Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MonT

Przestan bic niebieskie =]

Marc1n

To nie ja bije, z znajomy. Możliwe, że to 1/2 HP itd.
Ja bije białe, które po lvl up na 51 wczorajszym zrobiły się zielone. Dostaje teraz 00.04 XP a mój AW traci pół HP, wrrr... Dobra, to teraz skończy offtopic :P
HATE ME MOAR!

montezuma

Cytat: Marc1n w Luty 15, 2007, 07:56:14 PM
Normalnie wymiękam tak, że hoho. Niestety, żadna klasa nie wyexpi do końca samemu. Może na jakimś privie, ale od 60+ granie samemu nie przyniesie Ci w ogóle pożytku. 00,01% to już od 55+ na zielonych mobach Ci przychodzi - no cóż, ale na 300x wygląda to inaczej :]

niewiele widzales na offie. Solo to jest jedno z najszybszych exp. Tylko ze solo na offie to gracz + 1-3 buffboty, ale z tym polacy szczegolnie kuleja, niewielu stac na buffbota. Hardcorowi gracze robia suba 40-75 w 3- 4 tygodnie majac na buffbot pp+se+bd
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

echoes

takze sorki ale nie ma sie czym chwalic ;) w ten sposob zabija sie przyjemnosc z gry.... wlasciwie to po co ludzie graja,skoro pomagaja sobie w ten sposob  :? nvm
dlaczego tk nie da sie expic solo?ja jakos expie,poniewaz lubie expic solo,jak mam buffki od wysokopoziomowego pp to fruwam sobie jak jakis dd po fg... wszystko zalezy od nastawienia :).. zreszta... po fg lata sobie taki sk na podobnym poziomie i z podobnym sprzetem jak ja.. i on mimo drainow pije potki albo odpoczywa (rycerzyki go ciagle stunuja)a ja jestem znacznie bardziej samowystarczalny :) ale juz sie nie odzywam bo zadzieram z 2-oma maniakami sk :D

Marc1n

Montezuma - pokarz mi takich. Naprawdę. Virandile który jest w aka u mnie w klanie mówi, że expienie SK po 65 lvl było beznadziejne i się już tego nie dało robić, a zbytnio Ciebie w party nie brali. A taki BuffBot, a raczej nawet quatroBox to spory wydatek i...nie ma co się sugerować czymś takim. Ja osobiście nikogo takiego nie spotkałem. No może dualboxy, ale najcześciej z żywymi kolegami. Np. Necro+SE.
HATE ME MOAR!

montezuma

Ja osobisce mam SE na boxie, moj CL ma SE+EE na boxie a gra sorc 78, w klanie jeszcze 2 osby maja SE na boxie, wiec posiadanie buffbota nie jest niczym dziwnym, znam jeszcze paru polakow z bufffbotem ale jak pisalem wczesniej, jest to zadkosc u polakow w przeciwnienstwie do reszty graczy
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Marc1n

Nom i teraz nasówa się pytanie. Czy każdy ma kase na DualBoxa, lub TripleBoxa. Ano nie. Dla niektórych 50pln za miech to dużo, a co mowic o 2x50, albo i 3x50. No, mnie na to nie stać. Ale osobiście mam w klanie 5 osób conajmniej co jadą na DualBoxie. Jak sie zarabia kasę, to można sobie pozwolić.
HATE ME MOAR!

Ryltar

CytatVirandile który jest w aka u mnie w klanie mówi, że expienie SK po 65 lvl było beznadziejne i się już tego nie dało robić, a zbytnio Ciebie w party nie brali.

