Flame o botowaniu

Zaczęty przez arbiter_elegantiarum, Luty 19, 2007, 02:44:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Falconek

To, że ktoś tam gra na privie nie ma związku z dyskusją o wplywie botów na grę na offie.

Boty powodują, że gra nie jest tym czym mogaby być i traci sporo ze swojej glębi - to jedno.

Drugia sprawa, że NC zlewa problem botów. Skoro privy potrafią zaimplementować system dający autobana przy logowaniu na walkerze, a NC jeszcze tego nie zrobil, to trudno winić graczy, że botują - taka ludzka natura.

Trzecia sprawa to mentalność samych graczy. Jeśli pvp w oderwaniu od innych aspektów tej gry daje im satysfakcję to dobrze, niech się bawią. Tylko proszę, nie wmawiajcie sobie, że pvp w L2 wymaga jakiegoś szczególnego skilla i że jesteście przez to fajni ;)

zxc

Można tylko pozazdrościć WoW'a bo tam banują każdego bota.

Domin

Cytat: fedur w Lipiec 20, 2007, 03:26:08 PM
Cytat: Marc1n w Lipiec 20, 2007, 01:48:41 PM
...ostatnio bardzo mi sie spodobal fraps z pvp na podajze 35-40 lvl, ludzie bez 2 profki a walczyli naprawde b. ladnie

No i jak znalazles tego frapsa z tej pasjonujacej potyczki ?

bula

Gloot

Cytat: Kabra w Lipiec 26, 2007, 03:32:09 PM
Cytat: Gloot@ Marc1n NC Soft=Zuo leje na boterów...maja gdzieś czy używasz bota czy nie ważne, że mają z tego kasiore...i to jest wazne. Tylko zeby nie bylo oficjalnie bot jest zakazany(buahuahahaxaxaxa),ale i tak (prawie)kazdy uzywa Walker'a. Kazdy sobie mysli jesli on sobie botuje i mu ch**a zrobia to ja tez zaczne botowac i mi ch**a zrobia. Takie jest myslenie. Jakby sie wzieli za boty od poczatku grałoby sie -_-'iscie..Ehh..ten klimacik, lecz mieliby mniejsze  zyski(chodz niekoniecznie). Grajac na offie musisz sie pogodzic z tym, ze grasz z botami ^^, wiem co mówie, bo grałem..Wiem,ze masz ból w serduchu, ze ty napierdalasz 16h/24h ,odmawiasz sobie wyjscia na piwo,dziewczyne etc...(albo tak wolisz lub jestes poprostu nolifem),a inni maja większy lvl/itemy niz ty mając normalne życie.Myślisz,ze jak "top klany" robia?Farmisz na bocie do 76 bez klanu, a potem cie przymuja i jest git.Dlatego dałem sobie spokój,bo nie bawi mnie taka gra.  Ehh... taka jest prawda retail=bot,ebay,brak bugów endgame pvp. Wole stare dobre piraciny xD

Pirackie serwery/granie na nich też jest oficjalnie zakazane, ale jednak łamiesz ten pkt EULA i na nich grasz. I to jest już OK?
Tiaaa
Cytat: Falconek w Lipiec 26, 2007, 04:03:09 PM
To, że ktoś tam gra na privie nie ma związku z dyskusją o wplywie botów na grę na offie.

Boty powodują, że gra nie jest tym czym mogaby być i traci sporo ze swojej glębi - to jedno.

Drugia sprawa, że NC zlewa problem botów. Skoro privy potrafią zaimplementować system dający autobana przy logowaniu na walkerze, a NC jeszcze tego nie zrobil, to trudno winić graczy, że botują - taka ludzka natura.

