Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ugh

Nie wiem czemu moja kura (85 lvl) chodzi jakby miała zbyt duży udźwig. Regen many też ma o połowę zmniejszony.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Lokocz

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 05, 2010, 05:37:59 PM
Cytat: Lokocz w Lipiec 05, 2010, 05:36:56 PM
Cytat: InsOmnia- w Lipiec 05, 2010, 05:35:02 PM
Cytat: Lokocz w Lipiec 05, 2010, 05:20:55 PM
Cytat: Rickert w Lipiec 04, 2010, 03:45:19 PM
AoE skille? No tak, ale Ty pisałeś o tym, że się mooby rozchodzą. No, tak jest że teraz nie trzymają się w rogu - dlatego nie możesz robić takich rox trainów jak na GF i niżej.
tu nie chodzi o skille, ai mobow czy inne tam...
problemem wszystkich serwerow l2dc jest strasznie -_-'ana geodata (totalne dno) i zakladajac, ze cerberus nie ma wlasnej geodaty, to i nie trudno wywnioskowac ze wlasnie tutaj lezy zrodlo waszego problemu

http://www.youtube.com/watch?v=ks4Q-H1zFgo

A mimo wszystko na offie farmi się przy ścianie (skała), bo moby ewidentnie chodzą. I tak, chodzi tu o AI mobów, jak już pisałem na początku, a nie o geodata. Wystarczy przeciętna wiedza o serwerach l2j lub nawet o geodacie żeby to zrozumieć. Jednak jak zwykle ludzie piszą nie mając zielonego pojęcia jak coś jest zbudowane.
ale ja mam bardzo dobra wiedze o serwerach l2j i rozumie jak to dziala :)
pozwol, ze sie nie pochwale, bo szkoda zaczynac flame

wytłumacz mi tylko w takim razie o co chodzi z tą geodata, jestem niesamowicie ciekaw jakie ma to znaczenie. (PS: na offie widocznie geodata też jest totalnym dnem, co widać na filmie powyżej)
co ty gadasz?
osobiscie nigdzie indziej nie widzialem takich trainow jak na offie, malo tego - w ten sposob goscie pomagali mi expic bisha i jak to czytam to po prostu krew mnie zalewa

a co do mojej wiedzy na temat serwerow l2j - to mnie nie prowokuj do pozdielenia sie nia ^^

coshoo

W Gracii Final bije się aoe destro/warlord bezproblemowo, znerfowali tylko reuse skilli. Żadne moby nie chodzą jak je bijesz itp. W GE za wiele w tym temacie się nie zmieniło. 6 czy 8 mobów to się bije jak się nie ma polearm mastery passywa, z tym passywem bije się duuużo więcej.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Alarion

tak z ciekawości, was nie przeraża taka ilość bugów, jakie tu czytam? Nie lepiej iść na jakiś sprawdzony serwer? Chociażby RPG
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Argento

Cytat: Alarion w Lipiec 05, 2010, 08:03:55 PM
tak z ciekawości, was nie przeraża taka ilość bugów, jakie tu czytam? Nie lepiej iść na jakiś sprawdzony serwer? Chociażby RPG
Z tego co wiem sam grales na Dex i teraz jak grasz na RuOff to negatywnie oceniasz inne prywatne serwery nie sprawdzajach ich.
Jak dla mnie i tak Cerberus ma najlepsze pliki z serwerow L2j na ktorych gralem [wlacznie z l2ex]
Rpg club to dno-jakies ciasteczka bajery itp.
80 % Ludzi gra dla PvP a na prywatnych serwerach maja szanse wlasnie brac udzial w takim pvp ,nie kazdy ma zapal do grania na Retailu itp
A Cerberus jak na razie zapowiada sie dobrze,jednym z lepszych privow,Ciebie nie przerazala masakryczna ilosc bugow na dexie,nas nie przeraza jakas tam ilosc bugow tu,nie jestesmy dziecmi-bylismy swiadomi gdzie wbijamy.
Tekilla nasz ogarniety forum user:

Cytat: ojciec1987 w Sierpień 27, 2010, 04:39:35 PM
szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.

pardi

by niejaki ares666

Java > off pliki

z tego co wiem BeMyFlak gra tez tu więc serwerek pewnie nie w kij dmuchał xD
@PSN: pardinek
pogram: bc2, bf3, mw, mw2, mw3, bo, bo2, moh, moh wf,  fifa11 pogram !

