L2EX low rate x5 Gracia Epilogue

Zaczęty przez Gandam, Październik 02, 2009, 10:56:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carnage

Ja się z tego nawet nie śmieje bo to jest tragiczne.
Payonck: "Gnat!!!!! TY BUGOLANDZIE" <- A to już podchodzi pod patologie

Ryane

A ja nie potrafilem sie przy tym nie smiac :D I to jest jeden z powodow dla ktorych zrezygnowalem z serwera. Drugim jest duzo mniejsze zainteresowanie serwerem przez Gnacika, niz to bylo jeszcze kilka miesiecy temu. Pewnie jest to wina dotacji, bo nie wierze, ze juz mu cos tam do kieszeni nie wpada. Ja sprzedalem cala adene w tydzien na allegro (ok 900zl zarobione), to nie chce myslec ile ludzi dalej tam kupuje FA, tylko po to by sprzedac za adene.

Gandam

Cytat: kochamziolo w Styczeń 04, 2010, 06:56:19 PM
http://www.l2ex.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=7848

Kolejny pokaz jaki to ten lol serwer jest kozacki...ehh szkoda miecha mojego zycia :x

przeczytaj ostani post prosze :)

co do "cwaniakow" nie wiem za bardzo co robili, ale enchantowali na ++ :) ale tak jak mowie, Gnat ich przeswietlil i wybanowal.
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

Silvarin

No to może ja coś napiszę.

Teksty o tym, że Gnat mniej zajmuje się serwerem niż wcześniej są wyssane z palca (wiem o tym bo sam jestem tam GMem i mam z nim stały kontakt). Cały czas Gnat zajmuje się naprawianiem błędów i problemów na serwerze i to widać. Może nie, aż tak bardzo teraz, ale wszystko zostało wyjaśnione. Gracia Final została zamknięta i nie będą w niej wprowadzane żadne poprawki ani nowości. Wszystkie znalezione bugi zostały poprawione lub będą w najbliższym czasie poprawione w Epilogu (co widać, bo właśnie Gnat postawił serwer testowy Blackbird, na którym gracze testują wiele rzeczy i z tego co widać są bardzo zadowoleni z poprawionych błędów, skilli, etc.) Poza tym Gnat przejął w tej chwili razem ze swoim zespołem (JIV i Charus) główny projekt L2js na którym powstał poboczny l2jofficial na którym działają nasze serwery. L2jofficial powstał dlatego, że developerzy l2js strasznie rzadko i mało rzeczy poprawiali i na dzień dzisiejszy są daleko za l2jo (który jak nie patrzeć, jest ich "dzieckiem" tworzonym przez inne osoby). W tej chwili l2js został przejęty przez zespół l2jofficial i wszystkie poprawki które zostały naniesione na l2jofficial zostaną dodane do l2js. L2jofficial zostanie zamknięty, a nasze serwery będą pracowały na l2js. Czy będą jakieś zmiany? Oprócz poprawienia błędów - Nie! l2jofficial to to samo co l2js, tylko że z większą ilością poprawionych rzeczy... Więc opowieści o tym, jakoby Gnat przestał się interesować serwerem są wyssane z palca i ubarwiane przez każdą osobę która przekazuje je dalej...

Wierzyć tekstom z chatów też się nie powinno, bo na serwerze gra wiele "dzieciaków" których wyłącznym celem jest oskarżanie Gnata jak i resztę GMów o nic nie robienie, banowanie każdego za byle co, nie pomaganie lub pomaganie "swoim znajomym", co także jest historyjką wyssaną z palca...

GMi na serwerze są prawie 24/7 Petycje są bardzo często ustawiane, dualboxy i multiboxy są sukcesywnie wyłapywane i karane, eventy także organizujemy...

Cytat: Ryane w Styczeń 04, 2010, 11:21:50 AM
Zapomniales gandam napisac, ze kazdy kto zdecyduje sie tu grac moze podziwiac super bronie S i epiki na niemozliwym enchancie. A najlepsze jest to, ze Gnacik nie wie skad one sie wziely i nie potrafi tego sprawdzic..
A ja nie wiem skąd Ty masz takie informacje? Co to znaczy epiki na niemożliwym enchancie? Wbite na +10? Max jest +20 więc nie rozumiem dlaczego niemożliwy enchant... Gnacik z pewnością potrafi sprawdzić skąd się dany item wziął i jeżeli jest nielegalny to zostanie skasowany, a delikwent który taki item sobie "wycrafcił" ukarany... Za to jestem pewien, że Ty nie miałbyś/miałabyś zielonego pojęcia jak znaleźć taki item, więc może nie wypowiadaj się na tematy o których zielonego pojęcia nie masz...

//EDIT: Zapomniałem dodać, że na serwerze nie brakuje miłych osób, ciekawych do poznania jak i utalentowanych ;P Jedna osoba która w tej chwili jest trochę na topie, to pewna dziewczyna, która rysuje zabawne komiksy z życia własnego klanu jak i serwera ;P Zapraszam Wszystkich do oglądania ;) http://www.l2ex.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=7597

No i oczywiście Zapraszam Wszystkich na jeden z naszych serwerów ;) x5 Phoenix lub x10 Aria - Już niedługo będzie update do Epilogu - wiele błędów zostanie zapomnianych, bo już czekają dodane poprawki w Epilogu ;)

http://www.l2ex.pl/

Ryane

Cytat: Silvarin w Styczeń 05, 2010, 05:34:14 PM
GMi na serwerze są prawie 24/7 Petycje są bardzo często ustawiane, dualboxy i multiboxy są sukcesywnie wyłapywane i karane, eventy także organizujemy...

Faktycznie, znajomy, ktory marnuje czas na ten serwer gra od poczatku na dualboxie i tlyko raz dostal za niego jaila. A najsmieszniejsze jest to, ze postac w jailu pozniej tez sobie na dualu puscil ;]

Cytat: Ryane w Styczeń 04, 2010, 11:21:50 AM
Zapomniales gandam napisac, ze kazdy kto zdecyduje sie tu grac moze podziwiac super bronie S i epiki na niemozliwym enchancie. A najlepsze jest to, ze Gnacik nie wie skad one sie wziely i nie potrafi tego sprawdzic..
A ja nie wiem skąd Ty masz takie informacje? Co to znaczy epiki na niemożliwym enchancie? Wbite na +10? Max jest +20 więc nie rozumiem dlaczego niemożliwy enchant... Gnacik z pewnością potrafi sprawdzić skąd się dany item wziął i jeżeli jest nielegalny to zostanie skasowany, a delikwent który taki item sobie "wycrafcił" ukarany... Za to jestem pewien, że Ty nie miałbyś/miałabyś zielonego pojęcia jak znaleźć taki item, więc może nie wypowiadaj się na tematy o których zielonego pojęcia nie masz...
[/quote]

Oj to mi sie chyba przewidzialo jak ostatnio wbilem na x5 i zobaczylem AMke +16 i set epik +8.
A co do tego, ze nie mam pojecia jak znalesc taki item to masz racje. Dlatego jestem graczem, a nie adminem serwera. Ale pewnie zaraz mi powiesz, ze gosc mial takie szczescie, ja mam problem wbic homka na +16, a on od tak sobie na tak niskim rate wbil taka bron. Iz tego co widzialem na forum l2ex to takich przypadkow bylo duzo duzo wiecej.

@gandam nawet jak zbanuje osoby znajace sposob na bezpieczny enchant (moze jakis bug, moze program) to i tak problem dalej istnieje. Takie osoby moga zrobic sobie nowe postacie i byc bardziej ostrozne.

kochamziolo

Dolkadnie.Tylko moze niektorzy nie widza ze taki lol enchant to problem
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

mały_głód

Wszystkie znalezione bugi zostały poprawione lub będą w najbliższym czasie poprawione w Epilogu (co widać, bo właśnie Gnat postawił serwer testowy Blackbird, na którym gracze testują wiele rzeczy i z tego co widać są bardzo zadowoleni z poprawionych błędów, skilli, etc.)

No offense - Wszedłem na ten cały blackbird zobaczyć co się zmieniło - czyli jeśli o moją postać chodzi nic.Touch of Death nadal działa w 1/3.Enchant skilli nadal ten sam (brak opcji dla skilli z 3 profki i praktycznie wszystkie opcje skilli z 2 profki są przestarzałe, pomijając fakt, że na 85 lvl szansa na shield stuna z 17 na 18 to bodajże 14%).

Maniac

i nic wiecej sie nie zmieni, po przekonaniu sie co gnat potrafi załamalem sie myslac skad tyle graczy, copy paste server.
Lineage 2 Enigma is coming, most epic polish server ever!

Scorpion

Zajmij sie tym swoim cudem a nie pierdol. Postawil bys w koncu ten serwer, bedziesz mial 10 razy tyle graczy jak taki zajebisty jestes :D
...

HellSign

Cytat: Scorpion w Styczeń 06, 2010, 01:21:44 AM
Zajmij sie tym swoim cudem a nie -_-'. Postawil bys w koncu ten serwer, bedziesz mial 10 razy tyle graczy jak taki -_-'isty jestes :D

over 9000!!!

Naprawdę Maniac z luzem bo Ci żyłka pęknie. Serwer jak serwer nic ciekawego, ale zły nie jest.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

kochamziolo

<-_->

HellSign

RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Ryane

Tylko nasuwa sie pytanie czy Gnacik zabezpieczyl serwer przed ponowna taka sytuacja czy tylko zbanowal kilku graczy?

windred

Nie potrafisz czytac ze zrozumieniem czy poprostu pospolity troll?

CytatTak jak pisałem wcześniej gdy tylko dowiem się jak uzyskali itemy i bedę pewny że serwer jest bezpieczny to stąd znikną - dlatego tak też sie stało.

Ryane

A tzn, ze ci co dostali bana moga zrobic sobie inne konto i zas zaczac super enchanty robic. Ale teraz pewnie beda ostrozniejsi i beda sprzedawac AMki +6/7, a Gnacik nie zwroci raczej na to uwagi.

windred

Przepraszam. Czy Ty jestes jakis (za przeproszeniem) niedo**bany?
Podałem Ci jak na tacy:
CytatTak jak pisałem wcześniej gdy tylko dowiem się jak uzyskali itemy i bedę pewny że serwer jest bezpieczny to stąd znikną - dlatego tak też sie stało.

wyraźnie przecież jest napisane, że Gnacik czekał z pozbyciem się ich aż wyczai w jaki sposób pozyskali bronie na sporym plusie (ok. +16), ażeby nie bylo takiej sytuacji iz koles po banie tworzy nowa postac i rozrzuca wszedzie itemy na +20 czy inne cyrki. Panowie pogali kilka dni, a dzis/wczoraj pożegnali sie zarowno z itemami jak i z kontem oraz z dziura ktora została załatana.
Piszesz srednio 5 postów na 1 strone jaki to serv jest zły, a gnacik nie dobry. Prawdopodobnie dostales bana za boxy i teraz próbujesz przelac swoje żale psując opinie serverowi ktory wciaż jest jednym z najlepszych polskich servów. Także skoncz chlopcze bo nic ci z tego nie przyjdzie.

Serdecznie zapraszam (szczegolnie na x5:) )

Ryane

Omg nigdy na tym serwie nie dostalem bana, ani jaila. Choc przyznam, ze bylo DUZO powodow przez ktore moglbym takiego bana dostac, ale jakos nigdy nic takiego mi sie nie przytrafilo. Znajomy gra teraz na x5 CIAGLE na dualboxie i dostal tlyko raz jaila. I jestem ciekawy Twojego nicku na l2ex, bo jesli nie grales wczesniej na x10 to malo o tym serwerze wiesz. A co do tych moich zalow to moge ci powiedziec, ze dosc duzo pieniazkow zarobilem na tym serwerku, a bardzo nie uwazalem ze sprzedaza adeny (raz tylko Essex mnie chcial sprawdzic), wiec mi on nie zaszkodzil.

http://trac.assembla.com/L2jOfficial/timeline?from=01%2F06%2F10&daysback=100&changeset=on&update=Update A cos teog Gnacika tutaj malo jest...

I windred poczekaj sobie, az gnacik wprowadzi nowa kronike, pojawi sie kolejna fala bledow i dziur w kodzie, ktore zapewne ktos wykorzysta. A to jak pracuje Gnacik widac w przypadku Mejora.

A tego serwera najlepszym bym nie nazwal i raczej nie powinienes liczyc na to, ze online mocno wzrosnie.
A jak chcesz prowadzic dalsza dyskusje zapraszam na PM, bo ja swojego zdania o tym serwerku nie zmienie

windred

Gralem na x10 tydzien po powstaniu servera. Teraz przenioslem sie na x5.
Malo interesuje mnie Twoj znajomy. Moj ma 2 slonie w l2 <ironia>.
Na glu rowniez zarobilem dosc sporo pieniazkow (3-4 falszywe wiadomosci od hmm Karda?:>) i coz z tego? To, ze admini extream'a wola przywiazywac wieksza wage do poprawy bledow niz lapac ludzi sprzedajacych adene na allegro to zle? To nie jest wczesniej juz wspomniany gl, gdzie kard spedzal 90% czasy poswieconemy serverowi na lapanie kolesi sprzedajacych cos na allegro, zeby czasem ludzie nie przestali dotowac. Gnacik sam utrzymuje server, nie ma tu zadnych enchantow broni, armorow, attrybutu z doty, tylko i wylacznie czapki/aghationy

Cytat: Ryanehttp://trac.assembla.com/L2jOfficial/timeline?from=01%2F06%2F10&daysback=100&changeset=on&update=Update A cos teog Gnacika tutaj malo jest...
l2ex ma 2 administratorow, Gnacik oraz JIV.  Fail?

