L2 AssassiN Low Rate x8 - Gracia Epilogue

Zaczęty przez Jumanji, Listopad 11, 2010, 01:37:08 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Liar

Chłopaki mają rację. Jak już wcześniej mówiłem bardzo niewiele osób jest dobrze ubranych także nowym graczom nie będzie trudno dojść do czegoś.
Waitin' for : www.l2asylum.com

Jumanji

Ja powiem tak zapraszam wszystkich, którzy chcą grać na L2AssassiN.

Administracja nie planuje żadnych przestojów servera. Server opłacony jest z góry za rok i będzie aktywny i rozwijany.  Wybór należy do WAS.
Szlachetny człowiek wymaga od siebie, prostak od innych. Największym powodem do chwały nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że potrafimy się po upadku podnieść.   FORUM: http://teamspeakserver.pl/forum

Duralex

Wybór należy do ciebie czy wolisz zostawic serwer tak jak jest czy zarezykujesz, moze na tym stracic ale może również dużo zyskać..

Liar

Jak w pokerze :P dużo postawisz, możesz dużo zyskać, albo dużo stracić. Ale w tym momencie czuję się jakbym miał Royal Flush :)

Haseo

A bez ryzyka nie ma zabawy.  :afro: To troszkę mało zachęcające dla nowych graczy by mówić, że mało osób jest dobrze wyfarmionych, że można jeszcze do czegoś dojść. Będą to pojedyńcze sztuki bo nie sądzę by jakiś dobry klan zechciał 'złOwnić' serwer...musiałby być tam klan, który chcą zjechać lub więcej klanów na poziomie. Doganianie garstki wyfarmionych graczy to nudne zajęcie i nie sądzę by takie gadanie przyciągnęło kogokolwiek na stałe.
Powinni zaryzykować stratą kilku starych graczy na rzecz nowych, a Ci, którzy są za serwerem zostaną tak czy siak chyba, że mają po 12 lat i zapłaczą się na śmierć bo ich ''dinasti set zniknął QQ''. Odpuścił bym też teksty ''online rośnie! wbijać!'' bo to troszkę zabawne...troszkę tragiczne i odrobinę żałosne. Serwer będzie tlił się powolutku aż wygaśnie, a potem jako, że maszyna jest opłacona i tak wstanie pod nową nazwą i pod innymi nickami Gmów tak samo jak dzieło Sabbath.

Hesser

Haseo, życze sobie, żeby Twoje prorocze umiejętności nie okazały się prawdą, ale:
Klan jeden wyfarmiony jest - Thalion
Drugi, trzeci, czwarty - z tego co widzę robią się.
A co do tego, że to nic nie daję, to czy ja wiem. Gadałem dziś z liderem kilkunastu osobowego klanu którzy przyszli tu grać właśnie po zobaczeniu całego tego tematu - więc jakieś plusy są.
Co do klanów, które chcą "zownić" server to prawda o takich klanach jest taka, że wpadają głównie na nowe servery, bo plusem jest głównie to, że jest ich dużo i mogą sięszybko razem wyfarmić ;)
I nie, nie tylko 12'nastki tracące swoje sety odejdą z servera po RR - zresztą z tego co wiem tu takich nie ma (mówie o 12nastolatkach, nie dynasty ^^)

Legion007

Hesser nie wiem dlaczego?? ale masz calkowita racje zazwyczaj placza ci ktozy nie potrafia zagrac na serverze gdzie kilka osob ma wiekszy lvl od nich.... zawsze robia duzo dymu a nawet jak zaczna grac na tzw nwym serverze  .... to po kilku tyg emo quit bo ktos tam cos zbugowal bo gm cos tam zrobil bo zupa byla za slona....... powodow jest masa

najlepiej to jak 3 osoby wchodza na forum ktore jest zrobione po to aby reklamowac server na ktorym juz ktos gra... i mowia o vipe
( proponuje abyscie zalozyli nowy dzial "server na ktorym warto zrobic vipe aby zwiekszyc online" i tam sobie miedzy soba pogadajcie na temat )

ja rowniez zaobserwowalem iz nowe osoby na servie sie pokazaly i nie placza ze ktos ma to albo tamto a ja nie mam tylko wyrabiaja kokso godziny...... i przyznam sie ze calkiem nie zle im idzie.... 

