Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Desantis

Która z broni będzie lepsza na pvp/pve dla sws'a: Infernal Master+Focus czy Tallum Blade+Haste?

Ireth

Infernal Master ... Bronie z Focusem ;) pamietaj ze SwS ma Song of Hunter :P

ractail

Czy wejście song of silence albo psycho symphony zależy od matk postaci / mdef wroga? Jak można zwiększyć szansę wejścia tych sklli (oprócz enchantu na chance jeśli taki istnieje)?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

bula

Cytat: ractail w Sierpień 22, 2009, 01:10:07 PM
Czy wejście song of silence albo psycho symphony zależy od matk postaci / mdef wroga? Jak można zwiększyć szansę wejścia tych sklli (oprócz enchantu na chance jeśli taki istnieje)?
to sa skille fizyczne wiec na pewno nie od m.atk/m.def, pewnie lvl wroga/ewentualne resisty

ractail

Ponawiam pytanie. Wie ktoś na 100% (najlepiej info jakiegos swsa z offa) od czego zależy szansa wejścia?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

bula

Cytat: ractail w Sierpień 26, 2009, 12:31:16 AM
Ponawiam pytanie. Wie ktoś na 100% (najlepiej info jakiegos swsa z offa) od czego zależy szansa wejścia?
learn lvl skilla, OE + chance, boss jewele

szansa na resist - buffy, OE pasywow z 3rd, boss jewele, lvl osoby na ktora rzucasz

ractail

A które buffy dokładnie? Mental shield?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

bula

Cytat: ractail w Sierpień 26, 2009, 10:13:24 AM
A które buffy dokładnie? Mental shield?
tak mi sie wydaje chociaz nie jestem pewny

Ravael

Witam!
Mam parę pytań odnośnie SwSa:
1. sword/blunt weapon mastery na co lepiej enchantować, na power czy atack speed? I o ile wzrasta power i a. speed?
2. czy masówka z 80 lvlu się kiedykolwiek przydaje?
3. Mam na subie summonera i łucznika, które skile z subklas, waszym zdaniem, się najbardziej przydadzą?

Summoner

* Emergent Abilities - Physical Atk., Physical Def., Magic Atk., Magic Def.
    * Master Abilities - Attack, Empower, Casting, and Focus
    * Summoner Abilities - Increased HP/MP, Resist Attribute, and Spirit
    * Ultimate Skill - Transformation: Divine Summoner

Rogue

* Emergent Abilities - Physical Atk., Physical Def., Magic Atk., Magic Def.
    * Master Abilities - Attack, Empower, Casting, and Focus
    * Rogue Abilities - Long Shot, Evasion, and Critical Chance
    * Ultimate Skill - Transformation: Divine Rogue

RazielIII

nie oplaca sie enchantowac weapon mastery, bo daje tak malo ze szkoda booka marnowac, (dual weapon mastery +9 na SD dalo mi 11 atk spd)

a skille z sub to:

Summoner

* Emergent Abilities - Physical Def
    * Summoner Abilities - Spirit

Rogue

* Emergent Abilities - Physical Def
    * Rogue Abilities - Long Shot albo Critical Chance

+ obowiazkowo zrob sobie warriora dla haste
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

bula

1. jak juz nie masz na co bookow marnowac to mozesz dac mastery na atk speed, pare pkt(~7?)

2. bardzo czesto, na kazdym wiekszym pvp sie przydaje, w koncu dobrze jest sciagnac wrogom dance/songi jednym skillem i moc samemu w to wbiec i dalej meic dance/songi(czyt. mozliwosc rzucania "pod siebie" jezeli grupy sie przemeiszaly)

3. imo, emergent - 4x m.def(edit: ew. p.def tak jak napisal raziel, na CB oly xD); master - focus(z summonera); class - crit chance albo master - focus

Ravael

Pytań ciąg dalszy :)
1. Czy jak dam do broni atrybut holy, to będę zadawał większy dmg w pvp, czy tylko zadziała to na demony i undedy?
2. Jak zenchantuje song of silence na chance, to będzie jako tako wchodził czy dalej raz na ruski rok?

YaYaYami!

Cytat: Ravael w Sierpień 28, 2009, 09:34:13 AM
Pytań ciąg dalszy :)
1. Czy jak dam do broni atrybut holy, to będę zadawał większy dmg w pvp, czy tylko zadziała to na demony i undedy?
2. Jak zenchantuje song of silence na chance, to będzie jako tako wchodził czy dalej raz na ruski rok?

