Warcryer [WC]

Zaczęty przez Dohid, Wrzesień 17, 2006, 12:21:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bula

CytatSeer Rahatoraki (Rahatoriaki?  Very Happy )
Rahorakti? :D sam nie wiem, tyle co go przy q na nobla widzialem :P

Bled

ja tam go szukalem i znalezc nie mgolem;/

bula

Rune Town Guild - na dole jak wbiegniesz to w mage guild stoi na jednym z tych podestow

DIO

najprosciej wytlumaczyc to idziesz do srodka gldi od strony miasta, magazynow itd, i pierwsze drzwi w prawo i za drzwiami znowu w prawo i stoi 2 orkow jeden od questu na 3 profe (Rahacostaktostam  :) )  a drugi (chyba na L ) od enchantu zdolnosci.

ostatecznie pojdz do adventurer guidlsman i tam da sie questy  z tego co pamietma posortowac znajdz cos co ma w nazwie "path to doomcryer" czy cos w tym stylu, chyab da sie posortowac zeby wyswietlilo tylko questy na zmiane profesji i ci sama gra wskaze strzalka gdzie tego questa zaczac

Verti

A ja mam pytanko o subklase ... która będzie najlepsza dla WCta (serwer DN) ?
Znajomy mówił mi że OL ... no ale , dwa "manożerne" bestie to chyba dużo , jak na jedną postać ... chociaż , z drugiej strony ... miodzio .
Jakoś nie pasi mi robienie "mieszańca",bo podobno quest jest długi , głupi , i lvl spada do 40 pozomu ...
Ale taki WC/BP ... fajna sprawa do party , super buffy WC i heal ...
Trochę mi brakue do subki,ale lepiej wcześniej o tym pomyśleć :)

Kll

L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

Verti

DIO

jak tam nie ma to tam zakladaja temat. Subclasy na DN a subclasy "normalne" bardzo sie od siebie roznia, na innych serwerach subclasa w zaden nawet najmniejszy sposob nie wplywa na psotac glowna, to po prostu oddzielna profesja z oddzielnymi statystykami, z oddzielnymi dye tylko wyglad i nick postaci masz ten sam

Reina

i pytania na temat subek typu DN zadajemy TYLKO w podanym wyzej dziale
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

PiperBubi

A jakie dye i tattoo dla WC który gra głównie solo?

DIO

greater dye of clan change :D

a na powaznie jak solujesz to -4 con +4 str (sa ludzie co polecaja dex ale efektow jakos wielkich nie czulem przynajmniej ja) i delikatnie +wit  - men tak 2 lub 3 zeby regen many te 0.5% wiekszy miec

a tak naprawde to solujacy wc to jeszcze byl w c4 sensowny jak 90% populacji to byly nuki a jedynym sensownym w pvp dd byl destro z lukiem ;> czasy troche sie zmienily i solo exp wc  = szybko trzeba zmieniac klan na jakis normalny

Kll

Cytat: DIO w Styczeń 11, 2008, 02:28:41 PM
greater dye of clan change :D

a na powaznie jak solujesz to -4 con +4 str (sa ludzie co polecaja dex ale efektow jakos wielkich nie czulem przynajmniej ja) i delikatnie +wit  - men tak 2 lub 3 zeby regen many te 0.5% wiekszy miec

a tak naprawde to solujacy wc to jeszcze byl w c4 sensowny jak 90% populacji to byly nuki a jedynym sensownym w pvp dd byl destro z lukiem ;> czasy troche sie zmienily i solo exp wc  = szybko trzeba zmieniac klan na jakis normalny
Wiesz troche przesadzasz z tymi nukami, na dexie np. prawie wszystkie najsilniejsze klany w c4 to byly klany lucznikow.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

PiperBubi

Mój WC ma 2 sposoby walki:
A. Heavy armor+blunt z health. Taktyka to głównie stun i drain hp.
B. Robe set+broń z dużym m.atakiem(i acumenem jak nas stać). Trzymanie dystansu, i ciągłe drainowanie.
Który sposób najlepiej spisuje się w:
1. Gra solo
2. Pvp 1 vs 1
3. Mass pvp

DIO

Kll : luki i w c4 byly silne ale nie kazdy klan moze sobie pozwolic na to zeby tak rekrutowac i tak zorganizowac wszystki zeby miec pod reka zawsze sws,bd i kota zeby wymiatac(bez tego luki sa przecietne, w sumie nic nadzwyczajnego), a nie kazdy jest automatem do 0wnowania i nie koniecznie ma ochote grac postacia jaka wyznacza mu cl :p daltego w c4 i tka krolowaly nuki bo 1 vs 1 roznosily wszystko i wszystkich (sleep nuk sleep nuk mental czy nie mental sps mogl tyle sleepwo rzucic zanim taki destro do niego dobiegl ze i tak na bank sie udawalo :D ).