TEraz jest mu ciezko? Niech sobie zagra na C2 gdzie byly wieksze walki a w party to byles tylko klanowym.

montezuma

Czy ciezko, sam nie wiem. Wlasnie zrobilem 19% w 1.5godz na 65lvl.
Naia - oficjalny server

Marc1n

Jesteś master :)
Nom, mówił, że ciężko. Zrolował na BD, bo SK był niepotrzebny zazwyczaj w party ;)
HATE ME MOAR!

echoes

ok wiec... dochrapalem sie juz damascusa,zaraz bede mial delu z healt na rb... hasam sobie w enchantowanym doomie (wszystko na +3,zbroja na+4) i zaczynam powaznie myslec nad zbroja a... prosze o porade bo zaczynam sie juz gubic w statystykach a gradowych setow (wychodzi moj brak ogrania :P ) jaki secik a-grade zlozyc do pve/mass pvp (solo raczej mi se nie zdarza a arena to co innego)... to ze jakis luk to wiem,to ze bron a grade to dle+health to tez wiem... natomiast co do zbroi to juz nie wiem... czekam na odpowiedzi :)

Ashurei

Hm... Jak dla mnie, to - Nightmare albo Majestic... Oba daja P. Atk., ale NM obniza DEX, wiec raczej Maj :P Tallum ma kiepskie bonusy, wiec odpada (poison/bleed mozesz sie wyleczyc, a 8% attack speed... Hm...)

echoes

hmmmm a maj to nie jest dla dd lepszy? :P a dc?wg statystyk jest niewiele mocniejszy niz doom a sporo kosztuje...ale nm jest baaaaardzo drogi na epi  :(

MonT

Ze zbroi ja bym wybieral dc/nm/maj, dc jest tani i jest spoko (resist na parale zawsze sie przyda).

Polgara

Temat oczyszczony z oftopa i postów nic nie wnoszących do tematu
Następnym razem będą leciec OSTRZEŻENIA aż mił będzie patrzeć
Potraktować serio to o co prosze

echoes

ok z mozliwosci moich i klanu wynika ze w gre wchodzi tylko dc heavy  :?
pytanko wiec-czy naprawde mi sie to oplaca?wg statystyk z l2guru bede mial nieco wiekszy p att,p def wiekszy tylko o 15 (wzgledem wyenchantowanego dooma) i ok 350 hp mniej... to zostac przy doomie czy bawic sie w dc?czy tez moze olac dc i zaczac skladac kaske i maty na dle?chociaz... tank to tank a zwalszcza tk,bron nie jest az tak wazna a zbroja moze ratowac tylek... ja sie juz pogubilem,prosze mnie podratowac porada :P (tak jak mowilem,NM jest jak na razie absolutnie poza zasiegiem moim i mojego klanu :P-z tym ze jak na razie oznacza rowniez w ciagu najdluzszego czasu xD )

echoes

nabije nowy post to moze ryltar zauwazy i mnie zruga za herezje xD
otoz po przekroczeniu magicznej granicy 70-tego levelu zaczyna sie kosmos :P np walki z sk...jesli sk nie pomysli i zacznie nukowac... coz gf,tk na tym poziomie z dobra bizuteria ma zbyt wysoki m def zeby sk mogl mu zrobic jakies wieksze kuku magia (to samo dotyczy debuffow)... a h2h?moze sk troche mocniej bije,ale my za to mamy wiecej hp,ogolnie pod wzgledem h2h tk jest troszeczke lepszy od sk... wszyscy tk wszystkich serwerow wbjajcie 70+ lev,sami odczujecie roznice,jesli umiecie sobie radzic z pvp to zaden mag z tego samego levelu lub nizszego was tak nie pojedzie jak to bywalo kiedys... co do postaci melee to w c4 i tak cykamy gladow jak chcemy a z destro to kwestia szczescia... nowa jakosc :P a juz niedlugo... Eva Templar :] wtedy wam pokarze dopiero pazurki mroczne wywloki :D :D (nie no joke :P )

Ryltar

Cytatpytanko wiec-czy naprawde mi sie to oplaca?wg statystyk z l2guru bede mial nieco wiekszy p att,p def wiekszy tylko o 15 (wzgledem wyenchantowanego dooma) i ok 350 hp mniej... to zostac przy doomie czy bawic sie w dc?

Jak mozesz zrob tak:Zostaw sobie DM na PvE a DC na PvP i problem z glowy :P

Cytattak jak mowilem,NM jest jak na razie absolutnie poza zasiegiem moim i mojego klanu

Jezeli masz zamiar zrobic tak DM potem DC potem NM to wez sobie daruj tego DC i laduj +++ w DM i potem bierz NM.I nie daj sobie sciemnic ze -2 DEX to monstrualna strata,tracisz cale 3% bloku(haha masz za tego +1 dex wiecej ^^) a speeda to nie wiem.Wiem ze ja jako SK trace -2% bloku i az -3 speeda...a p.atk mam wiekszy ^^

Cytatnp walki z sk...jesli sk nie pomysli i zacznie nukowac...