Cytat: RyaneA tego serwera najlepszym bym nie nazwal i raczej nie powinienes liczyc na to, ze online mocno wzrosnie.
Ty zas nie powinienes liczyc na to, ze online mocno spadnie ;)

Jedyne z czym sie moge zgodzic to, to iz talsza dyskusja z Toba nie ma sensu. Prosilbym abys jednak skonczyl spamowac. Swoja opinie wyraziles w jakichs 40 postach mowiacych ciagle o tym samym.

edit:
Zapomnialem dodac, po to jest postawiony server testowy BlackBird aby wylapac bledy zanim wprowadza nowa kronike na x10 i x5, proste nie?

Scorpion

CytatA to jak pracuje Gnacik widac w przypadku Mejora.
Nom, ten tez bana wylapał.

Cytatl2ex ma 2 administratorow, Gnacik oraz JIV.  Fail?
Fail jak nic.
...

Carnage

Cytat
Cytatl2ex ma 2 administratorow, Gnacik oraz JIV.  Fail?
Fail jak nic.

Ok, skoro to jest fail to co nim nie jest?

Ryane

To ja ci teraz windred zalecam lekcje czytania ze zrozumieniem, bo pisalem tlyko o Gnacika. A to, ze Jiv jest devem wiem od bardzo dawna... Mejor dostal bana, ale po jakim czasie... A i zdradz mi Twoj nick i klan na l2ex. Pewnie jestes jakims dzieciakiem z BMF.

windred

Cytat: Carnage w Styczeń 07, 2010, 01:37:38 PM

Carnage, Pan Ryane chcial udowodnic, ze administracja nic nie robi i podal linka do oficjalnej strony l2joff, gdzie glownie Charus oraz JIV wypisuja poprawki. Zapomnial/nie wiedzial  jednak iz serv ten ma 2 adminow i jednym z nich jest wlasnie JIV wiec sam sie wkopal ;)  Jednym slowem fail.

z Toba Ryane skonczylem dyskusje. To jaki mam nick to moja sprawa. Nie jestem z BMF, wrecz przeciwnie.
Dodam jeszcze, ze jezeli grales/grasz tam pod takim samym nickiem jak tu na forum to sry ale randomy mi w pamiec nie wpadaja ;)

ps: skoro Gnacik i JIV nic nie robia na servie, a ich umiejetnosci to tylko kopiuj wklej to az dziwne, ze sa teraz w glownej ekipie l2j (dlatego l2joff zostal zamkniety).

HellSign

Cytat: windred w Styczeń 07, 2010, 04:44:12 PM

Carnage, Pan Ryane chcial udowodnic, ze administracja nic nie robi i podal linka do oficjalnej strony l2joff, gdzie glownie Charus oraz JIV wypisuja poprawki. Zapomnial/nie wiedzial  jednak iz serv ten ma 2 adminow i jednym z nich jest wlasnie JIV wiec sam sie wkopal ;)  Jednym slowem fail.

z Toba Ryane skonczylem dyskusje. To jaki mam nick to moja sprawa. Nie jestem z BMF, wrecz przeciwnie.
Dodam jeszcze, ze jezeli grales/grasz tam pod takim samym nickiem jak tu na forum to sry ale randomy mi w pamiec nie wpadaja ;)

ps: skoro Gnacik i JIV nic nie robia na servie, a ich umiejetnosci to tylko kopiuj wklej to az dziwne, ze sa teraz w glownej ekipie l2j (dlatego l2joff zostal zamkniety).

To się tyczy wszystkich postów, a w dodatku nie chodzi o treść chcąc robić antyreklamę robicie smród w topicach przez co zwiększacie ilość postów, a wówczas

Was zły Gnacik itd. zwiększa ilość graczy na serwerze i się cieszy np. więcej ludzi -więcej dotki itd.
RPG CLUB x3 Empire

kochamziolo

Cytat: HellSign w Styczeń 07, 2010, 07:17:41 PM
Cytat: windred w Styczeń 07, 2010, 04:44:12 PM

To się tyczy wszystkich postów, a w dodatku nie chodzi o treść chcąc robić antyreklamę robicie smród w topicach przez co zwiększacie ilość postów, a wówczas

Was zły Gnacik itd. zwiększa ilość graczy na serwerze i się cieszy np. więcej ludzi -więcej dotki itd.

Heh z ta dotka to masz +1....a co do serwera to juz standardem zrobilo sie marudzenie ludzi ze ten klan ma GM w friendach..ten kolo ma pasy na konto gnacika etc..ogolnie NC

<-_->