Warcryer [WC]

Zaczęty przez Dohid, Wrzesień 17, 2006, 12:21:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

thorgrim

dać sie wszystko da solowac, pytanie po co robić sobie problemy. grać supportem grałem i gram od ponad 2 lat. pozdrawiam :)

coshoo

Są dwie klasy supportu które nie dość że świetnie solują to jeszcze powerlevelują innych hehe.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Frohike

Cytat: coshoo w Styczeń 23, 2008, 11:33:54 AM
Są dwie klasy supportu które nie dość że świetnie solują to jeszcze powerlevelują innych hehe.

Bishop i EE solo na hero rifcie ? :D

coshoo

Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Dreamspeaker

Wie ktoś jakie ataki, oprócz cursów i sealów, są liczone jako debuff?

fracti

Cytat: Dreamspeaker w Styczeń 31, 2008, 04:03:53 AM
Wie ktoś jakie ataki, oprócz cursów i sealów, są liczone jako debuff?
Debufy to OL a nie WC. Ale dreaming spirit, freezing flame, venom.. Nie jestem pewien czy hammer crush jest liczony jako debuff.

Fargath

hammer crush to nie debuff....

DIO

Fracti i tu jest problem.

wcisnij 2x przycisk ktory do c5 sluzyl do wlaczania i wylaczania bufkow kolegow z party i nagle pojawi sie opcja "viev debuffs" jesli sie nie myle i co tma jest pokazywane? shield stun, sleep, stun shot,bluff,hammer crush ........... ogolnie wszystko co rzucone na przeciwnika wskakuje w pasek bufkow z wlasna ikonka.

podejzewam ze kolege interesuje na co bedzie oddzialywal chant of spirit :D, na bank na seale i cursy, fizyczne debufy na slow takze ladnie blokuje (harmtring, harmstring shot), nie wiem jak jest ze stunem, tez sie wlasnie zastanawialem ostatnio bo teoretycznie(tzn wedlug nazewnictwa klienta l2) to tez jest debuff a czy go spirit oslabia .....hmm mialem to przetestowac i mi sie odechcialo grac w l2 na razie wiec raport zdam za jakis czas dopiero.

btw dot-y tez sa jako debuff traktowane ale czy oddzialuje na nie chant of spirit tez nie wiem.

l2 ma taki problem ze angielska wersja co do opisow skili jest bardzo nieprecyzyjna (podejzewam ze problem wynika z tlumaczenia z koreanskiego na angielski) , prosty przyklad z l2guru gdzie jeden glad pokazal swoj augment ktory dawal cos w stylu curse of doom "when using bad magic", no i gdzie glad ma bad magic? okazalo sie ze po prostu kazdy skil uzywajacy chociazby 1 pkt many (sonici glada tez) jest w tej kwesti traktowany jak "bad magic" a czy to jest atak fizyczny czy magiczny to juz zupelnie inna historia

Dreamspeaker

Cytat: DIO w Styczeń 31, 2008, 10:10:46 AM
podejzewam ze kolege interesuje na co bedzie oddzialywal chant of spirit :D

Może nie wyraziłem się jasno ale dokładnie o to mi chodzi:) Wiecie może czy anchor/LS oraz cancel to też debuffki?

DIO

spirit daje jezeli sie nie myle 30% resist cancel, na to sa inne resisty jak na debufy (m def i resist cancel z bufkow albo skili). co do anchora i LS to jakos nie boli mnie to zbytnio wiec podejzewam ze przed nimi chroni, podobnie curse of doom i silence moze nie robilem na nie testow ze 100 prob z spiritem i drugie 100 bez ale obserwujac walki na oly moje to gdy z necrem walczylem bez spirit to znacznie czesciej na powitanie mialem silence albo doom niz gdy spirit uzylem. z poczatku wydaje sie beznadziejnym bufem ale po jakims czasie doszlo do tego ze sie bez niego nigdzie nie ruszam ;>

--Spam usunąłem--

DIO

calosc prowadzi do faktu ze moze ktos ruszy 4 litery na arene z jakims tankiem i sprawdzi czy "debuff resist" dotyczy wszystkiego co pokazywane jest przez klienta jako "debuff" czy tylko wybranych debuffow (czytaj magiczne) a nie obejmuje np stunow

Frohike

W ct1 jak macie skille to są pogrupowane na tam między innymi debuffy i stun jest właśnie w tej grupie.

Hmm nie doczytałem, L2 rozróżnia debuffy magiczne/fizyczne, Chant of Spirit na 90% chroni tylko przed magicznymi :P

thorgrim

szkoda slota na ten lipny baf

bula

Cytat: thorgrim w Luty 10, 2008, 12:10:49 PM
szkoda slota na ten lipny baf
taa ... na cova tez szkoda bo lipny nie?

Kesai

lol.. sa wazniejsze buffy jak spirit, a miejsce jest ogranizcone

bula

Cytat: Kesai w Luty 10, 2008, 12:37:49 PM
lol.. sa wazniejsze buffy jak spirit, a miejsce jest ogranizcone
24 buffsloty liczac ze w party zazwyczaj jest bd/sws/wc ...

Siena

To jest bardzo dobry buff. Nie wiem, na supporcie jak Bula powiedział nigdy nie brakowało mi miejsca. A jeśli już to nie dawali evasion, acuracy...
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

DIO

dokladnie, teraz jeszcze buff sloty mozna powiekszyc wiec nie jest zle, ja w pvp party nie mialem problemu nawet bez dodatkowych slotow zeby zmiescic przydatne bufki, chyba ze jakis niezbyt rozgarniety OL rzucil cos .... co niezbyt sie przydaje do czegokolwiek

thorgrim

moze i ta, 22 buffsloty to mozna miec bez problemu, gorzej z 23 i 24 (epic rb). ten buff i tak jest nieprzydatny.

DIO

pojdziesz  wc-tem na olimpiade to zobaczysz roznice :D albo na jakies inne pvp niz bitka o antharasa albo siege (tak tak mozna sie bic i w mniej ludzi niz 100 i moze byc nawet fajnie) . jest to bardzo dobry ale lekcewazony buff przez wielu ktorzy maloz  niego korzystaja, sam pamietam sytuacje w klanie jak dostalem ten buff "wez nei dawaj tego gowna", po paru miesiacach ci sami ludzie "gdzie k**** chant of spirit? "

thorgrim

na olimpiadzie tak, w pvp 9 v magowie tez, ale ja bije sie w duzych pvp wiec dla mnie jest nieprzydatny. eot.

Bled

hhehe a z malych to bsoe?:)

thorgrim

może ty tak robisz, szczurze :)

Ulv

moj qmpel ma problem. gra WC ma 76 level i założyl +4 con _4 str, nie moze założyc +4 wit -4 int ani +4 wit -5 int, czy wC nie moze grzebac w WIT?

Frohike

Cytat: Ulv w Marzec 01, 2008, 11:05:02 PMmoj qmpel ma problem. gra WC ma 76 level i założyl +4 con _4 str, nie moze założyc +4 wit -4 int ani +4 wit -5 int, czy wC nie moze grzebac w WIT?

W wit może, ale nie może grzebać w INT.

Tak w ogóle to polecam http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,16959.0.html :P