Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Polgara

Temat oczyszczony z oftopa i postów nic nie wnoszących do tematu
Następnym razem będą leciec OSTRZEŻENIA aż mił będzie patrzeć
Potraktować serio to o co prosze

Ryltar

CytatJa bralbym DLE + Healtha- wczesniej odpalasz angelic icon

Nie tyle co wczesnie ale nie bedzie takiego prezentu ze bedziesz mial 2k hp tylko 2500 ;p

CytatNie ma? Hm...

Ma Rsk.Focus a to roznica.Fakt kombo typu Rsk.Focus i Angelic Icon daje zarabistego kopa ale taki miecz w pve jest kijowy bo zazwyczaj w pve uzywasz VR albo masz healera.

CytatZapomnialem zapytac o se  Embarassed, a grade oczywiscie

No to masz odp.Dark Legion Edge tem miecz jest genialny bo jako jeden z 3 czy ilu tam mieczy ma health ^^
Chociaz Critical Damage tez moze byc fajny ze wzgledu ze z AI moze niezle dowalic ale raczej Pal/PK nie jest na PvP tylko do tankowania.

arbiter_elegantiarum

Slowa 'nie jest do PVP' prowokuja mnie do smiechu, bo takich postaci niema

Gabol

Czytałem kawał na tym forum, jak Diabeł podpuscił klan do zabicia paladyna z ktorym mial na pienku...doskonale on charakteryzuje tego oto rycerza  :)
pozdrawiam
Honor rycerski jest nazważniejszy!

Ryltar

CytatSlowa 'nie jest do PVP' prowokuja mnie do smiechu, bo takich postaci niema

Aha czyli paladyn zabija tak skutecznie jak DA czy SK?

arbiter_elegantiarum

Cytat: Ryltar w Luty 23, 2007, 12:43:29 PM
CytatSlowa 'nie jest do PVP' prowokuja mnie do smiechu, bo takich postaci niema

Aha czyli paladyn zabija tak skutecznie jak DA czy SK?

CytatPal/PK nie jest na PvP tylko do tankowania.

teraz mi napisz co ma qoute1 z quote2 wspolnego.

Ryltar

Cytatteraz mi napisz co ma qoute1 z quote2 wspolnego.

Duzo,bo piszac "nie jest do pvp" chodzilo mi wlasnie o to ze nie zabija tak skutecznie jak DA czy SK ktorzy sa stworzeni do walki.Od C5 to kazdy tank jest dobry w sumie byle tylko inni nie oberwali.

arbiter_elegantiarum

Cytat: Ryltar w Luty 23, 2007, 05:23:28 PM
Cytatteraz mi napisz co ma qoute1 z quote2 wspolnego.

Duzo,bo piszac "nie jest do pvp" chodzilo mi wlasnie o to ze nie zabija tak skutecznie jak DA czy SK ktorzy sa stworzeni do walki.Od C5 to kazdy tank jest dobry w sumie byle tylko inni nie oberwali.

A nie pomyslales ze tanki nie sa do zabijania tylko do dostawania w leb? Kazdy sie nadaje do pvp, jeden spisuje sie lepiej, drugi gorzej.
Co do zabijania to zrob paladyna w STR build(maj/tallum heavy weapon z healt+switch na crit dmg przy angelic icon) i zobacz jak nie zabija i jak 'nie nadaje sie do pvp'....

Ryltar

CytatCo do zabijania to zrob paladyna w STR build(maj/tallum heavy weapon z healt+switch na crit dmg przy angelic icon) i zobacz jak nie zabija i jak 'nie nadaje sie do pvp'....

Dobrze ze z takim Phenix Knightem walczylem na PTS C5.Angelic Latwo przerwac wiec raczej watpie zeby zdazyl rzucic.

CytatA nie pomyslales ze tanki nie sa do zabijania tylko do dostawania w leb?

A mi chodzi o zabijanie a nie o tankowanie bo tam to kazdy jest dobry.

arbiter_elegantiarum

Dlaczego wiec piszesz 'nie nadaje sie do pvp' z twojej ostatniej wypowiedzi wynika ze sie nadaje?:> Taki maly self ownage?:P

mik0s

Hm...

Nie wiem co się od tamtych pięknych czasów zmieniło, ale...

Paladyn miał taki bardzo ciekawy czar, który po pewnych buffach i w odpowiednim secie dawał bardzo interesujące efekty. Otóż ten czar to Sacrifice, a rezultat to ładowanie sobie HP z zera do full'a w ciągu paru sekund BEZ kosztów w MP\HP. To robi z niego mega zamiatacza fighterów i tanków, nieskończony zapas HP w teamie, najsilniejszego czołga z gry oraz bardzo silną postać do pvp.

Reasumując, ta postać ma potencjał, tylko trzeba się ogarniać i długo grać.
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Marc1n

Ujme to tak. Każdą klasą możesz zrobić PvP, kwestia skuteczności. Paladin nie ma takiego potencjału ofensywnego jak DA czy SK i raczej nie ma co tutaj polemizować. Angelic Icon - może to i fajne, ale nie aż taki power jak się wydaje. Kwestia taka, że na L2guru forumowicze robili PvP. DA vs. Pal - 8:0 dla DA i tutaj podkresle, że Pal to nie był jakiś noob. Poprostu co da Ci ten power z Angelic Icon na 30% HP. DA wrzucał roota i Draina+Panterka - 30% to nie dużo. Przecież jakby to było tak wiele, to by Destro troche ucieli, a tak Destro leci na świerzo zapuszczonym Frenzy i po 2 blowach leży. Paladin był w C4 nudnym tankiem, teraz go troche uatrakcyjnili.
PS. Ten Build nazywa się Sacrafice - motyw taki, że można było się SelfHealować Sacrafice, który nie jje MP i dostawać tam ileś darmowego HP. Gościo dostawał Shield Stun, a Ty 1000hp przez ten czas za free(mówie o koszcie MP). Dlatego też kawał z Palladynem i Diabłem jest bardzo śmieszny :D
HATE ME MOAR!