Trzecia sprawa to mentalność samych graczy. Jeśli pvp w oderwaniu od innych aspektów tej gry daje im satysfakcję to dobrze, niech się bawią. Tylko proszę, nie wmawiajcie sobie, że pvp w L2 wymaga jakiegoś szczególnego skilla i że jesteście przez to fajni ;)
/agree

Daimos

Cytat: Falconek w Lipiec 26, 2007, 02:27:27 PM
Cytat: Arthas w Lipiec 26, 2007, 01:50:05 PM
Kwestia jeszcze tego że to L2 posiada najlepszy system pvp i dlatego w to ludzie grają. Popevałpisz to zrozumiesz. na razie podniecaj sie pve.

L2 posiada najbardziej prymitywny system pvp - jeśli mówimy o samej walce. Gralem pvp wystarczająco dużo, żeby to zrozumieć.
Jedyną przewagą l2 jest to, że jest to w pelni open pvp - ale botterowi akurat nie robi to różnicy.

Staje Ci jak zabijasz mobki?

Falconek

Cytat: Daimos w Lipiec 27, 2007, 03:10:10 AM

Tobie staje jak grasz w L2 i jak piszesz na tym forum - tym się właśnie różnimy :)

Lokken

Widzę, że dyskusja sięgnęła poziomu prezentowanego na l2guru, gdzie ludzie jeśli nie mają sensownych argumentów to wyzywają się od pedałów ect.

Grajcie sobie jak chcecie, jeśli to właśnie przynosi wam satysfakcję. Ale nie wyzywajcie, nie nabijajcie się z ludzi, którzy inaczej postrzegają/grają w tą grę. To co wam się podoba niekoniecznie musi być priorytetem dla innych. I darujcie sobie teksty: "marnuj dalej życie", "wolę iśc na piwo", "staje ci.. ?".

Nie wiem czy wiesz, może nie spotkałeś takich ludzi, ale można mieć pracę, rodzinę, dzieci i grać w tą grę normalnie, ot dla relaksu 2-3 godzinki dziennie po powrocie do domu, albo przed wyjsciem do pracy. Nie wszystkich podnieca jak najszybsze nabicie 78/78 dowolnym sposobem by móc potem kręcić filmiki, flame`ować na forum i chwalić się tym kto ma większego e-pena.

Podsumowywując - grajcie dalej jak chcecie. Ale nie róbcie z wszytkich innych grających normalnie bandy no-lifer`ów, dzieciaków siedziących przed kompem całymi dniami.
TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

Daimos

Po co taki jeden pisze tutaj ze l2 ma najagorszy system pvp. Powinien to pisac na forum WoW'a albo GuildWars. Topic jest o botowaniu...

Cytat: Lokken w Lipiec 27, 2007, 10:04:54 AM
Widzę, że dyskusja sięgnęła poziomu prezentowanego na l2guru, gdzie ludzie jeśli nie mają sensownych argumentów to wyzywają się od pedałów ect.

fajnie, nie?
(przyznałem Ci racje)

Podsumowywując - grajcie dalej jak chcecie. Ale nie róbcie z wszytkich innych grających normalnie bandy no-lifer`ów, dzieciaków siedziących przed kompem całymi dniami.

zgadzam się, l2 to gra dla noliferów, Ci którzy nie są nimi nie odnoszą w niej sukcesów. odnoszą sukcesy w RL. To jest forum l2, to nie jest forum RL o l2. Bardzo fajny tok myślenia wysuwasz, ale poczekaj napisze jeszcze raz, To jest forum lineage 2. Gry mmorpg dla noliferow lub nie noliferow ktorzy w niej są pionkami (ale w RL są kozakami). A więc podsumowując Noliferzy są zarąbiści ale w l2 ssają ( chyba że nolifer'ują 2 lata w L2) - Natomiast Ci Noliferzy na bocie Rlifują podczas expa ( bo robi za nich bot) a potem NoRL'ują jak pvpią.

I teraz dochodzimy do momentu, w którym mogę Cie zwyzywać od pedałów. Ale wole napisać:

ps: zapomniałem zdefiniować sukces w l2.

A więc sukces w l2 polega na posiadaniu max lvl/ max sprzetu/max ekipy/super RB/super filmow o l2/ super pr0 kumpli w l2(graczy o max lvl/ max sprzetu/max ekipy/super RB/super filmow o l2)
Tak wygląda ogólnie przyjęta definicja sukcesu w l2.
Sukces w l2 można odnieść do sukcesu 2 IRL. Poprzez sprzedazy swojego zarąbistego kąta za np 4tysie.

ps2: nie, sukces w l2 nie jest inaczej definiowalny i nie probujcie sie nawet produkować bez sensu.

Polgara

Daimos tylko ze sa 2 drogi sukcesu

Jedna zwana po trupach do celu.
Druga normalnie legalna

Daimos jak mozesz pisac ze osiagnołes sukces jak całym wkładem w osiagnięcie tego co masz było ustawienie bota ????
To jest sukces TWÓJ ??? Raczej nie to jest sukces programu boterskiego :)

Dla mnie osiągnięcie sukcesu to zrobienie czegoś własnymi rękami i ch... ze zajmie mi to xxx lat ale zrobie to sam i mogę byc z tego dumny ze nie wybrałem drogi na skróty

Sukces mozna róznie definiowac nie tylko tak jak ty to napisałeś bo tyle ile jest graczy grajacych w L2 tyle bedzie obliczy sukcesu i każdy za sukces uważa co innego

Nie nie staje mi jak zabijam mobki.

A teraz spytam sie Ciebie tak

Staje Ci jak ustawiasz bota ???

Z kazdego posta napisanego przez was którzy botuja wychodzi ze Ci co tego nie robią to idioci i debile którzy nie powinni grać w L2. Bo sukcesem jest granie na bocie.

Jesli dalej ta dyskusja z waszej strony będzie szła w tym kierunku bedą leciały ostrzezenia bo ludzie którzy nie grają botem nie sa idiotami ani debilami ani im nie staje jak zabijają moby

montezuma

Ktos tu na sile probuje udowodnic ze jest pro maja wybotowana postac a wszyscy go maja gdzies. Wyczuwam flustracje.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Haladir SwS

No ale wy jak traktujecie osoby które botuja. Tak samo że sa debilami i co my tylko mamy dostawać warny? A im nie bo oni sa legit 102% więc twierdze że Ci co marnuje życie na zabijanie mobow xxx miesiecy sa debilami to dla mnie jest pojeb.... granie przez xxx miesiecy i marnotrawienie czasu.
Global:
Franz:
DoomCryer 78 / Sword Muse 78 => niedługo Hero na Franz gl n00bs

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

Beatronix

nie mozna tak do tego podchodzić, ktoś może grac naprawde dla przyjemnosci nie ustawiając bota i nie być no liferem a odnieść sukces, dobra trwa to cholernie długo wyexpienie 78/78 ale ktoś sobie postawił taki pieprzony cel i do niego doszedł to takich ludzi cenie ;)

a czy ktoś jest no lifem czy boterem to jest wasza sprawa ale jak ktokolwiek z jednej albo drugiej grupy będzie jakieś szczeniackie teksty walil typu ty debil jesteś ja jestem pr0 bo botouje/nieobtuje (niepotrzebne skreślić ;P ) to warny jednak będą (chociaż to takie intrygujace jest "I teraz dochodzimy do momentu, w którym mogę Cie zwyzywać od pedałów. Ale wole napisać:
Staje Ci jak zabijasz mobki? " =) )

poza tym ja wole sobie np postawić tego bota na jakiś czas (nie gram na retailu więc nie musze długo=) ), troche sam poexpić i miec z gry przyjemność a przy okazji mieć czas na prace, dziewczyne, znajomych w RL a jak ktoś sobie chce siedzieć caly czas w l2 to jego sprawa dla mnie sobie życie marnuje (najlepszy przykład to nasi skośnoocy koledzy z dalekiego wschodu, poczytajcie sobie wiele jest przykładów na naprawde no liferów i to już takich skrajnych)

Polgara

To się tyczy obu stron Haladir SwS

Ale wybacz jeśli za każdym razem np. Daimos jak już mu się skończą argumenty pisze tekst typu staje Ci jak zabijasz moby
Więc się nie dziw ze ktoś reaguje agresja.

