Swordsinger [SWS]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:12 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

myha

niby moze ale lepiej jak mu ktos w tym pomoże :D
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

TheEvil

Witam. Jestem newbie jeśli chodzi o lineage'a (dziś zacząłem grać ;)) i myślę nad przyszłością mojej postaci. Mam zamiar zrobić właśnie swordsingera. Czy można chodzić nim z dwoma mieczami? Jest to opłacalne? Czy lepiej z łukiem, dwuręczniakiem czy jednoręczniakiem i tarczą? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

bula

1-h miecz + tarcza i luk jako druga bron

Frohike

Dwuręczny miecz z focusem do expa też może być :)

Ryltar

1h miecz + tarcza czy 2h i jako 2 bron luk to rownie dobrze wkurza ta postac :P Z tym ze jak ma sie jako 2 bron luk to bron z health odpada.

Marc1n

Broń z health ogólnie odpada.
HATE ME MOAR!

qback

Hmm Marc1n we wczesniejszym poscie (z dawien dawna :P) pisales w buildach ze dla swsa dobry jest dragon slayer z health a teraz piszes ze odpada to moze cos nowego polecisz. Najlepiej bybylo miec oe gsa z focusem ale o takowego dosc ciezko (przynajmniej tam gdzie gram). Co do luku to lepiej carnage czy bop + qr? Soul bow troche duzo kosztuje i jakos wolalbym zbierac na db :)

Dev

Bo teraz imo nosi sie infernal master + focus a nie dragon slayera :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

Cytat: qback w Marzec 16, 2008, 08:35:10 PM
Hmm Marc1n we wczesniejszym poscie (z dawien dawna :P) pisales w buildach ze dla swsa dobry jest dragon slayer z health a teraz piszes ze odpada to moze cos nowego polecisz. Najlepiej bybylo miec oe gsa z focusem ale o takowego dosc ciezko (przynajmniej tam gdzie gram). Co do luku to lepiej carnage czy bop + qr? Soul bow troche duzo kosztuje i jakos wolalbym zbierac na db :)

Bo czlowiek ciagle sie uczy.

Yoker

Cytat: Dev w Marzec 16, 2008, 10:06:38 PM
Bo teraz imo nosi sie infernal master + focus a nie dragon slayera :)
dokładnie :)
ja mam infernal master focus na destro i jestem bardzo zadowolony. Dla SwSa polecałbym:
infernal master focus/ OE gs focus/ OE damscus focus.

Marc1n

Cytat: qback w Marzec 16, 2008, 08:35:10 PM
HP build z dwuręcznym ma jakiś tam sens, ale robic sobie maxymalnie HP Build mając tarcze, to troche przegięcie. W sensie, jest milion buildów, kwestia co kto lubi robic i jak lubi grac.
HATE ME MOAR!

frelu

mialem Sword of Ipos'a niedawno temu, wymienilem za tarcze IC i DLE + health i teraz żałuje... sws'a raczej solo się nie expi, maszyny do zabijania dodając mu +4str [czy nawet 5] i 2h sworda i tak nie zrobimy. Łuczników [a o daggerowcach juz nie mowie] ciężko było trafic, torszkę dziwne to bo z 1h swordem accuracy mamy takie samo :/ z daggerem mamy jeszcze mniejsze accurracy.

build by me:
+4WIT -4INT - [tak jak ktoś mądry wcześniej napisał, aby w ogóle rzucic jakiego debuffa (entagle)]
+5dex -5con - [ atk.spd. ; critical rate ; speed ; accuracy ; evasion (chociaz w secie Heavy to się troche mija z celem)]

EQ:
S-grade:
IC + tarcza + FB+focus , oraz DB+focus

A-grade:
mj hvy + tarcza + DLE + health [ew. OE damascus + focus] , carnage bow(slow) [bop + qr] mix A sword i B bow według mnie odpada , po co nosic 2 rodzaje shotów.