Ad 1. Tak będziesz, dodatkowo SwS ma toogle skila Holy Blade + 10 do holy elementu w broni. Co daje 160.
Ad 2. To zależy od szczęścia, ale każde +1 do skilla na chance zwiększa prawdopodobieństwo, ze Ci wejdzie.

Eva's Saint 79 @ RU Lancer [Alarion kupił]
Sword Muse 79 - Destroyer 75 @ NA Fraz [Dead]
G4y Elf lovah.

YoungPadawan

1. holy blade to przypadkiem nie działa tylko w PvE?
2. dodatkowo każdy enchant podnosi learn level skilla (co +3 chuba levelup jest, isn't?), więc szansę zwiększać zwiększa a na przyzwoitym OE powinien ładnie wchodzić.
I'm offline.

YaYaYami!

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 28, 2009, 11:19:05 AM
1. holy blade to przypadkiem nie działa tylko w PvE?
2. dodatkowo każdy enchant podnosi learn level skilla (co +3 chuba levelup jest, isn't?), więc szansę zwiększać zwiększa a na przyzwoitym OE powinien ładnie wchodzić.

Ad. 1.na PvP też testowałem, różnica jest minimalna, ale zawsze. 
Ad. 2.Największe boosty do skili przy enchantowaniu są przy +3, +7, +10. Nie jestem na 100% pewny co do 7. Taki Song of Silence na +3 juz ma znacznie zwiększone szanse na wejście, ale na taki OE skili z 3rd na +3 jest jakieś +/- 20% szansy, albo mniej. Dopiero po dingnięciu 80 warto skille z 3rd enchantować, aby wyjsc na tym dodatnio, ale jeżeli, uważasz, ze masz szczęście to możesz się bawić, lub jeśli jesteś nadziany farmer z HB to możesz Codex'ami - Mastery enchantować.

Eva's Saint 79 @ RU Lancer [Alarion kupił]
Sword Muse 79 - Destroyer 75 @ NA Fraz [Dead]
G4y Elf lovah.

bula

Cytat: YaYaYami! w Sierpień 28, 2009, 09:14:10 PM
Ad. 2.Największe boosty do skili przy enchantowaniu są przy +3, +7, +10. Nie jestem na 100% pewny co do 7. Taki Song of Silence na +3 juz ma znacznie zwiększone szanse na wejście, ale na taki OE skili z 3rd na +3 jest jakieś +/- 20% szansy, albo mniej. Dopiero po dingnięciu 80 warto skille z 3rd enchantować, aby wyjsc na tym dodatnio, ale jeżeli, uważasz, ze masz szczęście to możesz się bawić, lub jeśli jesteś nadziany farmer z HB to możesz Codex'ami - Mastery enchantować.
+1 +4 +7 +10 +13 +16 itp itd

http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=111589

Desantis

Jaką broń S radzicie wybrać dla sws'a??Mam na sobie mj hvy i zastanawiam się nad bronią.

Scorpion

...

Desantis

A Angel Slayer + Haste?? Dps na buffie jest większy.

Scorpion

Kwestia gustu, mozna to albo to.
...

kosimazaki

moje pytanie również tyczy się broni +76
czy dobrą bronią dla swsa będą duale tallum blade*dle - lightning +4?
z tego co wiem lightning dodaje aż 55 do krytyków, czyli focus + Max HP +15%, Max MP +20%, Max CP +30%, co jest dosyć pokażnym wzmocnieniem.

Prosiłbym o odp głównie pod kątem olimpiady ;p

virumka

A ja mam pytanko, czy oprócz Aggression i Aura of Hate renewal i champion jeszcze nie wpływają na jakieś skille?

RazielIII

wplywaja na reuse kazdego fizycznego skilla
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

bylyforumowicz

Cytat: kosimazaki w Październik 26, 2009, 07:24:38 AM
moje pytanie również tyczy się broni +76
czy dobrą bronią dla swsa będą duale tallum blade*dle - lightning +4?
z tego co wiem lightning dodaje aż 55 do krytyków, czyli focus + Max HP +15%, Max MP +20%, Max CP +30%, co jest dosyć pokażnym wzmocnieniem.

Prosiłbym o odp głównie pod kątem olimpiady ;p

Dagger z focusem (dynasty/icarus)/haste + pvp cancel. Dagger jest jedyna sluszna bronia na pvp dla swsa w tej chwili.

virumka