Czy pójdzie mi GoD??

Zaczęty przez teski, Listopad 24, 2011, 05:18:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Volkuss

A ja mam zamiar trochę pozmieniać bo trochę już kiedyś ta gra mi się czasami zwieszała. Jak będzie śmigało na takim czymś:
Amd Phenom x4 955 3.2 > 4,0
Asus HD 6950 DC
G.skill 8 gb 1600 mhz
Dysk miernie 320 gb > planuje wrzucić SSD
Xfx 550w
Do tego jakieś chłodzenie na procek.

Tylko łącze trochę mierne jedynie 4mb.
W oczekiwaniu na Eu Innova.

CzornyDlugi

Core : Dlugi, Feoh Wizzard - lv 89

Ulquiora

Cytat: Thombstone w Listopad 24, 2011, 07:31:12 PM
No ja odpalalem 3 boxy na gracji final spokojnie ciaglem Ps-a + wc + bd w pve, ale pvp no nie wiem.
Do pvp wole 1 okno i skupic sie na celu walki
Ty porównujesz gracje do GoD'a?  :oops:

Thombstone

gracja czy nawet freya a god to tylko kolejne 10 do 15% obciazenia pc.

Volkuss

Kall

@Do autora tematu

Odpalenie paru kont nie jest konieczne by się cieszyć grą. Powiem więcej lepiej grać z żywymi ludźmi których nie zabraknie.
Polecam w dziale Help Mega turtial, poznasz podstawowe pojęcia i mechanikę gry. 

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,37636.0.html

Jak już się z tym zapoznasz poczytaj wtedy o GoD i zmianach jakie wprowadza. Jest tego sporo, więc nawet starzy gracze będą mieli problemy, także sie nie martw :)

Na start możesz sobie znaleźć również jakiś polski klan, który będzie chętny Cię trochę poprowadzić przez tę wpsaniała gre zjadającą czas niczym czarna dziura wchłaniająca materie.

L2 EU off @ TapMadls

Acid

CzornyDlugi

Cytat: Volkuss w Listopad 24, 2011, 08:15:36 PM
Cytat: CzornyDlugi w Listopad 24, 2011, 08:00:38 PM
nie pójdzie ;O

No co Ty gadasz xD?

chcesz to mogę się wymienić u mnie chodzi, niech będę stratny :D

kamiil

autor, zaloguj sie 30.11 no nc west i bedziesz wszystko wiedział, gra ci pojdzie ale bez rewelacji , jedynie pve i małe pvp no i długi czas czekania pomiedzy  tp

ja grałme na c5 ze sprzetem 1.8 proc 256 ram i gf4 i dawało rade ale to meczarnia

P0G0

Pamietaj ze karta graficzna to naprawde ostatnia rzecz na jaka musisz zwracac uwage.
Ja gram na starym 8800GT wylicytowanym na allegro za 75zł przy procku PhenomII x550@3100Mhz i 4GB ramu i nie mam najmniejszych problemow z grą

Fatality

Tia, yhym, nie masz problemów z grą w GOD'zie ?:> to czemu ja mam?:(

Itherus

i ja :D  alt+p inaczej sie nie da w ta gre grac.

Sepharim

Procesor? bullshit... odpal l2 i sprawdz sobie jakie masz obciazenie procesora Oo Jesli zalezy Wam na zupelnie plynnej grze, na Win 7 x64 to proponuje zakupic dysk SSD (najmniejszy) + 4 gb RAMu (najszybsze obslugiwane przez plyte glowna), a nowe VGA to tylko zbedny dodatek i daje tylko tyle ze mozna grac na maksymalnych ustawieniach.

Kamal

Cytat: Sepharim w Listopad 25, 2011, 02:26:46 PM
Procesor? bullshit... odpal l2 i sprawdz sobie jakie masz obciazenie procesora Oo

75%, pentium D 2.8.  :D

Acid

Procesor? bullshit... odpal l2 i sprawdz sobie jakie masz obciazenie procesora Oo Jesli zalezy Wam na zupelnie plynnej grze, na Win 7 x64 to proponuje zakupic dysk SSD (najmniejszy) + 4 gb RAMu (najszybsze obslugiwane przez plyte glowna), a nowe VGA to tylko zbedny dodatek i daje tylko tyle ze mozna grac na maksymalnych ustawieniach.

Mam wszystko co napisałeś i po 20 min włączam alt + p. :)

CzornyDlugi

to dlaczego nie olać kupowanie tego dysku ssd i pójść krok dalej ?
Kupić płytę obsługującą do 32 gb pamięci ram i tyleż samo ramu, stworzyć nań partycje dynamiczną (nie na całej oczywiście), zainstalować na niej l2 i wuala.