Epicka biżuteria mile widziana ^^

Trochę wkurzja mnie komentarze "po co sws'owi draco bow - przeciez to support" .... nc
79lvl +5DEX Draco + focus[+3], IC set[+3], tateo +3, fullbuff od DC, song of hunter, vitality, earth, blessing of queen, cov, dance: fire, fury, con
+ valor od hero=
HP    8582         CP    1931
MP    1745          
P.Atk.    1989       M.Atk.    616
P.Def.    2269       M.Def.    1293
Accuracy    120       Evasion    119
Critical    484       Speed    151
Atk. Spd.    634       Casting Spd.

magów ściągamy ładnie, łuczników [jak trafiamy^^] też.

UWIERZCIE MI ZE TAKIE PARTY ISTNIEJA! :D

NIE ROBICIE Z SWS'A POSTACI MAX OFENSYWNEJ! TO JEST POSTAC DO PARTY!

Dziękuję. Lethargica roxy x7 CZX clan

P.S. wszelkie uwagi mile widziane.
server: Celes
clan: OceanOfWhite
AW

bula

CytatTrochę wkurzja mnie komentarze "po co sws'owi draco bow - przeciez to support" .... nc
lol wez z ludzmi ktorzy wyglaszaja takie komentarze nigdy na pt nie idz/w ogole z nimi nie rozmawiaj

CytatUWIERZCIE MI ZE TAKIE PARTY ISTNIEJA!
kazde end game archer party takie jest ...

tylko ze ja mimo wszystko nie dawalbym dex tylko +str bo accu zeby trafiac i tak bedzie duzo ... chant of eagle rox :>

qback

Heh glupia sprawa na supreme nie ma infernal master :/ a na s grady raczej sobie dlugo poczekam.

Dev

Jak chcesz wyjsc taniej to dopal sobie C grata na +5 - ma lepszy focus i na +5 ma tyle p atk co great sword ;p
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

qback

No tak ale ja juz mam gsa z focusem i pasowaloby juz przesiasc sie na a grade albo poczekam i od razu hd skoluje ;P

frelu

arrest +12 chance FTW!:D

ale mam cykora przed +13 bo szansa 16% jest ciut mała :D
z +11 na +12  =  20 % ale weszło xD
server: Celes
clan: OceanOfWhite
AW

Kesai

Kll

Cytat: frelu w Kwiecień 19, 2008, 11:17:52 PM

+13 or no bollz
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

bula

Cytat: Kll w Kwiecień 19, 2008, 11:37:58 PM
Cytat: frelu w Kwiecień 19, 2008, 11:17:52 PM

+13 or no bollz
a potem bedzie /cry ze arrest +0 jest :D nie kus go :P

qback

Ktore skile oplaca sie Waszy zdaniem enchantowac? Napewno arrest, entagle, psycho sypmphony, jakies inne pomysly no i jeszcze w ktora strone je enchantowac?

bula

fedur

Cytat: bula w Kwiecień 19, 2008, 11:58:40 PM
a potem bedzie /cry ze arrest +0 jest :D nie kus go :P

a nie w którejść kronice weszlo to ze gdy Enchantujemy skille to failed nie jest na +0 tylko do poprzedniego... moge sie mylic ale cos mi sie tak jakos obilo...

RycezSzilen12PL

CytatHP    8582         CP    1931
MP    1745         
P.Atk.    1989       M.Atk.    616
P.Def.    2269       M.Def.    1293
Accuracy    120       Evasion    119
Critical    484       Speed    151
Atk. Spd.    634       Casting Spd.
unbuffed archer ma 1k wiecej lol
z takimi statami to bedziesz bil z kryta robe userow po 500 dmg:P
rpg 5x
7x bd sws th sb destr aw wl se bish

DIO

Cytat: RycezSzilen12PL w Kwiecień 20, 2008, 02:32:45 PM
CytatHP    8582         CP    1931
MP    1745         
P.Atk.    1989       M.Atk.    616
P.Def.    2269       M.Def.    1293
Accuracy    120       Evasion    119
Critical    484       Speed    151
Atk. Spd.    634       Casting Spd.
unbuffed archer ma 1k wiecej lol
z takimi statami to bedziesz bil z kryta robe userow po 500 dmg:P

robe usera w heavy z deflect arrow czy co?