Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Dobrze ale jeszcze musisz zrobic zadanie o nazwie Magical Power of Water/Fire - Part 1 Dla Kretow lub Varka.

http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/index.php?view=lvl

Shen

czytalem ze TK ma dostac w interlude kolejnego cubica , ktos wie jakiego ?

Ryltar

Hate/Root cubic rzucajacy Arrest lub Hate.

echoes

rozumiem ze bedzie to robil losowo? :P to moze byc bardzo ciekawy cubic :P

Ryltar

Tak tak samo jak phantom rzuca jedna z 3 klatw to on rzuca lub hate lub arrest.Jak arrest wejdzie(a wchodzi czesto) to i tak rzuca hate :P

Ale jeden koreanczyk i tak mowil ze ten cubic jest autystyczny :P

Marc1n

Hmm, a powiem :P
Dostałem Cubica na kraśku a'la Life Cubic, tzn. dokładnie taki sam :) Of Newbie Guild i...jest mniej autystyczny niż Ryltar mówiłeś :) A tak jeszcze z ciekawych rzeczy, to kumpel Arcana Lord zrobił subke TK :)
HATE ME MOAR!

echoes

on nie tyle jest autystyczny co ma dsc niska szanse na odpalenie a jak jest mniej niz 1/3 hp to mimo tego ze odpala sie kilka razy pod rzad to ciezko mu przeskoczyc ograniczenia czasu rzucania tego heala...znowuz gdyby storm/life mialy takie %-towe szanse wejscia jak cubici sk to tk bylby swoistym raid bossem (ciagle leczony i z mocnym dam od cubica...no to by bylo cos :P )
twoj znajomy zrobil ta subke na offie?z tego co wiem to w c5 bossy sa duzo mocniejsze wiec chyba tk jest jedynym tankiem ktory moglby spokojnie wziąć na klate te mocniejsze :) btw wczoraj w nocy w m.w. 2-2,5 party ubilismy von hellmana a ja nawet ud nie odpalalem :P czuje sie bosko :D

Marc1n

Hehe, no jasne że na offie :) Teraz ma bodajże 76 Arcana Lord/44 Temple Knight :)
HATE ME MOAR!

echoes

no to go pozdrow odemnie ;) zawsze mam pozytywny stosunek do kazdego kto decyduje sie grac tk,a jak jeszcze soluje na ratach 1x to jest godny podziwu :P

Ryltar

Cytatznowuz gdyby storm/life mialy takie %-towe szanse wejscia jak cubici sk

Wejsca czy ruszenia dupska bo to duza roznica.

Que

chyba chodzilo o ruszenie dupska^^

Ryltar

Phantom i Viper-30%
Vampire-8%

Teraz Storm mial albo 10 albo 12%
A z Life...to zgaduje ze na poczatku ma okolo 10-15% i to rosnie o 20% co czesc HP(czyli 10-15%,60% hp 30-35% 30% hp 50-55%).

echoes

storm ma 12% przy kazdym ciosie a na 8-mym levelu ma prawie 2k m att (dlatego jak juz kiedys pisalem,szkoda ze nie moze walic magic krytow :P ) natomiast life ma pow. 60% hp 13% na "zaskoczenie",30-60% ma 33% szans a ponizej 30% hp ma 53% (co zazwyczaj strasznie wq...ia nekrusow i sh na cdl-u w moim pt :D )... i tak tak,pomylilem sie z tym wejsciem,wezcie mnie ukrzyzujcie :P swoja droga zastanawiam sie jak przelozy sie roznica ponad 300 m att na storm cubie (czyli roznica miedzy 7-mym a 8-mym lev tego cuba) na rzeczywisty att skoro teraz potrafi wladowac w zoltego dla mnie mobka hita za ponad 800 dam :P a gdy walcze w pvp to laduje za 300-500 w zaleznosci od bizuterii 
przeciwnika :) jakby sztormik mial szanse zaskoczenia na poziomie powiedzmy 30% to bylby calkiem calkiem :P (a i tak wali dosc czesto)...btw chcialem se pochwaic ze usolowalem od 55% do 73 levela glownie w forrest of death :D jestem z siebie dumny :D