To jest GRA a większość z was ta gre przekłada na RL i miesza w to życie RL co jest trochę dziwne.

Panowie/Panie uważam was za inteligentnych ludzi wiec się nie zniżajcie do poziomu dzieci neo. I używajcie tej inteligencji pisząc posty.

Jesteśmy bezstronni jako że Ja i Beatronix nie gramy na Retailu i pozwalamy wam w tym dziale na wiele. Nie mieszamy się w wasze sprawy ale nie pozwolimy robić tu bydła. Jak na razie ten temat sprowadza się tylko do tego ze jedni jak i drudzy traktują się nawzajem jak debile bo tyle z treści tych postów wynika.
A może zacznijcie pisać wasze za i przeciw bez ukierunkowania posta na obrazę którejś ze stron

Bo takie posty to po prostu nie mają sensu
Cytat: Falconek w Lipiec 27, 2007, 09:56:49 AM
Cytat: Daimos w Lipiec 27, 2007, 03:10:10 AM

Tobie staje jak grasz w L2 i jak piszesz na tym forum - tym się właśnie różnimy :)

Domin

LOL ! Przynajmniej chlopaki rozruszali ten dzial, bo tak to tylko nowe posty byly autorstwa marc1na !

P.S.
marc1nowi zdjeli moda ?

Ashurei

Ta dyskusja jest bez sensu... Botera za cholere nie przekonasz, by przestal botowac (i nawiasem mowiac 3/4 takich kolesi bedzie ci wmawiac, ze bot = power, ale to inna bajka... :dry:), dlaczego? Proste: Natura czlowieka... Nie od dzis wiadomo, ze wiekszosc wynalazkow ma na celu maksymalne ulatwienie KAZDEJ pracy i KAZDEJ mozliwej dziedziny zycia... (w koncu np. samochod, telefon, mikrofalowka sluza ulatwianiu nam zycia, a roboty w fabrykach, pracy :P) Sam bota nie znosze i traktuje go jak "legalna" metode na cheatowanie (wg zasady: Oszukujesz w MMO = jestes zwyklym smieciem), a jak najdzie mnie ochota na cheaterskie "olnowanie", to se zagram w dowolna gre solo (wtedy oszukuje tylko siebie...) Ot taka moja filozofia odnosnie gier :P

BTW. Ktos tu stwierdzil, ze L2 ma najlepszy system PvP i taki (np) Guild Wars sie nawet do niego nie umywa... Mozesz podac jakies argumenty, dlaczego tak uwazasz? Moze chodzi ci o mozliwosc zerga xx vs 1, czy tez mozliwosc bsoe/ucieczki jak juz nieciekawie sie robi (z instant-areny raczej trudno bsoe... :P)? Jak dla mnie najlepiej rozwiazane PvP jest w BF2/BF2140, albo UT... Tam rzeczywiscie licza sie umiejetnosci gracza, a w L2? Wciskanie jakis 4 klawiszy (nuker), 5-7 (mele) i 2 (archer) nie wymaga bog-wie-jakich umiejetnosci... Zrezsta... L2 to poprostu: "yet-another-korean-mmorpg", i od innych rozni sie glownie bieda w rozwoju postaci i oplatami (ktore sa - jak dla mnie - o wiele za wysokie :P)

karlossg

ffa pvp, polityka, dyplomacja, dramy i flamy w l2 > wszystkie inne gry :)

pozdro
karol

Domin

Cytat: Ashurei w Lipiec 31, 2007, 09:19:58 AM
Ta dyskusja jest bez sensu... Botera za cholere nie przekonasz, by przestal botowac (i nawiasem mowiac 3/4 takich kolesi bedzie ci wmawiac, ze bot = power, ale to inna bajka... :dry:), dlaczego? Proste: Natura czlowieka... Nie od dzis wiadomo, ze wiekszosc wynalazkow ma na celu maksymalne ulatwienie KAZDEJ pracy i KAZDEJ mozliwej dziedziny zycia... (w koncu np. samochod, telefon, mikrofalowka sluza ulatwianiu nam zycia, a roboty w fabrykach, pracy :P) Sam bota nie znosze i traktuje go jak "legalna" metode na cheatowanie (wg zasady: Oszukujesz w MMO = jestes zwyklym smieciem), a jak najdzie mnie ochota na cheaterskie "olnowanie", to se zagram w dowolna gre solo (wtedy oszukuje tylko siebie...) Ot taka moja filozofia odnosnie gier :P