na miejscu osob ktore sie zastanawiaja aby wejsc ale sie wachaja poprostu podam prosty przyklad na dyskotece (tylko przyklad) wpadla wam w oko dziewczyna ( w typ przypadku server) i teraz powstaje pytanie podejsc zagadac czy dac sobie spokoj i zalowac ze sie nie sprobowalo.... decyzja nalezy do was - oczywiscie do tych co wiedza o co chodzi, a nie placzkow :-)

Liar

No more haters and no more vipe beggars!  hahaha Nie no wbił nowy klan. Jest dobrze. Może ktoś się pokusi  ?:D Proszę o offtop związany z vipe o usuwanie :)

Haseo

Każdy wyraża swoje zdanie po prostu ;) Nadal uważam, że Assassina ratuje tylko wipe i może nowa nazwa bo ta niedość, że jest mało ambitna to zawiera x2 słowo 'dupa'. Ludzie nie lubią doganiać wyfarmionych postaci bo gdyby tak jak piszecie każdy to robił to nowe serwery by nie powstawały tylko wszyscy trzymali by się stałych i pewnych serwerów.

edit:

Hesser jeśli myślisz, że w dzisiejszym L2 nie ma 12 latków toś mało widział! Oo Wystarczy popatrzeć na online w większych klanach. Od 15:00 zaczynają się schodzić, kończą koło 19:00-21:00, a rano standardowo online w klanach niski. Wniosek? Szkoła. Dodaj do tego zachowanie, słownictwo...wniosek? Podstawówka! :P

Hesser

Teraz w l2 3/4 graczy to 12 latkowie - mówie o tym serverze.
Bo 12 latki gnaja na 10k online, zeby moc sie ponapieprzac z innymi w piaskownicy ;D
Na assasinie graja ludzie raczej starsi ktorym az tak nie zalezy na byciu superprokozakiem, a raczej graja dla przyjemnosci ;)
PS: nie, to nie klub oldbojów :D

Btw nie wydaje mi sie, zeby Ci Haseo zalezalo na tym serverze, a wręcz przeciwnie bo przyszedłeś tu raczej poflamować troche ze mną czy z kimś tam, więc nie wydaje mi się żeby Twoja opinia na temat wipe była obiektywna. Czepianie się nawet o nazwe serwera - typowo "zaczepialskie" ;P

Haseo

Moja opinia jest typowo obiektywna w tym momencie.
Początki Assassina były kiepskie bo administracja zachowywała się jak Kard i spółka. Niewygodne tematy były usuwane lub przemilczane, zgłoszenia dotyczące bugów zgłaszane na becie i popierane godnymi zaufania informacjami ze stron, for, serwerów oficjalnych były negowane jak np. Steal Divinity i jego reuse 12 sekund. Gmi wtedy powiedzieli, że na offie skill ten ma reuse ponad minutę i tak też zostanie. I tu strzelę noob teksta -> EPIC! Bo to było po prostu świetne i gdyby usuwanie tatuażu byłoby nieco tańsze wytatuował bym sobie całe plecy cytatami tego Gma, który wciskał kit ludziom, którzy mówili o L2 podczas gdy on nawijał o Dragon Network-like.

Następnie wszystko się zmieniło (jeśli można wierzyć opiniom z tego forum). Stąd dawny uraz zanikł i wiedząc, że serwer idzie w dobrym kierunku jednak mało kto się z tym liczy myślę, że trzeba podjąć jakieś kroki w przód, a nie czekać na cud. Cudów nie ma i nie będzie zwłaszcza na scenie L2 gdzie jest brak miejsca na olśnienie gracza typu:

Już ktoś mówił o byciu ''superprokozakiem'' i zgodzę się z nim, że o wiele łatwiej jest nim być na małym serwerze. Sam czekam na nowy low rate, ale to nie znaczy, że nie umiem dogonić ludzi w S80 ;) x8 + nowa kronika to 2 tygodnie farmy, ale nie chcę grać na wygasłym serwerze, którego przyszłość jest niepewna. Nie lubię szukać fragów wolę je znajdować w każdym miejscu w świecie L2 i chyba każdy woli. Może Ty tu widzisz zadatki na ''flame'', ale ja widzę, że kilka osób tu jest fanboyami starającymi się za wszelką cenę ściągnąć ludzi nie tracąc dotychczasowych osiągnięć w postaci lvla, eq. 

ps. nazwy serwera czepiałem się od początku bo dla mnie jest trochę śmieszna ;P a motyw z Assassin Cread...eh.

