L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vincent

Cytat: Rickert w Czerwiec 09, 2010, 10:23:29 PM
Co nie zmienia faktu, że zapewne 70% community będzie PL. A jak widzę, coś Wam mało na takich graczach zależy.
Dziwne stwierdzenie, dla mnie nie ma roznicy czy gracz jest z polski czy z nigerii, na wszystkich zalezy nam tak samo.
A co do populacji servera szczerze watpie w te 70%, duzo starych graczy z x15 bedzie grac na x7 i niewiele wsrod nich polakow, sam flag counter pokazuje na ta chwile 44% odwiedzin z polski. wiec poki co nawet nie polowa.
Ale tak naprawde, wiadomo bedzie dopiero jak server ruszy :)

http://s04.flagcounter.com/more/ZDR7

Cytat: DuzaMirinda2L w Czerwiec 09, 2010, 10:41:25 PM
z doswiadczenia wiem ze lepiej aby ustanowic global english poniewaz jak sie polaczki zaczna o cos naburmuszac, na trade albo lepiej, na HV to klekajcie narody ament

Shout bedzie english, jednakze nie ebdzie global shouta, tylko regionalny.
Trade, tez english i tez regionalny, wylacznie do trade, uzywanie go do pogaduszek bedzie karane.
HV english

Ryane

Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 09, 2010, 10:21:43 PM
Cytat: Polgara w Czerwiec 09, 2010, 10:05:16 PM
I to że dacie flagę GB czy US też nie zrobi z Was serwera międzynarodowego tylko serwer Wielkiej Brytanii czy Stanów czyli przypisze do którejś z tych narodowości i zrobi z Was tylko serwer angielskojęzyczny.

Zawsze można napisać że to serwer Polsko jakiś tam, czy jakoś tam polski.
Tu chodzi o mówienie prawdy i o nic więcej.

Brak umieszczenia polskiej flagi oznacza że się tego wstydzicie że jesteście Polakami co za tym idzie jak dla mnie jest to wielkim minusem wpływającym na chęci zagrania na tym serwerku.

Niczego się nie wstydzimy, niczego nie ukrywamy i nie kłamiemy. Serwer jest nastawiony na anglojęzyczną społeczność i reklamowanie go pod flagą polski całkowicie mija się z naszymi założeniami. Nasza administracja to nie tylko polacy, dlatego też reklama serwera pod flaga pl jest nie fair wobec nich.

Naprawdę nie doszukuj się tutaj jakiś ukrytych faktów lub kłamstw. L2Cerberus od zawsze był serwerem dla wszystkich graczy, nie tylko polaków (na x15 Polacy stanowili mniejszość), a reklama serwera pod flagą US/GB dla nas oznacza nastawienie serwera na graczy posługujących się językiem angielskim. A nie pochodzenie kogokolwiek z administracji, bo nikt nie patrzy czy administrator jest polakiem i dlatego mamy flagę polski, ludzie patrzą na obowiązujący język, a angielski zawsze takim będzie na naszym serwerze, dlatego ja osobiście nie wyobrażam sobie jak możemy tworzyć angielskojęzyczną społeczność reklamując serwer jako polski. Dla mnie to całkowicie mija się z celem. I wybacz ale nie wstydzie się swojej narodowości i to o czym tutaj dyskutujemy nie ma kompletnie nic do tego.

Tworzymy anglojęzyczną społeczność, dla nas flaga GB/US oznacza że serwer właśnie tak będzie nastawiony.

Do mnie jakos nie przemawiaja takie argumenty. Na serwerze moze obowiazywac nakaz uzywania j. angielskiego i moze byc to polski serwer. Wg mnie te 2 rzeczy sie wzajemnie nie wykluczaja.

Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 09, 2010, 09:54:48 PM
Kolejna sprawą jest to że nie cała administracja jest z polski. A flaga zmieni na pewno jedno, na polskie serwery przychodzą głównie polscy gracze, a my chcemy utrzymać międzynarodową społeczność.

Po pierwsze glowna administracja serwera jest z Polski i to oni sie powinni liczyc, a nie jakis GM. Po drugie na polskie serwery przychodza glownie polscy gracze, poniewaz wiekszosc z nich jest nastawiona tlyko i wylacznie na polskich graczy. Gdyby ten serwer powstal pod polska flaga i wszystko bylo po angielsku to polska flaga mialaby tylko znaczenie symboliczne i nic by Wam to nie zepsulo

Polgara

Cytat: yeahu w Czerwiec 09, 2010, 10:30:12 PM
Jak polaczki nich szpirche englisz to do szkoły a nie za granie sie lapią  :noob:

Ty jak widzę ani po polsku ani po angielsku pisać nie potrafisz.