BTW. Ktos tu stwierdzil, ze L2 ma najlepszy system PvP i taki (np) Guild Wars sie nawet do niego nie umywa... Mozesz podac jakies argumenty, dlaczego tak uwazasz? Moze chodzi ci o mozliwosc zerga xx vs 1, czy tez mozliwosc bsoe/ucieczki jak juz nieciekawie sie robi (z instant-areny raczej trudno bsoe... :P)? Jak dla mnie najlepiej rozwiazane PvP jest w BF2/BF2140, albo UT... Tam rzeczywiscie licza sie umiejetnosci gracza, a w L2? Wciskanie jakis 4 klawiszy (nuker), 5-7 (mele) i 2 (archer) nie wymaga bog-wie-jakich umiejetnosci... Zrezsta... L2 to poprostu: "yet-another-korean-mmorpg", i od innych rozni sie glownie bieda w rozwoju postaci i oplatami (ktore sa - jak dla mnie - o wiele za wysokie :P)

Widac ze na retailu nie grales !

@smiec
czyli twierdzisz ze Diamos i innni to smiecie, bo botuja ? stac go na oplacenie konta i oplacenie l2w to niech sobie botuje, ja tam chetnie obejrze jego filmy, czasami z nim pogadam i mowie ci szczerze facet jest ok, a wole 100 razy pogadac z nim niz sluchac jak ktos pierniczy ze  jest najmadrzejszy, mysli ze wszystko wie i nawet nie jest z toba w klanie, a mowi ci kogo masz wywalic z klanu i w ogóle wie wiecej od twojego CL ! LOL ! (niestety takie sa dorastajace dzieci)
A wracajac do smiecia to  ciekaw jestem czy na kompie masz wszystko legalne (windows etc...) jak nie to dla mnie jestes takim malym polskim hipokryta :D.

end of story

Haladir SwS

Wy nie wiecie co to jest pvp. Nie odczuliście jeszcze czegoś takiego ja zerg vs zerg (poprostu to dla was czarna magia i jak nie wiecie co to jest pvp w L2). A co do BF2/BF2140 czy to jest MMO??
Global:
Franz:
DoomCryer 78 / Sword Muse 78 => niedługo Hero na Franz gl n00bs

Bot przez 4 miesiace, Drac Bow 160$, DC Robe + Tateo set 80$ => Zabicie Marc1na Bezcenne :D

Daimos

Cytat: Domin w Lipiec 31, 2007, 10:22:59 AM
Cytat: Ashurei w Lipiec 31, 2007, 09:19:58 AM

Widac ze na retailu nie grales !

@smiec
czyli twierdzisz ze Diamos i innni to smiecie, bo botuja ? stac go na oplacenie konta i oplacenie l2w to niech sobie botuje, ja tam chetnie obejrze jego filmy, czasami z nim pogadam i mowie ci szczerze facet jest ok, a wole 100 razy pogadac z nim niz sluchac jak ktos pierniczy ze  jest najmadrzejszy, mysli ze wszystko wie i nawet nie jest z toba w klanie, a mowi ci kogo masz wywalic z klanu i w ogóle wie wiecej od twojego CL ! LOL ! (niestety takie sa dorastajace dzieci)
A wracajac do smiecia to  ciekaw jestem czy na kompie masz wszystko legalne (windows etc...) jak nie to dla mnie jestes takim malym polskim hipokryta :D.