Bled

nie mowie ze pal ownuje da ale : raczej wiecej sobie hp wyhealuje niz da zada mu z draina (maly m.atk, duzy m.def palla), watpie aby przez cale pvp da utrzymal pala na roocie, btw pal tez go ma, a tu bardziej by sie przydal mass shackle. aby i panterce tez sie dostalo. a i destro jak zarzuci frenzy to chyba powienien walnac po tym battle reara ale zostawmy ten temat w tym temacie :D
1. jaki re-use ma sacrefice?

Marc1n

Normalne Heale Pala rzucają się dłuuuuugo, Sacrafice bez dobrego buildu daje bardzo mało...50-100hp ;) Reasumując: Może Paladin w takim PvP nie zabije DA, ale dać zabić też sie nie da jak zechce :P A swoją drogą - jak spotykam Paladina na arenie to w sumie nie wiem co lepiej wyjdzie. Paść, czy uciec :P ?
HATE ME MOAR!

Ryltar

CytatDlaczego wiec piszesz 'nie nadaje sie do pvp' z twojej ostatniej wypowiedzi wynika ze sie nadaje?:>

Z tym ze mi chodzi o zabijanie...

CytatOtóż ten czar to Sacrifice, a rezultat to ładowanie sobie HP z zera do full'a w ciągu paru sekund BEZ kosztów w MP\HP

Ta tylko ze jak walczysz z DD/Nukerami/Warriorami to oni zrobia ci outdamage i tyle z tego.

CytatPaladin nie ma takiego potencjału ofensywnego jak DA czy SK

I wlasnie o to mi chodzi gadajac "nie nadaje sie do pvp"...

Cytatraczej wiecej sobie hp wyhealuje niz da zada mu z draina (maly m.atk, duzy m.def palla)

Drain okolo 350-400dmg +pantera uderzy ciebie za 2 razy po 200 to juz masz 750-800 dmg a uleczysz sie za 500-600.

Cytatbtw pal tez go ma, a tu bardziej by sie przydal mass shackle

Ale ze wzgledu ze to jest skill AoE to juz tak genialnie nie wchodzi jak shackle/arrest.

CytatA swoją drogą - jak spotykam Paladina na arenie to w sumie nie wiem co lepiej wyjdzie

Lalem sie z PK jako ST lub jako SK i ich pokonywalem.Walczylem z Palem w doomie i aoba z healthem to fakt ze dlugo go bilem ale go zabilem.Niby ten build fajny ale "troche" kosztuje...

Ale pal ma swoj klimat i za to wsrod tankowa ma u mnie 2 miejsce ^^

Bled

co to ten outdamge, pantera bedzie zestunowana ;p

Ryltar

Czyli tak ty sie leczysz za 500 a przez ten czas zanim sie wyleczysz dostaniesz 600 obrazen.Tak wygladaja walki z SK wlasnie paladyna ty walisz sobie heala a ja ci albo przerwe albo dostaniesz wiecej niz sie wyleczyles.

Marc1n

Ryltar, wiem, że grasz SK, a ja "prawie" tym samym - AW :D Więc moje pytanie retoryczne w stosunku do Pala miało sens :D
HATE ME MOAR!

Ryltar

No tak tylko ty tez musisz pala otwierac dotami lub zakleciami (chyba ze blowy za 100 to duzo xP) wiec mamy cos wspolnego ^^

Hakue

dla czego duzo wiary uwaza ze plalek jest "to ass" na PvP, co sądzicie o walce na DA uzywajac taktyki gdy masz malo hp dajesz ultimate defence i poem dodajesz sobie hp skillem??

Ryltar

No to wiesz ameryki nie odkryles bo duzo palow tak robi ;p

Wiem ze na jednym High Rate mialem polaczenie builda Lance i Ofensywnego.Mialem IC FB z Focus,Draconic z Focus i Arcana Mace z Acumen oraz boss jewlery(zaklen i orfen).Jak walczylem z typami to stuntowalem,odchodzilem uzywalem AM i Sacriface,dzieki duzemu m.atk i bonus z zakena i orfen(+16% heal) mialem sporo hp uleczone ^^

Tylko trzeba miec wprawe w zmianach broni ale ja mialem wprawe z SK a potem zrobilem sobie Makro:

Zmiana Broni
/target Ryl
/useskill Sacriface

I tak walka zaczynala sie na nowo.

BTW nie nie pokonalem HK i ST z prostej przyczyny Pantera za mocno walila i zadawala duzy dmg no a ST nukowal zasadzil mi poison(stinga wyleczylem) i tak az padlem.

Torlof

Mam pytanie ktora zbroja dla paladyna bedzie lepsza DC heavy czy NM?? ta pierwsza ma lepsze bonusy a ta druga p.defa poradzi ktos???

Ryltar

Ja palkiem uzywalem DC dlatego ze mam lepszy blok i bonusy do heal(zawsze cos).

Marc1n

HATE ME MOAR!

Dev

tylko DC bo masz bonus do heala, czyli mocniejszy sacryfice no i reszte skili :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77