InsOmnia-

Chodziło mi abyś się jasno określił że chcecie być serwerem angielskojęzycznym a nie pierdoły pisać o serwerze między narodowym, bo jedno nie równa się drugiemu.

Tak jak pisałem wcześniej spróbujcie załatwić flagę UE to będzie lepiej wyglądać.

Cytat: Rickert w Czerwiec 09, 2010, 10:23:29 PM
Co nie zmienia faktu, że zapewne 70% community będzie PL. A jak widzę, coś Wam mało na takich graczach zależy.
Przestań pierdzielić głupoty bo to że na serwie na globalu trade i hero będzie używany angielski tak jak to jest na setkach serwerów nie oznacza że nie będą dbali o każdego gracza, czy im ta takich graczach nie zależy.

Jeśli chodzi o forum zapewne będą mieli, bądź mają sekcje różnych narodowości w tym polską i to wystarczy

Luthien

Bazujecie na plikach L2DC, więc mam pytanie czy będą takie same problemy z geodatą, resistami w armorach i Baiumem wpadającym w tekstury jak na bfdj?

Vincent

Cytat: Polgara w Czerwiec 09, 2010, 10:57:41 PM
Jeśli chodzi o forum zapewne będą mieli, bądź mają sekcje różnych narodowości w tym polską i to wystarczy
Niestety nie, postanowilismy nie dzielic.
Zalezy nam na jednym wspolnym forum nie na 10 roznych, mijalo by sie to z celem, ludzie zamiast dyskutowac wspolnie na rozne tematy podzielili by sie na grupy, jesli ktos nie zna angielskiego zeby napisac posta, zawsze moze poprosic kogos kto zna zeby mu przetlumaczyl.

Chcial bym zauwazyc ze jesli flaga na HZ to najwiekszy problem jaki w tej chwili mamy dotyczacy servera, to swietnie.

Server pozostanie miedzynarodowy, jesli bedzie mozliwosc bedzie pod flaga UE, jesli nie bedzie to flaga brytyjska ze wzgledu na "urzedowy" jezyk obowiazujacy na serverze.

Jest to nasza (Teamu) wspolna decyzja podjeta rok temu z roznych powodow o ktorych juz zreszta i ja i inso pisalismy.

Jesli nasze argumenty do was nie trafiaja, niewiele na to poradze.

A co do wstydu, nawet mi to przez mysl nie przeszlo, ale swoja droga, to wlasnie na tym forum widze "wasze" opinie na temat polskich serverow i z tego co wiem, nie ciesza sie one popularnoscia nawet wsrod was, rodakow.

Nie wiem skad wzial sie pomysl ze L2C bedzie polskim serverm, napewno nie wyszedl od nas.

Z mojej strony to tyle jesli chodzi o "flage" servera, ten temat uwazam za zamkniety.

Cytat: Luthien w Czerwiec 09, 2010, 11:13:06 PM
Bazujecie na plikach L2DC, więc mam pytanie czy będą takie same problemy z geodatą, resistami w armorach i Baiumem wpadającym w tekstury jak na bfdj?
Jesli masz ochote przyjsc i sprawdzic zapraszam cie na closed beta, bedziesz mogl sprawdzic osobiscie, szczerze mowiac nie wiem jak bylo na BFDJ bylem dosc zajety L2C :) ale z tego co wiem jestesmy sporo update do przodu.

Pozdrawiam

Vinc

Aza

Mi się osobiście bardzo podoba fakt, że serwer jest nastawiony na równość między graczami każdej narodowości i będzie pod flagą Wielkiej Brytanii tudzież UE. Jeżeli komuś się to nie podoba i jego duma jest niezwykle urażona to jego sprawa, nikt nie każe mu tu grać a i mnie ucieszy widok mniejszej ilości tego typu "patriotów".

Daje to przynajmniej szansę wypromowaniu się serwera na zagranicznych forach a nie zamykaniu w wąskim polskim w dużej mierze zbugowanym gronie serwerów.

A i oszczędzenie nam widoków na HV typu "HAHA TWOJA STARA", "pozdro poćwicz" i innych hasełek polskich niedorozwojów jest bezcenne.

Duży + dla teamu Cerberusa.

