Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Qra

Świetne PvP ale rozpierdala mnie tylko jedno. Płacze o brezach pt w którym nawet hilerzy używają brezów xD
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Horken

Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Senshi

Dobre pvp może i jednostronne ale dobre
-----------------------------------------
--Senshi--
--Healer 99 Cardi--

--Syke style--

Gandam

http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

fossil

właśnie nie koniecznie, w lindviorze to było pierwsze small pvp które trawało więcej niż reuse rapsa^^ jednostronne to na pewno, ale 3 archerów troche op, trzeba wymyślić jakiś nowy pomysł jak z tym wygrać^^

Arimas

Cytat: fossil w Lipiec 10, 2013, 01:25:43 AM
właśnie nie koniecznie, w lindviorze to było pierwsze small pvp które trawało więcej niż reuse rapsa^^ jednostronne to na pewno, ale 3 archerów troche op, trzeba wymyślić jakiś nowy pomysł jak z tym wygrać^^
3 tanki yo

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Itherus

no wczoraj jak ogladałem to sie za głowe łapałem... maja zajebiscie dobrych healerów i dwóch zajebistych sfarmionych łuczników. Ja bym zaczynał od sindy,hax, DD zostawic na koniec ze wzgledu na flaszki dispiration UE.

Alarion

jest motywacja do dzialania i tyle : )

mag ma przeje*** przeciw az 3 archerom, ale cos sie wymysli. nie pozostaje nic, tylko sie zbroic i cwiczyc dalej pivipi.

szkoda tylko, ze RG chetniej na spotach sie nie pojawiaja, zeby wiecej mozna bylo sie potrzaskac. stricte for fun chociaz. taki AllEyesOnMyPony zlozyl CP co ma raptem kilka dni, a jednak mial jaja zapytac sie nas o 7 vs 7. i mimo, ze przegrywali szybko, to ciagle chcieli dalej i dalej bo wiedzieli, ze tylko wtedy cos zaczna ogarniac na pvp... taka postawa sie ceni, a nie "Town sitters" bo "bla bla bla" (mistrzem excusow jest Tiko, czyli piesek Kingsize).

gf
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Qra

Przejebane jest to że tak dopakowali łucznika w tej kronice. Samo zwiększenie zasięgu skilli wchuj. Zanim feoch podbiegnie już ma 2 petardy na ryja.
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Alarion

nie dopakowali ich specjalnie. zasieg wiekszy ma tylko (az?) bullzeye. stancy i mind eye maja nerfa, ale dostali dodatkowego klasowego stance'a + heavy nie daje juz redukcji krytykow (co w efekcie najbardziej cieszy daggerow). problemem bylo to, ze archer byl juz op w poprzedniej kronice i teraz inne klasy dopiero zaczynaja go doganiac...

a to ze kiingsize, bugaimer (doter prawie jak Troy) i Lirien to top 5 najbardziej nastackowanych archerow na serwie to juz inna para kaloszy : )

Cat Drama Maker

w00dy

Cytat: Qra w Lipiec 10, 2013, 12:07:43 PM
Przejebane jest to że tak dopakowali łucznika w tej kronice. Samo zwiększenie zasięgu skilli wchuj. Zanim feoch podbiegnie już ma 2 petardy na ryja.

Obecnie ze wszystkich skilli nuk na taki sam zasięg jak łuk (1100)
Server: Core
w00dy - Feoh Wizard
CP: [sQam sQuad] Party Leader

Alarion

i nuk CC ma lepsze, wszystko fajnie (na mass pvp szczegolnie), ale paper is still paper. archer odpali UE, flaszke co jakis czas + light > robe. to jego survi jest problemem, bo tak kosi naprawde dobrze.

Cat Drama Maker

Qra

Cytat: Alarion w Lipiec 10, 2013, 04:32:47 PM
light > robe.

Powiedzmy sobie prawdę, kto jeszcze biega w robe na pvp ? Nikt.
BS - prawdziwa historia.

musztarda

Cytat: Qra w Lipiec 10, 2013, 05:33:11 PM
Cytat: Alarion w Lipiec 10, 2013, 04:32:47 PM
light > robe.

Powiedzmy sobie prawdę, kto jeszcze biega w robe na pvp ? Nikt.

większość nukerów ?

Qra

Pewnie dlatego ta większość zdycha jak szmaty.
BS - prawdziwa historia.

driki

A w czym nuker ma latać oO? robe mu daje najwiekszy kop do m ataku+m defa(tam jakis sumek z marków czy nawet healer bawiący się w feoha), sam jak przechodzilem z hvy na robe summonerem odczułem niesamowitą różnice w m ataku, dmg zmienił się znacznie i z pozycji gdzie zabijalem najmniej ludzi na pvp, zacząłem zabijać najwięcej, nie wyobrażam sobie nuka w lighcie który da mu bonus jakies 300-400 p defa więcej? albo hvy który faktycznie zwiększy p def o 1k+ ale zmniejszy niesamowicie overall dmg.

Alarion

w kwestii nukera masz 3 opcje:

robe + wizard = dobry dps, ale papier
Robe + Knight = Survi, ale słabszy dps.
Heavy + knight = ssiesz pałę, ale stoisz żywy i ew. rzucasz shadow snare'a

To jest właśnie ten kłopot, że archer jak naprawdę ma ciężko, to rzuci się na niego knight. Z knight'a ma survi + nadal bonusy do DPS. Nuker albo healer nie dostaje z tego tytułu nic oprócz survi. I sam fakt, że light >> robe. 

