HELP NOOB ALERT

Zaczęty przez Junek, Listopad 25, 2010, 08:00:30 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Junek

Witam
Nie wiem, od czego zacząć może od tego że obecnie jestem noob. Wcześniej grałem na interlude abyss. Interlude to było tylko z nazwy, czyli prawie nic nie działo. Zastanawiam się n popykaniem na gf albo Frey jeszcze nie wiem. Czasu nie ma praca szkoła, itd. No, ale w zime cos tam się pogra. Teraz prośba do forumowiczów czy ktoś ma namiary na jakieś stronki czy poradniki, bo wiem, że pseudo Inter a gf to tak jakbym zaczynał od nowa. Nie wiem gdzie się expi, jakie qesty brać itd. Nie Czaje tych kokabór Kameloków......... itd. Może ktoś zna jakiś mini poradnik czy jakieś strony gdzie można poczytać o zmianach począwszy od interlude. Z góry dzięki za pomoc. A może ktoś zwięźle napisze co i jak ;) Dodam że pogram sps.

PS. Pisze to w rpg dziale bo tu chyba całe forum zagląda ;)
http://insomnia.org.pl było mineło ;)

Polopiryn

Co do opisywania zmian jakie są od interlude do frey-i to by zabrakło dnia. Ogólnie można powiedzieć iż została dodana nowa rasa Kamael oraz kilka nowych lokacji. Gracia, Hellbound, Seed of Destruction?. I wiele więcej.

Quest na kokabure,buffalo i cougar są banalne to jest raptem 5 minut roboty. Expienie do 76 dużo się nie zmieniło, praktycznie expisz spoty, caty. Dopiero expienie od 76+ się zmieniło, doszło dużo nowych lokacji, kilka się zmieniło.

Tu masz linki do questów na zwierzaki:
http://www.voodol2.fora.pl/faq,6/questy-na-zwierzaki,12.html

Nie wiem, co tu ogółem opisywać. Tylko SPS już nie jest taki OP jak to było, reuse hydro blast ma 1,6 sekundy tyle ile prominence albo hurracine. Casting już nie wpływa na reuse skilli. Tak samo atk.spd.

Nie wiem, co miałbym opisywać tutaj więcej. Bardzo dużo się zmieniło, więc najlepiej wal pytania.

A moderator i tak przeniesie temat ;D, ale to fakt że tu najwięcej ludzi lub raczej spamerów zagląda.
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

GenesiZ

Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Junek

jak rozumiem kokabura załatwia sprawę jeśli chodzi o maga??
a coś mi się obiło o uszy że wilka też warto zrobić ale jak pisałem tylko mi się obiło?
zasadnicze pytanie jakim magiem sie teraz fajnie gra pvp/exp ??

jac0l

Praktycznie każdym, ale najlepiej wychodzi SH/SPS ;p Ta kura załatwie sprawe;p emp i te sprawy masz od niej ale dopiero po 55lvl(?)
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Rickert

Do 55 lvla daje Ci tylko trochę heala, po 55 jak już ją przemienisz masz btb, bts, empa, acu(?) i daje Recharge. Świetna sprawa na najwyższym lvlu.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Prokrastynator

od 55 daje recharge i nie składa sie na hita +
CytatLevel 55    
Empower 3 (2 Minuty), BtS 6 (20 Minut)

Level 60    
BtB 6 (20 Minut), Shield 3 (2 Minuty)

Level 65    
Concentration 6 (2 Minuty), Acumen 3 (2 Minuty)

takze swietna sprawa dla nukerow, healerow/rechargerow
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

sestokacjusz

http://lineage2-info.pl/news.php i z boku masz dzial biblioteka:) na poczatek powinno wystarczyc  ja sie z tego uczylem grac jak wrocilem po dlugiej przerwie do l2

Lokocz

Cytat: Prokrastynator w Listopad 25, 2010, 11:00:16 PM
od 55 daje recharge i nie składa sie na hita +
CytatLevel 55    
Empower 3 (2 Minuty), BtS 6 (20 Minut)

Level 60    
BtB 6 (20 Minut), Shield 3 (2 Minuty)

Level 65    
Concentration 6 (2 Minuty), Acumen 3 (2 Minuty)

takze swietna sprawa dla nukerow, healerow/rechargerow
dla kazdego dd tak na prawde

Junek

klany płaca coś za akademii czy to tylko latanie z crestem?? na rpg x15

Neologis

Płacą, musisz dobrze szukać, albo krzycz w Dion / Gludio - LF Academy with Reward.
L2 Phoenix:
Faraday - Sorc/BP

AMR

najwięcej zysku klan ma z Ciebie jak daje Ci invita gdy masz lvl mniejszy bądź równy 16, czym wyższy tym mniej CRP dostaje.

Junek

a jeśli chodzi o pety dla maga struś najlepszy ale widze że sporo magow lata z wilkiem tez się do czegoś przydaje??

