Hawkeye [HE]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kubpel

witam
dawno nie grałem w l2, pamiętam jak ostatnio HE miał range 900 a snipe dawalo mu 1200
teraz słyszę ze łucznicy mają po 1200 range
jak to się teraz przedstawia ? ile daje snipe + dodatkowe skille (jakie doszły od c4/5 bo nie pamiętam na której kronice zakonczylem gre)
wnioskując o wcześniejsze wartości to powinien mieć 1500 na snipe. Jak to teraz z tym jest ?
Początkujacy Graficzek :)

Inidriel

Nie śledziłem na bieżąco patch notes, ale znalazłem pewną wypowiedź na innym forum:

Cytat: BasicBasics1k range + 50(Archery)+50(archer's will)+100(restring)+200(snipe)+100(subclass skill)=1,5k range for HE 1300 normal...

LINK

pigulec

Jakie miejscę na farmę, jest dla full buffed HE najlepsze, wyłączając mos i HB island? Na mosie było całkiem nieźle, dopóki nie pojawiła się horda napalonych na pvp nupków, którzy po dostaniu wyzywają n00b i przychodzą z kolegami z klanu. A bym zapomniał, najlepiej jak moby nie są "rodzinne".

Madith

Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

floor

Gram na high rate Gracia Final.Mam full seta s84 (lącznie z lukiem) i moje pytanie jest takie, jakie dye brac na pvp ??

Madith

+str -con ew jeszcze +dex - con :)

Ale +str powinno styknac.
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

bula

chance haste z suby odpala sie z lukiem?

RazielIII

Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

bula

fedur

ojeju nie pamietam, ale był fraps HE z offa i właśnie z łukiem sie normlanie odpalało.

Irrationally

1. Jak Hawkeye wypada aktualnie (Gracia Final) w pvp w porównaniu z innymi łucznikami?
1v1, trochę większe, no i Siege? +o jakich buffach mówimy

2. I ogólnie jak się w pvp sprawuje, kogo ownuje, z kim ma szansę, przed kim wiać

Madith

Wszystko zalezy od twojego lvl/eq i lvl/eq twoich wrogow.

Wiadomo, ze na pvp nikt nie chodzi na self buffie. Wiec w gre wchodzi minimum hiero/dc buffs.

Archer 5/5 epics, s80 set, oe s80 bow jest w stanie zrobic krzywde.

1vs1 -> z daggerami z podobym lvl/eq nie ma wiekszysz szans, z reszta klas nie wiem :P bo nie mam doswiadczenia :) Ale raczej ciezko mu bedzie.

Siege i mass(wiecej niz 2pt vs 2pt i wiecej) sa raczej podstawą mimo wszystko. Sa w stanie bic w miare mocno no i nie polegaja na mp tak jak daggerzy, nukerzy czy glad/tyrek. Dlatego zawsze dobrze jest miec archera w pt.

Cryty takiego sagiego na 85lvlu w dyna setcie, 5/5 epics, oe dyna bow wynosza jakies 1-2k max w full buffed chara. Gdzies widzialem filmik m0torhead'a z Graci Final. Naprawde marnie to wyglada.

Jezeli nie masz przynajmniej aq i baiuma to za duzo archerem nie zrobisz. Nie mowiac o reszcie eq. Przynajmniej jak walczysz z ludzmi z podobnym eq/lvl.

Jezeli bijesz jakiegos randoma z buffami od pp/ch, bez cop'a to masz jakies tam wieksze szanse :) Ale to wszystko tez zalezy kogo chcesz bic i jak bardzo ta osoba jest ogarnieta :D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Irrationally

Czyli udupieni archerzy na całej linii, chyba że w wyjechanym w kosmos eq ;s?

No i jak jeszcze wygląda he w porównaniu z innymi archerami?
Oly, open pvp, mass

A tak może nie rzucając się na s80, coś w ogóle można zdziałać w A, S (przeciwko playerom na podobnych lvl'ach)? I nie licząc do tego full epic

widelec

bez przesady nie każdy lata lata z songiem przeciw archer attack i chant of protection. Pamiętaj uk zabija krytami. Nadal można pięknie ściągać robe user/light i niektórych heavy pomijając tanków rzecz jasna.

He to dla mnie nie wiem czemu przede wszystkim mass pvp/CS/duży zerg. SR i PR bardziej nadają sie do ganków 1 vs 1/3 niż HE, może z powodu większej mobilności(tak wiem HE ma dasha lvl 1).

Madith

Tak jak pisalem. Zalezy z kim walczysz.

Ja pisalem pod kontem offa. Tutaj nie ma za duzo ludzi w a gratach z ktorymi mozna sie bic, a jak sa to 24/7 afk gdzies na varce czy gdzies tam indziej :P

Jezeli masz ogarniete party, to zawsze latasz z copem i songiem na archerow. Wtedy na full buffie archer bije Cie po ~1,5k srednio. Chyba, ze masz a grady bez resista to pewnie za 3k+ cie walnie :P

Przeciw ludziom ktorzy tak sobie expia z buffami pp ofc, ze masz szanse.
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

SknerusKK

no z oe łukiem s82/s84 300 holy to jednak troszkę z tego cryta walnie :P

x3nomorph

Cytat: SknerusKK w Wrzesień 27, 2009, 10:09:25 AM
no z oe łukiem s82/s84 300 holy to jednak troszkę z tego cryta walnie :P

Nom, 2k
new future.

bula

Scorpion

...

Madith

Cytat: Scorpion w Wrzesień 27, 2009, 01:37:05 PM
Cytatwiecej
2200? xD

to chyba max :P

tzn jak nie masz full buffa a on ma to fakt, walnie Cie za 5k :P dlatego archerzy sa dobrzy jak maja w teamie ze 2 cs'y a przeciwnik nie ma :D
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

fedur

jak juz chyba Motezuma (?) napisał ze taki Archer 84+ z lukiem holy wcale tak źle nie kituje, nie sa to liczby jak wczesniej , ale teraz siła łucznika w pvp i jego atuty sa inne.

Irrationally

Jaki recharger dla he+pp (box ;s)?

Chyba bardziej ee, dobrze myślę?

DonK.

Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Bobson002

Posłuchajcie bo mam problem,dopiero zaczynam grać HE znaczy chciałbym,ale nie wiem jakiech skili używać,pomożecie?

widelec

A ja jestem ciekaw. Skoro dagger z dużym elementem w skillach i nożu umi rozwalić tanka z palcem w dupie to tak samo da rade uk? Czy to akurat nie da się przejść.