btw imo zestaw A nadaje sie na walke z BD i SWS :D pod warunkiem ze sws nie ma luku i nie zacznie po prostu z dystansu nas siekac. drainowanie nawet z pelnym bufem w heavy to raczej ostatecznosc, kazdy szybko bijacy wojownik  = duze zagrozenie przerwania zaklecia. wszystko co bije an dystans nas wystrzela zanim bedizemy w stanie zrobic cokolwiek (maly speed, mizerny cast speed, co z tego ze mamy gore hp i potezny pdef jak nie jestesmy w stanie atakowac? )

zestaw B jest skuteczniejszy i bardziej uniwersalny ale tez nie stawialbym na ciagle drainowanie bo mana konczy sie blyskawicznie a z uwagi na niezbyt wygorowany matc dmg tez gigantyczny nie jest. trzymanie dystansu tez nie zawsze sie oplaca zalezy od sytuacji i czy wrog celuje w ciebie pierwszy (no ja mam taki klan ktory nie wiedziec czemu mnie kocha i w 99% sytuacji ide an pierwszy cel :D niewazne co sie dzieje wokolo pierwszy mam strzaly w 4 literach od kilku lukow na raz, ciekawe czemu ...... cov dawno rzucony, heal mizerny dmg nukami taki sobie :D). jezeli nie jestes ulubionym obiektem ataku przeciwnika od stania z tylu lepsze jest wbicie sie w srodek wrogiego party i celownaie w healerow stunem nawet, jak nie wejdzie stun zmusimy takiego delikwenta do wycofania sie w obawie o swoje zycie, ewentualnie ff w healerow i drainowanie lub moje ulubione na siegach ganianie z lukiem i wspieranie kolegow z dystansu.

wc jest na tyle fajna postacia ze ma mase buildow ktore mozna stosowac w roznych sytuacjach ale jedyny "uniwersalny" pasujacy do kazdej sytuacji to niestety jest inwestowanie ile sie da w cast speed :D

btw do solowania to bw light imo the best ;> tak to robe i nie ma co kombinowac, heavy to zabawka jak juz sie znudzisz ciaglym dawaniem cova i chcesz sie po prostu pobawic gdzies na arenie a wszystkie inne profesje wydaja ci sie beznadziejnie nudne (tak jak mi :D bo wc>all)

thorgrim

bw light = lol @ solo pve, na arenie to i tak najlepszy jest dc/arcana robe/am +ac
tak w ogóle nie wiem kto wymyśla tak beznadziejne sety dla wc jak bw light, to jest dobre moze dla jakiegos sumonera albo czasem dla klas typu rogue. jak ktos chce solowac to tylko bw hvy pozniej tallum/maj hvy i nie ma wybacz. bw light to najgorszy set wg mnie. nie sluchajcie tego pana dio -> brac bw hvy i bedziecie zadowoleni. co do reszty to z panem dio sie zgadzam. :) btw. nie chce mi sie wchodzic w dywagacje, dlaczego bw hvy > bw light, polecam samemu się przekonać.

pozdrawiam :)

Express

Cóż, grało się ponad roczek WC na serwerze x4. Z kim tu się teraz zgodzić. Z gościem, który ma już WC po ostatniej zmianie klasy czy z kimś kto nawet jednego sensownego argumentu nie podał?

Za BW light stoi: Większy p.def niż w robe (bo wiadomo, light ma więcej defa + bonus z seta), +15% do c.speeda co pozwala w krytycznych sytuacjach zdrainować mobka, co w praktyce dodaje nam sporo hp i pozwala w spokoju kontynuować walkę. Dodatkowo nasz m.def wbija się już na naprawdę monstrualny lvl, zwiększa się również tempo regeneracji mp oraz jej ilość, a to wszystko za sprawą, bonusika +3 Men.

Za BW heavy stoi: P.def, większy p.atk, większy speed, większy hp regen.

Wszystko wygląda ładnie i pięknie, tylko, że nasz ork po założeniu ciężkiego BW ma bagatela 18 dexa. Taaaaak! To jest to! Tylko proszę Cię, nie mów mi, że Chant of Eagle wystarczy. :ork_5_3:

Więc moim zdaniem zdecydowanie BW light i nie ma nic lepszego na b gratach od tego cuda.
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

Bled

po 1 agrugemnt ze nie bedzei trafial jest beznadziejny
po 2 w heavy nawet fajnie , ale trzeba hardcorowo na mane uwazac bo regen jest niezbyt zadowalajacy

Express

Grałem swoim orkiem na różnych privatach i konsultowałem to ze znajomym, który sporo czasu grał na offie, bo poprosiłem go o sprawdzenie tego na czystym L2.
Efekt ten sam, walimy pudło za pudłem.
18 dexa, czy to nie mówi samo za siebie? Postać z taką ilością dexa jest jak 70 letni dziadek na wózku inwalidzkim. Jest kaleka. :P
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

DIO

Expres wyjasnil dlaczego bw light a ja jeszcze powiem swoje.

moje solowanie nie polegalo na tym ze lecialem do mobka i tluklem go kijem, nozem czy czyms innym.