Ryane

Cytat: Argento w Lipiec 05, 2010, 08:15:07 PM
Z tego co wiem sam grales na Dex i teraz jak grasz na RuOff to negatywnie oceniasz inne prywatne serwery nie sprawdzajach ich.
Jak dla mnie i tak Cerberus ma najlepsze pliki z serwerow L2j na ktorych gralem [wlacznie z l2ex]
Rpg club to dno-jakies ciasteczka bajery itp.
80 % Ludzi gra dla PvP a na prywatnych serwerach maja szanse wlasnie brac udzial w takim pvp ,nie kazdy ma zapal do grania na Retailu itp
A Cerberus jak na razie zapowiada sie dobrze,jednym z lepszych privow,Ciebie nie przerazala masakryczna ilosc bugow na dexie,nas nie przeraza jakas tam ilosc bugow tu,nie jestesmy dziecmi-bylismy swiadomi gdzie wbijamy.

Kazdy gra tam gdzie mu wygodniej. Mi bugi nie przeszkadzaja, jak sa szybko naprawiane, a tak na tym serwerze jest. Smiesza mnie ludzie co opowiadaja jakie to l2j jest zle a 95% z nich wlasnie na takich serwerach grala. Wczesniej byl retail, a i tak graliscie na privach, bo na retailu trzeba placic. Teraz jest ruoff, rpg club i niektorym osobom przeszkadza cyrylica i ogromna dota. Ja nie gram po to, by wszystko mi super dzialalo na serwerze, bo to nie jest najwazniejsze. Nie wiem czemu, ale zawsze na l2j lepiej mi sie gra, a bugi nie przeszkadzaja.

Cytat: pardi w Lipiec 05, 2010, 08:17:11 PM

by niejaki ares666

Java < off pliki

nie zaczynaj dyskusji o tym smiesznym klanie, bo kazdy ma juz o nim wyrobiona opinie.

InsOmnia-

by niejaki ares666

Java > off pliki

do tego jeszcze bardzo daleko, ale patrząc na to co było na serwerach l2j 3/4 lata temu, to kto wie, jeśli tylko ten postęp się utrzyma.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

pardi

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 05, 2010, 08:22:20 PM

by niejaki ares666

Java > off pliki

do tego jeszcze bardzo daleko, ale patrząc na to co było na serwerach l2j 3/4 lata temu, to kto wie, jeśli tylko ten postęp się utrzyma.

właśnie czekam jaka java Frintezzie wyjdzie :P
@PSN: pardinek
pogram: bc2, bf3, mw, mw2, mw3, bo, bo2, moh, moh wf,  fifa11 pogram !

Kommodus

dobra a teraz ci pokażę róznicę miedzy twoim serwerem a : http://www.youtube.com/watch?v=Bi8yRJX3VpQ&feature=related
ps BD z polem na normalnym serwie lepiej sobie radzi  niz na tym  WL/Destro xD
Ustawiony maxymalnie w sciane,w rogach to samo sie dzieje co wy na to? :<

InsOmnia-

Cytat: Kommodus w Lipiec 05, 2010, 09:09:20 PM
dobra a teraz ci pokażę róznicę miedzy twoim serwerem a : http://www.youtube.com/watch?v=Bi8yRJX3VpQ&feature=related
ps BD z polem na normalnym serwie lepiej sobie radzi  niz na tym  WL/Destro xD
Ustawiony maxymalnie w sciane,w rogach to samo sie dzieje co wy na to? :<

Akurat to co pokazałeś to tak, problem geoengine. Na l2j z jaskiniami zawsze był problem, może w końcu jak l2dc skończy własny geoengine to będzie to inaczej wyglądać, zobaczymy.

