Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

eSkel

Tylko ze odejmowanie statsow za pomoca dye a potem dodawanie setem troche mija sie z celem

Taki setup to raczej do PvE, mysle ze moglbys spokojnie wziąć -4STR+4DEX :S

Marc1n

No wiesz, tylko, że masa ludzi tak ma dla jakiegoś danego efektu. Tutaj mógłby to być atk. speed..
Albo chcą podciągnąc DEX kosztem STR, bo czasami(często)CON nie warto, chcą mięc np. resist na stuna i wybierają Majestica...
Jest masa takich sytuacji :)
HATE ME MOAR!

niunius

A co myslicie o meteor shower z focusem
Oraz NM heavy set + tarcza

dawidzi

mysle ze meteor shower odpada :)
a NM heavy hmm... mysle ze lepszy bedzie TALLUM :P

Ryltar

Jezeli juz chcecie cos brac jednorecznego to bierzcie miecze.

niunius

a czemu miecze ja mam MS z focus i tez dobrze krytykuje

dawidzi

miecze maja wiekszy CRT. RATE niz blunty (ktore sa celniejsze)

Bled

A i tak masz duzio DExa wiec pudlowac nie bedziesz

bula

Cytata czemu miecze ja mam MS z focus i tez dobrze krytykuje
najlepiej wez arcana mace z mana up i bedziesz mial problem rozwiazany ...

jak sie nei chce poznac odpowiedzi to po #&$^#$(*& zadaje sie pytanie?

niunius

Eh jestescie pewni ze sword ma wiekszy critical rate o ja bym sie zastanowil
oto statystki blunta i sworda a grade http://www.l2guru.com/l2calc/
Meteor shower z focus
Critical   107
Dark Legion's edge z Rsk. focus
Critical   90
Wsumie to bym sie zastanowil
ruznica wielka bo 17 punktow

jawron

>.< Idiota?

sprawdź jak działa rsk focus najpierw... Zresztą sam miecz(czysty) ma większy dps niż ten blunt z focusem (sprawdź)

Bonus z bluntów przydaje się tylko kraśkom, którzy mają na nie pasywki, reszta jak tylko może to bierze miecze...

Tak więc jesteśmy pewni, przy okazji - sprawdzaj swoje posty, zwłaszcza pod względem interpunkcji...
wannabe
]|[

bula

Cytat: niunius w Lipiec 17, 2007, 11:09:12 AM
Eh jestescie pewni ze sword ma wiekszy critical rate o ja bym sie zastanowil
oto statystki blunta i sworda a grade http://www.l2guru.com/l2calc/
Meteor shower z focus
Critical   107
Dark Legion's edge z Rsk. focus
Critical   90
Wsumie to bym sie zastanowil
ruznica wielka bo 17 punktow
no -_-'a lol po prostu(jak jakis mod chce to moze mi dac - nie bede mial pretensji) a wiesz moze co to znaczy Rsk.Focus? to znaczy ze jak HP spadnie ci do jakiegos poziomu to wtedy dostajesz dopiero boost do criticala ... zacznij czytac opisy SA, ZADEN miecz A grade nie ma focusa ...
acha i wez sobie sprawdz FB+focus ...albo dama+focus - 176 critical ... a ten twoj meteor shower 107 wiec to jest roznica ale na korzysc miecza ...

@Jawron sry ... juz drugi raz dzisiaj nie zauwazylem posta poprzednka ... chyba powinienem wiatrak wlaczyc bo to slonce juz mi na mozg dziala ...

Yoker

107 crt rate daje nam 10,7% szansy, że wejdzie krytyk
90 - 9%
1,7% różnicy, nadal uważasz, że jest to ogromna różnica?
btw. różnica pisze się przez 'ó'. Boże, kiedy Wy weźmiecie słownik do ręki, jak można tak kaleczyć włany język?!

bula

niunius

jest bo zdance of hunter różnica sie zwieksza

Yoker

lul
buffy owszem, działają procentowo, ale nie w przypadku SA focus. Nieważne czy mamy ~100 na krytyka czy ~300 SA focus zawsze doda taką samą stałą wartość.

bula

Cytat: niunius w Lipiec 17, 2007, 09:25:24 PM
jest bo zdance of hunter różnica sie zwieksza

ze zacytuje Ryltara "-_-"

to i tak wyjdzie na korzysc dla FB/Dama i nawet DLE+Rsk.Focus jak ci zejdzie hp ...

Profesor

zrobiliście co mogliście^^ kiedyś go pobije koleś z SLS z focusem to się zastanowi^^

bula

Cytat: Profesor w Lipiec 17, 2007, 10:23:36 PM
zrobiliście co mogliście^^ kiedyś go pobije koleś z SLS z focusem to się zastanowi^^
no a jak jeszcze wpadnie mu destro na frenzy z fistami to bedzie mial przechlapane ...

Marc1n

Każdy miecz także, posiada +40 do bazowego crit. rate, nawet jak nie mamy w nim Focusa. Blunty tego bonusy nie posiadają, za to każdy można powiedzieć, że ma Guidance, bo dodaje Accuracy, tak jak każdy miecz Focusa, bo dodaje do base crit. rate zawsze...
Co do braku A-grade miecza'a z Focusem - Zawsze są augumentacje :)
"Nieważne czy mamy ~100 na krytyka czy ~300 SA focus zawsze doda taką samą stałą wartość" - Dlatego też, nie uważam Focusa w Draconicu za jakiś niesamowicie pwnz0r SA, jak bez mamy 40% crit rate, a z nim 47-48% dajmy na to
HATE ME MOAR!

niunius

No ok ja tylko mowie ze wole blunty od swordow jak napisalem w czesniej jesli ktos lubi swordy niech bierze swordy
a jak lubi blunty niech bierze blunty bo i tak w sumie na jedno wyjdzie

bula

lol nie wyjdzie na jedno ale niech ci bedzie ... wyjdzie na to ze albo masz wiecej acc albo crit rate ...

Profesor

lol niunius wejdź sobie na l2guru.com/l2calc, załóż czystą AOBA'ę SWSowi a potem czystego Dama i porównaj DPS, na czystych to jest jakieś kilka %, więc nie wiem co tu ma kwestia "lubienia", ale ok wiesz niektórzy lubią biegac SWSem z dualami, bo im się wydaje, że jak ma większy p.atk. w broni bazowo to jest pwnz00r...

Ryltar

Blunty maja wiekszy rozmach w dmg.

niunius

Eh powiem jedno Zeby wlorzyc do blunta SA trzeba sie troche na biegac ale krytykuje sie zarybiscie do tego zwieksza sie acurracy a   blunt na pewno lepszy od 2h sword
zreszta co mi po damscu mniejszy demage od Meteor shower wiec i criticale mniejsze
A tak jak mam meteor shwer to krytykuje sprawnie i meteor spelnia moje oczekiwania
A do SWS z dualami to juz jest zenujace zreszta u nas byl jeden taki SWS co chodzil z dualami sls to zawsze go rozdupczylem