0.o A co SK ma robic? Z luku nawalac :P?

Cytattk na tym poziomie z dobra bizuteria ma zbyt wysoki m def zeby sk mogl mu zrobic jakies wieksze kuku magia

Tylko pamietaj ze to jest ciagle tank z najwiekszym INTem dzieki czemu jego dmg jest najwiekszy z tankow.A walnie ze ~350(wiem bo przed wczoraj mnie chcial zgankowac TK z Healerem) na damaskusie to na dle bylo by to okolo 380.TK trzeba otwierac jak kazdego tanka i tyle ^^ polaczenie poison i sting ktore dojdzie do konca zezre pol CP.

Cytata h2h?moze sk troche mocniej bije,ale my za to mamy wiecej hp,ogolnie pod wzgledem h2h tk jest troszeczke lepszy od sk...

Zwlaszcza ze na tyle atakow w walce wrecz ^^
Co do HP to zalezy...ja mam build +5 con -5 str i powiem ci ze mimo ze nie mam duzego dmg(no ale mam na szczescie +4% p.atk z NM) to jednak hp mam sporo(w doomie mialem ponad 5,3k ^^).Walczylem z devem z ss i bsps to przegralem a jak walczylismy bez tego to mi zostalo 2,2k hp i 200 cp a dev dostal po dupie ^^

Ale to i tak zalezy na jakiego trafisz przeciwnika ogolnie i tak jako Templar to elfy w pvp sa genialne bo detarget kladzie wszystko no i dojdzie lustro :)

W C5 to jest wg. mnie wieksza zabawa bo mozna tankowac ^^

echoes

wlasnie to agrowanie innych postaci sprawia ze chetnie potestowalbym c5 :P
co do dota i poison... fakt,jest to upierdliwe,ale jak juz mam miec pvp z sk,to na wszelki wypadek mam ze soba te lepsza potke acumen od priesta za aa i wtedy cure poison/bleed blyskawicznie mi to zdejmuje...co do dam,ja mam wybitnie defensywny build (wlasnie do expienia solo,co mi tam z 20-30 dam wiecej na att jak w klasycznym buildzie przezyje 2-3 mobki na sobie bez odpalania ud :P baaa mam na koncie karika solo,kij ze 3 czy 4 minuty,wazne jaka satysfakcja :D ) i ostatnio walczac sobie z 2-oma sk na podobnych poziomach (z tym ze ja mam damaszka z focus,natomiast oni "nieco gorzej" :P czyli sls z focus na + iles tam ) prali mnie o 5-10 dam wiecej na cios  :shock: mowiac szczerze spodziewalem sie duzo wiekszego dam,zwlaszcza z p att  mieli sporo wiekszy a p def w zasadzie taki sam.. co do tego jak sk powinien walczyc z tk... jest zonk,tk nie masz wyboru,spamujesz f1/klepiesz makra,ale to co kiedys napisales ryltar... tk i sk to przeciwienstwa i gdy juz pozbylem sie kompleksu sk (niestety nabawilem sie go dostajac po dupie od takiego jednego kolegi :P ) uwazam ze na wysokich poziomach wygrac moze tak sk jak i tk :) (acha,wczorajsze walki z 2-oma sk obie wygralem :P za 1-szym razem zostalo mi 200hp i 21 mp :P a a 2-gim razem zostalo mi 2,7k hp  :shock: :shock: ok on mial 2 lev mniej ale bez jaj :P... moim zdaniem to dlatego ze skupil sie na nukowaniu prawie w ogóle nie wszedl na wymiane ciosow,jedynie doty walil,szybko mu sie mp skonczylo a ja go spokojnie krytowalem seriami po 2,3,4 krytyki pod rzad :P do tego moje kubiki sie wreszcie obudzily,life potrafi mnie uleczyc 3 razypod rzad ponizej 1k hp a storm loi po 200-300 az milo :] ) tk coraz bardziej wydaje mi wzglednie nienajgorsza postacia na h2h pvp :) i na lucznikow chyba najlepsza :)

Marc1n

Rozwiniecie skrótu DoT jest co...bo nie kojarze :?:
TK Echoes :?: 55 TK vs. AW 53 - zbiłem mu CP, duma mnie rozpiera :D
HATE ME MOAR!