Hesser

Stracić cokolwiek? Wszystko w tej grze da sie zdobyc w dwa tygodnie, wiec nie wiem czy to o to chodzi. Wipy sa dobre - czemu nie, jakby był - mówi się trudno. Ja kontynuować "kariery" nie będę, bo to moja ostatnia przygoda z l2 i tego się trzymam.
Jak było przedtem - nie mam pojęcia, wiem, że od kiedy ja gram GMi są zainteresowani serwerem i o niego dbają.
Btw nie wydaje mi sie, ze ktos tu liczy na online 2k, czy nawet 1k+ - nie szkodzi, może to i lepiej.
Co do "fragów" - mi to rybka czy są, czy ich nie ma. Nudne jest ciągłe zabijanie kogoś w pvp, ileż można. Co to za przyjemność zabijać kogoś, kto nie ogarnia - a kogokolwiek ze skillem spotykasz raz na 100 'nabów' - nuda. ;)

Jeżeli nazwa Assasin kojarzy(możliwe, że kojaży - zawsze mnie ten wyraz męczy, a z lenistwa nigdy nie sprawdziłem pisowni ;p) tylko z grą Assasin Creed, to przykro mi. Dla mnie sam "assasin" to na prawdę klimatyczna nazwa - a pod względem szaty graficznej czy czegokolwiek serwer nie łączy się z AC.
i btw dzięki, że jesteś przynajmniej jedyną osobą która jakoś piszę swoje posty i można dyskutować na poziomie wyższym niż 'Holandia' ;p

Liar

Myślę, że jego przyszłość będzie gorsza po vipe .  :oops: Haseo nie jestem fanboy'em chociaż możesz mi w następnym poście napisać, że to nie było skierowane do mnie . Ja nie mam nic do stracenia (mówimy tu o secie dc i sovie  hahaha) pomimo tego, że na początku byłem za tym, żeby zrobić vipe i przez mój post zaczął się cały flame, doszedłem do wniosku, że to bez sensu, gdyż wiele osób przestanie grać, a część nowych też pewnie odejdzie i zostaniemy przy 70 online live (btw dzisiaj bez boxów i off shopów było 81 online co zaprzecza tezie, że na serwerze gra 20 osób. Wiem to gdyż został naprawiony licznik online w grze, który nie liczy boxów (było testowane 4 razy przeze mnie)ale liczy off shopy. Policzyłem shopy w giran i dodałem 1 który stał w dion i odjąłem od liczby online na liczniku  hahaha). Takwięc proponuję zakończyć temat vipe, którego nie będzie.
Jak zazwyczaj przytoczę przykład AdenaGate (gdzie grałem przez miesiąc) po bodajże 1,5 miesiąca online wzrósł z 30 + do 1300+ . Tak mam świadomość, że nie wszędzie tak się da.
Btw rpg - club x15 day 16.11.10 hour 5 p.m. gtm online = 10 000 +
Rpg - club x15 day  20.11.10 hour 10 p.m. gtm online = 2419

briann1974

Powiem tak...

Każdy z Was ma troszkę racji i nie można mówić, że opcja Haseo nie ma racji czy opcja Hessera nie ma racji. Obie wypowiedzi są racjonalne i mają swoje podłoże. Oczywiście zawsze będę popierał opcje Hessera.

Haseo ty grałeś na serwerze na początku. To, że stąd odszedłeś to tylko Twoja sprawa, oczywiście możesz pisać w naszym topiku i bardzo Cię do tego zachęcam, tak czy siak pomagasz nam w reklamie, bo flame który robicie zawsze powoduje, że jesteśmy na samej górze tego forum, a dzięki temu więcej gracy zagląda na server.

W sumie takie było zamierzenie. REKLAMA !!! Dobra czy średnia reklama zawsze przynosi skutek.

Ocena końcową jest gracz, który tu zagląda na serwer a okazuje się, że jak zaloguje się to zostaje, a dla mnie to jest najwaznejszy wyznacznik. Najcennieszą informacją od nowego gracza jest fakt że zostaje na serwie bo mu się podoba , że przygotowania po miesiąch pracy spotykają się z zadowoleniem graczy. Ato jest jest bezcenne.