end of story

qft

Lokken

Cytat: Daimos w Lipiec 27, 2007, 01:38:43 PM

fajnie, nie?
(przyznałem Ci racje)

Cytat: Daimos w Lipiec 27, 2007, 01:38:43 PM

I teraz dochodzimy do momentu, w którym mogę Cie zwyzywać od pedałów. Ale wole napisać:

Co prawda na egzaminie z logiki zabrakło mi 1 pkt do 5. No i w ogóle było to dawno, dawno temu, ale z tego ciągu wypowiedzi wynika, że właśnie przyznałeś się, że nie masz sensownych argumentów  :P :P :P

TEON

Ashurei

@smiec
czyli twierdzisz ze Diamos i innni to smiecie, bo botuja ?
Ichi: Nikogo nie wskazalem palcem, to po prostu MOJA opinia o oszukiwaniu

a wole 100 razy pogadac z nim niz sluchac jak ktos pierniczy ze  jest najmadrzejszy, mysli ze wszystko wie i nawet nie jest z toba w klanie, a mowi ci kogo masz wywalic z klanu i w ogóle wie wiecej od twojego CL ! LOL ! (niestety takie sa dorastajace dzieci)
Ni: Co to ma do mojego posta? :?

San: Tak, mam winde XP, office'a XP i wszystkie programy/gry legalne, albo freeware

Cytat: Haladir SwS w Lipiec 31, 2007, 10:38:23 AM
Wy nie wiecie co to jest pvp. Nie odczuliście jeszcze czegoś takiego ja zerg vs zerg (poprostu to dla was czarna magia i jak nie wiecie co to jest pvp w L2). A co do BF2/BF2140 czy to jest MMO??

Yon: To - guru - oswiec mnie czym rozni sie PvP w L2 od PvP w innych koreanskich MMORPG? Skala? No tak przy 50 vs 50 rozmach jest imponujacy, ale zasady walki tak samo "ciekawe"

Go: BF2 to tez sieciowka, moze nie ma rozmachu "wojny klonow" jaka masz w L2, ale jest przynajmniej bardziej dynamicznie :P

Roku: "qft" - To oznacza...?

Lokken

TEON

Ellenos

Ale wy macie ze soba problemy  :o  Ja osobiscie nie botuje bo mnie to nie kreci ale gowno mnie to obchodzi czy ktos z kim wygralem badz dostalem w dupe w pvp tez botuje bo tego nie zmienie a skoro przegralem to znaczy ze byl lepszy/mial lepszy sprzet i lvl. Niestety prawda jest taka ze gdyby nie boty 3/4 ludzi tzw "legit" (kazdy ma cos na sumieniu - a to transfer adeny a to a to tamto) lezala by i kwiczala z braku adeny badz malej dostepnosci towaru i duzych cen. Mi osobiscie boty nie przeszkadaja dopoki moge sobie na nich spokojnie seedowac :D W pvp tez mi nie przeszkadzaja tylko wkurwia mnie to jak taki wybotowany gosc 78/78 zabije goscia z gorszym sprzetem/lvlem co gra normalnie i leca texty typu " xaxaxa glupi noob idz klepac moby" , " buehehe wybotowalem postac i jestem pr0 masta ziom"

P.S Gdzies tu czytalem ze privowcy mieli sie nie mieszac wiec stfu.

Dziekuje za uwage.
Full Interlude
Hindemith
Ellenos
Offensive
http://www.mmo24.pl/index.php - forum l2.pl wrocilo

Domin

Cytat: Ashurei w Lipiec 31, 2007, 11:04:39 AM

San: Tak, mam winde XP, office'a XP i wszystkie programy/gry legalne, albo freeware

To ciekawe stac cie na oryginalne programy, ktore w Polsce do tanich nie naleza, a 40 dychy za miesiac gry to dla ciebie za duzo ? Cos mi tu nie pasuje !

Jeszcze jedno pytanie: nigdy nic nie sciagales z netu; filmy mp3 itp lub nie kupiles pirackiego CD lub kasety ?