Prokrastynator

pewnie bufferzy do solo expa
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

Junek

kolejne pytanie gdzie biorę tego qesta na 3 proffe za 3kk?? na rpg

Prokrastynator

u bs'a w giran, po prawej stronie drzwi stoi taki npc daeger czy cos takiego

MastJedi

Co do kury - jest to _jedyny_ sposób na recharge SE i EE, odkąd nie mogą być rechargowani. Praktycznie _obowiązkowa_ dla tych klas.
Wilk, jak napisali przedpiścy - bezużyteczny dla nukera (chyba, że jakiś pasjonat - na nukerze najszybciej sie go lvl-uje.), nieoceniony dla Propheta :D Praktycznie jedyny skill ofensywny, jaki PP posiada to "Summon Great Wolf/Fenrir" :D. WC jeszcze jakoś sobie radzi sam, jeśli chodzi o solo.
Dla DD byczek, byczek i jeszcze raz byczek. Aczkolwiek możesz wtedy zapomnieć o zealot/frenzy na orku... A no i masz w inventory wołowiny w bród, bo często lubi łapać aggro i padać.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

jac0l

Dla dd byk? z jakiej racji?

Lokocz

Junek

jedziemy dalej :D jak już mam strusia to jakich 2 baferków się opłaca zrobić do maga ?? Chyba 2 mogę odpalić oprócz maina.

nie wiem czy tylu odpalę bo przy takim online mój komputer ma moc obliczeniowa równą stonce ziemniaczanej ;)

jac0l

Cytat: Lokocz w Listopad 26, 2010, 10:23:25 PM
Cytat: jac0l w Listopad 26, 2010, 07:58:24 PM
Dla dd byk? z jakiej racji?
heal/buff
Tak wiem, ale najczęsciej jak już sie expi to tak i tak w pt:D Wiec wilk>byk?

sestokacjusz

do maga na pewno manodajka   imo  ee  chyba lepszy z clarity niz emp z se (empa ci rzuci kura)i na niej tez obowiazkowo  kura   dziala to mniej wiecej tak

clarity na all kura zwraca manodajce manodajka kurze kura tobie  w ten spsoob   dolaczajac invo manodajki jestes samowystarczalny  co do drugiej  postaci    pp chyba najlepszy stricte pod maga

btw  pp strasznie skrzywdzony jest teraz mogli mu chociaz kurna transfomracje dac:P

HellSign

gra magiem :

SPH/SPS/NECRO :

Robisz kurę,
robisz BD,
robisz EE.

(Jeżeli zakładasz, że nie szukasz constant PT, bez tego na wyższym lvlu będzie lipa... a tak to masz recharge(kura Ci nie wystarczy), clarity, mp, heal, bd macro(30% Casta, mcrit, 20% m.attack)

Mój kolega grał w taki setupie i nie narzekał ...

DD :
DD(Berk, Deska, AW, Tyrant ... imo najlepszy wybór) + Wilk(świetny damage dealer, a inwestujesz tylko 200kk(w top EQ) na Hlvlu jak masz broń s +150, set a to w mosie zrobisz z samej adeny na godz 100kk+/- /godz.

+ BD(vampir, crit rate, att speed, p.atack),
+ WC(Cov, buffki) itd. trochę dłużej poexpisz i możesz farmić grać ile chcesz.

Jak grasz bez consta, a komp pozwoli Ci na te dwa boxy, to nie rób tego błędu co nie którzy i zrób sobie te postacie, zajmie Ci to wstępnie trochę dłużej, ale później będzie przyjemniej, o wiele !)

1. Jak wbijesz to pamiętaj o tym, że na gracji final nie robi się normalnego questa na 2nd profesję, zabiera on dużo czasu.

1.Robisz 1Lv postać dobijasz 15, idziesz robić Quest na wilka, pamiętaj żeby expić go nonstop bo Lv mu leci wolniej jak jest  między postacią a wilkiem duża róźnica lvli.
2.Robisz tymi boxami Kamaoloke (26 Kamaoloka - opisów szukaj przez Google) w gludio, po 1st classie będiesz miał 24Lv, zrobisz w trio(main+2boxy) kamę i dostaniesz 30, później expisz do 40, robisz  Q

3.Bierze się od Głownego kowala w giran, wiazanka zwiazana z gadaniem z npctami pod cruma tower 1.5kk adeny(x3 postacie+ to co wydropiles, akurat bedzie na zmiane profesji)

4. Masz (Np. EE/BD + MAG(z kurą), WC, BD + DD(Z wilkiem) na 40+ i farmisz !

[wilka/kurę zamieniasz na ulepszonego na lvlu 55(będzie koło 58-60, jak zrobisz tak jak powiedziałem kiedy wilk/kura dostanie 55Lv(wtedy już jest bardzo przydatna]

Możesz poszukać też akademii za odpłatą

RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Junek

Dzięki za rady. miałem własnie bd zrobić miast pp bo n niego szkoda czasu na tym etapie. @ kury do ee i sps i wilk na bd ;) będzie stado wymiataczy ;)

HellSign

Cytat: Junek w Listopad 27, 2010, 02:55:47 PM
Dzięki za rady. miałem własnie bd zrobić miast pp bo n niego szkoda czasu na tym etapie. @ kury do ee i sps i wilk na bd ;) będzie stado wymiataczy ;)

Spox, main+2 boxy allowed także np.

IMO :
Necro(teraz debuffer, fajnie się gra i farmi + sh niezły na pvp i fajna farma)+BD/EE i masz naprawdę ładny starter do farmy ! powodzenia na serwerze.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON