Core (EU) - Screeny, PvP, Flame, Spam

Zaczęty przez Mc6, Grudzień 04, 2011, 03:54:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

W heros 3 miałeś na pewno więcej liczenia niż tutaj. Tu jest matematyka dosyć prosta, głównie opierająca się na statystyce i proporcjach, więc ultra trudnych działań matematycznych nie wykonasz, chyba, że masz dostęp co do poniektórych bardziej złożonych formułek.

Dużo trudniejsze jest wprowadzenie tego w życie. na oly co dla niektórych dochodzi stres, emocje, trzeba nie tylko pamiętać o jakimś tam poukładanym przez siebie planie, ale umieć też szybko improwizować w oparciu o to co robi przeciwnik, więc patrzyć się nie tylko na swoją postać, ale i przeciwnika, co kiedy odpala itd. Myślę, że refleks i szybka ocena sytuacji jest tu kluczowa, bo olbrzymiej zręczności jak jakiś shoter to nie wymaga.  (mówię o oly 1 vs 1, bo na mass pvp i 7 vs 7 do ogarnięcia jest trochę więcej)

Cytat: Qra w Luty 01, 2013, 01:43:10 PM
Poradnik napisany przez graczy OOC.
1)-Kiedy pojawi się przeciwnik PAL PRA !!!!
2) przyjdź za chwilę z 2-4 dodatkowymi party, bo w końcu "cant win them, zerg them" : D

/fixed

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Horken

Niektórzy potrafią myśleć na bieżąco i reagować od razu z kontrą, inni muszą mieć wszystko zaplanowane i grać schematami.
W l2 nie ma typowego guessing game więc bardzo często same schematy się sprawdzają.
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

Alarion

ok, schematy możesz układać, ale w pewnej chwili, jak chcesz być uniwersalny na każdą sytuację, to nie dasz rady. Do 1 vs 1 może ogarniesz taki gameplay, ale w pt vs pt, gdzie masz dziesiątki zewnętrznych czynników jak np.

-klasy / lvl / gear enemy
- kogo będą focusować pierwsi/ kogo będzie debuffować na kim będzie siedział tank itd.
- ktoś padnie bez nobla, a dopiero poszła pt celka
- Obrywa healer i inny target, kogo powinien healeować
- zagrowały się moby
- dobiegło 2 party
- ktoś dostanie freeza na kilka(naście) sekund
-kogo resnąć pierwszego?

i wiele innych, po prostu ocipieć można od czynników zewnętrznych, które się tworzą w takich sytuacjach i umiejętność szybkiego reagowania i podejmowania decyzji jest tu kluczowa.

Cat Drama Maker

kamiil

dlatego lepiej miec wyj bane na pvp i bic moby  8)

Smolensk

-Kiedy pojawi się przeciwnik PAL PRA !!!!

Poradnik napisany przez graczy RedGuardów..
-Kiedy tylko wyjdziesz z miasta PAL PRA !!! Tam jest niebezpiecznie i ktoś może cię zabić.

Poradnik napisany przez OB
-Nie wychodź z CH przez pierwsze 3 lata. Kiedy już wszyscy quitna masz server tylko dla siebie.

Qra i jego opowieści o pvp. Już chyba niżej niż ty i sepsa być nie można  hahaha top party BS LOL
Doomcio Sigel Knight 99 ~ H.S.J.E.A.H  Team    [Party Leader]

Alarion

Cytat: kamiil w Luty 01, 2013, 02:24:55 PM

jeszcze lepiej bić moby komuś, żeby tamten mógł się bawić na tym co najlepsze (pvp) a gównianą robotę zostawić pachołkom : D

Cat Drama Maker

kamiil

Cytat: Alarion w Luty 01, 2013, 02:28:30 PM
Cytat: kamiil w Luty 01, 2013, 02:24:55 PM

jeszcze lepiej bić moby komuś, żeby tamten mógł się bawić na tym co najlepsze (pvp) a gównianą robotę zostawić pachołkom : D

znowu placzesz ze nikt ci mobow nie chce bic ??