@Ktym

nie wrzucaj wszystkich do jednego worka ;)

Ktym

No i Aza ma rację, chociaż mieliśmy spięcie.

Nie krytykuje wszystkich jego postów, przychylam się do jego opinii, bo oceniam jego wypowiedź! Podpisuję się pod tym w 100%!

Vincent

Proponuje skonczyc wzajemne wyzywanie sie, po 1 nie ma to wiele wspolnego z serverem a po 2 nie prowadzi do niczego dobrego.

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale prawo do wlasnego zdania ma kazdy, a jesli jest to zdanie inne niz wasze to jeszcze nie znaczy ze ktos jest glupi, kazdy ma swoje racje i swoje argumenty, prawdopodobnie bazowane na wlasnych zyciowych doswiadczeniach.
Wyzywajac kogos od trolli czy innych tylko dlatego ze sie z nim nie zgadzacie, sugeruje brak kultury lub problemy z panowaniem nad emocjami.

Jesli kazdy myslal by to samo, forum bylo by raczej zbedne, nie bylo by z kim pogadac.

Chcecie pisac o L2C? Smailo, macie pytania na temat servera? Postaramy sie odpowiedziec, ale jak macie ochote sie wyzywac, piszcie sobie pmy, ewentualnie znajdzcie sobie jakis inny topic do spamu.

Pozdrawiam

Ryane

Jak sobie to czytam to widze, ze Ktym i Aza nawet nie wiedza o co chodzi. Flaga to jedno, a jezyk obowiazujacy na serwerze to drugie. Flaga Unii Europejskiej - nie ma problemu. Flaga GB oznacza juz ze serwer tworza brytyjczycy, co nie jest prawda. Koncze juz na ten temat pisac, bo widze, ze juz postanowiliscie i nic to nie zmieni. Mam tylko nadzieje, ze uda sie dac flage UE :)
A co do serwera to mam jedno pytanie. Jak sie sprawuje geodata w przypadku odpalenia boxa? Box sie co 5s zacina czy idzie plynnie za postacia?

Naito

Nie zabraniajcie tylko pisania na czatach lokalnych i regionalnych po polsku, poniewaz to bedzie lekki fail. Jesli glownym jezykiem bedzie angielski to powinno wystarczyc to ze komunikaty gm beda w tym jezyku jak rowniez oferty kupna sprzedazy i wymiany na czacie globalnym trade moga byc rowniez tylko i wylacznie w jezyku angielskim a reszta tak jak napisalem jak kto potrafi w koncu to nie leci na caly swiat a zabranianie pisania(rozmowy) w ojczystym jezyku kojazy mi sie z "rusyfikacja" co nie jest i nie bylo niczym dobrym tak ze i w tym przypadku tez nie wyjdzie nikomu na dobre.

Co do flagi na toplistach wedlug mnie nie widze tutaj najmniejszego powodu dla ktorego mialaby byc akurat polski skoro serwer dziala na plikach robionych nie tylko przez polakow jak rowniez pewnie serwer dedykowany nie stoi w polsce no i cala reszta nie jest po polsku tak ze z jakiego powodu mialaby byc akurat polska flaga skoro serwer jest robiony dla szerszego grona osob.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Aza

Cytat: Ryane w Czerwiec 10, 2010, 12:18:28 PM
Jak sobie to czytam to widze, ze Ktym i Aza nawet nie wiedza o co chodzi. Flaga to jedno, a jezyk obowiazujacy na serwerze to drugie. Flaga Unii Europejskiej - nie ma problemu. Flaga GB oznacza juz ze serwer tworza brytyjczycy, co nie jest prawda. Koncze juz na ten temat pisac, bo widze, ze juz postanowiliscie i nic to nie zmieni. Mam tylko nadzieje, ze uda sie dac flage UE :)

Jak dla mnie to flaga może być nawet Demokratycznej Republiki Kongo, jedynie co jest ważne to żeby na tych głównych kanałach typu trade/shout/HV był angielski i było to respektowane ;) bo o ile flaga na HZ nie wpływa w żadnym stopniu na standard gry o tyle wymienione w moim ostatnim poście hasła doprowadzają mnie do szewskiej pasji.

yeahu

przypuszczam że wątpię że beda open bety jakiekolwiek :P
Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

InsOmnia-

Cytat: yeahu w Czerwiec 10, 2010, 05:38:08 PM

+1 :)

Za jakies 10 dni skończy się beta, i rozpoczniemy przygotowania do startu, tak aby serwer był całkowicie gotowy na start, bez sekundowego opóźnienia :)

Kończąc temat chatów, język angielski jest językiem obowiązującym na hero chat/shout/trade, to co gracze piszą między sobą w pm/all chat/party/clan nas nie interesuje.

