Warlord [WL]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:26:00 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

CytatNo cóż, na ogół jak grałem na Allseronie to trudno było tam tak zrobić sobie S grade full na +8 i w ogóle

Bo to w miare normalny serwer :P

Jaki Ganh

Cytat: Ryltar w Luty 18, 2008, 06:22:00 PM
Bo to w miare normalny serwer :P

Co dokładnie chciałeś powiedzieć mówiąc "w miarę"?

Szukam serwera...

Dev

To serwer dla ludzów takich jak ryltar (błąd celowy)
Lineage 2 Official (Crow - NCSoft US Aden) - Crow lvl 85
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Ghost Hunter lvl 91
Lineage 2 Reborn (Origins x1) - Adventurer lvl 77 (nieaktywne)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server (nieaktywne)[/i]

Ryltar

CytatCo dokładnie chciałeś powiedzieć mówiąc "w miarę"?

Byles kiedys na zlocie?

CytatTo serwer dla ludzów takich jak ryltar (błąd celowy)

Ale ci ludzie jak Ryltar wiedza ze tylko tanki i bardowie dostali crit dmg reduce w CT1 :P

ractail

Mam pytanie - czy kolejne lvle skilla Provoke zwiększają obszar z jakiego ściągane są moby?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

[powerman]

Cytat: ractail w Kwiecień 26, 2008, 06:27:38 PM
Mam pytanie - czy kolejne lvle skilla Provoke zwiększają obszar z jakiego ściągane są moby?

raczej siłe tego skila.

Daiguren Hyorinmaruelki

ractail

Co masz na myśli mówiac "siłę"? Przecież Provoke (z tego co wiem) nie działa jak hate aura.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

[powerman]

no to po co wyzsze lvle by byly jakby sie sila nie zwiekszala?  :P
Jak dobrze pamiętam nie zwiększa sie zasięg.

Daiguren Hyorinmaruelki

ractail

Cytat: [powerman] w Kwiecień 26, 2008, 07:01:25 PM
no to po co wyzsze lvle by byly jakby sie sila nie zwiekszala?  :P
Jak dobrze pamiętam nie zwiększa sie zasięg.

Czyli Twoim zdaniem provoke jest dokładnie tym samym co hate aura?
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

[powerman]

Nie. Hate jest silniejszy, a Provoke ma taka siłe zeby sciągnąc moby na siebie i tyle.

Daiguren Hyorinmaruelki

ractail

Cytat: [powerman] w Kwiecień 26, 2008, 07:20:29 PM
Nie. Hate jest silniejszy, a Provoke ma taka siłe zeby sciągnąc moby na siebie i tyle.

No to się pytam po co ma się zwiększać siła? Że niby jak mam 1lvl provoke to nie sciągnę mobów na 70 lvlu? Jak dla mnie logicze by było zwiększenie zasięgu.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

Bled

im wyzszy lv provoke tym wiekszy zasieg agroo

poorchava

próbował ktoś ofensywnego buildu WL'a? Chodzi mi o taki patent: BW heavy, farby +4 str, +4 dex, -8 con, dzida z wide blow/long blow (a najlepiej TG z Health) i latamy w party z WC/SE (mogą rzucać vampa). Kiedyś latałem tak krasiem i jeszcze w GC nawet się dało robić trainy. Do jakiego lvlu mniej więcej przejdzie taki numer warlordem?

A propos przydatności WL'a w pvp:
Widziałem kiedyś taką akcję na siege'u goddard: jest tam taka mała salka i taki balkonik na gorze (da się zeskoczyć). Wbiegło do salki z 2 i pół party najeźdźców. Z balkonu skoczyło sobie na dół 4 WL i destro z dzidą :). Jak zaczęli kręcić dzidami to przeżyło chyba 4 osoby (chyba nie trzeba dodawać, że robe ani light userów wśród nich nie było.... ). WL to chyba jedna z najlepszych postaci do obrony pozakręcanych korytarzy na siegu. Wylatuje taki zbuffowany zza winkla, rach-ciach-ciach, 3 nukerów nie ma :). Poza tym WL ma tą samą zaletę co glad: praktycznie nie da się wsadzić stuna :)

Szewa

Do WL osobiscie nie dawalbym farb -8 Con bo wtedy stun wchodzi jak w maslo(chyba ze mamy Maj HV)
Lepiej wziąsc (wziąć) +3str -3con i tyle z Dye...

/Fro :)

Shen

gra sie jeszcze warlordem w light armorach? kiedys sporo osob kombinowalo z tym

Marc1n

Już się nie kombinuje. Moby dostały dużego boosta do accuracy, no i podskoczyły im levele. Już nie misują nawet w lighta. Teraz Heavy>all :)
HATE ME MOAR!

Shen

dobrze wiedziec, bo chcialem pokombinowac z doomem i dye +5 dex

Frohike

Z drugiej strony w Gracii będzie boost do uników, więc może Warlord w light znowu będzie dawał radę :P

ry4n23

gdzie najlepiej expic WLa trainami na 67 lvlu? Caly czas expilem w kata/nekro ale niestety w Devition mobki sa juz za slabe a w DO z kolei za silne. W matrydom dostaje co chwile stuna :/
Expie z BD, SE i PP - niestety nie mam jeszce dance of vampiter.

Solar

Cytat: ry4n23 w Sierpień 09, 2008, 05:33:16 PM
gdzie najlepiej expic WLa trainami na 67 lvlu? Caly czas expilem w kata/nekro ale niestety w Devition mobki sa juz za slabe a w DO z kolei za silne. W matrydom dostaje co chwile stuna :/
Zamien pp na bisha a se na wc i ci stun niegroziny :p chodz taki pp i se daja rade wyleczyc rob mniejsze tew trajny w  martydom. Sprubuj na WoA na jeleniach i wilkach poexpic

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

Bled

Cytat: ry4n23 w Sierpień 09, 2008, 05:33:16 PM
field of massacre ale tylko do 69 max , sa tam grupki mobow 1x hp , 2 aoe skille i nie ma dziadow

Dev

A nie lepiej Ancient battleground ? :P
Lineage 2 Official (Crow - NCSoft US Aden) - Crow lvl 85
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Ghost Hunter lvl 91
Lineage 2 Reborn (Origins x1) - Adventurer lvl 77 (nieaktywne)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server (nieaktywne)[/i]

Hun7er

Mam postac Warlord'a na lvl 64, raty x 7 The Abyss Nick Hun7er.. Lekko nie jest na razie mimo funduszy (lekko nie jest) kupilem set dc heavy i tallum glave, bizu mam skladaka od c po b i a (ale enchantowana mocno dosc), Dlaczego dc ? bo po 1 bylo tanie po drugie hp dostarcza jest to ulepszona wersja dooma, majac 64 lvl mam 5,7 k HP przy czym robiac Polearma na Health mial bym z 8k, na razie Wide blow inwestuje i smiga... Dey'ow nie mam zamiaru robic bo to starta i czasu i kasy i umiejetnosci tej niedocenianej postaci ( wygralem pvp z Ghost hunterem w a grade ).Wrazie pytam co i jak to zostawiam gg 4953069....

Ryltar

Tallum i dziarki +4str bylby dobre bo wiekszy dps uciagniesz niz na DC.Jakbys mial skad pozyczyc sobie tallum lub nawet MJ to byloby lepiej.

qback

Lepszy bylby tallum glaive czysty badz z health czy moze halberd z haste? Czy raczej to SA do polearmow sie nie oplaca?