BF: Heroes

Zaczęty przez Alarion, Sierpień 02, 2009, 01:53:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Frohike

Cytat: Shen w Sierpień 16, 2009, 01:15:32 PMwez sie za poprawianie tego marnego ratio k/d
No właśnie jak spojrzałem pierwszy raz na moje staty to się przeraziłem, bo miałem coś w stylu 0.75. W przeciągu ostatnich dni nadrabiałem systematycznie, także za jakiś czas już będzie w miarę ładnie :P Na początku za bardzo "na Jana" biegałem. Starałem się rozwalać czołgi dynamitem (bad idea) albo próbowałem ciachać nożem Gunnerów (very bad idea). No i sporo "pojedynków" na noże z innymi Commando - no i k/d ratio do bani. Teraz kończę rundy albo ze średnim wynikiem k/d (coś w stylu 4:3, 5:2, 3:1), albo IMO bardzo dobrym (7:1, 8:2, 9:3, 12:3 - wyniki z wczoraj). Zależy od mapy (np. na VV najgorzej mi idzie), fartu (czy mnie ktoś nie "wyczai" jak wyjdę ze Stealtha) i składu enemy (jak biegają w grupie 2-3 Soldierów + 2 Gunnerów i snajper gdzieś na tyłach, to nie za bardzo idzie coś ubić). Anyway myślę, że już sporo lepiej gram niż na początku :)

Cytat: Hermit w Sierpień 16, 2009, 04:11:01 PMZ jakiej strzelacie sniperki? ;o
Normalnie nosiłem very slow ale teraz sobie zmieniałem na tą najszybszą i sam nie wiem.
Niby się fajnie strzela szybko ale tak czasami tylko miziam ludzi.
No i bez ps się nie opłaca strzelać z tego co widzę
Ja generalnie biegam z tą very slow - chyba, że mnie najdzie ochota na serwer z samym VV, to sobie biorę tą szybką. W sumie to raczej skłaniałbym się do zdania, że ta najszybsza jest dla ludzi z wysokimi lvl'ami (czytaj: z wymaxowanym PS). Btw nie wiem czy mi się wydaje (przez tę częstotliwość strzelania), ale z tej szybkiej jakoś często wchodzą crity - w porównaniu do tej very slow.

Cytat: Hermit w Sierpień 16, 2009, 06:05:24 PMNo i druga sprawa nóż a pistolet.
Pistol średni jest całkiem niezły, ale czasami jak widze kolesia odwróconego plecami to brakuje noża.
Właśnie sam jeszcze do końca nie mogę się zdecydować, to sobie teraz biorę na przemian. Ostatnie dni biegałem z mid-range pistoletem, a teraz jakoś z tym nożem. Ogólnie to pistolet jest raczej tylko na wrogich Commando, a nóż z kolei jeszcze na Soldierów. Oczywiście pistolet dużo daje jak Ciebie goni Commando z nożem oraz jak np. chcesz szybko wysadzić TNT (strzelając weń).

Cytat: Inidriel w Sierpień 16, 2009, 06:57:02 PMMacie jakieś pomysły na typowego snajpero-campera?

Czy stealth jest aż tak ważny? Może pakować w sam elixir i "ulepszony strzał"?
Imo Stealth 5 lvl TRZEBA mieć. Elixir i PS na 1 lvl dają już bardzo dużo. Według mnie jeżeli nie masz punktów, żeby wbić od razu PS na 5 lvl, to daj w niego tylko 1 punkt, a resztę w coś innego. Oczywiście trzeba zaznaczyć, że PS jest szczególnie przydatne, jeśli korzystamy z tej bardzo szybkiej snajperki. Która notabene jest naprawdę niezła.

Cytat: Elenestir w Sierpień 16, 2009, 11:47:54 PMfajna jest technika tego "podwójnego" skoku można na fajne miejscówki wbijać bez samolotów i innych pojazdów :D
Kolejny camper obok Campalariona :P Naucz się jeszcze techniki skoku TT i/lub TNT+TT. Można nawet wskoczyć na ten młyn na CC.

Btw. gdzie wy tak campicie? Ja jakoś biegam w terenie bardziej i staram się coś ubić. Jakoś nie chce mi się szukać nie wiadomo jakiej górki i siedzieć tam nie wiadomo ile, nawet jak idzie na tym zrobić ładny wynik. W sumie niby znam kilka miejscówek (jak np. ta "haxorska" na CC, co się Jeepem jedzie), ale jakoś średnio z nich korzystam. Anyway może powinienem.

