Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

NotTheFakeTazman

Cytat: Alarion w Lipiec 19, 2012, 02:23:01 PM

//Ja, nie tylko wulgarne wiadomości są kasowane, równiez te pozbawione kompletnie sensu jak zwykłe "hahaha" chociażby.
Raziel

więc cofnij posta i pokaż mi gdzie spełniłem twoje magiczne kryteria. Bo posty takiego shena QQ są w porządku? raziel skończyłbyś już ze swoimi uprzedzeniami jako mod, bo ja nawet takiemu głupiemu koniowi warnów ni dawałem, a posty haterów kasowałem od wielkiego dzwona kiedy ewidentnie widać było przegięcie.

Cytat: AsmWalker w Lipiec 19, 2012, 11:34:08 AM

Co dodali ciekawego?

Jest sporo rzeczy do roboty, sporo daily, samo zrobienie tautiego będzie wymagać naprawdę mocnego CC dla 5 party. Bugi związane z crashami podczas epików będą naprawione zapewne w najbliższym patchu, a to, że istina jest trudniejsza do zrobienia? No cóż, peszek, trzeba ogarniać teraz znacznei bardziej niż tępe "auto atack" na DD-kach i Alt + TAB z przeglądaniem www.  Z octavisem przegieli trochę, ale teraz częściej pod nim będzie 14 vs 14. Epic istina i octavis są podobno zboostowane tak mocno, że dopiero w patchu po days of glory (zwanym Echo update) będą znerfione.

Bardzo pozytywne zmiany w systemie OE skilli, które balansują większość profesji.

Festival of chaos to świetna zabawa (obszernego posta napisałem tutaj: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,50022.0.html ) która sprawdza nie tylko indywidualne ogarnięcie, ale też pracę całego klanu.

Wg mnie silnik działa nieco wydajniej, ale nie jest to olbrzymi skok (dla mnie ~~10-15% na plus) o czym pisałem już kilka postów wczęsniej.

Dużą zaletą jest znerfienie expa z bosów, więc PvE płaczki, które boją się wyjść na spoty i poddać się konfrontacji na pvp mogą po mału myśleć o quicie, bo na samych instancjach nikt już się nie wyexpi. 

Zrobiono też duże zależności w daily questach od siebie. Dla przykładu:

Chcesz dostać seed of talizman? ( http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,50089.0.html )
- idź na olimpiadę robić daily questy + wbijaj na spota żeby wydropić energy of destruction

Chcesz mięc większe szansę na Festival of chaos?
- idź na olimpiadę, by wyfarmić tokeny i móc korzystać z QHP

itd.

Zawsze to te 2fpsy wiecej na 7vs7, 1 na 14vs14 i jakis tam ulamek fpsa na siege - widze ncsoft powaznie podchodzi do zyczen playerow, jak zawsze.

montezuma

Epic istina i octavis są podobno zboostowane tak mocno, że dopiero w patchu po days of glory (zwanym Echo update) będą znerfione.

epic istina jest łatwiejsza od normal, epic octavis nie do zabicia nawet w 5 party

Bardzo pozytywne zmiany w systemie OE skilli, które balansują większość profesji.

lol to jest twoje pobożne życzenie a nie fakt.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Deric

alarion ten festiwal to jakaś kpina za kilka dni będzie wyglądał tak: 5aren po 18 osób wszystkie afk przez 6min. po zarobieniu takich  200 'eventów' kupujesz pasek lub coś innego... tyle

Alarion

Cytat: Deric w Lipiec 19, 2012, 02:53:17 PM
alarion ten festiwal to jakaś kpina za kilka dni będzie wyglądał tak: 5aren po 18 osób wszystkie afk przez 6min. po zarobieniu takich  200 'eventów' kupujesz pasek lub coś innego... tyle

może tak, a może nie. przekonamy się czy faktycznie wszyscy będą szli afk.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Horken

Tokeny to nie jedyna nagroda za festival :)
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Alarion

zależy, być może część osób pójdzie po najniższej linii oporu. Oczywiście itemków z festivalu trochę przydatnych jest, nie wspominając o paskach na 3 dni, które są genialne.

zojka kto u was był nr 1 w festivalu (rasa / klasa) i jak bardzo angażował się w to klan? Coś klan zyskał?

Cat Drama Maker

Khav

Już wczoraj Galv trafił na arenkę, gdzie było 18 afkerów... dopiero gdzieś po 2 min. jedna osoba zorientowała się co się dzieje (a raczej że nic się nie dzieje).
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

kamiil

aha czyli wprowadzili instance pvp zone, która okazała sie afk zone dla itemów  hahaha

Alarion

my naszym CP braliśmy udział, to w moim przypadku nie było więcej niż 1 afkera na arenę. Póki co zdarza się bug niestety, że zaczyna się pod wodą i siłą rzeczy nie da się przez całe 6 min nic zrobić ; /

