Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

scorpix

Witam!

Pierwszą postacią jaką zacząłem grać był elf... i tak... dotarłem do Temple Knighta.

Nie mogę powiedzieć że wybór był rewelacyjny...

Biegam z dualami (Thorin powiedział, że zabiłby kogoś takiego). Dmg niezły... (mówię to nie grając innymi postaciami) kogoś zawsze idzie ubić choć jest to czasochłonne zajęcie dla TK. Jedno pokazowe PvP udało mi się zaliczyć z gościem, który twierdził że położy mnie trupem. Włączyłem Ultimate Def Lvl 2 i HP prawie w ogóle nie schodziło... koleś zwiał i nazwał mnie Cheaterem :P

W party... hmmm.... jakie party... Mowie, że ide pierwszy bo jestem Temple Knightem.... ale cooooo tam... wszyscy się ryją jak zając po marchewke... wiec włączyć musze Hate Aura i ten czar ma też wiele negatywnych cech bo może przywołać nieco więcej mobków niż byśmy chcieli i wtedy kiszka z lipą i leżymy martwi na ziemi... :)

Cubiki... no śmiech na sali ;) ale ładnie wyglądają dwie kuleczki nad głową... choć kilka razy healowy Cubic uratował moje życie ;)

Myślę, że postać raczej dla pasjonatów... Mam 60 lvl jak na razie... W Siege'u nie miałem okazji brać i nie wiem czy ktoś by się mną przejął... ;)

Pozdrawiam i zycze powodzenia grajacym TK... pamietajcie ze jest po TK jeszcze EK :P wiec nabijac lvl... dawac sie tluc... a inni niech pracuja na naszego expa ;)

mik0s

Co do gościa co cie od cheat'ów wyzwał, to był totalnym n00bem.

A co do reszty... Tk nie jest zbytni przystosowany do PvP, ale expi się nim na low rate'ach przyjemnie.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Dev

hmmm ... TK nie kładzie nikogo, ale powoduje, że walka trwa długo i wiele osób widząc ile ta walka trwa, poprostu odniechciewa im sie dalej bić :D. Hmm .. UD +heal i O.o full hp z praktycznie 0 ... jeszcze do tego heal cubic. Postać prawie tak nie do zjechana jak PAL
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

mik0s

TK do twardości pala się nie umywa. Sacrifice nie ma porównania z cubem...

Dev

zauważ ile więcej defa ma TK, ma lepszy heal i ma heal kubika ...

mik0s

zauważ plusy wynikające z sacrifice.

scorpix

.... szkoda tylko że heal cubic działa kiedy mu się chce...

Zacząłem grać drugą postacią... Elven Elder... 42 lvl... ale to inna historia :D

Wiec gram już dwoma :]

Pozdrawiam

Profesor

TK ownuje PALa bo TK ma lepszy blok tarczą. Guard Stance rlz.

Dev

a pal moze sie leczyc w nieskonczonosc :(

Bled

i z tego wychodzi 30min pvp po ktorym koncza sie checi i ssy XD

Ryltar

CytatTK ownuje PALa bo TK ma lepszy blok tarczą. Guard Stance rlz.

Na Sacrifice build pal moze wymeczyc TK az mu sie skoncza cuby i nie pozwolic mu na przywolanie ich znowu(stunt).JA walczylem na Lionnie z TK to po 34 minutach odechcialo nam sie walczyc...

eSkel

Tylko ze Sacrifice Build to raczej cos co mozna osiagnac na pod koniec gry (end game - build), potrzebny jest dosc wysoki lv i sprzet.. I raczej nie ma wielu Phoenix Knightow z tym buildem ;)

Ryltar

Elemntal Heal leczy za 546 na 74 bez modyfikatorow na INT.Teraz przez ten czas co rzucasz paladyn(nie mowie o SK...) zdazy ci zadac conajmniej 450 obrazen.Pal na sacriface build potrafi sie leczyc bez zadnych utrat w manie.

Ale zamaist gadac o walkach TAnk vs Tank gadajcie o walkach Tank vs Dagger/Archer.

eSkel

Nadal nie rozumiesz. Tylko "sacrifice build" tu i "sacrifice build" tam. Tak jakby co drugi Pal byl tak zrobiony...

Ryltar

CytatNadal nie rozumiesz. Tylko "sacrifice build" tu i "sacrifice build" tam. Tak jakby co drugi Pal byl tak zrobiony...