Shen

Cytat: Frohike w Sierpień 17, 2009, 01:50:06 AM
Cytat: Shen w Sierpień 16, 2009, 01:15:32 PMwez sie za poprawianie tego marnego ratio k/d
No właśnie jak spojrzałem pierwszy raz na moje staty to się przeraziłem, bo miałem coś w stylu 0.75. W przeciągu ostatnich dni nadrabiałem systematycznie, także za jakiś czas już będzie w miarę ładnie :P Na początku za bardzo "na Jana" biegałem. Starałem się rozwalać czołgi dynamitem (bad idea) albo próbowałem ciachać nożem Gunnerów (very bad idea). No i sporo "pojedynków" na noże z innymi Commando - no i k/d ratio do bani.

podobne bledy popelnialem ;p

Cytat: Frohike w Sierpień 17, 2009, 01:50:06 AMBtw. gdzie wy tak campicie? Ja jakoś biegam w terenie bardziej i staram się coś ubić.
camper siedzacy w jednym miejscu nigdy dlugo nie zyje jesli chociaz jeden commando po drugiej stronie jest ogarniety.

Hermit

Ja na CC kampie na tych 3 domach, można kampic ludzi z 2 baz a do tego widać całą linie wrogą. No i można się chować z drugiej strony dachu a w razie czego zmienić po prostu dom. Tylko średnio idzie jak zaczną strzelać z dwóch stron
Fajnie się też na skałach kampi z TT + TNT
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Elenestir

Na CC campie na tej górce od razu biorę samochód tak najszybciej jest się tam dostać i widzę już jak nationale podchodzą pod flagę i zdejmuję ile się da :D ewentualnie przycampie na innej górce koło bazy nationali tam też jest jedna flaga ale widać i tak około 60% mapy. Na Seaside albo latarnia albo gdzieś za drzewami. VV tu jest dużo miejsc do campienia górki, kościół itp. Na BB na górkach i ewentualnie gdzieś na statku :D zawsze koło mnie można znaleźć gdzieś mine

Edit. Fro ty się przeraziłeś patrząc na swoje staty a co ja mam powiedzieć :P robiłem podobnie jak ty i dopiero od może 2 dni zaczynam troszkę podciągać staty :) na razie ratio 0,78 :/ kiepsciutko

Inidriel

Mnie wkurza ten algorytm co niby wybiera postaci z podobnymi umiejętnościami ... ja 13 lvl a przeciwnik 23 lvl choć zabić oczywiście się da, ale ponarzekać zawsze można... :P

Jeszcze commandoska nie zrobiłem, ale już wkrótce kolejny ślepy snajper dołączy do Royalów. Myślę, że będę śmigać ze snajperką very slow(ew. tą medium) i medium pistolem, bo nóż słabo ogarniam. Najpierw dam 1 pkt w elixir i ps a potem na maxa stealth, pod koniec bomby jak radzicie :P O ile dc15 mnie nie zniszczy, chociaż soldierem problemów nie ma i liczę, że będzie można normalnie dołączyć do gry.

Elenestir

Tak swoją drogą to jakich bandaży i tych do naprawy pojazdów używacie? Dodam że najbardziej zależy mi tu na opiniach commando

netheril

Cytat: Elenestir w Sierpień 17, 2009, 12:43:09 PM
Tak swoją drogą to jakich bandaży i tych do naprawy pojazdów używacie? Dodam że najbardziej zależy mi tu na opiniach commando
te przedostatnie  :P
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Elenestir

Jak na to zarabiasz :P ja wykonuję misje i i tak brakuje :D co jakiś czas jestem bankrutem

netheril

Cytat: Elenestir w Sierpień 17, 2009, 01:14:59 PM
Jak na to zarabiasz :P ja wykonuję misje i i tak brakuje :D co jakiś czas jestem bankrutem
ja mam caly czas ponad 3k VP bez wiekszego problemu :) poza tym mi takie 100 bandazy straczy na bardzo dlugo i tak sie zbiera i niema na co wydawac ;P
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Inidriel

Bandaże są drogie :/ Itemków do naprawy czołgów wcale nie używam :P Czasem trzeba przyoszczędzić, chociaż łatwo mi mówić jak mam selfheala.

fedur

Poradnik dot Bandaży:

logujesz sie do gry,

patrzysz czy Frohiq jest online, jezeli nie ... czekasz.
ooo jest online, odmawiasz paciorek żeby naszlo go grac na Soldieru...
wbijasz do jego gry
piszesz na ogolnym chat:

Kocham Fronkiego mojego Lobuza malego.

i trzymasz sie jego dupy a on bedzie Cie leczyl i nie musisz wydawac na bandaże..

- calej zabawy , fronki dobija wszystkie fragi! (tak tak, ot nie żart... ugly!)

