Paladyn [Pal]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:27:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

wlasnie nie zuwazylem ze on tego tola odpalil, bylem pewny ze bawi sie sacrificem XD

czachurek

Sacrifice bez dopalaczy jest malo skuteczny, dopiero na ToL'u zaczyna przynosic porzadane efekty.. ale jesli jest sie na odpalonym AI to nawet z ToL sacrifice "leczy" po ~700 ;)
Ivo - PhoenixKnight - NoName Member [L2 eXistence]

Ryltar

Cytat: Dev w Grudzień 13, 2007, 05:47:45 PM
ostatniio bilem sie z palkiem na oli.
Ktokolwiek mowi lze ta postac jest z dupy, nie wie jak sie myli.
Odpalilem tod, on zaczal z AI + TOL. Dupa a nie sciagnaklem mu buffy. Az 1 i to do tego deflect arrow. Zbilem mu cale cp, co z tego jak sam stracilem w cholere hp, do tego dostawalem hity po 200 Oo. Odpalilem ud zeby przeczekac AI - przerwal mi stunem omg. Dostalem slama, nie moge odpalic venga, daje freezinga, bow, strzelam i uciekam. Na gowno sie to zdalo bo dostalem roota, stoje. Odpalil przy mnie ud. Probuje wrzucac LS, mirror go odbil, ostatecznie typ mnie spalowal i jemu zostalo 1/2 hp ... 

Ty nie umiesz grac wiec zmien postac z SK na DA :P

Torlof

Po co na olimpiadzie wchodzić na ToLu jak można na AI, 20 sek przed walka system odnawia hp i mp do maxa. Odpalamy Ai 30sek przed końcem odliczania i wpadamy na AI+max hp i mp jak hp spadnie odpalamy ToLa. Nie znam wielu graczy którzy przeżyją walkę z Paladynem na Oli;]

Frohike

Cytat[PHOENIX KNIGHT SETUP v2.0]
+3 Imperial Crusader Set
-4STR+4CON,-2STR+2DEX,-1INT+1WIT
+4 Arcana Mace [ACUMEN] -> 240/190
EARRING OF ZAKEN / EARRING OF ORFEN
================
SACRIFICE TESTS:
================
+0 Elysian Axe (114 matk): 1196(-4int)/1198(+0int)    1224(-4int/emp3)/1251(+0int/emp3)
+8 Homunkulus (140 matk): 1199(-4int)/1201(+0int)    1261(-4int/emp3)/1295(+0int/emp3)

Difference:        3(-4int)/3(+0int)        37(-4int/emp3)/44(+0int/emp3)

+4 Arcana Mace (190 matk):                ~1425(+0int/emp3)
`-Earring of Orfen                    +140
   `-Earring of Zaken                +140
       `-Touch of Life                +350
           `-Total:            2055(+9 Sacrifice/power = 2105)
Free healed:                        495(+9 Sacrifice/power = 545)

© 2006 - xLance.

Q: Soooo... what does this actually do?
A: It produces a tank that lives up to the word "Phoenix".. a tank that never dies and becomes reborn from the ashes :>

Q: Why an Arcana Mace and not a HP weapon?
A: matk matk matk! You need as much base matk as possible to profit from the heal bonus once you get buffed. Second, a +4 arcana has just as much patk as a +2 DLE.. so the patk isn't a problem. Last, at 75+ with full buffs you'll still have 10k+ HP so it's not that much of a problem.

Q: This setup costs 2-3 billion..
A: It's an *endgame* setup

Cytat: czachurek w Grudzień 13, 2007, 06:29:19 PM
Sacrifice bez dopalaczy jest malo skuteczny, dopiero na ToL'u zaczyna przynosic porzadane efekty.. ale jesli jest sie na odpalonym AI to nawet z ToL sacrifice "leczy" po ~700 ;)

W jaki sposób przebiłeś xLance z tym healem ?
Sugerowane odpowiedzi:
a) Mam Sacrifice +30 power, Arcana Mace +20, +4 int i oczywiście wszystko to, co miał xLance
b) Gram na zbugowanym serwerze

:P

Geass

c) Moja broń to xlance +36

czachurek

Dzis testowalem: bizu antyczna Valakas + Antharas + Zaken + bron Imperial Staff +4 SA Empower + CoV + ToL + emp1 + zerk + skille klanowe =   heal za 2074.

Tamten heal byl na jeszcze "nieco lepszym" buffie - o takiego rzecz jasna nie trudno .. zatem OCB z waszymi komentarzami bo nie lapie? To ze cos wam sie wydaje nie mozliwe nie znaczy ze takie jest :P

Frohike

No, ale z odpalonym AI (-80% do heal) za 700 ? xLance bez AI wyciągnął 500 :P Chyba, że AI nie działa na Sacrifice.

czachurek

Nie chce mi sie gry odpalac wiec z pamieci: heal z sacrifice bez buffa to okolo 1480hp. Po odpaleniu AI efektywnosc spada o 80% ... ale ToL podbija leczenie o 30% .. wiec jakby nie patrzec taka kombinacja daje nam "heal" za ok. 700hp ... pisze w "" bo jaki to heal jak zabiera 1500 a oddaje tylko 700 ;)

edit: ok juz sprawdzilem dokladnie :P Na AI bez buffa z Arcana +4 sacrifice "leczy" za 608 zas po odpaleniu ToL "efektywnosc leczenia" rosnie do 784HP.

Oczywiscie sa to calkowite wartosci uzycia skilla, a nie to co dostajemy na plus. W skrocie: koszt heala ~1500HP (tyle nam zabiera), a oddaje nieco mniej niz 800HP .. zatem w plecy jest sie troche ponad 700HP za kazdym healem. Mam nadzieje ze to wyjasnia cala sprawe? Cos jeszcze wymaga wyjasnienia?  :P :P

Frohike

Nie wiem czy ja Ciebie dobrze rozumiem... bez żadnych buffów jak używasz Sacrifice to jesteś 1480hp do przodu ?

Bo xLance z buffami (ToL, emp, etc) jest 495 do przodu :P Dlatego coś mi tutaj nie pasuje :P

edit: a oki :P to teraz powiedz mi jak możesz ile jesteś do przodu ( to ile wyleczy minus to co zabiera :P ) na takich samych buffach jak Lance i BEZ AI ^^

Przydałby się shout :D

edit2: aa oki :D teraz wszystko jasne :)

czachurek

Czytaj jeszcze raz :P Ja pisze o wartosciach bezwglednych, a nie o tym ile jestem do przodu ;)

edit: ten screen gdzie lecze siebie za ~2400 nalezy rozumiec w nastepujacy sposob - uzylem sacrifice i stracilem ~1500hp ale oddalem se tym ~2400hp, wiec jestem do przodu o roznice tych wartosci, czyli ~900hp :)

edit2: na takich bufach jak xLance roznica wynosila doslownie kilka/kilkanascie hp mniej z tego wzgledu iz moje sacrifice jest nie enchantowane. Ale jak widac na screenie strone wczesniej mozna leczyc sie jeszcze mocniej niz robil to xLance.

edit3: zeby byc dokladnym, zrobilem screena z healem z Arcana +4 i z FB +3 - oba heala na ToL.. bez AI.
Buff z CH: zerk + emp1. DYE +5WIT. Dokladny koszt uzycia skilla Sacrifice 1560HP.

PS. Ostatnio GM sie bawil z ogranicznikami lvl'i i mam 80lvl i 100.03%  :P

Torlof

Jak chcesz mieć mega heal to odpal ToL hero berek weź biszka niech ci da prayer i nie musisz mieć super sprzętu żeby wyciągać sacrafice około 3k. Wtedy jest zabawa na evencie mass pvp jak 3 gości bije paladyna aon stoi... i stoi... a oni padają;]

Ryltar

Cytat3 gości bije paladyna aon stoi... i stoi... a oni padają;]

Takie rzeczy to ma era lub jak typy maja 40 lvl.

bula

Cytat: Ryltar w Grudzień 14, 2007, 01:30:47 PM
Cytat3 gości bije paladyna aon stoi... i stoi... a oni padają;]

Takie rzeczy to ma era lub jak typy maja 40 lvl.
veng+hero zerk i da sie :P

Dev

bula

ta ... na covie :>

btw 76 lvl PvP/PK 0/0 ?^^

czachurek

To musi byc jakis haj rejt ;) Zgaduje ze tance trwaja 60 minut  :D
Szkoda ze se songow od SWS'a nie zarzucil(es).

PoF zamiast CoV'a

Roznica w szybkosci ataku wynika zapewne z tego ze ja pomykalem w IC a kolega na screenie ma Talluma .... raczej "sredni" set dla tanka ;)

Dev

wiem ze sredni ale nie mialem nic innego no i mialme niepotzrebny tallum blade z testow SK an fast shield build :D

Geass

Dance trwają 20 min a serwerek to abyss mylę się?

Dev

a co pisze w prawym  gornym ?

Torlof

Ja bym zapytał czy ktoś ma jakaś ciekawa taktykę paladynem przeciwko elemental summonerowi (chodzi o olimpiadę). W moim przypadku wynik takiej walki jest losowy i nie mam pojęcia jak w takim czasie ubić summonera;]

bylyforumowicz

Przed walka odpalasz AI, stun na summona, shackle na summonera i go bijesz.

jesli to C4 to Good Game...

Reina

pytania o pvp z konkretnymi klasami lepiej zadac w dziale o pvp, wiec jesli nadal masz pytania ... ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

czachurek

Na testowym C5 eXi w koncu rozdane "hiroły" - no to pierwsze zestawienie w wersji ofensywnej :)

bylyforumowicz

zbugowane AI

good game...