Ah no i oczywiście na forum również tylko angielski.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Ryane

Cytat: Ryane w Czerwiec 10, 2010, 12:18:28 PM
A co do serwera to mam jedno pytanie. Jak sie sprawuje geodata w przypadku odpalenia boxa? Box sie co 5s zacina czy idzie plynnie za postacia?

Ponawiam pytanie

radeksnara

jedno-dwu dniowa beta by nie zaszkodziła, a mogli bysmy uniknąć kilka niemilych błędów

Polgara

Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 10, 2010, 05:42:16 PM

Za jakies 10 dni skończy się beta, i rozpoczniemy przygotowania do startu, tak aby serwer był całkowicie gotowy na start, bez sekundowego opóźnienia :)

Chyba dość jasno napisał że bata testy kończą sie za 10 dni co za tym idzie na chłopski rozum do tego momentu te beta cały czas trwają

I jak wcześniej pisali każdy może w tych beta testach brać udział

casius

W takim razie będziemy sobie dyskutować po naszemu na tym forum. a na Cerberusowym po ang. kto umie. Przecież dla nas graczy i dla administracji Cerberusa to nawet lepiej bo będzie to swego rodzaju enklawa gdzie każdy wyrazi swoja opinię bez kasacji postów (jak to miało miejsce na Lol serwie Grunwald) Do tego jeśli topic się rozwinie to będzie on swego rodzaju reklamą która pod względem postów zawsze będzie na górze i może przyciągać innych graczy. Wilk syty i owca cała. Ważne aby dyskutować o grze, a docinki personalne nie powinny mieć w ogóle tu miejsca. W takim razie musimy zacząć trzymać dwie sroki za ogon i patrzeć na to pozytywnie bo inaczej to się pozabijamy :) Pozdrawiam all.

InsOmnia-

Cytat: Polgara w Czerwiec 10, 2010, 05:51:22 PM
Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 10, 2010, 05:42:16 PM

Chyba dość jasno napisał że bata testy kończą sie za 10 dni co za tym idzie na chłopski rozum do tego momentu te beta cały czas trwają

I jak wcześniej pisali każdy może w tych beta testach brać udział

oj przepraszam za niejasność, za 10 dni kończy się zamknięta beta, w której w tym momencie bierze udział 124 graczy. Jednak gdy napiszecie pm do Luna/Vincent, może dostaniecie jeszcze dostęp na betę na te kilka dni.

Co do geodaty, szczerze nie wiem  :shock: nie sprawdzałem ale domyślam się że jest to związane z tym ze geodata na l2j na razie używa tylko jednej synchronizacji, my jeszcze nie skończyliśmy własnego geoengine.

Ryane

A Evilus nie podzieli sie geodata z ktorej on korzysta? :) Na swoim serwerze ma ja idealna

Gandam

fakt na BoA jest boska geodeta :)

zadam po raz kolejny pytanko, nie dziwie sie ze w tym flame przeoczyliscie :)

czy konieczne jest aby na stronieg glownej L2C byla informacja na temat ile jaki klan ma crp ?:> moim zdaniem nie powinny byc ujaniwane takie info :) nie mam mocnego argumentu, poprostu tak uwazam :P
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

InsOmnia-

Cytat: Ryane w Czerwiec 10, 2010, 06:54:21 PM
A Evilus nie podzieli sie geodata z ktorej on korzysta? :) Na swoim serwerze ma ja idealna

mamy taka samą + ten sam config (pytałem evilusa o konfiguracje)

Co do clan rep, na razie nikomu nie przeszkadza, jeśli będzie to sprawiać jakieś większe problemy, wtedy usuniemy.

ARCYK

No nie wiem na BoA coś moja postać się często zacinała.

GenesiZ

Cytat: ARCYK w Czerwiec 10, 2010, 08:04:26 PM
No nie wiem na BoA coś moja postać się często zacinała.

Może masz słabego neta :D
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

ARCYK

Nie, kolega też narzekał, że mu się postać plącze a ma innego neta, żeby nie było :P. Szczególnie przy wchodzeniu do sklepów albo klikaniu gdzieś dalej. Po prostu się zatrzymywał oO