Ryltar

DoT-Damage over Time czyli poison itp. najlepiej sie otwiera "puszki" tym sposobem bo co z tego jak ladujesz go po 30 a z zaklec po 300(ale sa tacy zdolni sk co na TK uzywaja Leech Life GZ szkoda mp).

W Interlude Storm dostal niezlego kopa skoro advowi zjechal jednym strzalem cale CP ^^ no i dostana hate cubica :)

echoes

Cytat: Marc1n w Luty 27, 2007, 05:40:22 PM
Rozwiniecie skrótu DoT jest co...bo nie kojarze :?:
TK Echoes :?: 55 TK vs. AW 53 - zbiłem mu CP, duma mnie rozpiera :D
rozumiem ze pytasz czy ja gram tk? :P ano gram,co wiecej,mam na koncie sr-a,sh i kogos tam jeszcze :P i te postacie blyskawicznie mi sie znudzily (nooo moze poza sr-em,ale taka subke zrobie,wiec i wilk syty i owca cala :P ) poprostu cos mnie ciagnie do tej postaci :) tak ci powiem ze mnie jak walczylem z aw (ja 68 on 66) cp nie zeszlo wiec sadze ze zrobiles wszystko co mozesz i miales pecha z wchodzeniem blowow :) tak btw w ramach poprawienia humoru... ostatnio w giran dostalem propozycje pt do katek... zgodzilem sie,dostalem pt,kupuje ss-y az tu widze na shoucie jak party lider mowi "Szukamy tanka do katek!!"  :shock: mysle sobie wtf?ale nic,pytam sie na cholere im tank,a ten koles mi mowi,jak to po co,3 nukerow,bd,pp,se i SWS musza miec tanka (tak tak,wzieli mnie za sws-a :D )... baaa nawet jakby sie po ciezkim doomie nie kapneli,to na litosc boska cubici mi nad glowa lataly :D ach ta ignorancja,oczywiscie za pt podziekowalem,juz wole solowac w woa niz isc w katki z ludzmi co pewnie nawet nie wiedza co to assist :D

Ryltar

Bez kitu jak mnie to drazni jak ludzie nie asystuja i mnie tluka 3 potwory a kazdy leje osobno moba.Albo lejemy bez SS bo mamy 2 nukero i 3 DD to maja pretensje ze ja ss nie uzywam i moby wolno padaja...a moby stoja 2-3 sekudny i zgon.Tez spotkalem sie z tym ze zle tankuje szczegol ze mnie zawsze atakuje 1 mob chyba ze w pokoju lub na obszarze nie ma juz mobow...

Marc1n

Hate Cubic -> PLS Link :D
Backstaba nie wsadze, Mortal nie zrobi efektu, mam broń bez SA Crt. Dmg. Fakt, dostał conieco debuffów, ale jednak CP miał moje na 3 shoty, hp na ok. 12 :D Nie licząc tego że storm mnie stuknął i takie tam. Jak już mówiłem - z tankami sie nie bije. Szkoda Adenki na ssy ;P
HATE ME MOAR!

echoes

ok,mam pytanko o 3-cia profke...wiem,wiem search,ale akurat o et tyle tu info co kot naplakal :P i wezcie pod uwage moj 3-miesieczny staz i lekki chaos z natloku informacji :P mam problemy ze znalezieniem opisu questu na ET,kiedys widzialem to na jakiejs ruskiej stronce ale teraz nie umiem jej zlokalizowac... ogolnie jest tak ze na 74 lev musze zrobic finest ingreedments i alliance with ketra/varka orcs (1 lev wymagany,2 lev alliancu ulatwa sprawe)?a potem jak dobije do 76 lev zaczynam wlasciwy quest u odpowiedniego grand magistra?(przynajmniej wiem jaki jest dla mnie :P ) czy tez cos pokickalem? :D