1. venom  -  w moby wchodzi bardoz ladnie i zawsze dodatkowy dmg zadaje
2. bicie kijem,nozem czy co tma mamy pod reka :p

calosc w BW heavy nie wychodzila tak jak chcialem. jak mi konczyly sie bufki to nie bylo szans zebym mogl rzucic bufki od nowa wiec wymagalo to kilku minut siedzenia, w bw light regen many jest na tyle dobry ze bardzo zadko robilem przerwy po kazdym 20 minutach(ch w giran byl, exp w forest of dead, wolny komp szkoda bylo czas marnowac na teleporty miedzy lokacjami)

kolejna sprawa. co z tego ze w Heavy masz wiekszy pdef jak cast speed jest taki ze moze go nie byc wcale a i tak nie zauwazymy roznicy, w heavy jak cie zaatakuje kilka mobkow (od 60 lvl expilem tylko na vos  i potem forest of dead bo exp najlepszy) to daje nam taki efekt ze znacznie wiecej czasu trwa zanim je uspimy, efekt? dostajemy wiecej ciosow (a przed nukami heavy nie chroni wiec obrywamy jescze mocniej niz w ligchcie bo dluzej trwa usypianie przeciwnika) i tracimy wiecej hp niz w light.

btw bonus +str z bw heavy w ogóle nie jest odczuwalny :p ja solowalem do praktycznie 75 lvl :p a od 65 biegalem z dye +4 con - 4 str, efekt? zadnych roznic w tempie nie odczulem :p roznica w dmg jak byla to symboliczna bo i ilosc patc nie byla powalajaca

thorgrim

to, ze solowales do 75 lvl oznacza tylko to ze grales chyba na serwerze gdzie gra 300 osób, albo może to tez oznaczac to ze nie wiesz po co jest wc. wypadkowa jest jednoznaczna. nie umiesz grac wc.

ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!! kto soluje wc po jakims tam powiedzmy 40+++ ?????!!!!!! idzcie na lepsze serwery... ffs :|||

Kesai

uh nie wiedzialem, ze umiejetnosc solowania supportem = 'nieumienie' jak grac

>.<

Zarean

Hmm solować supportem to wyczyn, a nie brak umiejętności w graniu, wierz mi.
Jak solujesz tak długo i to jeszcze supportem to można o takim gościu powiedzieć, że zna ją na wylot(szczególnie jeżeli soluje na low rate[ja twierdzę, że to masochizm, ale szczegół:D{arrrrrr DIO :P}]).

Siena

Cytatto, ze solowales do 75 lvl oznacza tylko to ze grales chyba na serwerze gdzie gra 300 osób, albo może to tez oznaczac to ze nie wiesz po co jest wc. wypadkowa jest jednoznaczna. nie umiesz grac wc.

A z Twojego postu wynika że chyba nie grałeś supportem nigdy.
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

comeback

CytatA z Twojego postu wynika że chyba nie grałeś supportem nigdy.

gdzie się prędzej nauczy grać wc- biegając w party czy solując mobki:)?

CytatHmm solować supportem to wyczyn, a nie brak umiejętności w graniu, wierz mi.
Jak solujesz tak długo i to jeszcze supportem to można o takim gościu powiedzieć, że zna ją na wylot(szczególnie jeżeli soluje na low rate[ja twierdzę, że to masochizm, ale szczegół{arrrrrr DIO }]).

to taka trochę głupota imo, chociaż jak ol-ka się da solować (niestety przeważnie konieczność) to wc tym bardziej:P
Swarm Member

Luna- 6x HE

DIO

ja juz wczesniej napisalem dlaczego bylem zmuszony do solowania przez polowe czasu do 75 lvl.
1. w klanie prawie same nuki, brali bufki z ch i lecieli gdzie im pasowalo majac gdzies ze sa buferzy
2. w klanie z 3 dd co powodowalo ze nie zawsze byl ktos znich online no i jakos czlowiek musial sobie radzic
3. 73-75 wbijalem solo bo bylem be zklanu i uparlem sie ze poki nie zloze staff of evils pirit (oj w tatych czasach to byla niesamowita bron XD ) nie wstapie do zadnego klanu no i tak lecial miesiac i troche na ganianiu po forest of dead
4. nie lubie ganiac po giran i szukac tam party
5. nie lubie zmieniac klanow co chwila bo mi nie spodoba sie kolo flagi :p podobnie z serwerami
6. po zmianie klano sytuacja sie calkowicie zmienila, teraz puszczam ma cro 1.cov ,2. /delay 255,3. cov,4 delay 255 i  #afk ;>

gralem wc od c3, gram wc, i ostatno doszedlem do wniosku ze grac bede dalej bo po prostu inne postacie mnie  nudza, fakt ze solownaie to moze i glupota ale wolalem pojs ci solowac niz plakac ze mnie nikt na exp nie bierze jak wielu robi