Elenestir

Cytat: netheril w Sierpień 17, 2009, 01:50:21 PM
ja mam caly czas ponad 3k VP bez wiekszego problemu :) poza tym mi takie 100 bandazy straczy na bardzo dlugo i tak sie zbiera i niema na co wydawac ;P

Kupuj sobie ubrania :D im wyższy lv tym więcej odblokowanych ubrań

netheril

Cytat: Elenestir w Sierpień 17, 2009, 02:48:09 PM
Cytat: netheril w Sierpień 17, 2009, 01:50:21 PM

Kupuj sobie ubrania :D im wyższy lv tym więcej odblokowanych ubrań
z ubran na razie tylko czapeczke wzialem :P chcialem kupic kurtalke zielona ale ze nie bylo zielonych spodenek to powiedzialem ze piernicze XD buciki sie za wiele nie roznia i tak wychodzic ze niema co kupowac ><

YaYaYami!

I tak ssiesz Mefciu.  :?

http://www.battlefieldheroes.com/heroes/200081827

Zmiana z gunnera na commando, znudził mi sie kapencje. I w ogóle nudny jest, mało nim taktyk można stosować. A commadno jest bardzo elastyczny i ma wiele setupów. :E

Yami na commando, umrzeta11!!!!
Eva's Saint 79 @ RU Lancer [Alarion kupił]
Sword Muse 79 - Destroyer 75 @ NA Fraz [Dead]
G4y Elf lovah.

Hermit

Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

netheril

Cytat: YaYaYami! w Sierpień 17, 2009, 07:30:17 PM
I tak ssiesz Mefciu.  :?

http://www.battlefieldheroes.com/heroes/200081827

Zmiana z gunnera na commando, znudził mi sie kapencje. I w ogóle nudny jest, mało nim taktyk można stosować. A commadno jest bardzo elastyczny i ma wiele setupów. :E

Yami na commando, umrzeta11!!!!
-_-'iste ratio masz (xD) ale i tak ssiesz... ;<

rly przesiadasz sie na stale z gunnera na commando?

YaYaYami!

Rly, gunner jest nudny. A commando to trochę więcej akcji. :E
G4y Elf lovah.

Madith

Cytat: YaYaYami! w Sierpień 17, 2009, 10:46:57 PM

yahoo :D

teraz bede mial jeszcze latwiej Cie zabic ^^
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Morswin

Te bledy przeszly jakos tak same z siebie i giercze sobie Commando teraz. Na razie 6 lvl i nie wiem w co dodac punkt :D. Oplaca sie teraz wrzucac punkty w ten eliksir, albo pulapki, czy lepiej najpierw wymaksowac stealth'a?

Shen

stealth max jak najszybciej. potem 1lvl elixiru mozesz dac, pozniej ladowalem ps a tt na koncu

YaYaYami!

Cytat: mdh w Sierpień 18, 2009, 06:20:32 AM
Cytat: YaYaYami! w Sierpień 17, 2009, 10:46:57 PM

yahoo :D

teraz bede mial jeszcze latwiej Cie zabic ^^

Kpisz pałko. :E

Nawet mnie nie znajdziesz. Wejdź kiedyś na VT jak z nupmefem gram. To Cie zniszczę. :F
G4y Elf lovah.

likas

kurde, od 3 dni próbuje wykonać misje z samolotem na 5 killi i chociaż się dwoję i troję, to mam na razie 3/5 ><

Elenestir

Ja idę tak najpierw stealth na maxa to już mam potem ps na 1 to już mam potem minka na 1 to już mam i teraz elixir na 1 będę miał potem na zmianę mina/ps :) miny się bardzo przydają. BTW ja nie mogę wykonac misji z tymi na rundę :? albo royale za szybko wygrywają/przegrywają zdarzają albo mi braknie jednego killa :?

Shen

CytatHello Heroes!

In the next few days we will be deploying a new technical update. This update brings fixes for some of the most common problems:

- We know joining a friend's game in Heroes can be somewhat tricky. We've been working on a new feature to help improve this for you. Now, when you attempt to join a friend who's game is full, you will be added to a queue to join automatically when a space comes up.

- We hate cheaters and hackers as much as you do. With this update we've implemented some new things to make their life MUCH harder.

- Quite a few of you have been experiencing "Error 15". For the vast majority of the unlucky this should have now gone away.
pierwsza zmiana swietna, nie bedzie trzeba ciagle klikac join. w punkt drugi nie wierze, a trzeci moze pozwoli mi grac na innych mapach niz vv  :P

YoungPadawan

jeszcze przeglądarkę serwerów niech dadzą i będę zadowolony :D
I'm offline.