T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryane

Na amazonie mozna kupic cyfrowa wersje TERY juz za 5$ razem z 30 dniami gry :) Co prawda jest to wersja na amerykanski rynek, ale mysle, ze EnMasse lepiej radzi sobie od europejskiego wydawcy i wie co robic, aby ratowac gre.
Mysle, ze przetestuje jeszcze raz ta gre, 15zl to nie majatek.

roli

Jest "trial" bez limitu czasu ale z capem na 28 lvl i w ogóle okrojone, do testów szkoda nawet tych 15zł :P
https://tera-support.enmasse.com/app/answers/detail/a_id/530#What_is_the_Discovery_Edition?
CytatWhat are the restrictions?

You may only have 1 Discovery Edition on your En Masse account.

Max level 28
    200g limit
    Max gathering skill of 150
    Max crafting skill of 100
    2 characters per server

Chat restrictions:
    Area chat
    Global Chat
    Trade Chat
    Bargaining at the brokerage
    Party search
    Whispers (you will be able to whisper to players on your friends list)

Limits to:

Bank. You cannot deposit gold into your bank.
    Parcel. You may not send parcel messages, but you may receive them.
    Friends List. You may not add people to your friends list, but other may add you to their friends list. If someone adds you to their friends list they will show up on your friends list.
    Whispers. You may only whisper your friends.
    Guild. You may not apply to or create a guild, but if invited, you may accept a guild invite.
    Trade Broker. You may not post items for sale, but you may purchase items.

Other restrictions:

No dueling, death matches, or battlegrounds.
    No trading.
    You may not transfer to another server.

roli

Ubdate Starting in February 2013, TERA will be free!
f2p w lutym
Będzie premium, konto free i foundes. Działać będzie mniej więcej jak PA na innvoe.
http://tera.enmasse.com/free
http://support.enmasse.com/tera/tera-rising-play-for-free#What_are_the_different_account_tiers?
http://tera.enmasse.com/free

Shen

Arimas, Delios gracie coś?

eu tez f2p
https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=134993

Arimas

Cytat: Shen w Styczeń 09, 2013, 05:19:52 PM

eu tez f2p
Znaczy jak będzie free? dunno, delios ostatnio jęczy, że mu mmo brakuje a w sumie f2p dobra okazja

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

roli

Cytat: Arimas w Styczeń 09, 2013, 08:03:54 PM
Cytat: Shen w Styczeń 09, 2013, 05:19:52 PM

eu tez f2p
Znaczy jak będzie free? dunno, delios ostatnio jęczy, że mu mmo brakuje a w sumie f2p dobra okazja
NA czy EU jak już to na co się będziecie decydować?

Arimas

Jak na razie to na En masse dali gametime do 16stego...
Muszę poczekać na deliosa aż wróci z roboty

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Shen

Ja na eu zostaje, mam tam juz 60lvl i troche itemow z farmienia daily questow.

Bubacz

Mnie interesuje jedno, czy nadal jest taki duży nacisk położony na sprzęt. Bo po ~2tygodniach od wprowadzenia bg część postaci była prawie nie do zabicia ;<
---
ShiningWill - Me haz shield!

seken

Jezeli balans w pvp bedzie ciagle wygladal tak samo (z tego co mi mowiono) to nadal nie mam zamiaru wrocic.

Shen

Cytat: Bubacz w Styczeń 09, 2013, 08:57:28 PM
Mnie interesuje jedno, czy nadal jest taki duży nacisk położony na sprzęt.
Tak

xRelapse

Są 4 serwery EU i widzę tu taką zależność:
online   Fraya    PVE   Medium   en
online   Killian    PVP   Medium   en
online   Hasmina    PVE   Medium   de
online   Elinu    PVE   Medium   fr

2 angielskie PvP, niemiecki i francuski PVE, te dwa drugie są pozbawione w ogóle PvP?  :shock: Chociaż w sumie i tak jeśli grać na serwie angielskim to który z tych dwóch? Fraya czy Kilian, gdzie jest więcej International klanów lub Polskich?

Są jakieś klasy jak np dagger? Jak spisują się archerzy, jak wygląda balans między ddkami (tzn chodzi mi czy występuje jakaś drabinka, że na najwyższym szczeblu klasy zabijaków a na najniższym klasy, które niby są ddkami a zabijanie nimi to katorga).

