Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marc1n

To Hero jest, a skille hero zmieniają troche postać rzeczy.
A opieranie się na UD to głupota. Sam wtedy nikomu nic nie zrobisz. Przecież od C5 na kilometr widać, że to wrzuciłeś. To sobie koledzy usiądą i poczekają aż Ci zejdzie.
HATE ME MOAR!

montezuma

Cytat: Marc1n w Luty 16, 2007, 01:29:59 AM
A do Montezumy nie dociera, że jego SwS bedzie do zjechania na raz daggerowi/łucznikowi, oraz to, że w Majesticu nie proponowałem dawać -4STR/+4CON. No ale cóż, każdy interpretuje jak lubi nie :]

I bardzo dobrze, wole zeby mi w pvp zabili wpierw sws niz lucznika z party, przynajmniej ten lucznik bedze mial czas wtedy zabic 1-2osoby dodatkowo. Co do twoich propzycji to przeciez sam napisales

Cytat: Marc1n w Luty 15, 2007, 11:52:24 AM
Nom, to napisze troche:
Sprawa wyglada tak.
Offensivie/Defensive
A armor: Majestic or Tallum/NM or DC
A weapon: Dragon Slayer+Health or Infernal Master+Focus+SoulBow+CS/Dark Legion Edge+Health
Dyes:
Offensive: +4DEX/+4CON/-8STR/+4WIT/-4INT(Gdy kupimy Maja, można od biedy zdjąc +4CON i dać jeszcze +1DEX/-1STR, gdyż nie będzie nam brakowało na selfbuffach defa, a jedynie stun resist)

i jeszcze jeden kwiatek

Cytat: Marc1n w Luty 16, 2007, 09:40:40 AM
A opieranie się na UD to głupota. Sam wtedy nikomu nic nie zrobisz. Przecież od C5 na kilometr widać, że to wrzuciłeś. To sobie koledzy usiądą i poczekają aż Ci zejdzie.

LOL, UD to glupota? Wyobraz sobe sws w srodku zadymy wlaczajacego UD i wyciagajacego draconic bow focus, robe user obrywa od takiego sws za 3k dmg. UD jest jednym z lepszych skilli sws na pvp :P
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Kryko1

jaka bron jest lepsza pod pvp sword 2h czy 1h i z jakim SA ??

jaki armor/bron[2h czy 1h]-SA do broni i dye c/b/a grade wybrac pod pvp np:
armor/bron/SA/dye c grade ,                                                                                                                                                                                                                 
armor/bron/SA/dye b grade ,
armor/bron/SA/dye a grade ,
i dlaczego[UZASADNIENIE]

coshoo

Cytat: Kryko1 w Luty 16, 2007, 03:36:53 PM
jaki armor/bron[2h czy 1h]-SA do broni i dye c/b/a grade wybrac pod pvp np:
armor/bron/SA/dye c grade ,                                                                                                                                                                                                                 
armor/bron/SA/dye b grade ,
armor/bron/SA/dye a grade ,
i dlaczego[UZASADNIENIE]

Przeczytaj od początku do końca ten wątek z łaski swojej.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Kryko1

specjalnie zaznaczylem
chce wiedziec o armor/jaka bron lepsza 2h czy 1h/dye do pvp a nie na ogol  :shock:

Dev

nie wiem czy mastery dodaje p atk na meicze dwuręczne i naprawde nie moge ci odpowiedziec ale sprawdze to przy jakiejs okazji ...
Jesli będzie dodawało to miecz dwuręczny z focusem ;p Z song of hunter masz cały czas crity ;p
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Kryko1

:P mastery dodaje p.atk do 2h sword,ale jaka bron  jest lepsza do pvp/mass pvp/party 2h/1h/1h+shield/ple/bow???

Marc1n

Czytaj temat. Wsio jest powiedziane.
Montezuma - UD tak, ale zauważ, jaki masz range z łuku SwSem. Ta zadyma to musi być chyba w kata w jakimś roomie, żeby ściągał z łuku, bo tak to raczej nie dosięgnie ;)
HATE ME MOAR!