ugh

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 04, 2010, 11:47:46 PM
Cytat: ugh w Lipiec 04, 2010, 11:43:14 PM
Nie mogę wziąć quest: Light and Darkness od Hierarch na Valley od Saints. Jest napisane, że muszę ukończyć quest Sweet Whispers - mam już go zrobionego.

rano po rr będzie działać.

ten sam problem, u tego samego npc z questem: The Coming darkness.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

InsOmnia-

Cytat: ugh w Lipiec 05, 2010, 10:46:46 PM
Nie mogę wziąć quest: Light and Darkness od Hierarch na Valley od Saints. Jest napisane, że muszę ukończyć quest Sweet Whispers - mam już go zrobionego.

hm tym razem przetestuje jak poprawie :), rano możesz próbować.

Alarion

Tylko 1 małe sprostowanie:

Na dexie, to grała jakaś nędzna moja podróbka, co mi i na ru ofie nick zakosiła. Również kiedyś dawno temu jeszcze przed retailem i ru ofem grałem trochę na privach (z ~~2 lata czasy początku C3 na ofie), ale na bank nei takich chu** jak Dexbound...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Argento

Cytat: Alarion w Lipiec 06, 2010, 12:51:04 AM
Tylko 1 małe sprostowanie:

Na dexie, to grała jakaś nędzna moja podróbka, co mi i na ru ofie nick zakosiła. Również kiedyś dawno temu jeszcze przed retailem i ru ofem grałem trochę na privach (z ~~2 lata czasy początku C3 na ofie), ale na bank nei takich chu** jak Dexbound...

No to byc moze sie pomylilem :p ale Outcasters tam gralo wiec myslalem ze Ty tez:D
BTW.Jak tam Wam na RuOff idzie?

szable w dlon :) , jak serwer bedzie dobry to zrywam z laska :) ma ktos jakies info o jakims klanie z setupem dla magow?

Jestem noobskim graczej l2jotuf i serferuf ofofopotopnyh,a admin tego forum to zyd bo zydzi 665 minusuf.

InsOmnia-

Cytat: ugh w Lipiec 05, 2010, 10:46:46 PM

Oj nie doczytałem, teraz to o inny quest chodzi :), zaraz po update będzie ok.

Fabienne

Java > off pliki

Pliki nie są tak ważne jak administracja... Mimo ze taki rpg-club pliki ma fajne to wiele osób już nie ma ochoty tam grać właśnie przez nieudolną administrację...

Lokocz

Cytat: Fabienne w Lipiec 06, 2010, 09:40:50 AM

Java > off pliki

Pliki nie są tak ważne jak administracja... Mimo ze taki rpg-club pliki ma fajne to wiele osób już nie ma ochoty tam grać właśnie przez nieudolną administrację...
pliki sa najwzaniejsze - bo to pliki przyciagaja ludzi, daja gwarancje stabilnosci serwera, a poki administracja nie bedzie odwalac cyrkow typu "catalin" to nikt nie bedzie na nich narzekal, poki co sa w porzadku, pomagaja gracza praktycznie z kazdym problemem, wiec gadanie ze administracja na rpg jest nieudana to jest czyste klamstwo albo brak pojecia
a jesli sie myle to pokaz mi drugi serwer porownywalny do rpg, ktory ma chujowe pliki

Fabienne

grałam pół roku na rpg x30 i wiem co mówię... gra na ss lagach przez 2 miesiące, obiecywanki że jak będzie "adena" to będzie sprzęt i po upgradzie znowu to samo, przymykanie oczu na boty, odbanowywanie za donate, nie usuwanie bugów które powstały przez sslagi czyli enchant skili na +nie wiadomo ile.. skile jak skile ale czy na prawdę tak trudno znaleźć które chary mają za dużo dodatków z certyfikacji skoro powinny być max 4. Cyrki z tiatem i instancją gdzie gmi tydzień zwlekali z zamknięciem jej odpowiednio. Na x5 po sslagach można było recki s dublować z q..jakieś 2 miesiące po starcie tamtego serwera recki nadal były na koncie a ponoć baza miała być wyczyszczona ( w sporych ilościach). Nie wystarczą pliki jeśli nie umie się na nich nic zrobić. Mimo wszystko te z rpg też nie były idealne. Z samą administracją nie dało się dogadać, nie mówiąc o tym ze otwierali serwer za serwerem z dolarkami w oczach na jakiś bzdurnych ustawieniach jak x8.