Jak wygląda tu system PvP, system klanów i tak dalej? Jakieś areny czy jak w L2 cały obszar, mozliwe gankowanie, przyznawanie wojen wrogim klanom i tak dalej?

Nie chce mi się czytać wypracowań, jak ktoś może w skrócie odpowiedzieć  8)

Shen

xRelapse

Cytat: Shen w Styczeń 11, 2013, 04:13:30 PM
Za dużo pytań zadajesz.
Odpowiadaj knucie albo giń w czeluściach piekielnych  8)

Shen

server pvp jest jeden, napierdalasz sie na kazdym spocie, na tych pve tylko na bg albo ustawki za zgoda. balans jest z dupy i jedne klasy sa lepsze od innych. wiecej mi sie nie chce pisac.

Arimas

Suprem

Cytat: xRelapse w Styczeń 11, 2013, 03:13:17 PM
Są 4 serwery EU i widzę tu taką zależność:
online   Fraya    PVE   Medium   en
online   Killian    PVP   Medium   en
online   Hasmina    PVE   Medium   de
online   Elinu    PVE   Medium   fr

2 angielskie PvP, niemiecki i francuski PVE, te dwa drugie są pozbawione w ogóle PvP?  :shock: Chociaż w sumie i tak jeśli grać na serwie angielskim to który z tych dwóch? Fraya czy Kilian, gdzie jest więcej International klanów lub Polskich?

Są jakieś klasy jak np dagger? Jak spisują się archerzy, jak wygląda balans między ddkami (tzn chodzi mi czy występuje jakaś drabinka, że na najwyższym szczeblu klasy zabijaków a na najniższym klasy, które niby są ddkami a zabijanie nimi to katorga).

Jak wygląda tu system PvP, system klanów i tak dalej? Jakieś areny czy jak w L2 cały obszar, mozliwe gankowanie, przyznawanie wojen wrogim klanom i tak dalej?

takze chcialbym poznac odpowiedzi na te pytania ;d

www.l2god.fora.pl

Prov

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
Prov - Feoh -  SixthSense™

seken

Podobno mniej wiecej w czasie wprowadzenia f2p ma wejsc jakis duzy update, wie ktos moze cos o tym?

bleble12

Coś wspominali o nowym kontynencie, arenkach 3vs3, nowych bossach, a czy wprowadzą trzeba poczekać jak będzie F2P.
nope

xRelapse

Gra się pobiera, pewnie pójdę na serwer PvP Killian, ale tak przeglądam fora z polskimi gildiami to albo od dawna 0 aktywności w tematach rekrutacji albo boty zaspamowały działy.

Znacie jakieś aktywne gildie, na początek bez szału w końcu mam 0 pojęcie o tej grze, jednak polskie/mieszane gdzie można spotkać troszkę żywych dusz online? Czy ta gra w Europie jest tak martwa już?  :shock:

I jak wygląda gra Archerem w PvP, PvE? Całkiem, całkiem? I czy jest podobnie jak w L2, dla przykładu archer z 3 różnych ras (Dark Elf, Elf, Human), jeśli tak to pod którą rasę najlepiej robić archera? :D

Arimas

Rasa nie ma znaczenia
Nie wiem jak na EU ale na US jest dużo ludzi, na nexusach więcej niż kiedy kończyliśmy grę tam parę mieś temu

Co do archerów to są ok ale jak chcesz op postać to slayer :P

Shen

kohorta sie zwinela a to byl najwiekszy polski klan, nie wiem czy cos zostalo.  Teraz jak wchodzi f2p to pojawia sie nowe klany. Gre mam zainstalowana juz ale grac nie moge  :P

bleble12

Pewnie czekasz na swoje stare konto tak jak większość osób , które będzie miało status Veterana, możesz grać, kupujesz pre-paida i ogień:).
nope

roli

Ja na NA zrobiłem berka 20 lvl atm (archera 15, i sorcerera 17) i kurde nie mogłem zabić lancera na pvp tą wolno atakującą parówką, ale takiego w pidżamie to na 2 skille sciągam :P fajna gra nie ma bsoe :D