Tyrant [Tyr]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

heikero

Mam takie pytanie, gram na serverze gdzie atrybuty sa do 9 lvl'a i kazdy biega z full atrybutami w armorze / broni.
Wiec enchantowac skille u tyrka na Atrybut / duel czy power? Chodzi mi najabrdziej o oly.

Bump.

Trason

Gracia final

Pt Tyr+bd+wc

Głównie chodzi mi o farmę ( przynajmniej na razie)

bron SA focus / tallm heavy(pozniej ic?) / dye -9dex ?

Apocalyptik

We ride together, we die together.

Trason

Ogólnie rzecz biorąc wybór WC i bd jako support do trio jest dobry na ostrą farmę? Czy moze lepiej swsa zamiast BD // SE zamiast WC??

Cerber

Takie trio spisuje się b.dobrze mój kumpel tak koksa i mówi że jest miód

dzony

Witam z tego co wyczytalem to heavy IC jest najlepszym rozwiazaniem dla Tyranta? Chodzi mi o build Tyra pod pvp i oly bardziej.. bo to co mialem wbic to wbilem i wiecej nim expic nie bede.
Chcialbym podkreslic ze gram na serverze low raty x5 i jest to kronika Epilogue i raczej nie mam kasy zeby kupic kilka setow i broni takze prosilbym o rozwiazanie uniwersalne pod pvp i oly o ile takie istnieje.
Dopiero sie ucze grac tyrantem dlatego chcialbym uslyszec zdanie tych tu zebranych profesjonalistow od tej klasy :P Bo wiem ze tyrant moze byc dobry w pvp ale musi byc dobrze prowadzony i dlatego tu staram sie czegos dowiedziec takze w skrocie ponizej co mnie interesuje...

Pod Pvp i oly server 5x (epilogue):
-Bron S (jakie SA)
-Set S ( heavy light?)
-Dye ( ??)
-Certy ( ??)
-Atributy ( jakie w bron i set?)

jac0l

Attri do broni fire:P w set zapewne wind/water/earth/fire/holy(jeśli nie grasz na freya) Certy-Haste,Celka,pasywny focus(imo), Poza miastem sa FOCUS a na oly HEALTH.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

dzony

A secik? S grade? IC czy Draco pewno oba :P ale ktory lepiej? jako pierwszy?

Kwadrat

dzony

A tak jeszcze chcialbym zapytac dla tyrka na epilogue set a grade to bardziej pod farme czy pvp? tylko bez DC light prosze bo na moim servie bardzo ciezko o niego :P.

wodzu3000

Z setów a grade możesz sobie złożyć heavy tallum set łatwo złożyć do farmy będzie dobry  :)

Yoker

tallum heavy czy majestic heavy to faktycznie bardzo fajne sety i tez sie nad nimi zastanawialem, niemniej jednak mi troszke szkoda bonusu z agile movement. Osobiscie biegam na 80 w PLu (draco w drodze) i jest mi z nim dobrze ;) z boxem BD, CoV i fenrirem 80 moge solowac absolutnie wszystkie miejsca, ktore kiedys byly end game (MoS, FoG, IT etc.)

Azella

mos to jest end game lokacja...
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Yoker

Cytat: Azella w Październik 28, 2010, 12:14:10 PM
mos to jest end game lokacja...
Cytat: Yoker w Październik 28, 2010, 12:02:55 PM
tallum heavy czy majestic heavy to faktycznie bardzo fajne sety i tez sie nad nimi zastanawialem, niemniej jednak mi troszke szkoda bonusu z agile movement. Osobiscie biegam na 80 w PLu (draco w drodze) i jest mi z nim dobrze ;) z boxem BD, CoV i fenrirem 80 moge solowac absolutnie wszystkie miejsca, ktore kiedys byly end game (MoS, FoG, IT etc.)
czy Ty masz problem z czytaniem?

Kokiruka

Eh, chyba nie zrozumiałeś, mos obecnie to też jest end game lokacja...

Trason

do ds tylko jedno SA moge wybrac... Celowac w focusa?   (celem farma farma farma xd)

Mam pytanie dotyczace attri.

Jak to jest z wojami? kroniki ponad intrld to tylko magami grałem. I tam wiadomo Sh attri wind i juz sie lepiej napieprzało z hurri.

Jak jest z wojami? tak samo? mimo iz nie bije skillami na +attri tylko normalnie bronia z attri to tez duzo wiecej DMG?

(pytanie z attri tez dotyczy farmy xd)

fun

U wojow jest podobnie. Skille bojowe (blowy u daggera banany u glada etc) mozesz enchantowac na element czyli wind/earth/water/fire oraz duel ktory moim zdanie bardziej sie oplaca w freya. Teoretycznie do czystej farmy najlepszy jest holy atrybut bo mozesz go podpakowac buffem i tancem. Chociaz u deski masz Dark Form ktory dodaje do fire atak wiec duzo orkow idzie w fire z mysla o pvp. Ogolnie rzecz biorac jesli myslisz tylko o farmie i olewasz pvp a ceny stonow holy-inne roznia sie od siebie w duzym stopniu to pakuj holy (ewentualnie dark jesli zakladasz exp tylko w mos). Jesli bijesz normalnie bronia nie uzywajac skill to w sumie roznicy nie ma chyba ze masz dark i idziesz na moby posiadajace ten resist to wiadomo ze nie wyciagniesz taiego dpsu jak z bronia z holy. Jezeli masz zamiar przeczekac z 76 do 80 (icarusy) lub do vespa uzywajac s garde i nie angazujesz sie zabardzo w pvp to imo nie ma co przeplacac  tylko pakowac holy, do farmu moim zdaniem najlepsza opcja.

Scorpion

Duel enchant jeszcze dlugo bedzie failem, retail to nie hr gdzie kazdego stac na max ele w armorze, o czym wiekszosc chyba zapomina...
...

Arimas

Cytat: Yoker w Październik 28, 2010, 12:02:55 PM
lv 80 i biegasz w PL.. draco w drodze.. to się chyba nazywa free frag..

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Trason

No właśnie mam w planach bić nie używając zbytnio skilli. Napewno w jakims tam stopniu bede ich uzywal ale nie za często.

Zastanawiałem się nad fire/earth.

Tylko ze jezeli wbije fire to chyba  w fogu mi to nie zbyt pomoze.

Yoker

Cytat: Kokiruka w Październik 28, 2010, 10:25:06 PM
Eh, chyba nie zrozumiałeś, mos obecnie to też jest end game lokacja...
no w sumie tak, bodaj epilogue podniesli lvle mobow na 83 czy jakos tak. Mue culpa.

Trason

Jakos nie jestem przekonany do tego holy;p

łatwo dostepne fire mogloby byc dobre no ale chce nawalac w FOGu i chyba niebardzo co nie?

OneGeer

Fog to lokacja dla nukow :P
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

eras3r

Kronika interlude
Chodzi mi o oly jakie najlepsze agu zebym mial jakies chociaz szanse z pp xD chyba nieistnieje ale moze macie jakies sposoby

Alarion

Cytat: OneGeer w Październik 29, 2010, 07:55:58 PM
Fog to lokacja dla nukow :P

Ze wskazaniem na nuki, ale melee (np tyrek + glad z aoe lub deska aoe) radzą sobie również super.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker