[x666/High] L2 Certus - Interlude Server PVP/PK/FUN [23/12/2010]

Zaczęty przez Integer, Grudzień 08, 2010, 05:53:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ventariel

Wiem ze kiefer, ale tez chyba nalezy do skladu GMow tak? To zeby bylo jasne, Kiefer usuwal posty i banowal mnie zamiast cokolwiek odpisac. W innym temacie usunal posty innej osoby ktora nieprzychylnie sie wyrazala o serwerze. Takze... wszystko jasne jakie macie podejscie

M4juS

To jak będziecie wszystko nerfić to znerfcie też CDLa, bo teraz to same necrusy latają :D

Rickert

Chciałbym zgłosić parę bugów.
Czy zmienienie landrate blowów, że nie zawsze chodzą to był celowy zamysł? Rozwiązanie dobre, ale tylko pod mass pvp - dagger na 1v1/oly nie ma za bardzo jak zaistnieć, kiedy 4x pod rząd nie wejdzie ewidentny BACKstab.

OL - jak na każdym HR il.. przekokos. ;)

Hex... Na każdym interludzie były z tym problemy, tak i jest tutaj - czyli.. landrate zerowy, na +10 nie wchodzi na ludzi bez biży(ofc na 80 lvlowców)

Czyli... czasem błędy jak na każdym hr interlude, a ludzie tutaj łudzili się na coś o wiele.. wiele lepszego.

Ale są też plusy.. Czegoś, co na innych l2j interlude jak grałem, nie mogłem spotkać.

Archerzy.. dobrze zrobieni, dzięki temu nie będzie tak, że jeden archer z augu duel might ciśnie wszystko i wszystkich.. Mając epicki + bowa na 15 na mass pvp będzie można czuć siłę dobrego archer pt. Więc plusem jest to, że archerzy na solo pvp się nie nadają(Coś jak na lov rate interlude, nie?) :P

Pierwszy server interlude l2j hr - gdzie działają detargety i skille daggerów z 79(Choć mam pewne wątpliwości co do CA u AW)

Duuuużo pvp - a chyba o to chodzi.

Co JA bym zaczął poprawiać na Twoim miejscu na teraz?

Bug z noblessem - czasem po resie nie masz buffów, mimo że miałeś nobla.
Zmienił drop Ls'ów. W ciągu nocy narobiłem ich 30, imo to jest za dużo i za kilka dni będzie już po XXX rodzaju augu w broniach - czyli.. obniżył szansę na Ls'a i to na b.niską.

Hmm, na teraz to raczej wszystko. :P

Cytat: M4juS w Grudzień 25, 2010, 01:26:50 PM
To jak będziecie wszystko nerfić to znerfcie też CDLa, bo teraz to same necrusy latają :D

Zauważ, że ci cdl'owcy to są na subie.. i to nie pod pvp - tylko pod farmę. :)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

M4juS

Zauważ, że są pod pk :P A ja za cholere nawet nię mogę się skillem na typie oflagować, zanim się oflaguję to już leżę :P a wolałbym pkować jak inni :D

Integer

Posty które obrażają serwer są automatycznie usuwane a autorzy banowani. Chcesz wyrazić swoją opinie ? Zrób to w sposób kulturalny!

Błędy które wymienił Rickert są już poprawione i czekaj na restart

GenesiZ

Integer trochę lipa z tym noblessem, jedni wzięli go za darmo, inni dali 10GB, a jeszcze inni (tak jak ja) wydali 40GB, trochę to nie fajne bo jedni musieli farmić a drudzy wzięli go za darmo. Mi tam nie szkoda tych 40GB ale to troche niesprawiedliwe.
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Ventariel

Cytat: Integer w Grudzień 25, 2010, 02:04:18 PM
Posty które obrażają serwer są automatycznie usuwane a autorzy banowani. Chcesz wyrazić swoją opinie ? Zrób to w sposób kulturalny!

Błędy które wymienił Rickert są już poprawione i czekaj na restart
A Ty akurat wiesz w jaki sposob to zrobilem... Nie uzywalem zadnego slowa powszechnie uwazanego za niecenzuralne, byla to kulturalna opinie ale oczywiscie do tego sie teraz nie przyznacie. Usuwane posty i bany maja wszyscy wyrazajacy nieprzychylna opinie a nie w sposob niekulturalny.

Cytat: GenesiZ w Grudzień 25, 2010, 02:07:17 PM
Integer trochę lipa z tym noblessem, jedni wzięli go za darmo, inni dali 10GB, a jeszcze inni (tak jak ja) wydali 40GB, trochę to nie fajne bo jedni musieli farmić a drudzy wzięli go za darmo. Mi tam nie szkoda tych 40GB ale to troche niesprawiedliwe.
tak samo sprawiedliwie wyszlo z enchantem. I tak samo sprawiedliwie bedzie ze wszystkim na tym serwerze

Rickert

Oni mieli za free a ja nie... aha, tylko że odrobienie tego to jest 1 dzień.

Parę wkurzających błędów:
Geodata, przez te kamyki na farmach czasem tracisz 10sec na dobiegnięcie.. :) Geodata nie jest za dobra.
Passywne AUGU nie działa.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

GenesiZ

jeszcze najważniejsze Integer, błagam Cię wyłączcie te czapki mikołaja z dropu.

RanD

Cytat: GenesiZ w Grudzień 25, 2010, 02:17:51 PM

+1

A ja wam powiem,że mi się bardzo przyjemnie gra,co z tego,że są błedy... Ważne jest,że na serwie jest  dużo pvp i to się liczy. Jak ktoś gra z klanem to co innego

M4juS

Integer

Cytat: Rickert w Grudzień 25, 2010, 02:12:51 PM

Geodata, przez te kamyki na farmach czasem tracisz 10sec na dobiegnięcie.. :) Geodata nie jest za dobra.