echoes

takie trochu abstrakcyjne pytanko...jak sadzicie czy eva's templar ze swoimi pasywkami/toggle z 3 profki plus bash i ew. ToL dalby rade nukerowi na podobnym poziomie w 1 na 1?Zakladajac ze nuker ma SoM i DC robe a ET ma IC heavy set i DLE z Health w lapie?Czy szybkosc i potezny m def et wystarcza zeby bashowac nuki i wybijac z targetu?I w ogóle jaki reuss ma shield bash? :P pytam bo lada moment robie varke,jeszcze ze 2 tyg i bede Templarem jak sadze,wiec chcialbym wiedziec czy ta 3-cia profka cos u mnie zmieni czy dalej bede robil za miecho armatnie i tylko lucznikow,sztyletow i melee od czasu do czasu
zloje? ;p bo jak dalej bedzie lipa to qzwha subka tylko mi cos da :/ czlowiek by chcial cos wiecej dla ally niz tylko tankowanie subkowych bossow a tu lipa bo nie robie krzywdy nikomu w mass czy siege :D

Dev

powinien dać radę ;]. Ja na olimpiadzie jak hex i sting nie siada to i tak rozwalam maga :) (ale wygrywam głownie dzięki dot-om) ;)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

echoes

ok a jaki reuse i cast ma shield bash ? :)

Dev

wszystko widać na moich filmikach :) w dziale o SK :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Marc1n

CO do TK, powiem tak. Widziałem raz filmik, jak rozwala na raz SpS 3rd class i EE na plecach, to jednak nie jest to najmocniesza klasa na magów....i bardzo dobrze. Jeszcze raz podkreślam TANK>DD>NUKER>TANK i dobrze, że tak jest. Ja się ciesze, że z magów robie placki, magowie się cieszą, że w połowie drogi tank nie żyje, a tankowie, że ten archer może walić sobie criticalami i tak mu to lata koło nosa...
HATE ME MOAR!

Ryltar

Cytatcos u mnie zmieni czy dalej bede robil za miecho armatnie

Czy chcesz czy nie zawsze nim bedziesz :)

CytatCzy szybkosc i potezny m def et wystarcza zeby bashowac nuki i wybijac z targetu?

Do dobrego nukera to nawet nie podbiegniesz :P

Cytatbo jak dalej bedzie lipa to qzwha subka tylko mi cos da :/ czlowiek by chcial cos wiecej dla ally niz tylko tankowanie subkowych bossow a tu lipa bo nie robie krzywdy nikomu w mass czy siege

TANK nie ma zabijac tank ma tankowac i brac na siebie wszystko...

echoes

chodzilo mi o bash i detarget z tego wynikajacy bardziej,nie mialem na mysli "ownowania"...zaluje tylko ze epi to c4 i ze nie moge walnac arrest/judgement :) wlasnie fajne jest to ze na 78 lev bede maksymalnie pancerny i nie do zabicia (nie ze w ogóle :D) plus te bajerki jak lustro,bash czy touch of life :F

Ryltar

Bedziesz do zabicie.A Judgmend nie dostajesz dostajesz Tribiunal ^^

NightBird

Nie wiem o czym dyskutujecie bo nie chcialo mi sie czytac wszystkich postow. ale ja wam powiem jedno

Temple Knight jest NAJLEPSZYM TANKEREM z gry.

przeczytajcie to i sie mocno zastanówcie:
JAKA JEST ROLA TANKA ? zbieranie na siebie wszystkich obrazen!

SK - racja z tankow najlepszy dopvp ale czy to go czyni tankerem ? z takim defem i hp to on moze tankowac keltiry na TI.

Dark Avanger - racja defa,hp ma. Ma nawet towarzysza do ataku, wiec solo sobie poradzi. Ale czy pociągnie za sobą pociąg? z takim speedem to on moze sobie ciągnąć ale sombie soldiery.

a temple knight: Ma defa i hp odpowiednią ilosc, jest najszybszym tankerem co umozliwia mu robic bardzo dobre trainy. Czego mozemy chiec wiecej ?
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Ryltar

Cytatz takim defem i hp to on moze tankowac keltiry na TI.

OMFG...LUDZIE NAUCZCIE SIE >>>>>KAZDY<<<<< TANK MA TAKI SAM P.DEF chyba ze gracie na pro java gdzie tk ma 52893923470563489026 a sk 1000...

NightBird

no po współczynniku CON to mi sie nie wydaje.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

bula

To CON wplywa na p.def??!