Alarion

Cat Drama Maker

Draghar

-Kiedy tylko wyjdziesz z miasta PAL PRA !!! Tam jest niebezpiecznie i ktoś może cię zabić.

-Nie wychodź z CH przez pierwsze 3 lata. Kiedy już wszyscy quitna masz server tylko dla siebie.

Ech... Wszystko fajnie, tylko że jeszcze z 2-3 tygodnie i będzie fajna kompilacja BSów/Enclavy/TH wchodzących na iss celce na insty :|

Arimas

Poradnik napisany przez graczy HB.
-1. Bić wszystko i wszystkich
-2. Patrz punkt 1  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

Cytat: Draghar w Luty 01, 2013, 02:43:08 PM

Ech... Wszystko fajnie, tylko że jeszcze z 2-3 tygodnie i będzie fajna kompilacja BSów/Enclavy/TH wchodzących na iss celce na insty :|

Draghar wiesz dobrze, że jak będzie wyrównana ilość, to nikt nie będzie wchodził na iss celce, ale siłą rzeczy, skoro ooc ma 17 CP + cholera wie ile ma RG + OB, a my mamy aż 7-8 CP na cały klan, ponadto wy ciągle rekrutujecie, to się nie dziw, że gdzie się nie portniesz będziesz widział ooc, RG, OB, a pvp zobaczycie sobie na coloseum jak się zgadacie z innym pt z waszego klanu/ally : D
Ja nie będę miał oporów spalić PR'a jak ciągle będzie 7 vs 14, 7 vs 21++ itd. a jak jakimś cudem trafimy na 1 pt to się pobijemy : >

Cat Drama Maker

Draghar

Cytat: Alarion w Luty 01, 2013, 02:49:28 PM

Draghar wiesz dobrze, że jak będzie wyrównana ilość, to nikt nie będzie wchodził na iss celce, ale siłą rzeczy, skoro ooc ma 17 CP + cholera wie ile ma RG + OB, a my mamy aż 7-8 CP na cały klan, ponadto wy ciągle rekrutujecie, to się nie dziw, że gdzie się nie portniesz będziesz widział ooc, RG, OB, a pvp zobaczycie sobie na coloseum jak się zgadacie z innym pt z waszego klanu/ally : D
Ja nie będę miał oporów spalić PR'a jak ciągle będzie 7 vs 14, 7 vs 21++ itd. a jak jakimś cudem trafimy na 1 pt to się pobijemy : >

Wiesz.. Ja nie mówię o sytuacjach gdzie jest 14+ vs 7. Bo akurat czegoś takiego to w życiu bym nie potępił.

Przykłady z dnia wczorajszego:

6 vs 14 Enclavy (party Babaziuke + któreś tam jeszcze) [u nas 6 bo iss dostał d/c] -> iss celka przy wejściu na Baloka. Nieogar wśród ludzi u nich (podejrzewam że część stała na black screenie) -> celka zeszła -> +3 fragi do nas -> PR. Potem wejście na kolejnej iss celce już z ciut lepszym "ogarem z ich strony"

Chwile potem

6 vs 14 TH (ofc. nie żadne tam topowe CP, ale wciąż 2 CP vs 6) -> iss celeczka przy wejściu na Baloka. I znowu z nieogarem i znowu +4 do nas.