Cat Drama Maker

Khav

Fail Chaosu polega na tym, że nie ważne jaki wynik, to tak czy inaczej dostajesz tyle samo tokenów. Druga sprawa, to to że tokenów nie da się sprzedawac/wymieniać, to itemy kupione za tokeny jak najbardzej. Skończy się tak, że masz CP time, robicie co macie robić, a w drugim oknie bootem się zapisujesz tylko dla nagród.. swoją drogą, minimalny 76 lvl aż zachęca do takich taktyk.
Cytat: Kard w Czerwiec 27, 2012, 07:54:24 PM
Cytat: TTerrorPropaganda w Czerwiec 27, 2012, 12:44:15 AM
Nie moja wina ze IQ większości tu piszących jest na poziomie przedszkola, wiec mogą nie zrozumieć toku myślenia osoby dorosłej :D
to po kiego... siedzisz w tej piaskownicy? jakiś pedofil czy co...?
Cytat: shoutxRelapse [Maj 22, 15:05:23]:   wszystko jest dla ludzi
xRelapse [Maj 22, 15:05:25]:   anal też XD
Clovery [Maj 22, 15:05:45]:   ah, zatem stad bol dupy, k.

kamiil

to nie mogli zrobic cos w stylu gracia final walki oly 3v3 albo pojsc dalej i 7v7 , zwycieżcaa dostaje itemy 

tak alarion są walki , ale za tydzień nikt nie bedzie walczył tylko sei logował po tokemy  :?

likas

jak dostoi się do końca festivalu to spawnuja się 2-5 boxy, które zawierają po kilka marków. W każdym razie, bez klanu/cp nie ma co się nastawiać na wygraną ;)

Smolensk

wczoraj z cp wygraliśmy parę tych walk, generalnie będziemy farmić jedną osobę, a ona będzie kupować dla wszystkich.
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

montezuma

Cytat: Alarion w Lipiec 19, 2012, 03:13:16 PM
zojka kto u was był nr 1 w festivalu (rasa / klasa) i jak bardzo angażował się w to klan? Coś klan zyskał?

Olimpiad farmerzy biorą udział aby wyfarmic pasek, co do reszty to nie mam pojęcia, ja nie bylem ani razu :)
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Judasz

Cytat: Khav w Lipiec 19, 2012, 04:18:43 PM
Fail Chaosu polega na tym, że nie ważne jaki wynik, to tak czy inaczej dostajesz tyle samo tokenów.

Nie wprowadzaj ludzi w blad. Za wygrana jest duzo wiecej tokenow.

Qra

Cytat: Judasz w Lipiec 19, 2012, 06:05:30 PM
Fail Chaosu polega na tym, że nie ważne jaki wynik, to tak czy inaczej dostajesz tyle samo tokenów.

Czyli 2 ?
Cytat: Shanique;134896If you talking about me... i'm in BS from that time when we left OOC because one stupid guy didn't liked polish words in clan chat and kicked Qra from clan... after that, BS history just begun.
BS - prawdziwa historia.

Shanique

powinno być od 2 do 4... powinno, ale czy jest?

Judasz

Cytat: Qra w Lipiec 19, 2012, 06:16:10 PM
Cytat: Judasz w Lipiec 19, 2012, 06:05:30 PM

Czyli 2 ?

Tak 2  :o Wczoraj za wygrana dostalem 10 i 13 ;) Ode mnie z cp rekordzista jest evander, ktory dostal jednorazowo 16

pokit

razios

Jesli dostoi się do końca i ma się najwięcej fragów z tych co zostali to pojawia się od 1 do 5 skrzynek w których jest od 2 do 4 marków ... Do tego szansa na pasek i prawie z każdego life stony ... Jeśli ktoś mi powie że oplaca się afkowac to pozdrawiam ;) ... No chyba że ktos ma 80 lvl i takie tam ....

Sarelian

Jeżeli jesteś summonerem / archerem / daggerem bez kumpli, masz znikome szanse ze ustoisz do konca majac najwiecej fragow. Wiec po co sie przemeczac i walczyc?

dr4ke

ma ktos moze a4tech x7 i udalo sie przypisac klawisze do przyciskow na myszce? podobno frost to blokuje?

Sarin.

ja mam taką myszkę, ale nie sprawdzę bo nie mam klienta. powinno wszystko działać bo soft wgrywasz do pamięci myszki i dysk możesz mieć czyściutki. chociaż póki się nie sprawdzi to 100% pewności nie będzie.

Arimas

Cytat: dr4ke w Lipiec 19, 2012, 08:53:04 PM
ma ktos moze a4tech x7 i udalo sie przypisac klawisze do przyciskow na myszce? podobno frost to blokuje?
Bez problemu

Właśnie o to chodzi w tych myszkach, że posiadają pamięć pokładową na której jest zapisane macro więc frost tego nie wykrywa

Aha no i pamiętaj, że tam w managerze macr jest taki przycisk który wysyła aktualny profil macr do myszki, bez tego nic nie zdziałasz :)

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Horken

Tia, focusują się wszyscy na ddkach i same heale zostają na tym festiwalu i tyle z grania solo tam jest.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu