Phantom Ranger [PR]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:46 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Inidriel

Osobiście Hexa używałem tylko na mobach x2HP+ , ponieważ szkoda many na takie co padają dość szybko i nie ma się z nimi problemów. Ponadto tego debuffa ładuj w poczwary z właściwościa Resist Archery oraz Resist Physical Attack. Freezing strike w sumie na szybkie monstra z którymi masz problem. Oba skille przydatne w pvp.

Toffik

A PR ma rozwijanego Stiga. Czy warto inwestowac w tego skilla SP`ki ?

Azunay

zalezy od ciebie
ja zwykle brakuje ci sp albo masz na stku to nie
jak masz zawsze sp pod dostatkiem to mozesz
walisz wtedy poisona i stinga i sie bawisz z takim th np :)

rakven640

Moze mi ktos powiedziec jaki dmg powinien zadawac fatal counter przy danym hp lub jak ktos moze to niech sprawdzi na retailu lub serwie z plikami z offka ile zadaje na ktorym lvl i jakiej postac sprzet tez wazny

Imael

czytalem to tysiac razy, wiec czemu mi zamknieto temat... tu sa same glupoty. chce swieza, nowa dyskusje na temat tej swietnej profesji...

Dev

fatal counter to shit... nieduzo wiekszy dmg niz DS ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

System

Cytat: DevouringOne w Styczeń 11, 2007, 11:28:00 PM
fatal counter to shit... nieduzo wiekszy dmg niz DS ...

Co ty bredzisz?? Przy 50% w doł HP Fatal Counter taki dmg ma że to jest nieporozumienie,mając powiedzmy 25-30% hp mag na 1 fatal pójdzie.

Oczywiscie jęzeli jeszcze masz mało HP Fatal counter ma wieksza szanse na to że wejdzie. Przy max HP jest pwoiedzmy, nieuzyteczny., ale jest rowniez uzywany.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Dev

Wszystkoi bylo testowane i smiem twierdzic ze FC to shit. Nei to co CDL od necro - tam widać różnice - tu nie ...

Kryko1

a jak wyglada PR w C5??chodzi mi o [PvP,PK] zyskal czy stracil??

bula

PR w C5 dostaje:
-Dead Eye(zwieksza accuracy, p.atk i critical power, a zmniejsza atk.speed),
-Pain of Saggitarius(cos w stylu btm? Nie testowalem bo nie gram na C5),
-Spirit of Saggitarius(zmniejsza zuzycie many przy uzywaniu skilli)
Nie wiem co stracil(czy w ogóle cos stracil), jak ktos wie to niech napisze  :)

Scroller

fajny wydaje sie motyw z pain of saggitarius i fatal counter cos na styl Body to mind i Curse Death Link. Testowal to ktos? Bo jak gralem PRem na C4 to ciezko bylo wyczuc momemt, w ktorym odpalic PR i przewaznie sie juz lezalo na ziemi. A przy malym Hp FC zadawal naprawde potezny dmg.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

nemezis_1989

W mass pvp ciezko urzyć FC ale da sie... trzeba wyczuc i wyliczyc za ile dostajesz i przy jakiej ilosci HP go urzyc aby przy wystrzeleniu strzaly byl jak najwiekszy dmg... w pvp jest prosciej tzn latwiej obliczyc moim zdaniem :)
Najfajniejszą akcje gdzie FC pokazał  na co go stać,mialem jak dostalem flame skin(?) nie pamietam jaks ie ten skill nazywal... zjehcalo mi hp do 1 i mnie zostawiono hehe walka wygrana ( +2 pvp, +2 pk ) 4 razy FC urzylem... ( oczywiscie nie bylem tam sam )
Ale naprawde... FC potrafi uratować pupsko :) i ten skill zadaje wielkie dmg :)

A co do PR to swietnie w pvp zgrywa sie z SR, we dwoch potrafia narobić.
Ogólnie o PR mozna powiedziec ze to postac wymagajaca myslenia, nie mozna stac i tylko bić, chodzi mi o urzywanie Hex, Power Break, Freezing Strike, Stinga i Fatal Countera.
Dobrze sprawdza sie w walce z wojami, szczegolnie tymi biegający w light jak np. Sztyleciarze, Gladiatorzy, Tyranci. Z magami jsest troche gorzej ale tez da sie wygrac.

AraneRiders - Ghost Sentinel 78 ^Glass Cannon^ - SoulTaker - 78 - BladeDancer xx
BloodyRose http://img399.imageshack.us/my.php?image=bloodyrosedl1.jpg

Dev

Ja zjezdzam HP soul of sagittariusem ;p

nemezis_1989

hehe no ja tak samo w nie ktorych sytuacjach :P

AraneRiders - Ghost Sentinel 78 ^Glass Cannon^ - SoulTaker - 78 - BladeDancer xx
BloodyRose http://img399.imageshack.us/my.php?image=bloodyrosedl1.jpg

QlimaxManiac

Osobiscie uwazam ze PR nie stracil w C5. Jednak inni lucznicy zyskali wiecej. Pomijajac ze SR dostal skilla zwiekszajacego P.Atk, Atk.Spd. kosztem zasiegu (to sie da jakos przezyc), to nie rozumiem dlaczego i SR i HE dostali Blessing of Sagittarius (zmniejsza re-use skilli) a Phantom nie :( Wedlug mnie troche niesprawiedliwie no ale coz....

Dead Eye z moich doswiadczen spradza sie w mass pvp (stojac w grupie trudno nas stargetowac a co za tym idzie nie zalezy nam az tak bardzo na predkosci a skutecznosci pojedynczego ataku). W 1vs1 moim zdaniem malo przydatne (te -20% Atk.Spd. to jednak sporo).

FC to potezny skill ale trzeba uzyc go w odpowiednim momencie, wiele razy wygralem dzieki temu skillowi.

Dye:
Nosilem Doom Lighta i mialem wtedy dye -2STR+2DEX - bylem bardzo zadowolony :)
Teraz mam Majestic Light i mam dye -4STR+4DEX - dye tj zabiera te 8% do p.atk (co przy 2k p.atk to 120 p.atk) ale krytiki czesciej wchodza. Gra mi sie jeszcze lepiej niz wczesniej :)

Odejmuje z STR bo uwazam ze PR i tak ma go wystarczajaco duzo i te -4% (w przypadku dooma) i brak bonusu do p.atk +8% (w przypadku Majestica) jest warte poswiecenia na rzecz czestrzych krytykow.

Simonus*

Cytat: QlimaxManiac w Luty 06, 2007, 04:01:10 AM
Osobiscie uwazam ze PR nie stracil w C5. Jednak inni lucznicy zyskali wiecej. Pomijajac ze SR dostal skilla zwiekszajacego P.Atk, Atk.Spd. kosztem zasiegu (to sie da jakos przezyc), to nie rozumiem dlaczego i SR i HE dostali Blessing of Sagittarius (zmniejsza re-use skilli) a Phantom nie :( Wedlug mnie troche niesprawiedliwie no ale coz....

Dead Eye z moich doswiadczen spradza sie w mass pvp (stojac w grupie trudno nas stargetowac a co za tym idzie nie zalezy nam az tak bardzo na predkosci a skutecznosci pojedynczego ataku). W 1vs1 moim zdaniem malo przydatne (te -20% Atk.Spd. to jednak sporo).

FC to potezny skill ale trzeba uzyc go w odpowiednim momencie, wiele razy wygralem dzieki temu skillowi.

Dye:
Nosilem Doom Lighta i mialem wtedy dye -2STR+2DEX - bylem bardzo zadowolony :)
Teraz mam Majestic Light i mam dye -4STR+4DEX - dye tj zabiera te 8% do p.atk (co przy 2k p.atk to 120 p.atk) ale krytiki czesciej wchodza. Gra mi sie jeszcze lepiej niz wczesniej :)

Odejmuje z STR bo uwazam ze PR i tak ma go wystarczajaco duzo i te -4% (w przypadku dooma) i brak bonusu do p.atk +8% (w przypadku Majestica) jest warte poswiecenia na rzecz czestrzych krytykow.
Największą siła PRa jest właśnie jego siła i jeśli już lubisz biegać w grupie i się "maskować" to dużo lepiej zrobić z niego tzw glass canon, czyli włożyć symbole +4 STR/+4 DEX kosztem CON (z tym, że DEX ma mniejszy priorytet i nie musisz aż tak obniżać CON). Co do częstszych krytyków to +4 DEX zwiększa szansa zaledwie o kilka %... Według mnie dużo lepiej jest mieć potężne krytyki ;-)

zeb9

Mam takie pytanko ile % powinien dodawać skil rapid shot na drugim lvl do atak speed

Ashurei

QlimaxManiac

Biegajac w Majesticu sila krytykow sie nie zmniejsza ani nie zwieksza. A te +4DEX daje Ci po 4% do Speed, Critical, Atk.Spd. oraz +2 do evasion i +2 do accucary. Niby to niewiele ale czuc roznice. Ja nie jestem zwolennikiem robienia z postaci glass cannon. Im wiecej wytrzyma tym wiecej zada DMG i jest wieksza szansa przezycia ataku. A jak mam malo HP i CP to mi nawet OL i Healer nie pomoze.

Simonus*

Cytat: QlimaxManiac w Luty 06, 2007, 02:23:06 PM
Biegajac w Majesticu sila krytykow sie nie zmniejsza ani nie zwieksza. A te +4DEX daje Ci po 4% do Speed, Critical, Atk.Spd. oraz +2 do evasion i +2 do accucary. Niby to niewiele ale czuc roznice. Ja nie jestem zwolennikiem robienia z postaci glass cannon. Im wiecej wytrzyma tym wiecej zada DMG i jest wieksza szansa przezycia ataku. A jak mam malo HP i CP to mi nawet OL i Healer nie pomoze.
Kązdy ma swoją wizję rozwoju postaci. Ja grałem PRem jako moją pierwszą poważna postacią - na ratach x5 dociągnąłem go do 72 lv, ale wtedy nie było jeszcze symboli na privach i nie narzekałem z tego powodu ;-)

Polgara

Temat oczyszczony z oftopa i postów nic nie wnoszących do tematu
Następnym razem będą leciec OSTRZEŻENIA aż mił będzie patrzeć
Potraktować serio to o co prosze

mytal

Gram PR jakis miesiac moim zdaniem jest on kozakiem. Biegam w majestic set z carnage lub soul bow. Jego dmg jest potezny poprostu piekny macie linkaze zdjeciem:
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/Oops.JPG
Na pvp z magami nie mam zadnych problemow, SR i HE to bobki przy mnie jednym slowem PR jest zajebicystyczny.

Maślan

Powiedz na jakim serwerze tyle wyciągnołeś.... Jakie rate?..... Subklasy? (łączone?)

Yezo

crit ze skilla, normalna sprawa :]
League of Legends

mytal

Cytat: Maślana w Luty 24, 2007, 02:12:57 PM
Powiedz na jakim serwerze tyle wyciągnołeś.... Jakie rate?..... Subklasy? (łączone?)

rate x10 subclassy nie mam ale nie mozna laczyc na tym serwerze z clasa glowna