Z godzine wcześniej:

5 + Jaden + jakiś randomowy iss z LTU vs 7 z BSów (party Ganneski, Trissis, armagedon etc.) iss celka przy wejściu na Baylora

Fakt faktem. Nie są to jakieś "topowe" CP z Waszego ally, ale my też jacyś bardzo imbah i ogar to nie jesteśmy ;<

U nas w całym RG jest około 7 CP, z czego 3 są nastawione na PvP.  Reszta to banda randomóf i nieogarów, które oddają CRP na spotach. Zresztą w OB też jest podobnie. Zerg is still zerg, no ale jeżeli ktoś chce dojść do to mamy mu powiedzieć "wiesz co wypierdalaj do BSów to im brakuje ludzi"? Myślę że na naszym miejscu też byście tak nie robili :P

Alarion

no cóż, nie wiem jak ally i część party z enclave, ale ze strony takich pt jak moje, w00diego, Defra, Sepsy, Sindeyi i kilku innych nie uświadczysz tego ; )

Z drugiej strony powinieneś wiedzieć jak cżesto pali PR'a większość RG często w komicznych sytuacjach 7 vs 3 itd. : D

Cat Drama Maker

Redbox

hm w mixed skladzie wejsc na is celce to super sprawa. Nie wiem czy probowales kiedys sie bic w party zlozoynm z randomow z ally klanu bez komunikacji. Super to wyglada jak akzdy bije swoj trg :d

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Draghar

Yep próbowałem ;). W ten sposób scarpetowaliśmy 2 pt vs Sepsy na prison ostatnio :P

Jednakże ja nie mówiłem o miksie pt BS/Enclave/TH tylko o CP z w/w klanów, które wchodzą na iss celkach ;)

kamiil

CytatU nas w całym RG jest około 7 CP, z czego 3 są nastawione na PvP.  Reszta to banda randomóf i nieogarów, które oddają CRP na spotach. Zresztą w OB też jest podobnie. Zerg is still zerg, no ale jeżeli ktoś chce dojść do to mamy mu powiedzieć "wiesz co wypierdalaj do BSów to im brakuje ludzi"? Myślę że na naszym miejscu też byście tak nie robili :P

na rpg, kiedy T po kilku tygodniach zrobilo zerg ,a RoA prawie padła, top mage party z T i kilka innych przeszlo do RoA
pare tygodni temu kilka party z T przeszło do RoA (np hero sh)

staraja sie caly czas trzymac 300 v 300

biedna ta kronika jak 2v1 juz sie nie da bic i trzeba walic pr albo wchodzic na celce
proponuje dolozyć jeszcze ze 2 resy i rebrithy zeby wydluzyc pvp do godziny 

Alarion

Cytat: Draghar w Luty 01, 2013, 03:00:26 PM

U nas w całym RG jest około 7 CP, z czego 3 są nastawione na PvP.  Reszta to banda randomóf i nieogarów, które oddają CRP na spotach. Zresztą w OB też jest podobnie. Zerg is still zerg, no ale jeżeli ktoś chce dojść do to mamy mu powiedzieć "wiesz co wypierdalaj do BSów to im brakuje ludzi"? Myślę że na naszym miejscu też byście tak nie robili :P

my po prostu na jakimś etapie zatrzymaliśmy rekrutację, bo po co było nam więcej, skoro przy połowie tego co dysponuje obecnie (liczbowo) ally ooc + rg + ob mieliśmy dominację. Wiadomo, że ludzie będą chceili iść do was, bo to działa jak efekt "śnieżnej kuli", gdzie nowi chcą iść do tej "wygrywającej" strony. Jak dla mnie to rekrutujcie, aż wszystkie 3 klany będą miały full na maxa sltów zapełnionych, tylko potem nie marudzić, że pvp nie można znaleźć : D

Cat Drama Maker

bula

Cytat: kamiil w Luty 01, 2013, 03:41:31 PM
biedna ta kronika jak 2v1 juz sie nie da bic i trzeba walic pr albo wchodzic na celce
proponuje dolozyć jeszcze ze 2 resy i rebrithy zeby wydluzyc pvp do godziny
gdzie te czasy 170vs9?  :beksa:

JamesDoakes

Cytat: Alarion w Luty 01, 2013, 02:09:53 PM
ok, schematy możesz układać, ale w pewnej chwili, jak chcesz być uniwersalny na każdą sytuację, to nie dasz rady. Do 1 vs 1 może ogarniesz taki gameplay, ale w pt vs pt, gdzie masz dziesiątki zewnętrznych czynników jak np.
w każdej sytuacji która napotka cię w grze masz skończoną ilość opcji do rozważenia i tylko jedna lub kilka jest słuszna, więc zawsze da się ułożyć skuteczny algorytm postępowania 8)