Lokocz

Cytat: Fabienne w Lipiec 06, 2010, 10:20:36 AM
grałam pół roku na rpg x30 i wiem co mówię... gra na ss lagach przez 2 miesiące, obiecywanki że jak będzie "adena" to będzie sprzęt i po upgradzie znowu to samo, przymykanie oczu na boty, odbanowywanie za donate, nie usuwanie bugów które powstały przez sslagi czyli enchant skili na +nie wiadomo ile.. skile jak skile ale czy na prawdę tak trudno znaleźć które chary mają za dużo dodatków z certyfikacji skoro powinny być max 4. Cyrki z tiatem i instancją gdzie gmi tydzień zwlekali z zamknięciem jej odpowiednio. Na x5 po sslagach można było recki s dublować z q..jakieś 2 miesiące po starcie tamtego serwera recki nadal były na koncie a ponoć baza miała być wyczyszczona ( w sporych ilościach). Nie wystarczą pliki jeśli nie umie się na nich nic zrobić. Mimo wszystko te z rpg też nie były idealne. Z samą administracją nie dało się dogadać, nie mówiąc o tym ze otwierali serwer za serwerem z dolarkami w oczach na jakiś bzdurnych ustawieniach jak x8.
mimo to 5x funkcjonuje idealnie i nie masz na chwile obecna lepszego priva, a cyrki o ktorych mowisz dawno zostaly rozwiazane wraz z naplywem gotowki..
ku nawet mojemu zdziwieniu szybko sie ze wszystkim uporali - brak jakichkoliek lagow (wlacznie ss) przy 5.2k online, dosyc sprawnie dzialajacy antybot, duzo sie zmienilo odkad zatrudnili anglojezycznego gma (poczatek 5x)
porownujac high rate 30x, na ktory kazdy ma -_-'ane (to mial byc test serwer) do 5x to nie jest to samo, a co do dolarow w oczach - nikt nie otwiera serwera l2 bez zamiaru zyskow
juz slyszalem hipotezy, ze community i administracja > pliki, a popatrz co sie stalo z dexem.....

Kokiruka

Wszystko fajnie, pięknie ale panowie wasza dyskusja nijak ma się do wątku w którym dyskutujecie  :)

Lokocz

Cytat: Kokiruka w Lipiec 06, 2010, 10:37:14 AM
Wszystko fajnie, pięknie ale panowie wasza dyskusja nijak ma się do wątku w którym dyskutujecie  :)
no niepotrzebnie to zeszlo na temat innego serwera, ale to juz nie do mnie pretensje....

InsOmnia-

Cytat: Lokocz w Lipiec 06, 2010, 10:27:23 AM
- nikt nie otwiera serwera l2 bez zamiaru zyskow

<---

dla nas to zabawa, hobby.

Argento

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 06, 2010, 10:51:35 AM
Cytat: Lokocz w Lipiec 06, 2010, 10:27:23 AM
- nikt nie otwiera serwera l2 bez zamiaru zyskow

<---

dla nas to zabawa, hobby.
Troszke lipa jezeli Wam sie to znudzi,mam nadzieje ze nie i serwer postoi kilka lat.

PS.Banujecie/Jailujecie ludzi za ciezkie slowa i obraze innych graczy na ogolnym czat?
Bo mam tutaj jednego takiego delikwenta-walnalem screeny.Jak sobie posiedzi w Jailu to zrozumie.

Kokiruka

Wejścia do GC są cztery a do drugiego świata (dawnego gc) jest tylko jedno. I tu mam pytanko tak stworzyliście to dawne gc, czy to niedopatrzenie, że przy pozostałych wejściach nie ma NPC do teleportu do dawnego światu?  :)