Tego nie wiesz ^^

Jak sa na Prayer i dziala ToH to Phonix Knight Wygra bo pal leczy sie za tyle samo a TK mu tym dmg za duzo nie zrobi bo ma ...genialny STR (Prawie jak ST).Chociaz widzialem jak ET pokonal Necra ^^

I tak twierdze ze Pal>TK

Cubic TK dziala troche dupowato(leczy jak mu sie chce),no i pal ma wiecej HP z natury i wiekszy STR.Pal moze i ma GS ale on dosc szybko pozbywa many chyba ze odpali tylko SF to zabawa jest inna.

Generalnie to nie wiem po cholere my ich porownujemy? oni obydwoje sa do dupy w pvp to to samo co porownywac w pvp bishopa i EE...

Mediari

To strasznie smutne w co przemienil sie ten temat  :o Szkoda ze do tej pory a troche juz ten temat ma nikt nie podal naprawde dobrze dopracowanej taktyki dla TK z przykladowa zbroja etc, temat jest jak huragan nic z niego nie wynika dla nowicjusza dajmy na to  8)

Dev

Bo TK to jest postać do niczego ...

echoes

do niczego?  :shock: heh do niczego to sa przepakowani nekro... zero klimatu,byle synek robi sobie takiego i wymiata w pvp...tylko po co?nie masz lepszego tanka na rb,nie masz lepszego na trainy (zwaz na szybkosc tk,moze zrobic taki pociag ze hoho)...nie ma postaci "do wszystkiego" a pvp to poprpstu kwesta dobrej taktyki...jasne,tk nie z kazdym ma szanse,ale pokaz mi jedna profe ktora kldzie kazdego :) nie ma takiej :) i wybacz,ale z lekka obrazasz wszelkich entuzjastow tk...a to chyba najciezsza do prowadzenia postac i wymagajaca ogromnej dozy samozaparcia...ale wierz mi,nawet sobie nie wyobrazasz jaka mialem satysfakcje kladac 4 doom knighty na fg naraz (fakt ze z ud ale zawsze:P) nie ginac i ratujac moich 2 kumpli hate aura...kazdy lubi co innego...jak ty lubisz wymiatac damagem to sobie wymiataj ale nie pisz ze tk jest do niczego,bo sobie pomysle ze poprostu lubisz isc na latwizne...jakbym chcial zeby bylo latwo to bym sobie zrobil sk albo wrecz sr (tak tak jestemm elfim rasista :P) miala byc rzeczowa dyskusja a ty tu takie drestwe komantarze wtracasz  :bangin:

Ryltar

Cytatnie masz lepszego tanka na rb,nie masz lepszego na trainy

SK jest lepszy,Da jest lepszy,Pal jest lepszy,TK jest lepszy.To nie zalezy od tanka tylko od tego kto jak potrafi tankowac,co z tego ze masz o 200 p.def wiecej jako da/pal jak tk/sk sobie odpala gs i maja bonusy do defa i bloku(fakt ze zre mp ale po to sa rechargerzy w party zeby odnawiali mp).HP mozesz tez miec o 2k wiecej ale co ci da skoro i tak SK potrafi lepiej wyczuc moment na hate aure.Wydaje sie proste ale gwarantuje ze tankowanie jest cholernie trudne i to tylko tak wyglada "dales dupy,co to za sztuka tankowac walic tylko hate".I tak dobry tank pada za druzyne,genialny nigdy nie ginie...

Cytatjakbym chcial zeby bylo latwo to bym sobie zrobil sk

O ta SK jest latwy kombinujesz tak samo jak u DA ze skillami normalnie :P

Cytat(tak tak jestemm elfim rasista Razz)

Ja jestem Mrocznym Elfem rasista...mamy sexowne babki a nie jak wy blade wywloki o ! :P

echoes

Cytat: Ryltar w Styczeń 12, 2007, 12:31:55 PM
Cytatnie masz lepszego tanka na rb,nie masz lepszego na trainy

SK jest lepszy,Da jest lepszy,Pal jest lepszy,TK jest lepszy.To nie zalezy od tanka tylko od tego kto jak potrafi tankowac,co z tego ze masz o 200 p.def wiecej jako da/pal jak tk/sk sobie odpala gs i maja bonusy do defa i bloku(fakt ze zre mp ale po to sa rechargerzy w party zeby odnawiali mp).HP mozesz tez miec o 2k wiecej ale co ci da skoro i tak SK potrafi lepiej wyczuc moment na hate aure.Wydaje sie proste ale gwarantuje ze tankowanie jest cholernie trudne i to tylko tak wyglada "dales dupy,co to za sztuka tankowac walic tylko hate".I tak dobry tank pada za druzyne,genialny nigdy nie ginie...