Ktore skille i gdzie geo. Wszystko da się poprawić :)

Cytat: Rickert w Grudzień 25, 2010, 02:12:51 PM

Cytat: GenesiZ w Grudzień 25, 2010, 02:17:51 PM

Zmniejszyłem szanse ;) Chciałem żeby się świątecznie zrobiło ;p
Zwiększyłem znacznie exp na farmach i na leaveling arenach, będzie teraz o wiele łatwiej, po rr.

driki

prosze kulturalnie o dodanie tego soes-a z btb przed olympiada jest to ku... możliwe??

Ventariel

Cytat: driki w Grudzień 25, 2010, 03:06:50 PM
prosze kulturalnie o dodanie tego soes-a z btb przed olympiada jest to ku... możliwe??
oczywiscie, ale nie na tym serwerze  :P

Integer

Oczywiście, będzie po RR

Cytat: Ventariel w Grudzień 25, 2010, 03:10:36 PM
oczywiscie, ale nie na tym serwerze  :P

Nie wiem czego Ty tu jeszcze szukasz...

Ventariel

Teraz juz tylko dobrej zabawy z nabijania sie z certusa, bo na pewno nie zabawy na serwerze. Bede uswiadamial graczy pytajacych sie czy warto grac tutaj.

driki

a i prosze bardzo o ogólnie dodanie 2h bluntow :F przydałoby się też miec DHA :X

HellSign

Cytat: Ventariel w Grudzień 25, 2010, 04:20:35 PM
Teraz juz tylko dobrej zabawy z nabijania sie z certusa, bo na pewno nie zabawy na serwerze. Bede uswiadamial graczy pytajacych sie czy warto grac tutaj.

Konkrety, a nie hajt ....

Serwer jak serwer fajnie, że macie spory Online jak na serwer PvP.

Grałem chwilę(1.5h) i mam parę refleksji :

- Zbyt łatwy enchant zamiast ludzie z EQ +6/7 będą z EQ+20~+++ a to oznacza tzw. brak balansu postaci,

- Zbyt mocna deska - jednak jak ją znerficie to też nie fajnie ... ale z drugiej strony to wszystko wina EQ +++

- Daggerzy są przegięci (Soultaker, BP, AW, OL -> QQ)

+ Mało Codexów,
+ fajne miejsce na farmę (przy czym -, za 1ną farmę powinno być dla urozmaicenia z 7-9 farm, różnego typu:P)
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Ventariel

Cytat: HellSign w Grudzień 25, 2010, 04:25:54 PM
Cytat: Ventariel w Grudzień 25, 2010, 04:20:35 PM
Konkrety, a nie hajt ....
Konkrety byly, na forum serwera, pisane z 4 kont^^ ale nie mogli ich zniesc niestety.

driki

co do deski to jak przegięta ? deska jest zdaje się jako 1 z najbardziej zbalansowanych postaci na każdym servie robi praktycznie to samo
na koxach best/bez juz nie bardzo więc w czym problem?

DoD0

Wszystko fajnie Integerku piszesz, ale ludzie którzy zrobili eq +10 dla całego klanu bugiem, porobili noble także, biegają teraz w pt 7 bishów i 2 dd. I nawet nie ma się co flagować. Teraz coś takiego robi się na każdym serwerze nie zależnie od kroniki. Jedna osoba znajdzie buga, zaraz cały klan przekoxany, i biegaja pt w ktorym min. 4 osoby to bishe i to jeszcze z milionem broni a w każdej inne agu = pograne. Ogólnie teraz szkoda czasu na HRy.

"...When the FAIL is so strong, one facepalm is not enough"

SnowY

Cytat: Integer w Grudzień 25, 2010, 12:19:05 PM
Co do "nieogarów" aha, czyli do mnie :)

Tak do Ciebie. Dla mnie osoba która robi najpierw enchant max +15, później zmienia to na +10 gdzie za pewne przez przypadek ustawia safe +10, ludzie robią po 20 setów, bunkrują je i czekaja na max +15/16, gdzie wbicie później już takiego seta będzie pikusiem. Do tego dodać noblessy, które teraz kosztują sporo farmy i nerwów bo jakieś ciecie bez przerwy pkują, a farmić nie ma jak bo lokacje są za małe.

Hmm. Za pewne bałeś sie że ludzie Ci uciekną gdy zrobisz WIPE. Może i zatrzymałeś grupe 50 szczęściarzy z setami +10 x 10 , paroma osobami z bronia +10 +++++ oraz gromadą ludzi z free noblesem, ale sporo ludzi tez odeszło przez ten "NIE OGAR" + bonusik w postaci ośmieszenia, bo tylko naprawde profesionalny Admin umie "rozdać" ludzią stuff +10+++, noblesy i nie zrobić Wipe ;D.

Pozdrawiam.

Może jeszcze wpadne, jak wszystko sie ogarnie, ale póki co mam dobra passe na pokerstars i zgraniam grube kokosy na świeta ;D. Jak ktoś by chciał zagrać o USD 10/20$ pm me.

driki

właśnie siedziałem 10 minut sobie i enchantowałem i wynik to S grade bizka/talum set i IC set;d na 10

GenesiZ

Cytat: driki w Grudzień 25, 2010, 06:18:41 PM
właśnie siedziałem 10 minut sobie i enchantowałem i wynik to S grade bizka/talum set i IC set;d na 10

właśnie siedziałem 1 godzine sobie i enchantowałem i wynik to stracone 40gb i draco bow na 10