Plusy:
- Nie ma szybszego dysku ;O

Minusy:
- Koszt koło 2.5k za płytkę i ramy ,
- Co restart komputera musisz instalowaćl2 od nowa .

Problem hardwarefags ?!

Lineage 2 will bankrupt !
Internet will bankrupt !

Jelly poorfags ?

Arimas

Następny specjalista  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Thombstone

do 600 zl spokojnie idzie zlozyc pc, ktore by pociaglo l2 na dual boxie z tego co mi wiadomo.
ja kilka lat temu kupilem procesor( Pentium D 925 za 80zl) , plyte glowna (gigabyte 945gcm-S2L za 250zl), ram(2 GB Geil ddr2 nie pamietam za ile) zasilacz(450w do 100zl) i grafike(7300gt za 70zl) i to styklo na 600zl pozniej wymienilem nagrywarke, chlodzenie na procesor - ten pentium D 925 sie grzeje, i dorwalem dysk byle jaki 250gb
Wiem to jest nie oplacalne...
mi ino pc do l2 i internetu jest potrzeby,a jak cos sie walilo to wymienialem

Volkuss

Grać w L2 na takim czymś to raczej jest męczrnia niż przyjemność. A co dopiero dualbox. Powodzenia

Kazil1983

Wydaje mi się ze Wy tu czegoś nie ogarniacie ( bez urazy ) to będzie nowy gracz on nie wymaga mass pvp 150vs150 siege oraz epiki go raczej też nie "dotkną" a do pogrania (exp+jakies male pvp) to MASZYNY nie potrzeba , aczkolwiek musisz trochę podrasować sprzęt , ten radek + 2gb ramu i bedziesz mógł na alt+p pograć.

ps. specjalnie pod l2 zakupiłem kompa w środę będzie u mnie w domu i wiesz co , nie mam zadnej pewnosci ze na mass pvp będe miał te 30 klatek

Ulquiora

Wydaję mi się że ty nie ogarniasz. Nawet jeśli nie będzie brał udziału w większych siege'ach czy mass pvp to i tak będzie miał duży problem w graniu. To nie jest priv z onlinem 1k tylko off pod nadzorem innova. Rozumiesz? Nowe servery będą tak zasypane graczami, że gdziekolwiek pójdzie expić, to wszędzie będzie pełno os. Tak będzie przez pierwsze kilka miesięcy.

Kazil1983

Cytat: Ulquiora w Listopad 26, 2011, 07:15:04 PM
Wydaję mi się że ty nie ogarniasz. Nawet jeśli nie będzie brał udziału w większych siege'ach czy mass pvp to i tak będzie miał duży problem w graniu. To nie jest priv z onlinem 1k tylko off pod nadzorem innova. Rozumiesz? Nowe servery będą tak zasypane graczami, że gdziekolwiek pójdzie expić, to wszędzie będzie pełno os. Tak będzie przez pierwsze kilka miesięcy.

Z tego co wiem cap będzie 5k wiec zapewne po odczekaniu 2 tygodni będzie mógł zacząć na już nie AŻ tak zaludnionym offie (mowa tu o początkowych lokacjach ) a serwerów zapewne wstanie od razu kilka wiec trzeba wybrać ten najmniej zaludniony ,dodatkowo z tego co wyczytałem to sam engine gry jest kiepski ( zreszta jaki ma byc jak to silnik z 2003/4 ) wiec karta z 2005 czy jakos tak powinna też coś ogarniać.

ps. Były priwy po 4-5k wiec nie uogólniaj pozdrawiam.

Sepharim

I wez tu cos podpowiedz... ;f internetowe trolle od razu Cie zjedza ;3 Ja gram na wyzej opisanym sprzecie + GF 8600 GTS i nie mam zadnych problemow na siege'ach etc, nawet jak korzystam z dualboxa. Nie wiem jak na triplu, ale pewnie tez dalbym rade, ale na uj komu triplebox? Pewnie nikt nie zwrocil uwagi na aplikacje dzialajce w tle (procesy), ktore uruchamiaja sie przy autostarcie i momentalnie strasznie obciazaja, ale komu sie chce wylaczac? Lepiej od razu odpalic l2 a pozniej rzucac urwami na te Wasze "niby" lagi... A teraz smialo, blame me ;3 przyjme to na klate ;p

Phoeniks

Core - Feoh Wizard 85 /sub Aeore Healer 85+

maxtorek

mi core duo 8500 podkreconego do 4,2 i gtsem 250 mialem stop klatki na siegach, wiec  zeby to w miare plynnie chodzilo trzeba miec naprawde rakiete