dlatego opóźnienia.

NightBird

wy macie jakas gildie ? ile osob macie ? dolacze moze jak tylko konto dostane ;/
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Soulern

Cytat: NightBird w Listopad 22, 2008, 11:03:34 PM
wy macie jakas gildie ? ile osob macie ? dolacze moze jak tylko konto dostane ;/

Przewiń kilka stron do tyłu... Aktualnie mamy około trzydziestu-czterdziestu osób.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

DIO

Cytat: Soulern w Listopad 23, 2008, 12:30:18 PM
Cytat: NightBird w Listopad 22, 2008, 11:03:34 PM

Przewiń kilka stron do tyłu... Aktualnie mamy około trzydziestu-czterdziestu osób.
z czego 10 osob aktywnych

dobra niech mi ktos na tej andeerii pokaze jakies zasady na arenach itp, bo tylko ciagle widze na forum ze ban za to, ban za tamto, ze ktos jakies "banka" zrobil ....wtf? szukalem tam i nic nie znalazlem , moze mnie ktos oswiecic co mozna czego nie zebym pozniej bana nie wyrwal za uzycie jakiegos skila ktory jest zabroniony