Haladir SwS

To tutaj dam wam cos co napewno wam sie spodoba :D.

http://img152.imageshack.us/img152/3360/shot00016tu9.jpg

PS: Marc1n wiesz ja jestem SwS'em gram na officjalnym servie i mam jak na razie talluma (majestic sie sklada :P) i jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby mnie dager sciagnąl na 1 skilla :P. A druga sprawa nie kazdy lata z taka bizutka jak dvp omg hehehe. Nie zgadzam sie z tym zeby zrobic z SwS'a tanka bo to nie ma sensu. SwS w tedy nie nadaje sie do niczego zero dmg (sry ale to prawda) i jeszcze do tego nie uzywasz UD a to jest zaleta SwS'a. Jak jest masowka to wpadasz na UD w tlum ludzi a oni Cie atakuja bo jestes najblizej. Ty masz z luku zasieg 600 i ich siegasz proste :P. Nawet jak idziesz na ganga z 2 lub 3 osobami to tez radze biegac z lukiem, zawsze wieksza szansa ze kogos ubijesz (ja tylko uzywam miecza do rzucania songow hehehe bo szybciej :P). Radze Ci zastanowic sie nad tym bo to jest najlepsza opcja dla SwS'a.
Global:
Franz:
DoomCryer 78 / Sword Muse 78 => niedługo Hero na Franz gl n00bs

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

Marc1n

Haladir SwS - Wyrażenie "na raz dla daggera/łucznika" nie było dosłowne, ale porównawcze tak jakby.
Tak, SwS zadaję praktycznie zero DMG, ale jego moc leży w walenie criticalami i tu się chyba zgodzisz :) Nie mówiłem, że UD się nie nadaję kompletnie, lecz w większośći sytuacji zawodzi, bo range 600 to nie dużo, a pierwsza chociażby lepsza otwarta przestrzeń i możesz sobie wrzucać UD.
Co do biegania z łukiem - przecież je polecałem w jednym z buildów no nie :?: A, że są 2, no to można sobie wybrać no nie :?:
PS. Coś PVP malutko, oj malutko, a ja mówiłem w rozpatrzeniu głównie PvP, a nie PvE.
HATE ME MOAR!

Haladir SwS

No na samo PvP tez chodze z lukiem bo inna taktyka nie ma sensu. Daje przyklad ze w maga wale z miecza krytyki po 400 - 500 a z luku (draconic) po 1,5k na buffkach z CH. Oczywiscie z songiem, criticala mam 405 hehehe i kryty bardzo czesto wchodza. Dodajmy do tego jeszcze BD (najlepszy na gangi z SwS'em) to wkrecaja sie po okolo 2,3k, to wiec taki mag nie wie z kim walczy (hehehe), a do tego dodac np Ring of Queen Ant to juz SwS ma niezla petare :D. Ale samotne pvp to nie to samo co party v party albo party v 2 party. W tedy to jest swietna zabawa :D, naprawde polecam hehehe.
Global:
Franz:
DoomCryer 78 / Sword Muse 78 => niedługo Hero na Franz gl n00bs

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

He4DSh0t

Mam pytanie odnosnie SA Crt.Dmg. Ile okolo dmg dodaje to SA podczas krytyka ?
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

Marc1n

Haladir SwS - Czy gdzieś napisałem, żeby nie nosić łuku, czy tak napisałem :?: Bo non stop się powtarzasz, pisząc posta znów o tym samym kolego.
Wiem jakie DMG robi SwS, nie pisz do mnie tego info, a do wszystkich, ja mam AW na Franz, a nie SwSa :]
HATE ME MOAR!

Dev

ja na pvp chodziłem z 2h+ focus i naprawde jest to dobry wybór :P
Co do łuku - ja chodziłem z BOPem z racji najlepszej szybkostrzelności ...

Polgara

Temat oczyszczony z oftopa i postów nic nie wnoszących do tematu
Następnym razem będą leciec OSTRZEŻENIA aż mił będzie patrzeć
Potraktować serio to o co prosze

xristof

hmm a co myslicie o tallum heavy set i bloody orchid z Focus? :o

Gamaliel

Ja tak w ogóle czytałem że sws powinien nosić BW set+duale+tatoo na speeda. Właśnie ja juz nie wiem czy duale mam brać bo mam już przygotowane 2 Nightmary. w ogóle to tak się  zastanawiałem bo sws ma pasyw na sword ale nie na dual. Dualem stormem walilem mooby na 60 lvl po 100 a jednym nightmarem po 150 czasem po 160. I teraz nie wiem jaki miecz b sobie wybrać. I czy w ogóle mam brać Bw set. Możecie mi pomóc?? Napiszcie co najlepsze dla sws. Dzięki z góry. :D

Marc1n

CytatA mianowicie, są dwa Buildy na SWSa, defensywny i offensywny
Sprawa wyglada tak.
Offensivie/Defensive
C armor: Full Plate/Full Plate
C weapon: Berseker Blade+Focus+Emi+CS/SlS+focus
B armor: BW or Zubei*/Doom or Avadon*
B weapon: Guardian Sword + Health or GR8 Sword+Focus+BOP+CS/Damascus+Focus
A armor: Majestic or Tallum/NM or DC
A weapon: Dragon Slayer+Health or Infernal Master+Focus+SoulBow+CS/Dark Legion Edge+Health
Dyes:
Offensive: +4DEX/+4CON/-8STR/+4WIT/-4INT(Gdy kupimy Maja, można od biedy zdjąc +4CON i dać jeszcze +1DEX/-1STR, gdyż nie będzie nam brakowało na selfbuffach defa, a jedynie stun resist)
Defensive: +4/5 DEX/+4/5 CON -8/9 STR (Dodanie do 5 do CON wychodzi w tym builidzie ciut lepiej niż 5 DEX).
Reasumująć: SwS bazuje na criticalach, STR mu nie potrzebny. Na selfbuffach w Defensive Mode ma więcej defów niż jego kolega TK, chodź PODKREŚLAM dalej tankiem nie jest, lecz zabić go jest super hiper ultra trudno. Masa m.def, masa p.def, masa evasion i ten speed
...ostatni raz powtarzam, żeby czytać topic, bo już wszystko powiedziane było...potem bede niegrzeczny...
HATE ME MOAR!

mik0s

Po co dawać Sws'owi + do wit?
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Dev

Duale O.o miecz two handed z focusem ftw ...

Marc1n

+WIT na szybsze Entalge i SelfHeale. INT i tak zwisa i powiewa
HATE ME MOAR!

Dev

zależy :P ja ani w mrocznych ani w zwyklych elfach magicznych statystyk nie ruszam ...
Zwykle daje +dex lub + con kosztem str (dex żeby szybciej robić songi, które troszke się robi (każdy song powiedzmy sekunde, 4 songi to juz 4 sec, a w wirze walki nawet 1 sekunda ratuje ... )

Tyr

W wirze walki rzucasz tylko priorytety :) A nie full songi :P

Cytat: Marc1n w Marzec 06, 2007, 03:40:09 PM
A czy do tego entagla to INT się nie przyda? tzn m.atk? :)
Lineage 2 Classic EU

coshoo

Cytat: Tyr w Marzec 06, 2007, 08:29:19 PM
W wirze walki rzucasz tylko priorytety :) A nie full songi :P

Cytat: Marc1n w Marzec 06, 2007, 03:40:09 PM
A czy do tego entagla to INT się nie przyda? tzn m.atk? :)

Dokładnie, arrest też zależy od m.atk.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Marc1n

Trzeba mieć cast speed jakiś troche większy, żeby móc to efektywnie castować. Szansa wejścia jest w małym stopniu zależna od INT. Bardzo mała. Taka jak wciśniecie stuna, które u attackera zależy od STR.
HATE ME MOAR!