Inną ciekawostką jest to, że nie zależnie co piszecie na tym forum, zaczeło przybywać graczy i to nas cieszy. Spływają zapytania od klanów. W sumie plan się powiódł.

Chciałbym Ci Haseo podziękować za pomoc w rozwoju servera:), bo tak czy siak bardzo nam pomagasz :) może nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale skoro nasza prezentacja znajduje się wciąż na szczycie to zawsze więcej graczy zajrzy na server.

Może nie od razu będziem mieli te wielkie 10K online bo wiem, że nie ma szans na taki online, ale myśle, że serwer nie umrze tylko dlatego, że jest kilkadzisiąd osób na serwerze, które faktycznie dobrze sie bawią i nie są to na szczescie dzieci ufff.... Badzo mnie to cieszy.

NoFckingWay

Własciwie to napisze jescze raz ,bo chyba Hesser nie napisał do administracji jednak.
Sami widzicie,ze pare ludzi chce wipe,pare nie . Dlatego prosze o zrobienie tej ankiety,przeciez to nic wielkiego. I wtedy ostatecznie zobaczycie jak chcą gracze i będzie koniec dyskusji na ten temat :)

Liar

NoFckingWay ostateczną decyzję podejmuje administracja, a administracja już zdecydowała, że nie będzie vipe!
Gdyby. Pod tym względem była demokracja to ciągle jakiś server byłby vipowany. Zróbmy vipe na Cerberusie  hahaha

Legion007

Wiec idac droga dedukcji panowie o nikach NoFckingWay oraz Haseo robili by na kazdym serverze regularne vipe co jakis czas ( moze to byc miesiac lub 2 ) az server nie osiagnie powiedzmy 500 online (tylko przykladowa ilosc graczy ), nawet jezeli owe 500 osiagnie a spadnie ten online po jakims czasie  to tez vipe .....  moze cos zle zrozumialem ale gdzie tu sens i logika poszanowanie ludzkiej pracy wlozonej w server przez gm/admina ich pieniedzmi wydanymi na sprzet oraz czas ludzi grajacych na owych serverach ?????

NoFckingWay

NIGDZIE nie pisałęm o online 500 -takze fakt,zle zrozumiałes.
PO prostu uwazam ,ze mozna lepiej wykorzystac potencjał swietnej administracji i servera.

Liar

Legion napisał, że to przykładowa liczba... Administracja najwidoczniej wie jaki jest jej potencjał i wie jsk go wykorzystać. Zostaje przy tym żeby zakończyć już temat vipe.

NoFckingWay

ok,ale powiedz mi dlaczego nie chcesz np TY by zrobic tej ankiety ? Przeciez to będzie jedynie sonda. Wy natomiast macie nastawienie ,ze od razu ankeita o wipe - te wipe ostatecznie będzie .

Liar

Mi to wszystko jedno, bo niezależnie od wyniku Admini i tak nie zrobią vipe, więc to jest bez sensu. Po co robić ankietę skoro koniec tej historii jest już przesądzony ?!

NoFckingWay

Ok,odbiegajac od tematu wipe
2010.11.21 12:24:23
CPU : GenuineIntel  Intel(R) Core(TM) i3 CPU       M 350  @ 2.27GHz @ 2261 MHz 3892MB RAM
Video : Intel(R) HD Graphics (2102)
PosCode : LS1(152) 0:0:0 4/0 [481]

General protection fault!

History: UOrcMove::CalculateCRC32 <- 1.510000::0 <- UGameEngine::Init <- InitEngine

Probuje sie połaczyc i mam ten oto bład :< Jakies pomysły ?
Uzywam tego systemu podanego bodajże na 5 stornie .

Liar

Najlepiej wejdź na forum i sciągnij z tamtą system . Upewnij się, że masz gracia epi. Przeinstaluj l2. Jeśli nie zadziała to ściągnij czysty sys epi i wklej do niego pliki ze strony assassina.

Sprawdź czy nie masz dopisanych linijek w pliku hosts.

perfecT

No to zamiast wipe niech otworzą np. jakiegoś mida

Liar

Tak,żeby poszła część osób z low ...