Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Quibre

Ja tyrrem na 86 lvlu robie solo bez żadnego stresu,dagerkiem solo może być trudniej i dłużej ze względu na to że te moby najlepiej bić AoE,lipa jest z tym że osoby mające Pa mają też 2x exp z tej insty,wczoraj kumpel kiedy robiliśmy w party dostał z Pa 1kkk expa na 89 lvlu wyszło mu 8%  :o

Prokrastynator

na kartia group z vitality tez masz 2x exp
Cytat: Ulquiora w Luty 06, 2012, 07:53:20 PM
Zgłaszać trollowanie do moderatora trzeba. 55% tylko brakuje do zablokowania konta Prokrastynator'owi

lempartus

kurde, z jednej sstrony ajnie że dodają nowe instancje/lokacje, ale powoli zaczyna brakować czasu na swobodne bieganie.
Jeśli party gra średnio 3-4 godziny dziennie ( a taka jest średnia chyba 90% cp) to po zrobieniu wszystkich inst nie zostaje im na nic czasu.
2 x kartia ( solo + grupowa) 60 minut
spezion = 60 minut
fortuna = 40-50 minut
do tego wypada zrobić q na soa 20-30 minut
plus dodatkowo kilka minut na każdy regrp.  no i oczywiście 2 razy w tygodniu istina, po 95 instancja dla party, Octavis, 2 x w miesiącu antek. Masakra.

Pewnie następnym krokiem który zrobią to coś na wzór battlegroundów z rewardami za pvp bo naprawdę ciężko będzie znaleźć czas na pvp :(
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

coshoo

Wcale się nie dziwię ludziom że tęsknią za starymi kronikami, sam za nimi tęsknię. Wszystko było open (no, poza riftem) i to była kwintesencja L2.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

lempartus

wg mnie jeśli już robić instancje to większy nacisk stawiać na takie epickie gdzie potrzeba współpracy 4-5 party i które się robi raz na kilka dni, za konkretną nagrodę.
Bo to co jest teraz w Aden jest tak strasznie  nudne że ręce opadają. No ale najgorsze jest to że trza to robić codziennie :(
Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

Sesto

a najgorsze ze dobry exp z tego leci wiec nie mozna sobie tego olac:/

wuera

Ale mnie wkur... ludzie którzy nie ruszą się z miasta gdy pt jest złożone bez 3lvl force

Btw jest jakiś sposób żeby dostać się do ostatniego pokoju w kartia labirynth 85 grupowej po zamknięciu się drzwi?wczoraj coś się zbugowało i tank został na zewnątrz:/

asdf1movie

zalezy kim grasz. jak healerem/ tankiem to mowisz ze jak za 3min nie wyruszymy to wychodzisz z party i koniec, watpie ze party sie nie ogarnie i nie ruszy ;p
jak dd, no to niestety albo sam skladasz party albo nie wchodzisz poprostu do totalnego random pt i tyle

Alarion

Cytat: lempartus w Marzec 15, 2012, 11:31:38 AM
kurde, z jednej sstrony ajnie że dodają nowe instancje/lokacje, ale powoli zaczyna brakować czasu na swobodne bieganie.
Jeśli party gra średnio 3-4 godziny dziennie ( a taka jest średnia chyba 90% cp) to po zrobieniu wszystkich inst nie zostaje im na nic czasu.

sprostuję kilak rzeczy:

tu się zgodzę, ale solo każdy robi sobie poza prime time.

spezion = 60 minut

abstrahując od przydatności tej instancji na lvlach +92 (wg mnei strata czasu) to zajmuje on ~~30 mni a nie 60. chyab ze z randomami, to może być i ze 2 h

fortuna = 40-50 minut

nam zajmuje już  to na lvlach 94-95 ~~25 min

no co ty... 20 mni to może z PvP. Idziesz na żaby, robisz questa na 3 trainy.

plus dodatkowo kilka minut na każdy regrp.  no i oczywiście 2 razy w tygodniu istina, po 95 instancja dla party, Octavis, 2 x w miesiącu antek. Masakra.

Pewnie następnym krokiem który zrobią to coś na wzór battlegroundów z rewardami za pvp bo naprawdę ciężko będzie znaleźć czas na pvp :(

istinka u nas to obecnie 30 mni razem z ładowaniem działa, octavis jeszcze nie wiem, bo nei mamy full 95. Ale to 2 x w tyg. Antek dla ogarniętego CC to około godzina 2 x w miesiącu.

Tragedii nei ma, więc zapraszam częściej do orbis ; p 
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

asdf1movie

istinka u nas to obecnie 30 mni razem z ładowaniem działa, octavis jeszcze nie wiem, bo nei mamy full 95. Ale to 2 x w tyg. Antek dla ogarniętego CC to około godzina 2 x w miesiącu.

sry zapomniałem alarion ze wasze party ma dzidy laserowe +65555 a nie normalne bronie. dwa hity i zabity

Alarion

cool story bro i naucz się cytować : )

Cat Drama Maker

xRelapse

Ta gra z góry jest przegrana, bo wersja Alarionów jest limitowana.

Alarion

Cytat: xRelapse w Marzec 15, 2012, 01:18:38 PM

o quit troll wrócił na forum ; p

Cat Drama Maker

kamiil

spezion = 60 minut
fortuna = 40-50 minut

tu sie zgodze  :shock: kilka h schodzi zrobic te wszystkie instancje, licząc ze masz 10m przerwy miedzy nimi dodatkowo, na 95+ zamiast speziona robisz epika co schodzi 5 minut i dodatkowo mozesz robic altar i sos daily

dodatkowo na 97+ dochodzi epik isitna,, baylor, balrog, traskan, dodatkowe instancje na IOP i chyba epik octavis  hahaha

Rickert

Cytat: Alarion w Marzec 15, 2012, 01:30:05 PM
Cytat: xRelapse w Marzec 15, 2012, 01:18:38 PM

o quit troll wrócił na forum ; p
Mial miec realne zycie do wakacji.  8)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

TTerrorPropaganda

Cytat: Alarion w Marzec 15, 2012, 01:08:36 PM

sprostuję kilak rzeczy:

tu się zgodzę, ale solo każdy robi sobie poza prime time.

spezion = 60 minut

abstrachując od przydatności tej instancji na lvlach +92 (wg mnei strata czasu) to zajmuje on ~~30 mni a nie 60. chyab ze z randomami, to może być i ze 2 h

fortuna = 40-50 minut

Tragedii nei ma, więc zapraszam częściej do orbis ; p

To lipa straszna, jakieś nie ogary jesteście bo ja sam to wszystko robię w 10 min.... a resztę z 3 h grania spędzam na pvp

Kard

Cytat: TTerrorPropaganda w Marzec 15, 2012, 01:54:36 PM
To lipa straszna, jakieś nie ogary jesteście bo ja sam to wszystko robię w 10 min.... a resztę z 3 h grania spędzam na pvp
+1
pt Alarion = Chuck Norris :P
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

dsfa5

Cytat: wuera w Marzec 15, 2012, 01:03:54 PM
Btw jest jakiś sposób żeby dostać się do ostatniego pokoju w kartia labirynth 85 grupowej po zamknięciu się drzwi?wczoraj coś się zbugowało i tank został na zewnątrz:/
mnie przedwczoraj sie zamknely i nie moglem wejsc.soe i powrot,juz bylo ok i dolaczylem do reszty

lempartus

Alarion:

Po pierwsze: wikeszość party na serwerze jest z przedziału 90-93 lvl a tam te rzeczy trochę dłużej schodzą
Po drugie : jeśli chodzi o Speziona  to weż po uwagę że musisz wydropić strzały do armat a później memory fragmenty, przy dd poniżej 94 lvl to chwilę schodzi plus przeszkadzający enemy plus randomy ktore też chcą to zrobić
Po trzecie Na soa też się musisz dostać - ja nie liczę klepania mobów ale calość łącznie z jakimś pvp po drodze
Po czwarte a solo instę robisz w jakimś innym życiu ? czy w czasie przeznaczonym na grę ? Normalny czlowiek tak jak pisałem może przeznaczyć na tą grę 3 góra 4 godziny dziennie. nie mam na myśli bezrobotnych/studiujących  samotnych  kolesi którzy mogą napierniczać cały dzień w l2
Lider party  Luciferion
www.outcasters.info

Insektor

Cytat: coshoo w Marzec 15, 2012, 11:43:17 AM
Wcale się nie dziwię ludziom że tęsknią za starymi kronikami, sam za nimi tęsknię. Wszystko było open (no, poza riftem) i to była kwintesencja L2.

Niestety mi tez zaczyna się nudzić ten cały GOD :(
Wydawało się super, powstało tyle nowych instancji, które tak bardzo lubię lecz nie wiedzieć czemu l2 mi już nie sprawia takiej frajdy jak dawniej...
Chociaż nawet znalazłem sobie CP to po kilku dniach zaczęło wiać nudą. Główna część tej gry, jaką jest pvp zeszła na 2 plan. Ludzie zaczęli unikać pvp bo mamy wizard harmony, bo mamy za niskie lvle, bo można stracić cenny %... Tak więc pozostały już tylko dawno znudzone instancje  :beksa:
Piszę poprawnie po rusku.

Obsess

Zwykłego Speziona się nie opłaca robić nawet na 93lvlu, a Istina to max 20 min.

BTW http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,48577.0.html gogogo ;p

Horken

Bo ja wiem czy to takie złe. Marudziliście, że nie ma daily questów gdzie casual gracz dobiłby wyższy lvl. Ot co macie co chcieliście i dalej jakieś narzekanie jest.

Też jestem zdania, że powinni zrobić insty dla jakiejś grupy osób albo nawet solo gdzie trzeba by wykazać się zaje*istym ogarnięciem i elastycznością ale to niestety nie jest ta gra. Tutaj trza do bólu farmić i później cieszyć się tym co się nafarmilo.

btw: apropos onlinu: zdarzyło mi się kiedyś grać na serwie gdzie online był 50, bywały onliny 1k etc i nadal grało się git. Serwer nie musi mieć infinity online żeby można było się zabawić. Jeżeli ktoś jest sux to sobie nie pogra i tak i tak ^^'
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Tankrush

Nie opłaca się spaziona robic ? 2,5% piechotą nie chodzi w 30-35 min.

Tym bardziej teraz, gdzie o godzinie 16:00 nie ma nikogo.

alite

Cytat: Obsess w Marzec 15, 2012, 03:53:54 PM
Zwykłego Speziona się nie opłaca robić nawet na 93lvlu, a Istina to max 20 min.

BTW http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,48577.0.html gogogo ;p
tak kuwa 5 min, nie każdy ma w party summonera,
Szczerze to gdyby nie to, że nie ma alternatywy dla zabijania czasu to już dawno bym olał to l2 :o

Alarion

Cytat: lempartus w Marzec 15, 2012, 03:47:19 PM
Alarion:

Po pierwsze: wikeszość party na serwerze jest z przedziału 90-93 lvl a tam te rzeczy trochę dłużej schodzą

zapewne tak, ale nam też sporo rzeczy zaczęło iść szybciej nie tylko wraz z lvlem, ale i z dopracowywaniem jakiś pierdół itd. Choćby dla przykładu pamiętasz pierwszą frytkę w OC, a potem drugą lub trzecią? Niby układ sił ten sam, a szło coraz lepiej.

Po drugie : jeśli chodzi o Speziona  to weż po uwagę że musisz wydropić strzały do armat a później memory fragmenty, przy dd poniżej 94 lvl to chwilę schodzi plus przeszkadzający enemy plus randomy ktore też chcą to zrobić

2 sprawy tutaj:

1) Spezion na lvlach +92 jest naprawdę mało opłacalny. Na ten czas użerania się z randomami, to więcej można wbić w orbisie %
2) Są też enemy, więc jest trochę PvP. To chyba dobrze? Gorzej jak robią to jak party Kamilka, które na celce issa próbuje wbiec do środka nie robiąc PvP ; p

a epic spezion to 5 min roboty ; D

Po trzecie Na soa też się musisz dostać - ja nie liczę klepania mobów ale calość łącznie z jakimś pvp po drodze

Jak ma się PvP to tylko lepiej. minutka rebuff, skok do śrdoka, wziąć questa, pójść na żaby, 2-3 trainy quest done,. Bez pvp 10 min.

Po czwarte a solo instę robisz w jakimś innym życiu ? czy w czasie przeznaczonym na grę ? Normalny czlowiek tak jak pisałem może przeznaczyć na tą grę 3 góra 4 godziny dziennie. nie mam na myśli bezrobotnych/studiujących  samotnych  kolesi którzy mogą napierniczać cały dzień w l2

albo rybki albo akwarium. Solo jest dużo rzeczy które można porobić i albo robisz je poza constówkami, albo nei robisz w ogóle. Też nei zawsze mam na to czas.

Cat Drama Maker