Alarion

Tak, ale tak wielką ilość algorytmów, to sobie możesz ogarniać z pomocą programów jak Z ranger. Człowiek, który będzie myślał tylko schematami regularnie będzie zaskakiwany, będzie się gubił w niecodziennych sytuacjach itd. Nie wspominając ile dodatkowych wariantów ci jeszcze dojdzie przy pvp większym niż pt vs pt : D

@Bula te czas 9 vs 170 to aż 1 sytuacja, gdzie stoi zerg nieogarów i nie wiedzą co mają zrobić. Fakt, fraps świetny, ale nie podchodziłbym do tego jak do normy w tamtych czasach, bo  jest 1 proste założenie:

Skoro 2 tak samo mocne pt bijąc się ze sobą mają po 50% na wygraną (wiem, że takich warunków nigdy nie ma, coś jak gaz doskonały do obliczeń fizyków ; p ) siłą rzeczy niemożliwe powinno być pokonanie 9 vs 18 (lub 7 vs 14 obecnie). Jeżeli takie pt wygrywa, to świadczy tylko o 2 rzeczach:

1) te 2 pt były totalnymi nieogarami
2) mieli w ciul gorszy sprzęt / lvle i OE skilli.

A zazwyczaj to była kombinacja tych 2 składowych : D

Cat Drama Maker

Redbox

Cytat: Draghar w Luty 01, 2013, 03:30:50 PM
Yep próbowałem ;). W ten sposób scarpetowaliśmy 2 pt vs Sepsy na prison ostatnio :P

Jednakże ja nie mówiłem o miksie pt BS/Enclave/TH tylko o CP z w/w klanów, które wchodzą na iss celkach ;)
nie wiem ja nie lubie isc z randomami bo to wstyd jak tzreba sie bic ;d

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

bula

Cytat: Alarion w Luty 01, 2013, 04:14:57 PM
@Bula te czas 9 vs 170 to aż 1 sytuacja, gdzie stoi zerg nieogarów i nie wiedzą co mają zrobić. Fakt, fraps świetny, ale nie podchodziłbym do tego jak do normy w tamtych czasach, bo  jest 1 proste założenie:

Skoro 2 tak samo mocne pt bijąc się ze sobą mają po 50% na wygraną (wiem, że takich warunków nigdy nie ma, coś jak gaz doskonały do obliczeń fizyków ; p ) siłą rzeczy niemożliwe powinno być pokonanie 9 vs 18 (lub 7 vs 14 obecnie). Jeżeli takie pt wygrywa, to świadczy tylko o 2 rzeczach:

wiem ze 170vs9 to skrajna sytuacja, ale o 9vs18 albo 9vs27 slyszalo sie juz duzo czesciej

kamiil

Cytat: bula w Luty 01, 2013, 04:46:08 PM

wiem ze 170vs9 to skrajna sytuacja, ale o 9vs18 albo 9vs27 slyszalo sie juz duzo czesciej

dosc stary fraps https://www.youtube.com/watch?v=fWqMCn3mFYg

polecam tym co pisali ze teraz jest pvp bardziej dynamiczne

bula

Cytat: kamiil w Luty 01, 2013, 04:48:51 PM
Cytat: bula w Luty 01, 2013, 04:46:08 PM

dosc stary fraps https://www.youtube.com/watch?v=fWqMCn3mFYg

polecam tym co pisali ze teraz jest pvp bardziej dynamiczne
inb4 ranger

kamiil

https://www.youtube.com/watch?v=2W9S6mcPYWI

kolejny fraps 9 v zerg i zajebista muzyka  :shock:

fraps z czasow kiedy l2 bylo pvp grą ;)