Cytatjakbym chcial zeby bylo latwo to bym sobie zrobil sk

O ta SK jest latwy kombinujesz tak samo jak u DA ze skillami normalnie :P

hehe dobrze gadac polac mu grzanca :P nawet najlepszym zdarza sie wpadka i zginie..zeby nie bylo,nie uwarzam sie za "najlepszego",zwykla,przecietna tankietka :D zreszta hate czy agro nie zawsze wchodzi... baaa zdarzalo sie w gc ze moj kolega nie wiem po jaka cholere,kiedy sciagalem beast lordy i zanim odpalilem agro,zaczynal tanczyc (bd),i byl martwy po kilku ciosach...takze to tez jest kwestia z jakim party grasz :) ale tak jak mowilem-mam od cholery satysfakcji z bycia tankiem,ktos inny lubi byc dd?ok jego sprawa,natomiast jak widze "tanki to cioty,w ogole nie zadaja dam,nie da sie nimi grac,a tk w szczegolnosci :P" to z lekka sie irytuje,bo tank ma inne zadania (to akurat nie do ciebie ryltar :P)...swoja droga chcialbym zobaczyc co taki np glad zrobi jak go dopadna ze 2 hpx4 mobki :P ze...ra
sie i tyle :P tak wiec konkludujac-dla kazdego cos milego :) btw:fakt wasze kobity rzadza,ale wasi faceci wygladaja jak krolowie S&M (jakkolwiek jasne elfy panowie wygladaja jak gwiazdy boysbandow,a ten glosik to masakra :D) i chcialbym tez zauwazyc ze i elfy i dark elfy to elfy  takze genotyp zostaje w rodzinie :P... mam tez prosbe,bo wszelakie poradniki dotyczace TK sa cokolwiek ..ubogie (prawie nikt nim nie gra wiec co sie dziwic)...znacie moze jakas fajna stronke z opisem tk?(poza tymi najpopularniejszymi,tam jest tego tyle co kot naplakal) albo wrecz jakies filmiki z tk/et?(za to zrobie dobrze ofiarodawcy linka:P:D)

Dev

ja jak gralem sws to poprostu hamstring i bije, typ mi zjada polowe hp wyciagam bow, UD i tluke lecząc się. taka filozofia. TK jest o tyle fajny że ma tak jakby 2x hp (masz koncowke, ud leczysz sie i masz full). Co i tak nie czyni z niego wymiatatora bo cholera jasna nie ma zadnych skili ofensywnych ...

Chiolera nie hamstring tylko enthange ...

echoes

no i oczywiscie masz racje...ale ja nigdy nie twierdzilem ze tk jest swietny na pvp ( z tym ze lucznicy przy doswiadczonym tk powinni sie zastanowic 2 razy nim zaatakuja,btw ok sk moze miec wiecej skilli ofensywnych,ale mimo wszystko stun czesciej wchodzi na sk niz na tk).Jak ktos gra tankiem (a zwlaszcza tk) i robi to swiadomie i bardzo mu sie to podoba to oznacze ze fanem pvp nie jest :).A z daggerem nie walczylem wiec sie nie wypowiadam.Natomiast zdazylo mi sie walczyc z wl-em (chociaz mial zdaje sie juz 3 klase,choc w tym momencie nie pomne tej nazwy) sprzet a,kuuuupe hp i cpi nademna wtedy przewage 20 lev (mial zdaje sie 78 lev).Chyba z nudow zaatakowal nasze 4-ro osobowe party i kto zostal na koniec?tylko ja,tk i nawet bardzo dlugo stawialem opor (fakt ze z cp mu nie zjechalem :P ) a w party byl sk na moim poziomie i zginal przedmna :P  a lani bylismy rowno :D takze jak ktos bedzie sprytny i bedzie mial niezly sprzet i spore doswiadczenie to i tk mozna namieszac w pvp :)

Ryltar

Dev

Shiver

Ryl, i ty zamieszczasz takie zenujace filimki? Mana pot ftw.... Jedyny filmik jaki widzialem to Slicera (sk 60), przegral z TK (63). Szczerze powiedziawszy to nic dziwnego, walczyl slsem, tk aoba. Tak samo z armorem- avadon vs Dark crystal, poza tym imho popelnil pare bledow ;)