Cat Drama Maker

Qra

Cytat: driki w Lipiec 10, 2013, 06:53:52 PM
A w czym nuker ma latać oO? robe mu daje najwiekszy kop do m ataku+m defa(tam jakis sumek z marków czy nawet healer bawiący się w feoha), sam jak przechodzilem z hvy na robe summonerem odczułem niesamowitą różnice w m ataku, dmg zmienił się znacznie i z pozycji gdzie zabijalem najmniej ludzi na pvp, zacząłem zabijać najwięcej, nie wyobrażam sobie nuka w lighcie który da mu bonus jakies 300-400 p defa więcej? albo hvy który faktycznie zwiększy p def o 1k+ ale zmniejszy niesamowicie overall dmg.

Wpadłeś może na ten pomysł że jesteś summonerem i twój mkryt za 10k nie robi na nikim już większego wrażenia.  Jak miałem ponnego w robie to absolutnie nikt do niego nie strzelał bo i po co. Orbinka i Sepsa to zdecydowanie ciekawsze targety.  Na dodatek masz summona więc jedną petarde za 30k jeszcze przeżyjesz. Tory podsyła nam screeny z dmg a skoro Sindeyka z heavy/knight wyrwała na ryj kryta za 20k to chyba nie muszę mówić jak wygląda dmg w robe. Jak dla mnie wyskakując z kimś w robe w np 7vs7 albo czymś podobnym równie dobrze możesz walczyć bez tej osoby. Chuj ci z postaci która żyje od celki do celki.

BS - prawdziwa historia.

driki

Cytat: Qra w Lipiec 10, 2013, 08:12:10 PM
Cytat: driki w Lipiec 10, 2013, 06:53:52 PM

Wpadłeś może na ten pomysł że jesteś summonerem i twój mkryt za 10k nie robi na nikim już większego wrażenia.  Jak miałem ponnego w robie to absolutnie nikt do niego nie strzelał bo i po co. Orbinka i Sepsa to zdecydowanie ciekawsze targety.  Na dodatek masz summona więc jedną petarde za 30k jeszcze przeżyjesz. Tory podsyła nam screeny z dmg a skoro Sindeyka z heavy/knight wyrwała na ryj kryta za 20k to chyba nie muszę mówić jak wygląda dmg w robe. Jak dla mnie wyskakując z kimś w robe w np 7vs7 albo czymś podobnym równie dobrze możesz walczyć bez tej osoby. Chuj ci z postaci która żyje od celki do celki.
Jak wy się bijecie na tym pvp? tank przypadkiem albo jakiś dd/iss z twojego pt nie powinen przypadkiem tunelować enemy dd? przecież zamiast zabawa w feoha równie dobrze mozna go wymienic na daggera/archera jeśli trzeba się bawic w latanie hvy ew+knight, jeszcze od biedy zrozumiem hvy set ale feoh bez wizzarda robi żałosny dmg(traci m atak+m crit rate i to sporo)...

NotTheFakeTazman

Widzę same gwiazdy na tych pvp, osoby które się mnie pytały pod jakim f mam nuka teraz rozdają karty na serwerze i się bawią w 7vs7... BOŻE CZY TY TO WIDZISZ?

p.s. gf 60-6

Alarion

Qra nie przeceniaj aż tak bardzo heavy w obecnej kronice. Np. dla mnei różnica w moim blessed robe +4 a bound heavy +3 to około 500 p defa na full buffie. To mało, szczególnie, że obecnie robe od heavy różni się TYLKO P DEFEM. Nie ma już critical damage reduction jakie heavy miało jeszcze w glory days.

Oczywiście 500 p defa to nadal jakaś tam wartość, a skoro jako healer w heavy na daily pvp potrafię wyciągnąć 1950 casta (bez toogla który już nie działa zresztą w heavy) to oczywiście używam tego heavy.

Ale jako nuker nie zakładałbym heavy tylko ew. pod ostrzałem poprosiłbym iss'a o zmianę harmoni.

A jak w jakieś tam przyszłości doliczymy PvP status (którego ani healer, ani summoner, ani nuker nie mogą włożyć do heavy tylko w robe) to wtedy już tylko robe >> heavy.

Co do summonera, to spokojnei sobie w robe może biegać. Mało kto go targetuje, więc niech robi więcej bólu i lepiej debuffy wkłada. 

@Taziu

do kogo pijesz?

Cat Drama Maker

He4DSh0t

Tazmanku przynajmniej w przeciwieństwie do ciebie maja jakieś pvp a nie farma 24/7 :)

Co do omawianego pvp to bez różnicy jaki kto ma armorbo przy dobrym debuffie i assiscie każdy pada jak szmata niestety z tego co widziać na filmiku to obie rzeczy kuleją u Alariona w pt, po za tym hax i sidneya świetnie cleansują.
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

Dyma

Cytat: NotTheFakeTazman w Lipiec 10, 2013, 09:39:40 PM
Widzę same gwiazdy na tych pvp, osoby które się mnie pytały pod jakim f mam nuka teraz rozdają karty na serwerze i się bawią w 7vs7... BOŻE CZY TY TO WIDZISZ?

p.s. gf 60-6
uczeń przerósł "mistrza" ;)

btw co sie stało z tłem forum?
Cytat: Arimas w Styczeń 08, 2012, 02:06:06 AM
Update:
W Amber party, jego członkowie pytają się alariona czy mogą dostać passy na shogala zamiast zapytać shogala  :D

Arimas

Taziowi się pewnie znowu nudzi no competition  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

no w PvE to chyba tylko kamilek może z nim konkurować...?

Cat Drama Maker