Dziwne lagi

Zaczęty przez Krzysieeek, Lipiec 21, 2010, 09:30:02 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Krzysieeek

Witam. Ostatnio serwer na ktorym gram zmienil pliki na l2DC ( nie ogarniam tego wiec sie nie smiac, nawet nie wiem co to l2dc, ale wiem ze to jest na tym serwie) i nagle zaczely sie lagi. Gdzies wyczytalem ze cerberus mial te same pliki a tam tez mialem lagi. Do tego moj sasiad z ktorym gram ma tego samego providera i on takze ma lagi. Moze mi ktos powiedziec czym to spowodowane jest? Zostaje mi cos poza nadzianiem sie na noz i opuszczenia serwa?

//Soulern: ==> Errors...

Ryane

Pewnie lagi spowodowane przez serwer. Najlepiej o takie sprawy sie pytaj na forum serwera na ktorym grasz. Nie wiem jak mogles miec lagi na cerberusie, gram tam od poczatku i jedyne lagi mialem na siege.

Krzysieeek

No wlasnie o to chodzi ze taki klopot mam ja i moj sasiad. Nie slyszalem zeby ktos inny sie skarzyl.

Ryane

software serwera nic do tego nie ma, jesli jestescie jedynymi osobami z lagami. Najlepiej daj adres strony serwera, moze ktos z tego forum gra na nim i potwierdzi, ze gra tam bez lagow. Lecz jesli na 100% inni lagow nie maja to problem tkwi w waszym internecie.

Rickert

Cytat: Krzysieeek w Lipiec 21, 2010, 09:43:05 PM
No wlasnie o to chodzi ze taki klopot mam ja i moj sasiad. Nie slyszalem zeby ktos inny sie skarzyl.
Dostawca neta? Jaki ping?
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Krzysieeek

Multimedia. Wiem ze ludzie lagow nie maja bo pytam na klanie i na VT i nic. Lider klanu tez ma multimedie tylko ze on z innego miasta jest.

Rickert

Problem z odbiornikiem w Twoim mieście. Poczekaj aż miną lub zadzwoń do nich i zapytaj. Jeszcze najlepiej zapytaj admina Cerberusa gdzie mają serwerownie może się przydać w podaniu przyczyny lagów jak będziesz zdzwonił.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

ViveN

Moze to głupia odpowiedz ale mozliwe że online sie zwiekszył i wam poprostu internet nie daje rady.

Kamal

Możliwe, że macie rozwiązanie w sieci osiedlowej jak było kiedyś u mnie, czyli styk światłowodu na pierwszych blokach, a reszta połączona pod niego radiem. Wystarczy mała zmiana pogody i już ping/transfer leciał na łeb i na szyję.

Krzysieeek

Nadzialem sie na noz i poskutkowalo ;] od wczoraj lagow nie mam.